Pogba avgjorde i comebacket – blir hyllet av lagkamerat: – Hjelper å ha en verdensklasse-spiller

Solskjærs mannskap slet lenge med å skape sjanser på defensivt solide Milan, før en skadeutsatt franskmann kom inn og avgjorde.

Forrige uke så det lenge ut til å ende med 1-0-seier for United på Old Trafford etter et drømmemål av unggutten Amad Diallo, før Milan utlignet på overtid.

I første omgang av returoppgjøret slet Ole Gunnar Solskjærs mannskap med å skape sjanser, og hjemmelaget var nærmere scoring enn de hvitkledde fra Storbritannia.

– Jeg tror guttene er enige, vi var ikke gode i det hele tatt. I førsteomgang var vi elendige, sa United-back Luke Shaw til Manchester Uniteds egen kanal etter kampen.

Men i pausen kom imidlertid Pogba inn for første gang siden starten av februar, og den franske midtbanespilleren tok tidlig grep. Det satte Shaw pris på.

Luke Shaw

SHAW: Luke Shaw og Pierre Kalulu under gårsdagens kamp. Etter kamp hyllet Shaw lagkamerat Pogba.

Foto: Antonio Calanni / AP

– Kanskje var vi heldige, men det hjelper alltid når du har en verdensklasse-spiller som kan komme inn og gjøre en forskjell. Det gjorde han. Det er fantastisk å ha han tilbake, sa Shaw.

Heller ikke Solskjær legger skjul på at det var godt å ha Pogba tilbake på banen.

– Vi har savnet Paul. Han har vært ute i nesten to måneder og alle lag ville savnet en spiller som Paul Pogba. Han kommer til å gi oss en skikkelig vitamininnsprøytning mot resten av sesongen. I dag gjorde han en stor forskjell for oss, sa Solskjær etter kampen.

Superinnhopp av Pogba

Han ga United 1–0 og sørget for at de lå an til å gå videre. Franskmannen mottok ballen etter en duell på kanten av femmeteren, tok en skuddfinte og banket ballen opp i nettaket.

sbEF9qnDgUU

TILBAKE: Paul Pogba markerte seg umiddelbart etter skaden og sendte United i føringen mot Milan.

Foto: Antonio Calanni / AP

– For et innhopp av Paul Pogba! Han er iskald, og United er i føringen i Milano, sa TV 2s kommentator Espen Ween.

– Det er fantastisk å komme tilbake på den måten, la medkommentator Nils Johan Semb til.

Dette er ikke første gang Pogba har avgjort en kamp denne sesongen. Han avgjorde også mot Fulham og Burnley i Premier League.

– Få spillere kan score det målet, og ingen av dem spiller på midtbanen til Manchester United utenom han som gjorde det, skrev BBCs reporter Simon Stone på Twitter.

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær henger seg på hyllesten av sin elev.

– Han trenger å fotball tilbake i systemet og du ser hva han gir oss når han er på banen. Teknisk er han en av de beste fotballspillerne. Jeg er veldig glad for at Paul er tilbake og at guttene har gjort det så godt i to måneder uten ham.

Sikre på egne evner

United har nærmest måtte gi opp kampen om serietittelen i England etter Pep Guradiolas Manchester City tok grep og rykket fra resten. Dermed kan Europaligaen være Solskjærs beste mulighet til å vinne sitt første trofé som manager i klubben han blant annet vant mesterligaen med som spiller.

B03QZK3vLes

KAN TA FØRSTE TITTEL: Europaligaen kan bli Solskjærs første mulighet til å ta en tittel som United-trener.

Foto: DANIELE MASCOLO / Reuters

Dere møtte et av de beste lagene i Spania forrige runde, dere møtte et av de beste lagene i Italia i denne runden. Håper du på ...

– Et av de beste lagene i ...?, sa Solskjær spøkefullt før han fortsatte:

– Det blir utfordrende. Vi har slått Sociedad og vi har slått Milan, så vi er sikre på våre egne evner. Vi vet vi må dukke opp og spille godt. Vi kan ikke spille som vi gjorde i førsteomgang med null intensitet, sa Solskjær som tror laget kan nå langt.

En annen spiller som nettopp har kommet tilbake fra skade er nylig landslagsuttatte Zlatan Ibrahimovic. Han kom inn i andre omgang, og var nære en utligning etter 74 minutter, men keeper Henderson fikk reddet mesterlig.

Etter det slet Milan med å skape sjanser, og United vant til slutt 1–0. Dermed gikk de videre mot Serie A sitt nest beste lag til nå i sesongen.

Sportsnyheter

Keeper scoret fra midtbanen: – Usikker på om jeg skulle sikte på høyre eller venstre kryss

Piteå-keeper Guro Pettersen stjal overskriftene i Sverige da hun i ettermiddag scoret fra midtbanen. Nå skal hun øve på å juble.

Demonstrant avbrøt OL-toppen: – F... ta OL!

Misnøyen mot sommerens OL i Tokyo vokser. Denne gangen fikk IOC-toppene høre det fra en ubuden gjest.

Siste nytt

 • Pedersen skadet i sykkelulykke

  Skøyteløperne Sverre Lunde Pedersen krasjet på en sykkel-økt ved Dølemo i Agder torsdag ettermiddag. Det opplyser Norges Skøyteforbund i en pressemelding.

  Skadeomfanget er enda ikke klart, men Pedersen var ved bevissthet da ambulansen kom opplyser forbundet.

  28-åringen ble fløyet til sykehuset etter ulykken. Skøyteforbundet opplyser at de vil komme tilbake med mer informasjon senere.

  VM skøyter allround / sprint 2020 Hamar
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Halvorsen punkterte

  For annen dag på rad ble Uno-X-syklisten Kristoffer Halvorsen hemmet av punktering i Ungarn rundt. Velt preget avslutningen på torsdagens etappe.

  Som på åpningsetappen var Halvorsen uheldig i sluttfasen. Med kun to kilometer igjen til mål punkterte han og fikk løpet ødelagt.

  Den 182,6 kilometer lange etappen ble vunnet av belgiske Jordi Meeus fra Bora-hansgorhe-laget. Han spurtslo Alberto Dainese fra Italia.

  Ungarn rundt har tre etapper igjen og avsluttes i Budapest søndag.

  Tour of Norway
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • EM-bronse til Norge i orientering

  Etter en snau time kunne Andrine Benjaminsen strekke armene i været for norsk bronse på sprintstafetten i EM i Sveits.

  Med på laget var og Kasper Fosser, Victoria Bjørnstad og Eskil Kinneberg.

  Hjemmefavoritten Sveits stakk av med gullmedaljen foran det svenske laget som tok sølvet.

  Dermed står Norge med tre mesterskapsmedaljen på åtte forsøk på distansen. De to foregående kom i VM 2015 og EM i 2018.

Sendeplan

Kl. Program Kanal