Hopp til innhold

Masseslagsmål i gatene før finalen – kastet stoler etter hverandre

I Sevilla var stemningen langt fra harmonisk foran europaligafinalen. Store folkemengder barket sammen i gatene, og flere kastet stoler mot hverandre.

AMPER STEMNING: Flere kastet stoler på hverandre i gatene før europaligafinalen.

Kombinasjonen alkohol, 150 000 supportere og hetebølge fikk politiet i Sevilla til å svette lenge før finalen.

Og samtidig som Eintracht Frankfurt og Rangers kjemper om europaliga-trofeet, dukket det opp bilder av det politiet fryktet. Nemlig store folkemasser som sloss i Sevillas gater.

Eintracht Frankfurt and Rangers fans clash ahead of Europa League final in Seville

KOK: Det kokte i Sevilla før finalen i Europaligaen.

Foto: TWITTER/@TRIANERODEPRO / Reuters

Bildene viser blant annet at flere kastet stoler etter hverandre. På fortauet kan man se parasoller, stoler og andre gjenstander som ligger slengt.

Tidligere på dagen hadde politiet i Sevilla allerede gjort flere arrestasjoner. Ifølge Reuters ble fem Eintracht Frankfurt-supportere arrestert etter bråk natt til onsdag.

– For mye alkohol

Politiet ventet at hele 150 000 supportere skulle møte opp når Rangers og Eintracht Frankfurt skal kjempe om å vinne et europeisk trofe. På Estadio Sanchez Pizjuan i Sevilla, hvor kampen skal avholdes, er det dog kun plass til 42 700 av dem.

Det bekymret politiet.

– Det er for mange folk, med for mye alkohol, og majoriteten av dem har ikke billett, slår Juan Carlos Castro Estevez fast, ifølge Reuters. Han er generalkommissær for innbyggeres sikkerhet i Spania.

Spain Soccer Europa League Final

KOK: Det kokte i Sevilla før finalen i Europaligaen.

Foto: Angel Fernandez / AP

De anslo at over hundre tusen supportere ankommer fra skotske Rangers, mens femti tusen tyskere tar turen for å støtte Frankfurt.

Samtidig har lagene kun blitt tildelt ti tusen billetter hver, til sine fans.

– Det betyr at flesteparten står uten billett. Det gjør denne kampen til en stor utfordring for oss. Det kommer til å bli vanskelig å organisere, men det er også en sikkerhetsbekymring, sier Estevez.

Frykter banestorming

Samtidig har en hetebølge lagt seg over den spanske byen, og det er ventet temperaturer opp mot 40 grader. Politiet er redd kombinasjonen av det og alkohol skal føre til vold.

De har nå satt inn over tre tusen politimenn fra nasjonalpolitiet, samtidig som over to tusen lokale politi skal delta i arbeidet.

Europa League Final Preview - Eintracht Frankfurt v Rangers

TIL STEDE: Politiet hadde allerede stor tilstedeværelse på stadion dagen før kamp.

Foto: MARCELO DEL POZO / Reuters

Allerede i natt begynte bråket. Nyhetsbyrået Reuters melder at fem supportere ble arrestert etter sammenstøt. Politiet frykter mer trøbbel når det nærmer seg kampstart.

– Supportere kommer til å prøve å komme seg inn på stadion ved å hoppe over portene og invadere banen. Vi har også mye arbeid som gjøres inne i byen, sier Estevez.

Håper politiet har kontroll

I hovedrollen, når ballen trilles over midtstreken for første gang klokken 21 onsdag kveld, kan norske Jens Petter Hauge stå.

Germany Soccer Bundesliga

NORDMANN MED: Jens Petter Hauge spiller for Eintracht Frankfurt.

Foto: Friso Gentsch / AP

Han ankom Eintracht Frankfurt i fjor sommer, og spilte en viktig rolle i tyskernes vei til finalen. Mot West Ham i semifinalen pådro han Aaron Cresswell et rødt kort tidlig i kampen, som ble utslagsgivende for resten av oppgjøret.

I finalen står pappa Jan Ingvald klar på tribunen.

– Det blir utrolig artig. Det er en stor kamp, med masse publikum og oppmerksomhet. Det er sånn Jens Petter liker å ha det når han spiller fotball. Det er få spillere som får denne muligheten, sier han.

Han håper politiet klarer å holde alt under kontroll gjennom den store kvelden.

– Vi får håpe politiet og arrangøren er vant til denne type arrangement. Vi får håpe at de har kontroll og at det blir en folkefest, og ikke skjemt bort med uønsket adferd, sier han.

Siste nytt

 • Gullballen-vinneren mister EM

  Tidligere i dag meldte det spanske landslaget at Alexia Putellas hadde pådratt seg en skade i det venstre kneet, men at skadeomfanget var ukjent.

  Nå bekrefter landslaget at skaden er ille. Hun har pådratt seg en korsbåndsskade og mister EM, skriver det spanske landslaget på Twitter.

  – Det er jo fryktelig synd. Det er nesten så man ikke tror det, en så alvorlig skade rett før et mesterskap der Spania var favoritter og hun den beste spilleren. Fryktelig synd på Putellas og Spania, men også for alle oss andre som liker å se gode spillere, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

  Putellas vant gullballen i 2021, og er regnet av mange som verdens beste spiller.

  Den spanske avisen COPE skriver at Real Sociedad-spiller Amaiur Sarriegi er kalt inn som erstatter.

  Dette er den andre viktige spilleren Spania mister inn mot mesterskapet. Barcelonaspiller Jenni Hermoso måtte innse at EM røk i midten av juni, det også på grunn av en kneskade.

  Før skaden var spanjolene oddsfavoritt til å vinne mesterskapet. De har første kamp mot Finland fredag.

  Alexia Putellas
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Hovland uten golfkøller før turnering

  Viktor Hovland har fått en brokete opptakt til Scottish Open. Han står uten utstyr og golfklær to dager før konkurransestart.

  Mandag ankom han Skottland via Frankfurt uten bagasje. Den ble stående igjen i Tyskland.

  – Jeg har verken golfkøller eller golfklær, forteller Hovland til Discovery.

  Det er ikke første gang i år at han har trøbbel på reise. Tidlig i januar hadde han en tilsvarende episode da bagen med golfkøllene var forsinket. 24-åringen håper at tingene hans er på plass i løpet av onsdagen.

  – Jeg krysser fingrene, sier Hovland.

  Scottish Open starter torsdag og varer ut uka. Turneringen spilles i North Berwick og er en del av både PGA- og europatouren. (NTB)

  Wright Invitational
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Premier League: Flere anklager i voldtektssak

  En profilert Premier League-spiller som ble arrestert i Nord-London mandag, mistenkt for voldtekt mot en kvinne, har også blitt avhørt i forbindelse med en annen voldtektssak.

  29-åringen, som ikke er blitt navngitt, ble varetektsfengslet mandag. Han ble da avhørt om et overgrep som skal ha skjedd forrige måned. Det er en kvinne i 20-årene som har anmeldt saken til politiet.

  Spilleren, som er i slutten av 20-årene, ble holdt i varetekt i ett døgn før han ble sluppet fri.

  Tirsdag opplyste også politiet at mannen er mistenkt for to voldtekter i 2021 mot en annen kvinne i 20-årene. Overgrepene skal ha skjedd i april og juni, skriver BBC.

  Premier League-spilleren beskrives av engelske medier som internasjonalt anerkjent og skal angivelig være tatt ut til sitt lands landslag i VM i Qatar.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste