Hopp til innhold

Program for friidretts-VM mandag 30. september

Her får du en fullstendig oversikt over dagens VM-konkurranser. Seks nordmenn skal ut i finaler på det som kan bli en norsk festdag.

Switzerland Diamond League Athletics

GÅR FOR GULL: Karsten Warholm har hatt en fantastisk sesong og er knepen favoritt før mennenes VM-finale på 400 meter hekk i Doha i kveld.

Foto: Jean-christophe Bott / AP

NRK sender friidretts-VM direkte på TV, radio og nett. Se hele sendeplanen her.

Dagens finaleøvelser:

19.30: Høyde kvinner. Ingen norske utøvere.

20.15: Diskos menn (Ola Stunes Isene). Den norske diskoskasteren kvalifiserte seg uten store problemer til finalen lørdag. Det lengste kastet var på 64,54 og godt nok til en 6.-plass og finaleplass. Han har 67,78 som personlig beste, får han tilsvarende klaff under VM?

DIAMOND LEAGUE

FINALE: Ola Stunes Isenes finale i diskos begynner kl 20.15.

Foto: Fredrik Sandberg/tt / NTB scanpix

20.20: 5000 m menn (Henrik Ingebrigtsen, Jakob Ingebrigtsen og Filip Ingebrigtsen).
Etter dramaet rundt Jakob Ingebrigtsens deltagelse, fikk vi til slutt tre brødre i samme finale og de er fra Norge! Dette blir utvilsomt et av VMs største høydepunkter, sett med norske øyne. Henrik Ingebrigtsen sliter med en vond tå, men både Jakob og Filip Ingebrigtsen er medaljekandidater.

20.50: 3000 m hinder kvinner (Karoline Bjerkeli Grøvdal). Grøvdal kom seg akkurat videre til finalen etter at hun ble nummer seks i sitt heat fredag. Tiden var likevel god nok til en finaleplass.

21.10: 800 m kvinner. Ingen norske utøvere.

21.40: 400 m hekk menn (Karsten Warholm). Kanskje kveldens klareste gullkandidat fra Norge. Sunnmøringen lekte seg videre fra både forsøkene og semifinalene. I finalen møter han imidlertid sine hardeste konkurrenter, Rai Benjamin og Abderrahman Samba.

Diamond League - Paris

BRØDREFINALE: Finalen med brødrene Ingebrigtsen begynner kl 20.20.

Foto: Charles Platiau / Reuters

Dagens innledende øvelser:

15.30: Spyd kvinner, gruppe A. 17.00: Gruppe B.

16.05: 1. runde 200 m kvinner.

17.20: 1. runde 400 m kvinner.

19.05: 1. runde 110 m hekk menn.

19.50: Semifinaler 200 m menn.

LETT TIL FINALE: Slik så det ut da Karsten Warholm vant sin semifinale relativt enkelt lørdag kveld.

Sportsnyheter

Northug i brytekamp med svenske da Klæbo vant suverent: – Måtte bare få ham unna

Johannes Høsflot Klæbo tok sin 18. seier for sesongen og avgjorde verdenscupen i suveren stil. Adskillig mer dramatisk var Even Northugs vei til seierspallen.

Siste nytt

 • Barcelona og Graham Hansen slapp med skrekken i Roma

  Barcelona og Caroline Graham Hansen gikk seirende ut av mesterligaoppgjøret mot Emilie Haavis Roma på Stadio Olimpico, da de vant 1-0 i Italia.

  Det skjedde foran 39.454 tilskuere, noe som er rekord for en kvinnekamp i Italia.

  Det var Salma Pralluelo som sendte gjestene fra Catalonia i ledelsen etter en drøy halvtime spilt, etter et vakkert skudd i lengste hjørne.

  Det ble altså ikke flere scoringer, men både Barcelona og Roma hadde sine sjanser. Blant annet Haavi hadde en kjempesjanse for Roma, men keeper Sandra Paños hang med på notene.

  På overtid var Roma svært nære på å utligne mot Barca, men en sterk redning fra Paños sørget for at det endte med 1-0 for Graham Hansen og co.

  Ingrid Syrstad Engen startet på benken for Barcelona, men kom innpå med drøye ti minutter igjen på klokka.

  Italy Women's Soccer
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Vålerenga utlignet mot Storhamar i NM-semifinalen

  Vålerenga slo hardt tilbake etter tapet i den første semifinalekampen mot Storhamar. Tirsdag vant de 2-1 på Jordal Amfi.

  Vålerenga trengte ikke mer enn to minutter og 57 sekunder før Mika Partanen sendte vertene i føringen i første periode. Rett før hvilen økte Mathis Olimb til 2-0 etter å ha blitt spilt opp av Tommi Taimi.

  Fem minutter før full tid reduserte klubblegenden Patrick Thoresen til 1-2, men det hjalp dessverre lite for gjestene som ikke klarte å sette inn utligningen. (NTB)

  NM ishockey menn, semifinale kamp to, Vålerenga - Storhamar
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • De Bruyne utnevnt til Belgias nye kaptein

  Manchester City-stjernen Kevin de Bruyne har blitt utnevnt til Belgias kaptein etter Eden Hazard som trakk seg fra landslaget etter VM.

  Det belgiske fotballforbundet (RBFA) uttalte tirsdag at De Bruyne skal debutere som kaptein under fredagens EM-kvalifiseringskamp i Sverige.

  Real Madrid-keeper Thibaut Courtois og Inter-spiss Romelu Lukaku er lagets nye visekapteinene under deres nye tyske trener Domenico Tedesco.

  – Det er et stolt øyeblikk å bli kaptein for landet vårt. Jeg har spilt på landslaget lenge. Det er en stor ære for meg, og jeg håper jeg kan fylle rollen godt, sa De Bruyne. (NTB)

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste