Hopp til innhold

Pogba avgjorde i comebacket – blir hyllet av lagkamerat: – Hjelper å ha en verdensklasse-spiller

Solskjærs mannskap slet lenge med å skape sjanser på defensivt solide Milan, før en skadeutsatt franskmann kom inn og avgjorde.

Forrige uke så det lenge ut til å ende med 1-0-seier for United på Old Trafford etter et drømmemål av unggutten Amad Diallo, før Milan utlignet på overtid.

I første omgang av returoppgjøret slet Ole Gunnar Solskjærs mannskap med å skape sjanser, og hjemmelaget var nærmere scoring enn de hvitkledde fra Storbritannia.

– Jeg tror guttene er enige, vi var ikke gode i det hele tatt. I førsteomgang var vi elendige, sa United-back Luke Shaw til Manchester Uniteds egen kanal etter kampen.

Men i pausen kom imidlertid Pogba inn for første gang siden starten av februar, og den franske midtbanespilleren tok tidlig grep. Det satte Shaw pris på.

Luke Shaw

SHAW: Luke Shaw og Pierre Kalulu under gårsdagens kamp. Etter kamp hyllet Shaw lagkamerat Pogba.

Foto: Antonio Calanni / AP

– Kanskje var vi heldige, men det hjelper alltid når du har en verdensklasse-spiller som kan komme inn og gjøre en forskjell. Det gjorde han. Det er fantastisk å ha han tilbake, sa Shaw.

Heller ikke Solskjær legger skjul på at det var godt å ha Pogba tilbake på banen.

– Vi har savnet Paul. Han har vært ute i nesten to måneder og alle lag ville savnet en spiller som Paul Pogba. Han kommer til å gi oss en skikkelig vitamininnsprøytning mot resten av sesongen. I dag gjorde han en stor forskjell for oss, sa Solskjær etter kampen.

Superinnhopp av Pogba

Han ga United 1–0 og sørget for at de lå an til å gå videre. Franskmannen mottok ballen etter en duell på kanten av femmeteren, tok en skuddfinte og banket ballen opp i nettaket.

sbEF9qnDgUU

TILBAKE: Paul Pogba markerte seg umiddelbart etter skaden og sendte United i føringen mot Milan.

Foto: Antonio Calanni / AP

– For et innhopp av Paul Pogba! Han er iskald, og United er i føringen i Milano, sa TV 2s kommentator Espen Ween.

– Det er fantastisk å komme tilbake på den måten, la medkommentator Nils Johan Semb til.

Dette er ikke første gang Pogba har avgjort en kamp denne sesongen. Han avgjorde også mot Fulham og Burnley i Premier League.

– Få spillere kan score det målet, og ingen av dem spiller på midtbanen til Manchester United utenom han som gjorde det, skrev BBCs reporter Simon Stone på Twitter.

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær henger seg på hyllesten av sin elev.

– Han trenger å fotball tilbake i systemet og du ser hva han gir oss når han er på banen. Teknisk er han en av de beste fotballspillerne. Jeg er veldig glad for at Paul er tilbake og at guttene har gjort det så godt i to måneder uten ham.

Sikre på egne evner

United har nærmest måtte gi opp kampen om serietittelen i England etter Pep Guradiolas Manchester City tok grep og rykket fra resten. Dermed kan Europaligaen være Solskjærs beste mulighet til å vinne sitt første trofé som manager i klubben han blant annet vant mesterligaen med som spiller.

B03QZK3vLes

KAN TA FØRSTE TITTEL: Europaligaen kan bli Solskjærs første mulighet til å ta en tittel som United-trener.

Foto: DANIELE MASCOLO / Reuters

Dere møtte et av de beste lagene i Spania forrige runde, dere møtte et av de beste lagene i Italia i denne runden. Håper du på ...

– Et av de beste lagene i ...?, sa Solskjær spøkefullt før han fortsatte:

– Det blir utfordrende. Vi har slått Sociedad og vi har slått Milan, så vi er sikre på våre egne evner. Vi vet vi må dukke opp og spille godt. Vi kan ikke spille som vi gjorde i førsteomgang med null intensitet, sa Solskjær som tror laget kan nå langt.

En annen spiller som nettopp har kommet tilbake fra skade er nylig landslagsuttatte Zlatan Ibrahimovic. Han kom inn i andre omgang, og var nære en utligning etter 74 minutter, men keeper Henderson fikk reddet mesterlig.

Etter det slet Milan med å skape sjanser, og United vant til slutt 1–0. Dermed gikk de videre mot Serie A sitt nest beste lag til nå i sesongen.

Siste nytt

  • Van Dijk bekrefter: Blir en del av «nye» Liverpool

    To kamper i Premier League gjenstår før manager Jürgen Klopps ni år lange regjeringstid på Anfield er over.

    Virgil van Dijk har ett år igjen av kontrakten med klubben som må igjennom en betydelig forandring når tyskeren forsvinner ut av porten.

    Alt tyder på at van Dijks landsmann Arne Slot blir Klopps erstatter.

    – Fokuset er på de to siste kampene, og deretter må vi konsentrere oss om hvem som blir ny manager og hvordan den overgangen blir. Jeg blir en del av det, sa van Dijk etter søndagens 4-2-seier over Tottenham.

    Det er ikke kjent hvilke spillere som forsvinner og hvem som blir på Anfield, men van Dijk sier at det ikke er noen tvil for hans del.

    – Jeg trives her, og jeg elsker klubben, sier 32-åringen. (NTB)

    Virgil van Dijk
    Foto: AP
  • Ten Hag begraver Fernandes-ryktene

    Manchester United-manager Erik ten Hag forventer at midtbanemann Bruno Fernandes blir værende i klubben.

    Det var i et intervju med DAZN sist uke at Fernandes uttalte at han ville vurdere framtiden etter sommerens EM.

    – Dette ble tatt ut av kontekst, sier Ten Hag om Fernandes' utspill.

    – Jeg tror han er veldig glad for å være her, legger Ten Hag til.

    Nederlenderen framhever viktigheten av Fernandes i laget for de andre lagkameratene.

    – Å ta ansvar er en av de største egenskapene toppspillere har nå til dags, og Bruno er et veldig godt eksempel for mange andre spillere, sier Ten Hag.

    Fernandes har kontrakt med United i to år til.

    (NTB)

    Ten Hag
    Foto: OLI SCARFF / AFP
  • Tøff konkurranse for Nordås i Doha

    Narve Gilje Nordås sesongåpnet med seier på 1500 meter i spanske Huelva forrige uke. Fredag løper han sin første Diamond League-konkurranse for året i Doha, hvor det igjen er 1500 meter som står på programmet for Nordås.

    I den qatarske hovedstaden møter Nordås flere av verdens beste. Blant løperne som står på startlista er tidligere verdensmester Timothy Cheruyiot, rutinerte mesterskapsløpere som Abel Kipsang og Adel Mechaal, Reynold Cheruiyot og Samuel Tefera, som har vunnet to VM-gull innendørs på 1500 meter.

    På startlisten står også svenske Andreas Almgren.

    Nordås stiller på 1500-meteren i Doha som den med tredje beste personlig rekord (3.29,47), bak Timothy Cheruiyot (3.28,28) og Kipsang (3.29,11).

    Du kan se Diamond League-stevnet fra Doha på NRK.

    Narve Gilje Nordås
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal