Hopp til innhold

Pogba avgjorde i comebacket – blir hyllet av lagkamerat: – Hjelper å ha en verdensklasse-spiller

Solskjærs mannskap slet lenge med å skape sjanser på defensivt solide Milan, før en skadeutsatt franskmann kom inn og avgjorde.

Forrige uke så det lenge ut til å ende med 1-0-seier for United på Old Trafford etter et drømmemål av unggutten Amad Diallo, før Milan utlignet på overtid.

I første omgang av returoppgjøret slet Ole Gunnar Solskjærs mannskap med å skape sjanser, og hjemmelaget var nærmere scoring enn de hvitkledde fra Storbritannia.

– Jeg tror guttene er enige, vi var ikke gode i det hele tatt. I førsteomgang var vi elendige, sa United-back Luke Shaw til Manchester Uniteds egen kanal etter kampen.

Men i pausen kom imidlertid Pogba inn for første gang siden starten av februar, og den franske midtbanespilleren tok tidlig grep. Det satte Shaw pris på.

Luke Shaw

SHAW: Luke Shaw og Pierre Kalulu under gårsdagens kamp. Etter kamp hyllet Shaw lagkamerat Pogba.

Foto: Antonio Calanni / AP

– Kanskje var vi heldige, men det hjelper alltid når du har en verdensklasse-spiller som kan komme inn og gjøre en forskjell. Det gjorde han. Det er fantastisk å ha han tilbake, sa Shaw.

Heller ikke Solskjær legger skjul på at det var godt å ha Pogba tilbake på banen.

– Vi har savnet Paul. Han har vært ute i nesten to måneder og alle lag ville savnet en spiller som Paul Pogba. Han kommer til å gi oss en skikkelig vitamininnsprøytning mot resten av sesongen. I dag gjorde han en stor forskjell for oss, sa Solskjær etter kampen.

Superinnhopp av Pogba

Han ga United 1–0 og sørget for at de lå an til å gå videre. Franskmannen mottok ballen etter en duell på kanten av femmeteren, tok en skuddfinte og banket ballen opp i nettaket.

sbEF9qnDgUU

TILBAKE: Paul Pogba markerte seg umiddelbart etter skaden og sendte United i føringen mot Milan.

Foto: Antonio Calanni / AP

– For et innhopp av Paul Pogba! Han er iskald, og United er i føringen i Milano, sa TV 2s kommentator Espen Ween.

– Det er fantastisk å komme tilbake på den måten, la medkommentator Nils Johan Semb til.

Dette er ikke første gang Pogba har avgjort en kamp denne sesongen. Han avgjorde også mot Fulham og Burnley i Premier League.

– Få spillere kan score det målet, og ingen av dem spiller på midtbanen til Manchester United utenom han som gjorde det, skrev BBCs reporter Simon Stone på Twitter.

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær henger seg på hyllesten av sin elev.

– Han trenger å fotball tilbake i systemet og du ser hva han gir oss når han er på banen. Teknisk er han en av de beste fotballspillerne. Jeg er veldig glad for at Paul er tilbake og at guttene har gjort det så godt i to måneder uten ham.

Sikre på egne evner

United har nærmest måtte gi opp kampen om serietittelen i England etter Pep Guradiolas Manchester City tok grep og rykket fra resten. Dermed kan Europaligaen være Solskjærs beste mulighet til å vinne sitt første trofé som manager i klubben han blant annet vant mesterligaen med som spiller.

B03QZK3vLes

KAN TA FØRSTE TITTEL: Europaligaen kan bli Solskjærs første mulighet til å ta en tittel som United-trener.

Foto: DANIELE MASCOLO / Reuters

Dere møtte et av de beste lagene i Spania forrige runde, dere møtte et av de beste lagene i Italia i denne runden. Håper du på ...

– Et av de beste lagene i ...?, sa Solskjær spøkefullt før han fortsatte:

– Det blir utfordrende. Vi har slått Sociedad og vi har slått Milan, så vi er sikre på våre egne evner. Vi vet vi må dukke opp og spille godt. Vi kan ikke spille som vi gjorde i førsteomgang med null intensitet, sa Solskjær som tror laget kan nå langt.

En annen spiller som nettopp har kommet tilbake fra skade er nylig landslagsuttatte Zlatan Ibrahimovic. Han kom inn i andre omgang, og var nære en utligning etter 74 minutter, men keeper Henderson fikk reddet mesterlig.

Etter det slet Milan med å skape sjanser, og United vant til slutt 1–0. Dermed gikk de videre mot Serie A sitt nest beste lag til nå i sesongen.

Siste nytt

 • Serbias Juventus-stjerne mister Norge-oppgjør

  Den serbiske angrepsprofilen Dusan Vlahovic sliter med en skade og har trukket seg fra landslagstroppen som skal møte Norge i nasjonsligaen i juni, ifølge VG.

  Vlahovic startet sesongen for Fiorentina, men etter en strålende høstsesong meldte han overgang til Juventus i januar. Totalt står han med 29 mål på 45 kamper i alle turneringer i sesongen som nettopp kom til en slutt. (NTB)

  Italy Soccer Italian Cup
  Foto: Alessandra Tarantino / AP
 • Øygarden FK er konkurs

  Fotballklubben Øygarden FK ble fredag slått konkurs etter flere måneder med usikkerhet, skriver Bergens Tidende.

  Ifølge avisen skal Øygarden, som spiller på nivå tre i norsk fotball, mangle om lag tre millioner kroner for å klare seg ut sesongen. Fredag ble det holdt samtaler med lokalt næringsliv om pengestøtte, uten at det har ført fram.

  – Det er ufattelig trist. Nå er det 18 mann som står uten klubb. Vi er blitt fristilt, sier en av spillerne, Andreas Fantoft til BT.

  Øygarden skulle opprinnelig spilt mot Ørn-Horten lørdag, men den kampen strykes sammen med resten av klubbens kampprogram i serien. Det ventet også en NM-kamp mot Sotra, men det er uklart hva som vil skje med den, skriver avisen. (NTB)

  Førstedivisjon i fotball 2020: Øygarden-Sandnes Ulf (2-1)
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Hovland avanserer i Texas med bogeyfri runde

  Det norske golfesset Viktor Hovland fant fram storspillet på den andre runden av PGA-turneringen i Texas fredag. Han gikk en bogeyfri runde fem slag under par.

  Etter en litt treg start torsdag med ett slag under par, har nordmannen spilt seg godt opp fredag. Med fem birdier kunne han bokføre en 65-runde. Det plasserer ham på en foreløpig delt 5.-plass på seks slag under par. Det skiller tre slag opp til lederen Scott Stallings (USA), men det er flere bakfra som kan senke lederscoren ytterligere utover dagen. (NTB)

  Colonial Golf
  Foto: Tony Gutierrez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste