Hopp til innhold

Warholm herjet igjen – og er glad han slapp kanonene: – Det får meg til å tro at Gud er fra Sunnmøre

DOHA/OSLO (NRK): Han lekte seg videre fra forsøksheatet. Heller ikke semifinalen ble noen test for Karsten Warholm. Etterpå la han ikke skjul på at han har fått en form for billig vei til finalen i årets VM.

Warholm

STRÅLENDE FORNØYD: Karsten Warholm viser tommel opp etter å ha sikret finaleplassen i Doha lørdag.

Foto: NTB Scanpix

– Det får meg til å tro at Gud er fra Sunnmøre, sier Warholm, og høster latter i pressesonen etter at han jogget inn til en enkel seier for andre dag på rad i Doha.

– Glad for at jeg slapp

Han snakker om at han ennå ikke, verken i forsøksheatet fredag eller semifinalen på 400 meter hekk lørdag ettermiddag, har måttet måle krefter med hans to argeste rivaler i mesterskapet

Nemlig amerikanske Rai Benjamin og Abderrahman Samba fra Qatar. De to Warholm-rivalene møttes istedet i semifinale-heat 3 og tok seg videre på tider svakere enn Warholms.

– Samtidig fikk de to testet litt hvor de ligger mot hverandre. For min del er jeg glad for at jeg slapp. Det gjorde at jeg kunne være mer komfortabel inn mot løpet, vurderer Warholm.

Karsten Warholm knusende overlegen i VMs semifinale lørdag ettermiddag.

«Jogget» – igjen

Norges store gullhåp i VM vant nemlig semifinalen lekende lett med tiden 48,28 sekunder, nesten sekundet bedre enn forsøket fredag.

Warholm gikk nådeløst til verks i heatet. I kjent stil hadde han opparbeidet seg en bunnsolid ledelse på resten av feltet etter bare 200 meter. Han roet litt ned i den siste svingen og på oppløpet så det ut som om han jogget igjen akkurat som i går.

Spørsmålet er hva slags tid han hadde løpt inn til dersom han hadde gitt absolutt alt. Det får man aldri vite. Men mandag kveld klokken 21.40 kommer ikke Warholm til å spare på noe.

X90013

VANT ENKELT: Karsten Warholm, her underveis i semifinalen i Doha lørdag.

Foto: AHMED JADALLAH

Vil ikke se «cocky» ut

Warholm selv var godt fornøyd, men rolig da han stilte til intervju etter det solide semifinale-løpet. Han mener han har «flyttet lista» når han kan løpe slik han gjorde lørdag. Det meste handlet om å spare krefter til mandagens finale i Doha.

Han kan løpe slik nå, ifølge ham selv, fordi han har flyttet nivået. Allerede ved hekk nummer åtte av ti hadde han kontroll og tenkte at «dette går greit». Målet var å gjøre løpet ferdig allerede i siste sving. For da slipper han syra i beina.

Warholm ble spurt om hvor mye krefter han føler han brukte i semifinalen.

– Det er vanskelig å si. Men følelsen sier at jeg kom komfortabelt inn. Det er på slutten du springer på deg syre. Og da følte jeg at jeg hadde full kontroll. Jeg føler jeg har spart mye og tenker på du på «persen», så er jeg langt fra, sier han, og fikk ytterligere spørsmål om avslutningen i joggende stil.

– Jeg vil ikke at det skal se «cocky» eller nonchalant ut. Men det handler om at du får syre når du trykker til. Det håper jeg å slippe, sier Warholm.

AFP_1KR6CB

KOMFORTABELT: For Karsten Warholm i lørdagens semifinale.

Foto: JEWEL SAMAD

– Tror ikke jeg får kjøpt bane syv

Avslutningsvis kommenterte han også hva slags bane han kommer til å løpe i i finalen. Warholm har uttalt at han liker best å løpe i bane syv. Men nå som han har bestetid i semifinalen, er han best seedet.

– Jeg tar den banen jeg får. Med raskeste vinnertid regner jeg med at det blir bane fire eller fem. Jeg tar det jeg får, men jeg tror ikke jeg får kjøpt bane syv, sier Warholm og gliser godt.

PS: Alison Dos Santos, Yasmani Copello, Abdelmalik Lahoulou, Rai Benjamin, Abderrahman Samba, Rasmus Mägi og TJ Holmes står i tillegg til Warholm på startstreken i finalen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal