Hopp til innhold

RBKs nye superduo knuste Molde

TRONDHEIM/OSLO (NRK): For første gang fikk Lerkendal-publikumet se både Nicklas Bendtner og Alexander Søderlund fra start. Det ble en umiddelbar suksess.

RBKs Nicklas Bendtner mot Molde

HERJET I HATKAMPEN: Nicklas Bendtner scoret sine første to mål for sesongen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Hvordan skal Nicklas Bendtner og Alexander Søderlund spille sammen? Svaret på det spørsmålet fikk vi servert mot Molde.

Nicklas Bendtner, for anledningen i rollen som en dribleglad venstrekant, startet nemlig en strålende kamp på Lerkendal med å stange inn 1–0 etter et godt slått innlegg fra Pål André Helland.

Angrepskollega Alexander Søderlund utnyttet en gavepakke fra Moldes Kristoffer Haugen, og økte ledelsen til 2–0. Anders Konradsen og nok en scoring fra Bendtner sørget for at alle poengene blir igjen i Trondheim, med god margin.

– Jeg var spent jeg fikk vite hvordan vi skulle spille. Men Bendtner vært kjempegod i rollen som venstrekant på trening, sier Alexander Søderlund etter kampslutt.

Bendtner ønsket selv å spille kant

På spørsmål om han og Bendtner kommer til å utgjøre angrepet til Rosenborg fremover, svarer Søderlund enkelt og greit.

– Det så jo greit ut i dag, gjorde det ikke det?

Nicklas Bendtner sier etter kampslutt at han var veldig lysten på å spille venstrekant. Det forklarer han slik.

– Jeg er best når jeg får ballen rettvendt, da kan jeg spille lagkameratene mine gode. Jeg får større muligheter til det i den posisjonen. Vi har trent på det hele uken, og det har fungert bra.

At angrepsduoen leverte en solid kamp, er Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen helt enig i.

– Vi traff bra med komboen Søder/Bendtner. Det er to gode spillere med ulike ferdigheter, og det er fullt mulig å spille med dem to sammen. Det ser vi jo i dag.

Eliteserien fotball 2018: Rosenborg - Molde.

KAN FÅ FLERE SJANSER FRA START: Alexander Søderlund og Nicklas Bendtner ser ut til å bli RBKs nye angrepsduo.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Vi har kjent presset

Molde kom til storkampen med full pott etter tre serierunder. Rosenborg hadde på sin side slitt stort, og hadde til gode å vinne en kamp i Eliteserien 2018. Bortelaget kunne altså sikret seg et forsprang på ti poeng ned til de regjerende mestrene - i stedet er det nå fire.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen innrømmer at de har kjent presset i sesongstarten.

– Selvsagt har vi det, vi har hatt en tøff start. Molde har hatt langt mer poeng enn oss, men nå ser det bedre ut, sier Ingebrigtsen.

Han fremhever viktigheten av å gjenskape kveldens prestasjon i kampene fremover.

– Vi viser hvor gode vi kan være, og det er viktig. Men det holder ikke at vi bare gjør det mot Molde, da blir det ikke flere trepoengere.

– For dårlig. Rett og slett

Der Rosenborg-spillerne jubler, er kontrasten til Molde-leiren stor. Midtstopper Vegard Forren var nedtrykt etter kampslutt.

– Det var dårlig, og det er skuffende. Vi hadde sett fram til kampen, sier Forren.

Molde beholder tabelltoppen inntil videre, og til tross for 4-0-tap mener Forren at det er delvis tilfeldigheter som gjør at de ikke får med seg noe som helst fra Lerkendal.

– Vi havner under 1-0, men da vi skal slå tilbake ender vi opp med å servere dem 2–0 i stedet. Vi prøver å heve oss i 2. omgang, men da de får 3–0 etter dødball er kampen kjørt. Men Rosenborg fortjener å vinne i dag.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Rankinghopp for Ruud

  Casper Ruud går opp to hakk på verdensrankingen i tennis og er rangert som verdens 8. beste spiller kort tid før sesongens store mål.

  Ruud måtte gi tapt for verdensener Novak Djokovic i semifinalen i Masters-turneringen i Roma i helgen. Djokovic blir værende på toppen av mandagens ferske ranking. Bak ham følger Daniil Medvedev og Alexander Zverev.

  Ruud har 7.-plass som sin høyeste plassering på rankingen. Nordmannen har vært blant de ti beste spillerne i verden siden september i fjor. (NTB)

  ATP Masters 1000 - Italian Open
  Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters
 • Moldes Brynhildsen ute i to måneder

  Molde-angriper Ola Brynhildsen må være på sidelinjen i omkring to måneder, opplyser lagets trener Erling Moe til VG.

  23 år gamle Brynhildsen måtte forlate banen i 3-0-seieren over Odd etter 78 minutter. Etter et skuddforsøk tok han seg til lysken og signaliserte at han måtte bytte.

  Fra før har Molde Eirik Ulland Andersen på skadelisten. Han røk korsbåndet i kneet i cupfinalen og mister resten av sesongen. Kristoffer Haraldseid, Sheriff Sinyan, Etzaz Hussain og Martin Ellingsen er andre spillere som også er utilgjengelig for de blåkledde. Spiss David Datro Fofana har vært ute lenge, men er med Molde-troppen til kampen mot Aalesund, meldte Romsdals Budstikke søndag kveld.

  Molde møter Aalesund på bortebane mandag kveld. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: FK Haugesund-Molde
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Russlands tennisess Medvedev om Ukraina-krigen: – Veldig rystende

  Den russiske verdenstoeren Daniil Medvedev sier han har fulgt krigen i Ukraina tett den siste tiden. Han er forferdet over det som utspiller seg i nabolandet.

  26-åringen svarte søndag på spørsmål fra pressen foran grusturneringen i Genève. Der skal han i dyst etter fem ukers fravær fra ATP-touren. Russeren ble i starten av mai operert for brokk, og i mellomtiden har Medvedev fulgt nyheter fra Ukraina-krigen tett.

  – Jeg hadde litt tid til å følge med på hva som skjer, ja. Det er veldig rystende.

  Tidligere har Medvedev sagt at han er «kun for fred». Uttalelsen kom kort tid etter Russlands invasjon av Ukraina i februar.

  Russiske tennisspillere er ikke utestengt fra å konkurrere på ATP- eller WTA-touren, men det har Wimbledon-arrangørene valgt å se bort ifra. Nylig besluttet de å forby russisk og hviterussisk deltakelse i årets turnering.

  Medvedev satser fortsatt på at det vil komme en helomvending, slik at han kan konkurrere i Wimbledon. Grand Slam-turneringen starter 27. juni og varer over to uker.

  – Jeg håper denne avgjørelsen ikke er fastsatt for godt. Hvis jeg får spille, så kommer jeg til å gjøre det. Jeg elsker Wimbledon. (NTB)

  Daniil Medvedev
  Foto: Wilfredo Lee / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste