Hopp til innhold

Frykter rovdrift på Sagosen med klubbytte

Fra neste sesong flytter Sander Sagosen fra fransk liga og Paris Saint-Germain, til Kiel og tysk Bundesliga. Steinar Ege er bekymret for rovdrift på en av verdens beste håndballspillere.

Sagosen

SUPERSTJERNE: De fleste regner Sander Sagosen som verdens beste håndballspiller. Neste sesong spiller han også i verdens beste liga.

Foto: Vidar Ruud / Vidar Ruud

– Jeg håper det blir et steg framover i hans karriere, men jeg er litt bekymret for belastninga.

Det sier landslagets keepertrener Steinar Ege. Han har mange års erfaring fra tysk topphåndball og har også vært i THW Kiel, klubben Sagosen skal spille for neste sesong.

Ege, Kiel

Steinar Ege har selv en fortid i den tyske toppklubben THW Kiel.

Foto: Martin Meissner / AP

– Kiel er jo en fantastisk klubb å komme til, men jeg håper de bygger ut stallen sin til å tåle kampprogrammet i både ligaen og mesterligaen. Hvis man ser de tyske klubbene har de slitt voldsomt i mesterligaen de siste årene på grunn av for små tropper.

Kiel vant mesterligaen sist i 2011/12-sesongen. Siste tyske vinner var Flensburg i 2013/14.

– Vil utvikle meg i Tyskland

Den tyske ligaen består av 18 lag mot 14 i Frankrike. I tillegg er den tyske serien jevnere og ifølge tyske håndballeksperter mer fysisk enn den franske.

Med mesterliga, seriespill, cupspill og treningskamper vil sannsynligvis Sagosen spille opp mot 90 kamper neste sesong. Det er mye for en spiller som allerede har hatt sin dose med skader.

Sagosen har dominert på alle nivåene han har spilt. Fra Kolstad og Haslum i Norge, via Aalborg i Danmark til PSG de siste sesongene. Under EM satte han scoringsrekord for turneringa og ble kåret til beste venstreback.

Selv er 24-åringen, som ble kåret til verdens beste håndballspiller i 2018, klar på hvorfor han vil til den tyske serien.

– Det er jo planen at jeg har skifta for å bli en enda bedre håndballspiller. Det er klart ting fungerer ganske bra nå, og jeg har hatt et veldig bra mesterskap, men jeg vil utvikle meg videre og bli enda bedre. Jeg er sikker på at når jeg kommer til rammene der og de kulissene blir jeg det, sier Sagosen.

Paris Saint-Germain Handball-Nantes i Paris

FRA PSG TIL KIEL: Sagosen har dominert i Paris Saint- Germain.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Han er heller ikke redd det skal bli for tøft.

– Det er en tøff serie i Frankrike også, og ganske mye rovdrift på meg der allerede, så det er jeg vant til. Det handler om å klare å si fra selv og passe på sin egen belastning.

Kan bli tatt ut til samlinger for å restituere

Landslagssjef Christian Berge tror 24-åringen vil ta Bundesliga med storm.

Men han vet også at sjansen for skader er stor når belastningen øker. Landslagssamlingene kan bli redningen.

– Jeg har tatt ut spillere til samling tidligere kun for at de skal få ei uke til 10 dager med styrketrening, behandling og restitusjon. Det er tøff belastning for alle som spiller der nede. Vi får se hvordan vi prioriterer på landslagssamlinger for Sander i framtida.

Kan forkorte karrieren

Det er ingen enkle kamper i Bundesliga. Også NRKs håndballekspert Håvard Tvedten mener det er en kalkulert risiko å gå dit for Sagosen.

– Det er en drøm for Sander og et naturlig steg i karrieren hans. Det blir en større belastning. Når du er 24 år tåler du det, men det kan forkorte karrieren hans.

I EM-bronsefinalen mot Slovenia spilte Sagosen mot blant andre Miha Zarabec. De blir lagkamerater fra høsten.

Handball - 2020 European Handball Championship - Main Round Group 2 - Slovenia v Iceland

BLIR LAGKAMERATER: Slovenske Miha Zarabec gleder seg til gleder seg til å spille med Sagosen.

Foto: Tt News Agency / Reuters

Sloveneren gleder seg allerede.

– Jeg håper vi får spille mye sammen. Det vil bli bra for han å komme til en klubb som Kiel. Der spiller du hver eneste kamp foran 10.000 tilskuere. Det er en fantastisk atmosfære. Jeg gleder meg til å spille med han.

Siste nytt

 • Landslagssjefen i turn har gått bort

  Landslagssjefen for kvinner i Norges Gymnastikk- og Turnforbund Birgit Vallestrand har gått bort etter lengre tids sykdom. I minneordet fra forbundet står det at Vallestrand har vært en stor bidragsyter innen turn for kvinner i Norge de siste 30 årene.

  Hun mottok kretsfortjenestemedalje i gull i 2012, samt forbundets fortjenestemedalje i sølv i 2022 for sin fremragende innsats for turnsporten.

 • Bilic ny Watford-trener

  Watford sparket Rob Edwards mandag. Like etter ble Slaven Bilic (54) klar som erstatteren og har signert en 18 måneder lang kontrakt.

  Watford opplyser om ansettelsen av Bilic på Twitter med forbehold om at arbeidstillatelsen hans går i orden.

  Bilic er Watfords femte manager på et snaut år. Xisco Munoz fikk fyken etter 287 dager i sjefsstolen. Deretter har Claudio Ranieri, Roy Hodgson og til sist Rob Edwards hatt ansvaret.

  Watford innledet sesongen bra, men står med kun én seier på de sju siste kampene og ligger på 10.-plass etter ti kamper i mesterskapsserien. Joshua Kings tidligere klubb rykket ned fra Premier League sist sesong.

  China Soccer Cutting Costs
  Foto: Mike Egerton / AP
 • Sykkelveteranen Valverde legger opp etter Il Lombardia

  Movistar opplyser at lagets 42 år gamle spanske syklist Alejandro Valverde legger etter Il Lombardia.

  Il Lombardia tilsvarer Lombardiet rundt eller Tour of Lombardy og arrangeres 8. oktober i Italia.

  Valverde avslutter en karriere som har vart i 21 år, og som inneholder en lang rekke med seirer i store etapperitt og endagersritt.

  Valverde vant blant annet Vuelta a Espana i 2009, og han ble også verdensmester i Innsbruck i 2018.

  Han var også innblandet i bloddopingsskandalen Operasjon Puerto og var utestengt i en lengre periode før han ble hentet inn i varmen igjen av Movistar i starten av 2012-sesongen.

  (NTB)

  Valverde
  Foto: LUCA BETTINI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste