Hopp til innhold

RBKs nye superduo knuste Molde

TRONDHEIM/OSLO (NRK): For første gang fikk Lerkendal-publikumet se både Nicklas Bendtner og Alexander Søderlund fra start. Det ble en umiddelbar suksess.

RBKs Nicklas Bendtner mot Molde

HERJET I HATKAMPEN: Nicklas Bendtner scoret sine første to mål for sesongen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Hvordan skal Nicklas Bendtner og Alexander Søderlund spille sammen? Svaret på det spørsmålet fikk vi servert mot Molde.

Nicklas Bendtner, for anledningen i rollen som en dribleglad venstrekant, startet nemlig en strålende kamp på Lerkendal med å stange inn 1–0 etter et godt slått innlegg fra Pål André Helland.

Angrepskollega Alexander Søderlund utnyttet en gavepakke fra Moldes Kristoffer Haugen, og økte ledelsen til 2–0. Anders Konradsen og nok en scoring fra Bendtner sørget for at alle poengene blir igjen i Trondheim, med god margin.

– Jeg var spent jeg fikk vite hvordan vi skulle spille. Men Bendtner vært kjempegod i rollen som venstrekant på trening, sier Alexander Søderlund etter kampslutt.

Bendtner ønsket selv å spille kant

På spørsmål om han og Bendtner kommer til å utgjøre angrepet til Rosenborg fremover, svarer Søderlund enkelt og greit.

– Det så jo greit ut i dag, gjorde det ikke det?

Nicklas Bendtner sier etter kampslutt at han var veldig lysten på å spille venstrekant. Det forklarer han slik.

– Jeg er best når jeg får ballen rettvendt, da kan jeg spille lagkameratene mine gode. Jeg får større muligheter til det i den posisjonen. Vi har trent på det hele uken, og det har fungert bra.

At angrepsduoen leverte en solid kamp, er Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen helt enig i.

– Vi traff bra med komboen Søder/Bendtner. Det er to gode spillere med ulike ferdigheter, og det er fullt mulig å spille med dem to sammen. Det ser vi jo i dag.

Eliteserien fotball 2018: Rosenborg - Molde.

KAN FÅ FLERE SJANSER FRA START: Alexander Søderlund og Nicklas Bendtner ser ut til å bli RBKs nye angrepsduo.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Vi har kjent presset

Molde kom til storkampen med full pott etter tre serierunder. Rosenborg hadde på sin side slitt stort, og hadde til gode å vinne en kamp i Eliteserien 2018. Bortelaget kunne altså sikret seg et forsprang på ti poeng ned til de regjerende mestrene - i stedet er det nå fire.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen innrømmer at de har kjent presset i sesongstarten.

– Selvsagt har vi det, vi har hatt en tøff start. Molde har hatt langt mer poeng enn oss, men nå ser det bedre ut, sier Ingebrigtsen.

Han fremhever viktigheten av å gjenskape kveldens prestasjon i kampene fremover.

– Vi viser hvor gode vi kan være, og det er viktig. Men det holder ikke at vi bare gjør det mot Molde, da blir det ikke flere trepoengere.

– For dårlig. Rett og slett

Der Rosenborg-spillerne jubler, er kontrasten til Molde-leiren stor. Midtstopper Vegard Forren var nedtrykt etter kampslutt.

– Det var dårlig, og det er skuffende. Vi hadde sett fram til kampen, sier Forren.

Molde beholder tabelltoppen inntil videre, og til tross for 4-0-tap mener Forren at det er delvis tilfeldigheter som gjør at de ikke får med seg noe som helst fra Lerkendal.

– Vi havner under 1-0, men da vi skal slå tilbake ender vi opp med å servere dem 2–0 i stedet. Vi prøver å heve oss i 2. omgang, men da de får 3–0 etter dødball er kampen kjørt. Men Rosenborg fortjener å vinne i dag.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Hoelgaard på tiendeplass i Frankfurt

    Markus Hoelgaard ble beste nordmann i éndagsrittet Eschborn-Frankfurt onsdag. Det tradisjonsrike rittet ble som vanlig arrangert 1. mai og er et ritt som Alexander Kristoff har vunnet flere ganger tidligere.

    Løypa har de siste to utgavene blitt gjort hardere og opp Feldberg for andre gang måtte Kristoff slippe. Det norske Uno-X-laget satt da med Ådne Holter, Søren Wærenskjold, Odd Christian Eiking og Markus Hoelgaard i feltet.

    Wærenskjold måtte slippe i rittets siste stigning og til slutt ble det en spurt fra en gruppe på 36 ryttere. Der var Maxime Van Gils best og vant foran Alex Aranburu og Riley Sheehan.

    Hoelgaard ble nummer ti i spurten, mens Holter og Eiking kom inn til henholdsvis 28. og 29. plass.

    Markus Hoelgaard
    Foto: Fredrik Hagen / NTB
  • Vålerenga videre i cupen: Første hjemmeseier på 227 dager

    Vålerenga rykket på dramatisk vis ned i fjor. Mye av grunnen var at de slet stort på hjemmebane i Oslo, hvor de kun vant tre av 17 kamper (15 seriekamper og to cupkamper).

    Også årets sesong har startet dårlig på hjemmebane, med ett poeng på de to første seriekampene.

    Onsdag fikk Vålerenga endelig juble for seier igjen på hjemmebane, deres første hjemmeseier siden de slo Aalesund i serien 17. september i fjor.

    I etterkant av det hadde de spilt ni hjemmekamper, før de altså kunne innkassere cupavansement etter 1-0 mot Tromsø.

    Simen Juklerød scoret kampens eneste mål med et godt plassert skudd i første ekstraomgang.

    For Tromsø fortsetter katastrofe-starten på sesongen. Fjorårets bronsevinner i Eliteserien har tapt samtlige fire kamper i Eliteserien til nå i år og er nå også slått ut av cupen.

    Vålerenga
  • Odd ute av cupen etter «kaoskamp» – ble senket av brassescoring

    Sandnes Ulf sørget for at nok et eliteserielag er ferdigspilt i årets fotball-NM. Odd ble sendt ut med 4-5-tap på bortebane.

    Odd tok ledelsen i en kamp som inneholdt fem scoringer før pause. 1.-divisjonslaget Sandnes Ulf ledet da 3-2, og i annen omgang fortsatte de lyseblå å score. Etter 71 minutter la Vajebah Sakor på til 5–3 for hjemmelaget etter en vanvittig scoring på brassespark.

    Målrushet fikk NRK-ekspert Alexander Schau til å reagere.

    – Det er fullstendig kokos og revning av alt som er normal oppførsel i en fotballkamp. ingen kan forsvare seg, og alle kan score. Her kan du faktisk holde pusten mellom hvert mål og ikke svime av, sa Schau i Cupen Live på NRK.

    (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal