Hopp til innhold

Warholm herjet igjen – og er glad han slapp kanonene: – Det får meg til å tro at Gud er fra Sunnmøre

DOHA/OSLO (NRK): Han lekte seg videre fra forsøksheatet. Heller ikke semifinalen ble noen test for Karsten Warholm. Etterpå la han ikke skjul på at han har fått en form for billig vei til finalen i årets VM.

Warholm

STRÅLENDE FORNØYD: Karsten Warholm viser tommel opp etter å ha sikret finaleplassen i Doha lørdag.

Foto: NTB Scanpix

– Det får meg til å tro at Gud er fra Sunnmøre, sier Warholm, og høster latter i pressesonen etter at han jogget inn til en enkel seier for andre dag på rad i Doha.

– Glad for at jeg slapp

Han snakker om at han ennå ikke, verken i forsøksheatet fredag eller semifinalen på 400 meter hekk lørdag ettermiddag, har måttet måle krefter med hans to argeste rivaler i mesterskapet

Nemlig amerikanske Rai Benjamin og Abderrahman Samba fra Qatar. De to Warholm-rivalene møttes istedet i semifinale-heat 3 og tok seg videre på tider svakere enn Warholms.

– Samtidig fikk de to testet litt hvor de ligger mot hverandre. For min del er jeg glad for at jeg slapp. Det gjorde at jeg kunne være mer komfortabel inn mot løpet, vurderer Warholm.

Karsten Warholm knusende overlegen i VMs semifinale lørdag ettermiddag.

«Jogget» – igjen

Norges store gullhåp i VM vant nemlig semifinalen lekende lett med tiden 48,28 sekunder, nesten sekundet bedre enn forsøket fredag.

Warholm gikk nådeløst til verks i heatet. I kjent stil hadde han opparbeidet seg en bunnsolid ledelse på resten av feltet etter bare 200 meter. Han roet litt ned i den siste svingen og på oppløpet så det ut som om han jogget igjen akkurat som i går.

Spørsmålet er hva slags tid han hadde løpt inn til dersom han hadde gitt absolutt alt. Det får man aldri vite. Men mandag kveld klokken 21.40 kommer ikke Warholm til å spare på noe.

X90013

VANT ENKELT: Karsten Warholm, her underveis i semifinalen i Doha lørdag.

Foto: AHMED JADALLAH

Vil ikke se «cocky» ut

Warholm selv var godt fornøyd, men rolig da han stilte til intervju etter det solide semifinale-løpet. Han mener han har «flyttet lista» når han kan løpe slik han gjorde lørdag. Det meste handlet om å spare krefter til mandagens finale i Doha.

Han kan løpe slik nå, ifølge ham selv, fordi han har flyttet nivået. Allerede ved hekk nummer åtte av ti hadde han kontroll og tenkte at «dette går greit». Målet var å gjøre løpet ferdig allerede i siste sving. For da slipper han syra i beina.

Warholm ble spurt om hvor mye krefter han føler han brukte i semifinalen.

– Det er vanskelig å si. Men følelsen sier at jeg kom komfortabelt inn. Det er på slutten du springer på deg syre. Og da følte jeg at jeg hadde full kontroll. Jeg føler jeg har spart mye og tenker på du på «persen», så er jeg langt fra, sier han, og fikk ytterligere spørsmål om avslutningen i joggende stil.

– Jeg vil ikke at det skal se «cocky» eller nonchalant ut. Men det handler om at du får syre når du trykker til. Det håper jeg å slippe, sier Warholm.

AFP_1KR6CB

KOMFORTABELT: For Karsten Warholm i lørdagens semifinale.

Foto: JEWEL SAMAD

– Tror ikke jeg får kjøpt bane syv

Avslutningsvis kommenterte han også hva slags bane han kommer til å løpe i i finalen. Warholm har uttalt at han liker best å løpe i bane syv. Men nå som han har bestetid i semifinalen, er han best seedet.

– Jeg tar den banen jeg får. Med raskeste vinnertid regner jeg med at det blir bane fire eller fem. Jeg tar det jeg får, men jeg tror ikke jeg får kjøpt bane syv, sier Warholm og gliser godt.

PS: Alison Dos Santos, Yasmani Copello, Abdelmalik Lahoulou, Rai Benjamin, Abderrahman Samba, Rasmus Mägi og TJ Holmes står i tillegg til Warholm på startstreken i finalen.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Northug i brytekamp med svenske da Klæbo vant suverent: – Måtte bare få ham unna

Johannes Høsflot Klæbo tok sin 18. seier for sesongen og avgjorde verdenscupen i suveren stil. Adskillig mer dramatisk var Even Northugs vei til seierspallen.

Siste nytt

 • Barcelona og Graham Hansen slapp med skrekken i Roma

  Barcelona og Caroline Graham Hansen gikk seirende ut av mesterligaoppgjøret mot Emilie Haavis Roma på Stadio Olimpico, da de vant 1-0 i Italia.

  Det skjedde foran 39.454 tilskuere, noe som er rekord for en kvinnekamp i Italia.

  Det var Salma Pralluelo som sendte gjestene fra Catalonia i ledelsen etter en drøy halvtime spilt, etter et vakkert skudd i lengste hjørne.

  Det ble altså ikke flere scoringer, men både Barcelona og Roma hadde sine sjanser. Blant annet Haavi hadde en kjempesjanse for Roma, men keeper Sandra Paños hang med på notene.

  På overtid var Roma svært nære på å utligne mot Barca, men en sterk redning fra Paños sørget for at det endte med 1-0 for Graham Hansen og co.

  Ingrid Syrstad Engen startet på benken for Barcelona, men kom innpå med drøye ti minutter igjen på klokka.

  Italy Women's Soccer
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Vålerenga utlignet mot Storhamar i NM-semifinalen

  Vålerenga slo hardt tilbake etter tapet i den første semifinalekampen mot Storhamar. Tirsdag vant de 2-1 på Jordal Amfi.

  Vålerenga trengte ikke mer enn to minutter og 57 sekunder før Mika Partanen sendte vertene i føringen i første periode. Rett før hvilen økte Mathis Olimb til 2-0 etter å ha blitt spilt opp av Tommi Taimi.

  Fem minutter før full tid reduserte klubblegenden Patrick Thoresen til 1-2, men det hjalp dessverre lite for gjestene som ikke klarte å sette inn utligningen. (NTB)

  NM ishockey menn, semifinale kamp to, Vålerenga - Storhamar
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • De Bruyne utnevnt til Belgias nye kaptein

  Manchester City-stjernen Kevin de Bruyne har blitt utnevnt til Belgias kaptein etter Eden Hazard som trakk seg fra landslaget etter VM.

  Det belgiske fotballforbundet (RBFA) uttalte tirsdag at De Bruyne skal debutere som kaptein under fredagens EM-kvalifiseringskamp i Sverige.

  Real Madrid-keeper Thibaut Courtois og Inter-spiss Romelu Lukaku er lagets nye visekapteinene under deres nye tyske trener Domenico Tedesco.

  – Det er et stolt øyeblikk å bli kaptein for landet vårt. Jeg har spilt på landslaget lenge. Det er en stor ære for meg, og jeg håper jeg kan fylle rollen godt, sa De Bruyne. (NTB)

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste