RBKs nye superduo knuste Molde

TRONDHEIM/OSLO (NRK): For første gang fikk Lerkendal-publikumet se både Nicklas Bendtner og Alexander Søderlund fra start. Det ble en umiddelbar suksess.

RBKs Nicklas Bendtner mot Molde

HERJET I HATKAMPEN: Nicklas Bendtner scoret sine første to mål for sesongen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Hvordan skal Nicklas Bendtner og Alexander Søderlund spille sammen? Svaret på det spørsmålet fikk vi servert mot Molde.

Nicklas Bendtner, for anledningen i rollen som en dribleglad venstrekant, startet nemlig en strålende kamp på Lerkendal med å stange inn 1–0 etter et godt slått innlegg fra Pål André Helland.

Angrepskollega Alexander Søderlund utnyttet en gavepakke fra Moldes Kristoffer Haugen, og økte ledelsen til 2–0. Anders Konradsen og nok en scoring fra Bendtner sørget for at alle poengene blir igjen i Trondheim, med god margin.

– Jeg var spent jeg fikk vite hvordan vi skulle spille. Men Bendtner vært kjempegod i rollen som venstrekant på trening, sier Alexander Søderlund etter kampslutt.

Bendtner ønsket selv å spille kant

På spørsmål om han og Bendtner kommer til å utgjøre angrepet til Rosenborg fremover, svarer Søderlund enkelt og greit.

– Det så jo greit ut i dag, gjorde det ikke det?

Nicklas Bendtner sier etter kampslutt at han var veldig lysten på å spille venstrekant. Det forklarer han slik.

– Jeg er best når jeg får ballen rettvendt, da kan jeg spille lagkameratene mine gode. Jeg får større muligheter til det i den posisjonen. Vi har trent på det hele uken, og det har fungert bra.

At angrepsduoen leverte en solid kamp, er Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen helt enig i.

– Vi traff bra med komboen Søder/Bendtner. Det er to gode spillere med ulike ferdigheter, og det er fullt mulig å spille med dem to sammen. Det ser vi jo i dag.

Eliteserien fotball 2018: Rosenborg - Molde.

KAN FÅ FLERE SJANSER FRA START: Alexander Søderlund og Nicklas Bendtner ser ut til å bli RBKs nye angrepsduo.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Vi har kjent presset

Molde kom til storkampen med full pott etter tre serierunder. Rosenborg hadde på sin side slitt stort, og hadde til gode å vinne en kamp i Eliteserien 2018. Bortelaget kunne altså sikret seg et forsprang på ti poeng ned til de regjerende mestrene - i stedet er det nå fire.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen innrømmer at de har kjent presset i sesongstarten.

– Selvsagt har vi det, vi har hatt en tøff start. Molde har hatt langt mer poeng enn oss, men nå ser det bedre ut, sier Ingebrigtsen.

Han fremhever viktigheten av å gjenskape kveldens prestasjon i kampene fremover.

– Vi viser hvor gode vi kan være, og det er viktig. Men det holder ikke at vi bare gjør det mot Molde, da blir det ikke flere trepoengere.

– For dårlig. Rett og slett

Der Rosenborg-spillerne jubler, er kontrasten til Molde-leiren stor. Midtstopper Vegard Forren var nedtrykt etter kampslutt.

– Det var dårlig, og det er skuffende. Vi hadde sett fram til kampen, sier Forren.

Molde beholder tabelltoppen inntil videre, og til tross for 4-0-tap mener Forren at det er delvis tilfeldigheter som gjør at de ikke får med seg noe som helst fra Lerkendal.

– Vi havner under 1-0, men da vi skal slå tilbake ender vi opp med å servere dem 2–0 i stedet. Vi prøver å heve oss i 2. omgang, men da de får 3–0 etter dødball er kampen kjørt. Men Rosenborg fortjener å vinne i dag.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Får svar fra helsedirektøren onsdag

  Idrettspresident Berit Kjøll har bedt om en straksavklaring fra helsedirektøren om stenging av forskjellige anlegg og aktiviteter. Onsdag får hun svar.

  – Vi gjør en vurdering av dette akkurat nå. Vi har vært i dialog med Berit Kjøll i dag, og så vil vi i løpet av morgendagen komme med en anbefaling når det gjelder idrett, sa helsedirektør Bjørn Guldvog på spørsmål fra NRK under tirsdagens pressekonferanse.

  41pK-zrGQoU
  Foto: Lise Åserud / Lise Åserud
 • Ingen fotball for Haaland før mai

  Bundesligaklubbene godtok tirsdag anbefalingen om å utsette den tyske seriefotballen til 30. april som følge av koronaviruset. Det ble bestemt i et møte mellom klubbene i 1.- og 2. Bundesliga. Den tyske ligaen ble stanset 13. mars.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Leon Kuegeler / Reuters
 • Viking trekker permitteringer

  Onsdag starter Viking opp treningen igjen. Permitteringene er trukket tilbake. Etter to uker uten fellestreninger kan trener Bjarne Berntsen samle troppene igjen, melder Stavanger Aftenblad.

  – Dette er en veldig god løsning for alle. For en arbeidsgiver er det veldig positivt å kunne trekke tilbake varslede permitteringer. Så får vi gjøre det så godt vi kan når det gjelder treningene, sier Berntsen, som kan planlegge treningene, men ikke selv være aktiv på feltet etter de siste retningslinjene som er kommet fra Norsk Toppfotball. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2019: Viking - Rosenborg
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal