RBKs nye superduo knuste Molde

TRONDHEIM/OSLO (NRK): For første gang fikk Lerkendal-publikumet se både Nicklas Bendtner og Alexander Søderlund fra start. Det ble en umiddelbar suksess.

RBKs Nicklas Bendtner mot Molde

HERJET I HATKAMPEN: Nicklas Bendtner scoret sine første to mål for sesongen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Hvordan skal Nicklas Bendtner og Alexander Søderlund spille sammen? Svaret på det spørsmålet fikk vi servert mot Molde.

Nicklas Bendtner, for anledningen i rollen som en dribleglad venstrekant, startet nemlig en strålende kamp på Lerkendal med å stange inn 1–0 etter et godt slått innlegg fra Pål André Helland.

Angrepskollega Alexander Søderlund utnyttet en gavepakke fra Moldes Kristoffer Haugen, og økte ledelsen til 2–0. Anders Konradsen og nok en scoring fra Bendtner sørget for at alle poengene blir igjen i Trondheim, med god margin.

– Jeg var spent jeg fikk vite hvordan vi skulle spille. Men Bendtner vært kjempegod i rollen som venstrekant på trening, sier Alexander Søderlund etter kampslutt.

Bendtner ønsket selv å spille kant

På spørsmål om han og Bendtner kommer til å utgjøre angrepet til Rosenborg fremover, svarer Søderlund enkelt og greit.

– Det så jo greit ut i dag, gjorde det ikke det?

Nicklas Bendtner sier etter kampslutt at han var veldig lysten på å spille venstrekant. Det forklarer han slik.

– Jeg er best når jeg får ballen rettvendt, da kan jeg spille lagkameratene mine gode. Jeg får større muligheter til det i den posisjonen. Vi har trent på det hele uken, og det har fungert bra.

At angrepsduoen leverte en solid kamp, er Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen helt enig i.

– Vi traff bra med komboen Søder/Bendtner. Det er to gode spillere med ulike ferdigheter, og det er fullt mulig å spille med dem to sammen. Det ser vi jo i dag.

Eliteserien fotball 2018: Rosenborg - Molde.

KAN FÅ FLERE SJANSER FRA START: Alexander Søderlund og Nicklas Bendtner ser ut til å bli RBKs nye angrepsduo.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Vi har kjent presset

Molde kom til storkampen med full pott etter tre serierunder. Rosenborg hadde på sin side slitt stort, og hadde til gode å vinne en kamp i Eliteserien 2018. Bortelaget kunne altså sikret seg et forsprang på ti poeng ned til de regjerende mestrene - i stedet er det nå fire.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen innrømmer at de har kjent presset i sesongstarten.

– Selvsagt har vi det, vi har hatt en tøff start. Molde har hatt langt mer poeng enn oss, men nå ser det bedre ut, sier Ingebrigtsen.

Han fremhever viktigheten av å gjenskape kveldens prestasjon i kampene fremover.

– Vi viser hvor gode vi kan være, og det er viktig. Men det holder ikke at vi bare gjør det mot Molde, da blir det ikke flere trepoengere.

– For dårlig. Rett og slett

Der Rosenborg-spillerne jubler, er kontrasten til Molde-leiren stor. Midtstopper Vegard Forren var nedtrykt etter kampslutt.

– Det var dårlig, og det er skuffende. Vi hadde sett fram til kampen, sier Forren.

Molde beholder tabelltoppen inntil videre, og til tross for 4-0-tap mener Forren at det er delvis tilfeldigheter som gjør at de ikke får med seg noe som helst fra Lerkendal.

– Vi havner under 1-0, men da vi skal slå tilbake ender vi opp med å servere dem 2–0 i stedet. Vi prøver å heve oss i 2. omgang, men da de får 3–0 etter dødball er kampen kjørt. Men Rosenborg fortjener å vinne i dag.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Vant sitt første NM-gul

  Thea Louise Stjernesund vant torsdagens NM-storslalåm på Oppdal foran Marte Monsen. Seiersmarginen endte på 0,59 sekunder.

  Duoen var i en klasse for seg. Det skilte hele 2,27 sekunder til Andrine Mårstøl på bronseplass.

  NM-gullet er Stjernesunds første i karrieren. Tidligere i vinter var den 24 år gamle Hakadal-utøveren med på å ta VM-gull for Norge i blandet lagkonkurranse i parallellslalåm.

  cQAlLa-ZeRI
  Foto: Torstein Bøe / NTB8BIM8
 • Warholm åpner for OL som 36-åring

  – Hvis du spør meg nå, så håper jeg å kunne løpe OL i 2032, sa Karsten Warholm i et intervju med Ato Boldon onsdag kveld.

  Boldon er tidligere verdensmester på 200 meter og ekspertkommentator på NBC. Hver uke gjennomfører han direkteintervju med en friidrettstjerne på instagram, og Warholm var gjest i anledning at det onsdag var 100 dager til OL i Tokyo.

  25-åringen avslørte altså at Tokyo-lekene neppe blir hans siste. Hvis han stiller i OL i 2032 som 36-åring, blir det imidlertid neppe på 400 meter hekk.

  – Jeg vil prøve meg på 800 meter, men jeg vet ikke når, fortalte han.

  I intervjuet fortalte Warholm også at det største presset før OL i Tokyo kommer innenfra.

  – Jeg legger mest press på meg selv, jeg er på trening hver dag, med treneren og treningskameratene, det er hardt arbeid og dedikasjon. Jeg skylder meg selv det og jeg føler jeg fortjener å gjøre det bra. Derfor løper jeg med hjertet utenpå drakta. Jeg ville kuttet av meg en arm for å komme først over mållinja, sa han med et et smil.

  TJmbnXm5lo0
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Åpner for OL-avlysning

  Japan er inne i sin fjerde koronabølge under 100 dager før OL. Generalsekretæren i landets regjeringsparti avviser ikke muligheten for å droppe sommerlekene, ifølge NTB. Toshihiro Nikai sier i et TV-intervju at Japan må «gi opp» OL hvis smittespredningen fortsetter å øke.

  – Vi kommer uten tvil til å avlyse om det ikke lenger er mulig, sier 82-åringen, ifølge nyhetsbyrået Kyodo.

  oqlmfYdJgys
  Foto: YOSHIKAZU TSUNO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal