Hopp til innhold

Pogba avgjorde i comebacket – blir hyllet av lagkamerat: – Hjelper å ha en verdensklasse-spiller

Solskjærs mannskap slet lenge med å skape sjanser på defensivt solide Milan, før en skadeutsatt franskmann kom inn og avgjorde.

Forrige uke så det lenge ut til å ende med 1-0-seier for United på Old Trafford etter et drømmemål av unggutten Amad Diallo, før Milan utlignet på overtid.

I første omgang av returoppgjøret slet Ole Gunnar Solskjærs mannskap med å skape sjanser, og hjemmelaget var nærmere scoring enn de hvitkledde fra Storbritannia.

– Jeg tror guttene er enige, vi var ikke gode i det hele tatt. I førsteomgang var vi elendige, sa United-back Luke Shaw til Manchester Uniteds egen kanal etter kampen.

Men i pausen kom imidlertid Pogba inn for første gang siden starten av februar, og den franske midtbanespilleren tok tidlig grep. Det satte Shaw pris på.

Luke Shaw

SHAW: Luke Shaw og Pierre Kalulu under gårsdagens kamp. Etter kamp hyllet Shaw lagkamerat Pogba.

Foto: Antonio Calanni / AP

– Kanskje var vi heldige, men det hjelper alltid når du har en verdensklasse-spiller som kan komme inn og gjøre en forskjell. Det gjorde han. Det er fantastisk å ha han tilbake, sa Shaw.

Heller ikke Solskjær legger skjul på at det var godt å ha Pogba tilbake på banen.

– Vi har savnet Paul. Han har vært ute i nesten to måneder og alle lag ville savnet en spiller som Paul Pogba. Han kommer til å gi oss en skikkelig vitamininnsprøytning mot resten av sesongen. I dag gjorde han en stor forskjell for oss, sa Solskjær etter kampen.

Superinnhopp av Pogba

Han ga United 1–0 og sørget for at de lå an til å gå videre. Franskmannen mottok ballen etter en duell på kanten av femmeteren, tok en skuddfinte og banket ballen opp i nettaket.

sbEF9qnDgUU

TILBAKE: Paul Pogba markerte seg umiddelbart etter skaden og sendte United i føringen mot Milan.

Foto: Antonio Calanni / AP

– For et innhopp av Paul Pogba! Han er iskald, og United er i føringen i Milano, sa TV 2s kommentator Espen Ween.

– Det er fantastisk å komme tilbake på den måten, la medkommentator Nils Johan Semb til.

Dette er ikke første gang Pogba har avgjort en kamp denne sesongen. Han avgjorde også mot Fulham og Burnley i Premier League.

– Få spillere kan score det målet, og ingen av dem spiller på midtbanen til Manchester United utenom han som gjorde det, skrev BBCs reporter Simon Stone på Twitter.

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær henger seg på hyllesten av sin elev.

– Han trenger å fotball tilbake i systemet og du ser hva han gir oss når han er på banen. Teknisk er han en av de beste fotballspillerne. Jeg er veldig glad for at Paul er tilbake og at guttene har gjort det så godt i to måneder uten ham.

Sikre på egne evner

United har nærmest måtte gi opp kampen om serietittelen i England etter Pep Guradiolas Manchester City tok grep og rykket fra resten. Dermed kan Europaligaen være Solskjærs beste mulighet til å vinne sitt første trofé som manager i klubben han blant annet vant mesterligaen med som spiller.

B03QZK3vLes

KAN TA FØRSTE TITTEL: Europaligaen kan bli Solskjærs første mulighet til å ta en tittel som United-trener.

Foto: DANIELE MASCOLO / Reuters

Dere møtte et av de beste lagene i Spania forrige runde, dere møtte et av de beste lagene i Italia i denne runden. Håper du på ...

– Et av de beste lagene i ...?, sa Solskjær spøkefullt før han fortsatte:

– Det blir utfordrende. Vi har slått Sociedad og vi har slått Milan, så vi er sikre på våre egne evner. Vi vet vi må dukke opp og spille godt. Vi kan ikke spille som vi gjorde i førsteomgang med null intensitet, sa Solskjær som tror laget kan nå langt.

En annen spiller som nettopp har kommet tilbake fra skade er nylig landslagsuttatte Zlatan Ibrahimovic. Han kom inn i andre omgang, og var nære en utligning etter 74 minutter, men keeper Henderson fikk reddet mesterlig.

Etter det slet Milan med å skape sjanser, og United vant til slutt 1–0. Dermed gikk de videre mot Serie A sitt nest beste lag til nå i sesongen.

Siste nytt

 • Hauger klatret 12 plasser: – Litt flaks

  Dennis Hauger hadde en vanskelig start i Monaco, men bykset opp fra 17.- til 5.-plass i søndagens Formel 2-løp. Det gjorde at Hauger var blant de åtte førerne som plukket VM-poeng.

  – Det er ikke en skuffelse fra hvor jeg startet, så jeg er fornøyd. Jeg hadde selvfølgelig litt flaks, men det var deilig å ha det på min side i dag. En liten opptur, sier Dennis Hauger til Viaplay.

  20-åringen var påskrudd fra start og startet klatringen umiddelbart. Han var på nummer seks i feltet da det ble full stans i hovedløpet etter 24 runder. Rødflagget kom som følge av at Jack Doohans krasjet og påfølgende bilbrann et par runder tidligere.

  Et forsinket tidsskjema fikk arrangøren til å kutte ned på antall runder. Det var heller ingen ulempe for Hauger

  – Her må du ha maks uttelling for at det skal funke, og det har han hatt for en gangs skyld. Det er vel første gang i år at slike ting har vært på vår side, sa Tom Erik Hauger om sønnens kjøring i en pauseprat med Viaplay, ifølge NTB.

  Dennis Hauger
  Foto: NTB
 • Skotheim mot rekord

  Sander Skotheim imponerer i mangekampstevnet Hypomeeting Götzis. 20-åringen, som tok EM-sølv innendørs i Istanbul, startet dag to med å sette personlig rekord på 110 meter hekk. Det gjør at han øker forspranget til sin egen personlige rekord på 8298 poeng. I diskos ble det 43.01 meter og Skotheim er nummer tre sammenlagt, med tre øvelser igjen.

  European Athletics Indoor Championships
  Foto: MURAD SEZER / Reuters
 • Crouser satte verdensrekord

  Kulestøter Ryan Crouser viser tidlig form, og i natt slo han sin egen verdensrekord under et stevne i Los Angeles. 30-åringen, som tok gullet i forrige OL og VM, slo til med 23.56, 19 centimeter lenger enn den forrige verdensrekorden. Etterpå fortalte han til media at han ikke følte det var et perfekt støt.

  – Jeg tror 23.70 er veldig mulig, og jeg tror 24 meter er mulig for et menneske, sier Crouser til Citius Mag.

  Ryan Crouser
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste