Hopp til innhold

Warholm herjet igjen – og er glad han slapp kanonene: – Det får meg til å tro at Gud er fra Sunnmøre

DOHA/OSLO (NRK): Han lekte seg videre fra forsøksheatet. Heller ikke semifinalen ble noen test for Karsten Warholm. Etterpå la han ikke skjul på at han har fått en form for billig vei til finalen i årets VM.

Warholm

STRÅLENDE FORNØYD: Karsten Warholm viser tommel opp etter å ha sikret finaleplassen i Doha lørdag.

Foto: NTB Scanpix

– Det får meg til å tro at Gud er fra Sunnmøre, sier Warholm, og høster latter i pressesonen etter at han jogget inn til en enkel seier for andre dag på rad i Doha.

– Glad for at jeg slapp

Han snakker om at han ennå ikke, verken i forsøksheatet fredag eller semifinalen på 400 meter hekk lørdag ettermiddag, har måttet måle krefter med hans to argeste rivaler i mesterskapet

Nemlig amerikanske Rai Benjamin og Abderrahman Samba fra Qatar. De to Warholm-rivalene møttes istedet i semifinale-heat 3 og tok seg videre på tider svakere enn Warholms.

– Samtidig fikk de to testet litt hvor de ligger mot hverandre. For min del er jeg glad for at jeg slapp. Det gjorde at jeg kunne være mer komfortabel inn mot løpet, vurderer Warholm.

Karsten Warholm knusende overlegen i VMs semifinale lørdag ettermiddag.

«Jogget» – igjen

Norges store gullhåp i VM vant nemlig semifinalen lekende lett med tiden 48,28 sekunder, nesten sekundet bedre enn forsøket fredag.

Warholm gikk nådeløst til verks i heatet. I kjent stil hadde han opparbeidet seg en bunnsolid ledelse på resten av feltet etter bare 200 meter. Han roet litt ned i den siste svingen og på oppløpet så det ut som om han jogget igjen akkurat som i går.

Spørsmålet er hva slags tid han hadde løpt inn til dersom han hadde gitt absolutt alt. Det får man aldri vite. Men mandag kveld klokken 21.40 kommer ikke Warholm til å spare på noe.

X90013

VANT ENKELT: Karsten Warholm, her underveis i semifinalen i Doha lørdag.

Foto: AHMED JADALLAH

Vil ikke se «cocky» ut

Warholm selv var godt fornøyd, men rolig da han stilte til intervju etter det solide semifinale-løpet. Han mener han har «flyttet lista» når han kan løpe slik han gjorde lørdag. Det meste handlet om å spare krefter til mandagens finale i Doha.

Han kan løpe slik nå, ifølge ham selv, fordi han har flyttet nivået. Allerede ved hekk nummer åtte av ti hadde han kontroll og tenkte at «dette går greit». Målet var å gjøre løpet ferdig allerede i siste sving. For da slipper han syra i beina.

Warholm ble spurt om hvor mye krefter han føler han brukte i semifinalen.

– Det er vanskelig å si. Men følelsen sier at jeg kom komfortabelt inn. Det er på slutten du springer på deg syre. Og da følte jeg at jeg hadde full kontroll. Jeg føler jeg har spart mye og tenker på du på «persen», så er jeg langt fra, sier han, og fikk ytterligere spørsmål om avslutningen i joggende stil.

– Jeg vil ikke at det skal se «cocky» eller nonchalant ut. Men det handler om at du får syre når du trykker til. Det håper jeg å slippe, sier Warholm.

AFP_1KR6CB

KOMFORTABELT: For Karsten Warholm i lørdagens semifinale.

Foto: JEWEL SAMAD

– Tror ikke jeg får kjøpt bane syv

Avslutningsvis kommenterte han også hva slags bane han kommer til å løpe i i finalen. Warholm har uttalt at han liker best å løpe i bane syv. Men nå som han har bestetid i semifinalen, er han best seedet.

– Jeg tar den banen jeg får. Med raskeste vinnertid regner jeg med at det blir bane fire eller fem. Jeg tar det jeg får, men jeg tror ikke jeg får kjøpt bane syv, sier Warholm og gliser godt.

PS: Alison Dos Santos, Yasmani Copello, Abdelmalik Lahoulou, Rai Benjamin, Abderrahman Samba, Rasmus Mägi og TJ Holmes står i tillegg til Warholm på startstreken i finalen.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Premier League - Arsenal v Chelsea

Leken Ødegaard ydmyket Chelsea: – En magiker

Arsenal dundret inn både én, to, tre, fire og fem scoringer mot Chelsea. Etter to målgivende hagler det med komplimenter til Martin Ødegaard.

Siste nytt

 • Vålerengas stortalent forsvinner fra klubben

  Stian Solberg (18) bidro til å sende Vålerenga til NM-finalene i ishockey, men nå er stortalentet tapt for Oslo-klubben. Solberg har signert en toårskontrakt med den svenske SHL-klubben Färjestad.

  Solberg sier han takket nei til et tilbud fra Färjestad i fjor.

  – Jeg følte ikke at det var riktig tid. Jeg har hatt et bra år denne sesongen, så jeg føler egentlig at det er helt perfekt å dra i år, sier Solberg til NRK.

  Vålerengas sportsdirektør, Anders Myhrvold, sier han overtalte Solberg til å bli værende i fjor.

  – Siden har han utvikla seg til å bli eliteseriens beste back. Han har alle egenskapene som skal til for å spille i NHL i framtida, sier Myhrvold.

  Til sommeren vil også verdens beste ishockeyklubber kjempe for å sikre seg Solberg under den såkalte NHL-draften.

  Der vil én av NHL-klubbene mest sannsynlig sikre seg rettighetene til Solberg i fire år, en slags opsjon som gir dem mulighet til å hente nordmannen når som helst.

  – Han er en ambisiøs, ung spiller som det prates om i forbindelse med NHL. Han kommer til å bli valgt av en NHL-klubb i år, det er hundre prosent sikkert, sier Färjestads sportsdirektør, Rickard Wallin.

  Men selv om en NHL-klubb trolig sikrer seg rettighetene til Solberg til sommeren, vil han etter alt å dømme spille for Färjestad en stund framover.

  – Vi skal støtte Stian med å bli proff i Sverige før vi prater om neste steg, som er spill i Nord-Amerika, sier Wallin.

  Färjestad vant grunnserien i SHL forrige sesong, og regnes blant Sveriges beste lag.

  – Jeg elsker Vålerenga, men det blir gøy å prøve noe nytt og spille for en enda større klubb, sier Solberg til NRK.

  Solberg og Vålerenga tapte NM-finalene mot Storhamar tirsdag kveld.

  Stian Solberg jubler
  Foto: NTB
 • Landslaget bekrefter: Har satt av friplass til Johaug

  Therese Johaug var ikke til stede da langrennslandslagene for kommende sesong ble presentert i Holmenkollen onsdag.

  35-åringen trenger imidlertid bare å slå på tråden og si «Jeg vil være med».

  Landslaget gir Johaug en friplass om hun finner motivasjon og bestemmer seg for å satse.

  – Dersom Therese utover våren bestemmer seg for at hun satser 100 prosent inn mot VM i Trondheim, så skal hun selvfølgelig inn på laget der, sier landslagssjef Ulf Morten Aune.

  Landslagsledelsen har ikke satt en endelig frist for når Johaug må bestemme seg:

  – Men den fristen er ganske naturlig. Det kan ikke bli høst og jul før Therese bestemmer seg, men det skal hun få lov til å gjøre helt på fritt grunnlag, sier Aune.

  Se hele landslagsuttaket her.

  NM ski Nordiske grener Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Guardiola bekrefter: Haaland mister Premier League-oppgjøret mot Brighton

  Manchester City-trener Pep Guardiola må klare seg uten spydspiss og Premier League-toppscorer Erling Braut Haaland i torsdagens nøkkelkamp borte mot Brighton.

  Det opplyste spanjolen på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

  Haaland var i likhet med lagkamerat Phil Foden ikke til stede på tirsdagens trening. Nordmannen var heller ikke med i helgens FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Mesterliga-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade.

  Manchester City er i førersetet i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger fire poeng bak Arsenal på tabelltopp, men har to kamper til gode på rødtrøyene fra London. Opp til Liverpool på annenplass er avstanden ett poeng med én kamp mindre spilt.

  _g_QDc2r5f8
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal