Hopp til innhold

Her er Premier League-lagenes karakterkort

ANALYSE: Det har vært en Premier League-sesong med få overraskelser, hvor favorittene innfridde og minstemann rykket ned. Vi triller terningen for å bedømme de 20 lagene.

FOOTBALL/ Chelsea v Sunderland - Barclays Premier League

LIGAMESTER: Chelsea kunne heve trofeet for femte gang i historien.

Foto: Dylan Martinez / Reuters

Det mest uventede var ikke at Chelsea vant, men hvor mye de vant med. Før sesongen var håpet at Arsenal, Manchester City og Manchester United ville bidra til å gjøre toppstriden jevn og spennende. Kanskje kunne også Liverpool melde seg på.

I stedet har Chelseas suverenitet – samt resultatene i Europa – reflektert en liga hvor storlagenes nivå er lavere enn på lenge.

Bunnstriden har blitt avgjort av lure trenerbytter. Det virket alltid tvilsomt at managere som Neil Warnock og Alan Irvine ville levere varene, og ansettelsene Alan Pardew og Tony Pulis har løftet henholdsvis Crystal Palace og West Bromwich Albion ut av sumpen. Også Aston Villa og Sunderland har berget plassen ved å gjøre endringer på trenerbenken.

Litt lenger oppe har velorganiserte klubber som Swansea og Southampton imponert, mens problemfylte Newcastle sikret plassen i siste runde.

Med kampene ferdigspilt er tiden inne for å trille terningen. Bedømmelsene er basert på lagenes prestasjoner i Premier League, FA-cupen, ligacupen og europeiske turneringer.

FBL-ENG-PR-HULL-ARSENAL

SUKSESS: Alexis Sanchez (t.h.) kom til Arsenal før årets sesong og ble en braksuksess.

Foto: OLI SCARFF / Afp

Arsenal: 4

terning 4

Premier League: 3. plass

Mesterligaen: Åttedelsfinale

FA-cupen: Finale (spilles 30. mai)

Ligacupen: Tredje runde

En positiv sesong, men ikke mer. Vendepunktet ble 2-0-tapet mot Southampton 1. januar, som ifølge Per Mertesacker førte til terping av lagets defensive struktur. Arsenal vant 17 av sine neste 19 kamper. Alexis Sánchez har blitt en braksuksess, Mesut Özil har funnet formen, mens Francis Coquelin har balansert midtbanen.

Underveis har Arsène Wenger blitt mer pragmatisk. Spesielt i den strålende 2-0-seieren borte mot Manchester City lå Arsenal godt organisert og ukarakteristisk dypt.

Den store skuffelsen er at laget ikke har kjempet om de store troféene. De var aldri involvert i tittelkampen og nederlaget mot Monaco i mesterligaen var katastrofalt. FA-cupen kan fortsatt vinnes, men en klubb med Arsenals prestisje bør ha større ambisjoner til neste sesong.

FOOTBALL/ Newcastle United v Aston Villa - Barclays Premier League

SUKSESSTRENER: Tim Sherwood blåste liv i stallen skriver vår fotballskribent.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Aston Villa: 4

terning 4

Premier League: 17. plass

FA-cupen: Finale (spilles 30. mai)

Ligacupen: Andre runde

Aston Villa var et sørgelig syn under Paul Lambert. De scoret så vidt mål, og på ett tidspunkt holdt supporterne på Villa Park opp en rekke piler som pekte mot nettmaskene. Laget hadde ikke satt ballen i nota på over 10 timer.

Så blåste Tim Sherwood liv i stallen. Den forsiktige strategien ble erstattet med en offensiv mentalitet hvor spillerne har uttrykt seg mer. Spesielt Christian Benteke, Fabian Delph og Jack Grealish har blomstret.

Villa klarte det viktigste – å beholde plassen – og i tillegg har Sherwoods inntog økt optimismen om fremtiden. En seier i FA-cup-finalen kan krone sesongen.

FBL-ENG-PR-HULL-BURNLEY

MIDT PÅ TREET: Burnley får terningkast tre.

Foto: OLI SCARFF / Afp

Burnley: 3

terning 3

Premier League: 19. plass

FA-cupen: Tredje runde

Ligacupen: Andre runde

De gikk ned med flagget til topps. Burnley hadde de minste ressursene i Premier League og ble dømt nord og ned av de fleste eksperter før seriestart. Alt handlet om å overleve, og det var ikke overraskende å se dem ryke ut av cupene tidlig.

Stallen var omtrent den samme som slet seg opp fra Championship i fjor, men i dette selskapet har det vist seg å være for tynt. Mange jevne kamper gikk feil vei, og mot slutten tørket målene opp. I én periode tapte Burnley 1-0 fire ganger på rad.

Men få forventet noe annet enn nedrykk, og dyktige Sean Dyche kan være stolt av et mannskap som har løpt og kriget til siste slutt.

Britain Socccer Premier League

MESTERE: Kaptein John Terry kan juble med god grunn.

Foto: Rui Vieira / Ap

Chelsea: 5

terning 5

Premier League: 1. plass

Mesterligaen: Åttedelsfinale

FA-cupen: Fjerde runde

Ligacupen: Mestere

José Mourinho tok Chelsea til seier i ligacupen og førsteplass i Premier League. Ti år senere har han gjort det igjen. Cesc Fàbregas og Diego Costa har tilført de kvalitetene laget manglet, Nemanja Matić og John Terry har vært store, og forsvaret ligaens beste.

Ikke alt har gått knirkefritt. Laget sakket av på nyåret, og Mourinho måtte kompensere ved å installere en mer defensiv kampplan. Underveis har den kontroversielle portugiseren anklaget dommerne for en «kampanje» mot Chelsea, kritisert egne fans og slaktet TV-kanalen SkySports.

Sekseren blir spolert av tapet i FA-cupen hjemme mot Bradford City, og nederlaget mot Paris Saint-Germain i mesterligaens åttedelsfinale, som var enormt skuffende.

Britain Soccer Premier League

SOLIDE: Crystal Palaces Wilfried Zaha og Jason Puncheon.

Foto: Jon Super / Ap

Crystal Palace: 5

terning 5

Premier League: 10. plass

FA-cupen: Femte runde

Ligacupen: Tredje runde

Crystal Palace forbedret seg kun med én plass fra forrige sesong, men dette var nok en strålende prestasjon av London-klubben. Det kunne nemlig gått så mye verre. Alarmen gikk da fjorårets redningsmann Tony Pulis sa opp like før seriestart, og Neil Warnock fungerte ikke som nødløsning.

Ansettelsen av Alan Pardew i januar var en genistrek. Pardew, en tidligere midtbanespiller for Palace, har gjort laget mer solid og utnyttet de individuelle ferdighetene til Wilfried Zaha, Yannick Bolasie og Jason Puncheon.

Mot slutten var de aldri truet. For en klubb som fryktet nedrykk da Pulis trakk seg, er en plass på øvre halvdel over all forventning.

FOOTBALL/ Arsenal v Everton - Barclays Premier League

SKUFFET: Everton og Romelu Lukaku.

Foto: Tony O'Brien / Reuters

Everton: 2

terning 2

Premier League: 11. plass

Europaligaen: Åttedelsfinale

FA-cupen: Tredje runde

Ligacupen: Tredje runde

Det finnes alltid en fare for at lag som kastes inn i Europaligaen underpresterer i hjemlig serie. Dette har skjedd med Everton. Troppen er ikke spesielt stor og har fått få nye innslag; kjøp som Romelu Lukaku og Gareth Barry var allerede i klubben på lån fra før.

Å kreve topp fire av Everton ville vært strengt, men man forventet mer enn 11. plass etter den imponerende femteplassen forrige sesong. De slet også i de hjemlige cupene. Forsvaret har vært langt mer åpent, mens dyrkjøpte Lukaku kun har scoret 10 ligamål.

Men Roberto Martínez er aldri negativ, og vil garantert velge å fokusere på formen de siste månedene, som har minnet mer om fjoråret.

FOOTBALL/ Hull City v Manchester United - Barclays Premier League

SVAK: Michael Dawson og Hull City kan se tilbake på en skuffende sesong.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Hull City: 2

terning 2

Premier League: 18. plass

Europaligaen: Playoff-runden

FA-cupen: Tredje runde

Ligacupen: Tredje runde

Det har vært en tøff sesong for Steve Bruce. Hull har lenge slitt mot nedrykk og ble til slutt funnet for dårlige. Det til tross for kjøpene av Abel Hernández, Michael Dawson, Mohamed Diamé, Dame N’Doye, og lånene av Hatem Ben Arfa og Gaston Ramírez.

Enkelte av nykommerne har slitt med skader, andre har ikke slått til. Toppscoreren Nikica Jelavić ble skadet i en kritisk periode av sesongen, og Hull har sløst med sjanser i flere jevne kamper. På toppen av det hele har midtbanespilleren Jake Livermore blitt tatt for doping.

Det oppsummerer en bekmørk sesong for Hull-spillerne, som får lønningene redusert med opp til 50 % på grunn av nedrykket.

FBL-ENG-PR-SUNDERLAND-LEICESTER

GOD SLUTTSPURT: Leicester-manager Nigel Pearson kan smile etter en godkjent sesong.

Foto: Ian MacNicol / Afp

Leicester City: 5

terning 5

Premier League: 14. plass

FA-cupen: Femte runde

Ligacupen: Andre runde

Kun to lag i Premier League-historien hadde tidligere overlevd etter å ha ligget på sisteplass til jul. Ett av dem var West Bromwich Albion i 2004/05-sesongen, da Bryan Robson var manager. Den gangen var Robsons assistent Nigel Pearson.

Ti år senere har Pearson gjentatt bragden. Presset har vært enormt, og den tidligere midtstopperen har til tider virket både lettere ustabil og paranoid. Han har kranglet med egne fans samt klubblegenden Gary Lineker, tatt kvelertak på Crystal Palace-spilleren James McArthur, og kalt en journalist for en struts.

Men resultater trumfer alt. Og selv om få hadde forutsett sluttspurten, bør det sies at Leicester aldri ble rundspilt før det. Ikke en eneste ligakamp ble tapt med mer enn to mål.

Sterling

PÅ VEI BORT?: Raheem Sterling ønsker seg bort fra Liverpool.

Foto: Lee Smith / Reuters

Liverpool: 2

terning 2

Premier League: 6. plass

Mesterligaen: Gruppespill

Europaligaen: Sekstendelsfinale

FA-cupen: Semifinale

Ligacupen: Semifinale

Selve kvaliteten på troppen tilsier omtrent sjetteplass, men så burde også troppen vært så mye bedre enn det den er. Sommerkjøpene har vært Liverpools største feilgrep. Og selv om få forventet en gjentakelse av forrige sesong, har avstanden opp til toppen nå blitt skrekkelig stor.

Til tross for floppene burde laget gått videre fra en mesterligagruppe som inneholdt Basel og Ludogorets. De nådde ingen finaler i England, og pinlige ligatap mot Crystal Palace (1-3) og Stoke City (1-6) har bidratt til en vond avslutning for Steven Gerrard.

Det som vipper karakteren ned fra tre til to er effekten sesongen kan ha på Liverpools fremtid. Skadene kan bli langvarige. Stallen trenger endringer, men flere aktuelle spillere kan ha blitt skremt av hvordan klubben har gått baklengs. Raheem Sterlings ønske om å dra demonstrerer denne faren.

Sergio Agüero

LIGAENS BESTE SPISS: Sergio Agüero.

Foto: MAXIM SHEMETOV / Reuters

Manchester City: 3

terning 3

Premier League: 2. plass

Mesterligaen: Åttedelsfinale

FA-cupen: Fjerde runde

Ligacupen: Fjerde runde

En snill treer. Om det ikke var skuffende nok å gi fra seg ligatittelen, har måten City mislyktes på vært enda verre. Spesielt når laget har såpass store ressurser, en nykommer verdt 300 millioner kroner (Eliaquim Mangala), samt ligaens beste spiss (Sergio Agüero) og playmaker (David Silva).

Kravet må i det minste være å kjempe om troféer, men City har ikke vært i nærheten av noe. I ligaen lå de 13 poeng bak da Chelsea sikret førsteplassen. I mesterligaen ble de rundspilt av Barcelona i åttedelsfinalen. Og i ligacupen og FA-cupen tapte de 2-0 hjemme mot henholdsvis Newcastle og Middlesbrough.

Nederlaget mot Barça kan forstås, men på hjemlige trakter hadde man forventet mye mer.

FOOTBALL/ Liverpool v Manchester United - Barclays Premier League

GODKJENT: Lous van Gaal får godkjent for det første året hans som manager.

Foto: Phil Noble / Reuters

Manchester United: 4

terning 4

Premier League: 4. plass

FA-cupen: Kvartfinale

Ligacupen: Andre runde

Med tanke på summene United har svidd av bør fjerdeplass egentlig betegnes som en skuffelse. Louis van Gaal har nærmest prøvd hver eneste formasjon som finnes, men det offensive stjernegalleriet har kun prestert unntaksvis. Tapet i ligacupen mot MK Dons var flaut, og underveis har United-fansen sett mye rart.

Det at David de Gea har vært bestemann sier sitt.

Samtidig er gjenoppbyggingen av dette laget et enormt prosjekt. Det tekniske, mentale og stilmessige skiftet fra David Moyes til van Gaal krever mye tid og arbeid, spesielt når så mange spillere skal innlemmes samtidig. Dette må tas med i vurderingen.

Van Gaal har de riktige ideene for klubben, og når alt klaffer er maksnivået høyt. Utviklingen har vært langsom, men når man gjør fremskritt og i tillegg sikrer kvalifiseringsplass til mesterligaen, må sesongen kunne beskrives som godkjent.

Britain Soccer Premier League

BERGET PLASSEN: Newcastle slapp med skrekken og spiller også neste sesong på øverste nivå.

Foto: Scott Heppell / Ap

Newcastle: 2

terning 2

Premier League: 15. plass

FA-cupen: Tredje runde

Ligacupen: Kvartfinale

Det var aldri Alan Pardew som var problemet. Treneren hadde blitt kritisert av fansen i 12 måneder og i desember takket han for seg, med laget på 10. plass. Klubbens eier Mike Ashley valgte så den billigste løsningen ved å ansette assistenttrener John Carver.

Det straffet seg nesten. Under Carver styrtet laget mot nedrykkssonen som et fly i fyr og flamme. Det ble fire poeng på de siste 11 kampene; en kritisk formsvikt.

Plassen ble til slutt reddet, men sesongen har totalt sett vært håpløs. Heller ikke cupene har resultert i suksess, utenom en 2-0-seier borte mot Manchester City under Pardew i ligacupen. Det er slik det kan gå når eieren prioriterer profitt fremfor resultater.

QPR

NEDRYKK: Queens Park Rangers spiller neste sesong på nest øverste nivå.

Foto: Paul Ellis / AFP

Queens Park Rangers: 1

terning 1

Premier League: 20. plass

FA-cupen: Tredje runde

Ligacupen: Andre runde

Om Queens Park Rangers hadde sendt 11 hundevalper ut på banen i stedet for 11 fotballspillere, hadde plasseringene i sesongens turneringer blitt de samme. Det kunne ikke gått verre. QPR kom sist i Premier League og røk umiddelbart ut av både FA-cupen og ligacupen.

De ble ikke slått ut av storlag heller. Overmakten var Sheffield United (0-3) og Burton Albion (0-1).

QPR var riktignok et nyopprykket lag, men investeringene til eieren Tony Fernandes ga dem ressurser nok til at de burde ha sikret plassen. Verken Harry Redknapp eller Chris Ramsey klarte det, og dermed blir det vanskelig å finne noe positivt.

Pelle

FEIRING: Southampton, her med Graziano Pelle og Dusan Tadic, kan se tilbake på en god sesong.

Foto: Chris Ison / Ap

Southampton: 5

terning 5

Premier League: 7. plass

FA-cupen: Fjerde runde

Ligacupen: Kvartfinale

Dette var sesongen hvor Southampton visstnok sto i fare for å falle sammen. Spillere som Dejan Lovren, Luke Shaw, Adam Lallana og Rickie Lambert hadde dratt, mens Mauricio Pochettino hadde skrevet under for Tottenham.

Men folkene bak sceneteppet i Southampton kan sine saker. De hentet solide erstattere som Toby Alderweireld, Sadio Mané og Graziano Pellè, og tvang lagets viktigste spiller, Morgan Schneiderlin, til å bli på sørkysten.

Den viktigste nykommeren har vært Ronald Koeman, som har drillet det nest beste forsvaret i ligaen. De kaotiske forberedelsene gjør syvendeplassen enda mer imponerende, til tross for at laget havnet kun én plass lavere i fjor.

FOOTBALL/ Stoke City v Liverpool - Barclays Premier League

FIRE: Stoke City får terningkast fire.

Foto: Ed Sykes / Reuters

Stoke City: 4

terning 4

Premier League: 9. plass

FA-cupen: Femte runde

Ligacupen: Fjerde runde

Mark Hughes fortsetter å gjøre en solid jobb på Britannia Stadium. Waliseren har ført Stoke til sin andre strake niendeplass og har nå etablert laget på tabellens øvre halvdel. Som forrige sesong har spillestilen vært positiv. Bojan var en åpenbaring før han ble skadet i januar.

Det er utfordrende for et lag som Stoke å ta steget videre mot plassene i Europaligaen, men ambisjonene må nå handle om å knuse dette glasstaket. Å havne på niendeplass er imponerende, men stagnasjon er farlig og Hughes vil ønske mer neste sesong.

En lite cupeventyr hadde heller ikke skadet. Årene da Stoke kjempet mot nedrykk er åpenbart over for lenge siden.

FOOTBALL/ Arsenal v Sunderland - Barclays Premier League

SNUDDE SKUTA: Sunderland-manager Dick Advocaat snudde sakte, men sikkert skuta i riktig retning.

Foto: John Sibley / Reuters

Sunderland: 3

terning 3

Premier League: 16. plass

FA-cupen: Femte runde

Ligacupen: Tredje runde

Håpet var at Gus Poyet ville bygge videre på redningsaksjonen fra forrige sesong, men svak rekruttering på overgangsmarkedet før seriestart gjorde oppgaven vanskelig. Resultatene var aldri spesielt gode, og tapene mot Southampton (0-8) og Aston Villa (4-0) var ekstra sviende.

Poyet ble sparket i mars med Sunderland ett poeng over nedrykksstreken. Rutinerte Dick Advocaat tok over skuta og snudde den sakte men sikkert i riktig retning. Nederlenderen felte selv en tåre da plassen ble sikret med 0-0 borte mot Arsenal.

Stallen trenger åpenbart flere forsterkninger, og klubben bør ha en god sommer på markedet om nervene skal beroliges neste sesong.

Gomis

SWANSEA-SPISS: Bafétimbi Gomis.

Foto: Rebecca Naden / Reuters

Swansea City: 5

terning 5

Premier League: 8. plass

FA-cupen: Fjerde runde

Ligacupen: Fjerde runde

Huw Jenkins fortsetter å treffe blink. Styreformannen erstattet Michael Laudrup med Garry Monk forrige sesong og så sin nye trener føre laget til trygg plass. Men ville Monk overleve sin første fulle sesong som trener?

Det første hintet kom umiddelbart. Swansea slo Manchester United 2-1 på Old Trafford og har siden sikret en særdeles sterk 8. plass.

Monk, som var midtstopper for Swansea gjennom ferden fra League Two til Premier League, har beholdt finspillet og introdusert sin egen pragmatisme, spesielt på bortebane. Laget har nå kapasitet til å variere mellom organisert kontringsfotball og strøkent angrepsspill. De har blant annet vunnet hjemme og borte mot Arsenal og Manchester United.

Kjøpet av Gylfi Sigurdsson var klokt, mens salget av Wilfried Bony bør generere penger til videre rekruttering denne sommeren.

Harry Kane

GJENNOMBRUDD: Tottenhams Harry Kane har hatt en flott sesong.

Foto: Alastair Grant / Ap

Tottenham Hotspur: 3

terning 3

Premier League: 5. plass

Europaligaen: Sekstendelsfinale

FA-cupen: Fjerde runde

Ligacupen: Finale

Med en stille sommer på overgangsmarkedet ønsket Tottenham å videreutvikle det de hadde. Det endte med femteplass. I likhet med Liverpool er dét en forholdsvis nøyaktig gjenspeiling av troppens kvalitet, uten at det nødvendigvis gjør sesongen til en suksess.

Målet forblir nemlig topp fire.

Mye av ansvaret ligger hos styreformann Daniel Levy, som involverer seg i alt av overganger, og som har blitt kritisert for hvordan klubben solgte Gareth Bale uten å hente erstattere fra øverste hylle. Mauricio Pochettinos oppgave har vært å skvise mest mulig ut av disse spillerne. Spesielt Nacer Chadli og Christian Eriksen har levert.

Samtidig har gjennombruddet til Harry Kane vært oppløftende, og Pochettino fortjener kredit for å nå finalen i ligacupen. Neste sesong vil det imidlertid handle om å nå mesterligaen.

Tony Pulis

TRENER FOR WEST BROMWICH ALBION: Tony Pulis.

Foto: OLI SCARFF / Afp

West Bromwich Albion: 4

terning 4

Premier League: 13. plass

FA-cupen: Kvartfinale

Ligacupen: Fjerde runde

En sterk firer. Hovedgrunnen til skepsisen før sesongen var Alan Irvine, en upopulær ansettelse, som ikke hadde trent en klubb side han fikk sparken fra Sheffield Wednesday i 2011. Innen slutten av desember lå West Bromwich på 16. plass og Irvine fikk fyken.

Den naturlige erstatteren var Tony Pulis. Waliseren er så dyktig til å tette igjen forsvar at laget praktisk talt var reddet i det han skrev under kontrakten. Utfallet har vært som forventet: De har blitt mer solide og forsvart seg til poengene de trengte.

WBA har nå vært i Premier League i fire strake sesonger og bør ha større ambisjoner enn å forsvare plassen, men med tanke på personellet de hadde til rådighet i august er sesongens konklusjon meget positiv.

Sam

«BIG SAM»: Sam Allardyce får ikke fornyet kontrakten.

Foto: Lee Smith / Reuters

West Ham: 3

terning 3

Premier League: 12. plass

FA-cupen: Femte runde

Ligacupen: Andre runde

En 12. plass er i utgangspunktet solid for et lag som lenge kjempet mot nedrykk i fjor, men det kunne – og burde – vært bedre. West Hams eiere har investert i stallen og på sitt beste blandet laget seg inn blant topp-fire kandidatene.

Så kollapset formen fullstendig. Etter januar vant West Ham kun to kamper.

Supporternes klaging på Sam Allardyce har ikke hjulpet. Rykter svirret lenge rundt managerens fremtid, til tross for at «Big Sam» har gjort en strålende jobb siden han tok stillingen i 2011, da klubben lå i Championship. Kun minutter etter at denne sesongen var ferdig ble det kunngjort at kontrakten hans ikke ville fornyes.

Det positive for West Ham er en tropp med fin kvalitet når den først er skadefri. Hvis de kan beholde Alex Song og finne en dyktig trener, vil de stå godt rustet i august.

Siste nytt

 • Carlsen knuste Nakamura i ny gigantduell

  Magnus Carlsen brukte bare tre partier på å beseire Hikaru Nakamura i årets sjette Champions Chess Tour-turnering mandag.

  Dermed fikk en formsterk Carlsen en drømmestart på turneringen.

  Mandagens duell ble spilt over fire partier hurtigsjakk. Der innledet Carlsen med en overbevisende seier, før det ble remis i parti nummer to.

  Deretter leverte den norske sjakkstjernen et nytt kjempeparti med hvite brikker. Carlsen skaffet seg raskt et solid overtak i stillingen, og til slutt ga Nakamura opp.

  – Det er ikke gøy å tape på tre partier mot en av dine argeste konkurrenter, sa TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer.

  I forkant av duellen var Carlsen tydelig på at Nakamura er spilleren han legger mest prestisje i å møte om dagen.

  – Ja, definitivt. I hvert fall når det ha ndlert om lynsjakk eller raskere enn det, sa han til TV 2. (NTB)

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Nye skadeforfall for Norge - Bjelde og Nautnes ute

  Søndag kom beskjeden om at Caroline Graham Hansen ble skadet under fredagens kamp mot Østerrike og dermed ikke var blant spillerne som reiste sydover for kampen mot Portugal tirsdag.

  Mandag ble det også klart at Emilie Nautnes ikke blir med i tirsdagens kamp. Angriperen var ubenyttet reserve under kampen mot Østerrike.

  Pressesjef Halvor Lea opplyser til NRK at Nautnes ikke ble med til Portugal på grunn av en skade.

  – Hun fikk en smell i ankelen og vi tok beslutningen om at hun ikke ble med rett før vi reiste, sier trener Leif Gunnar Smerud.

  Med til Portugal er Thea Bjelde. Forsvarsspilleren startet kampen mot Østerrike, men ble byttet ut i pausen etter å ha fått seg en smell.

  – Er hun klar til å starte i morgen?

  – Nei. Hun er ute, sier Smerud.

  Treneren bekrefter at årsaken er smellen Bjelde fikk mot Østerrike, etter at landslagsteamet testet hvordan Bjelde lå an på mandagens trening.

  – Det er synd for Thea og synd for oss. Hun gjorde en veldig god figur den omgangen hun spilte mot Østerrike, men nå er hun ute. Da må vi finne en erstatter.

  Thea Bjelde
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Friidrettsstjernenes sjef åpner for å bli Bjervig-erstatter

  Friidrettstoppen Erlend Slokvik sier han vil lytte dersom Norges Skiforbund skulle ønske ham som Espen Bjervigs erstatter som langrennssjef.

  Det er Adresseavisen som har spurt Slokvik hvordan han ville stille seg til en eventuell henvendelse fra skiforbundet.

  – Blir jeg forespurt, vil jeg vurdere det. Har foreløpig kontrakt i friidrett fram til Paris-OL i 2024, sier friidrettstoppen til avisen.

  Slokvik har vært sportssjef i Norges Friidrettsforbund siden 2018. (NTB)

  Erlend Slokvik på en pressekonferanse.
  Foto: Gorm Kallestad / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ler etter den offentlige oppvasken: – Skal ha tykkere vegger 00:46
Neste