Hopp til innhold

Masseslagsmål i gatene før finalen – kastet stoler etter hverandre

I Sevilla var stemningen langt fra harmonisk foran europaligafinalen. Store folkemengder barket sammen i gatene, og flere kastet stoler mot hverandre.

AMPER STEMNING: Flere kastet stoler på hverandre i gatene før europaligafinalen.

Kombinasjonen alkohol, 150 000 supportere og hetebølge fikk politiet i Sevilla til å svette lenge før finalen.

Og samtidig som Eintracht Frankfurt og Rangers kjemper om europaliga-trofeet, dukket det opp bilder av det politiet fryktet. Nemlig store folkemasser som sloss i Sevillas gater.

Eintracht Frankfurt and Rangers fans clash ahead of Europa League final in Seville

KOK: Det kokte i Sevilla før finalen i Europaligaen.

Foto: TWITTER/@TRIANERODEPRO / Reuters

Bildene viser blant annet at flere kastet stoler etter hverandre. På fortauet kan man se parasoller, stoler og andre gjenstander som ligger slengt.

Tidligere på dagen hadde politiet i Sevilla allerede gjort flere arrestasjoner. Ifølge Reuters ble fem Eintracht Frankfurt-supportere arrestert etter bråk natt til onsdag.

– For mye alkohol

Politiet ventet at hele 150 000 supportere skulle møte opp når Rangers og Eintracht Frankfurt skal kjempe om å vinne et europeisk trofe. På Estadio Sanchez Pizjuan i Sevilla, hvor kampen skal avholdes, er det dog kun plass til 42 700 av dem.

Det bekymret politiet.

– Det er for mange folk, med for mye alkohol, og majoriteten av dem har ikke billett, slår Juan Carlos Castro Estevez fast, ifølge Reuters. Han er generalkommissær for innbyggeres sikkerhet i Spania.

Spain Soccer Europa League Final

KOK: Det kokte i Sevilla før finalen i Europaligaen.

Foto: Angel Fernandez / AP

De anslo at over hundre tusen supportere ankommer fra skotske Rangers, mens femti tusen tyskere tar turen for å støtte Frankfurt.

Samtidig har lagene kun blitt tildelt ti tusen billetter hver, til sine fans.

– Det betyr at flesteparten står uten billett. Det gjør denne kampen til en stor utfordring for oss. Det kommer til å bli vanskelig å organisere, men det er også en sikkerhetsbekymring, sier Estevez.

Frykter banestorming

Samtidig har en hetebølge lagt seg over den spanske byen, og det er ventet temperaturer opp mot 40 grader. Politiet er redd kombinasjonen av det og alkohol skal føre til vold.

De har nå satt inn over tre tusen politimenn fra nasjonalpolitiet, samtidig som over to tusen lokale politi skal delta i arbeidet.

Europa League Final Preview - Eintracht Frankfurt v Rangers

TIL STEDE: Politiet hadde allerede stor tilstedeværelse på stadion dagen før kamp.

Foto: MARCELO DEL POZO / Reuters

Allerede i natt begynte bråket. Nyhetsbyrået Reuters melder at fem supportere ble arrestert etter sammenstøt. Politiet frykter mer trøbbel når det nærmer seg kampstart.

– Supportere kommer til å prøve å komme seg inn på stadion ved å hoppe over portene og invadere banen. Vi har også mye arbeid som gjøres inne i byen, sier Estevez.

Håper politiet har kontroll

I hovedrollen, når ballen trilles over midtstreken for første gang klokken 21 onsdag kveld, kan norske Jens Petter Hauge stå.

Germany Soccer Bundesliga

NORDMANN MED: Jens Petter Hauge spiller for Eintracht Frankfurt.

Foto: Friso Gentsch / AP

Han ankom Eintracht Frankfurt i fjor sommer, og spilte en viktig rolle i tyskernes vei til finalen. Mot West Ham i semifinalen pådro han Aaron Cresswell et rødt kort tidlig i kampen, som ble utslagsgivende for resten av oppgjøret.

I finalen står pappa Jan Ingvald klar på tribunen.

– Det blir utrolig artig. Det er en stor kamp, med masse publikum og oppmerksomhet. Det er sånn Jens Petter liker å ha det når han spiller fotball. Det er få spillere som får denne muligheten, sier han.

Han håper politiet klarer å holde alt under kontroll gjennom den store kvelden.

– Vi får håpe politiet og arrangøren er vant til denne type arrangement. Vi får håpe at de har kontroll og at det blir en folkefest, og ikke skjemt bort med uønsket adferd, sier han.

Siste nytt

 • HamKam klarte bare ett poeng mot ti mann

  HamKam spilte elleve mot ti i over en omgang, men klarte bare 1-1 mot Sarpsborg i Eliteserien i fotball.

  Med det ene poeng er HamKam oppe i 24 poeng og holder 11.-plassen, mens Sarpsborg har ti poeng mer på sin sjuendeplass.

  Gjestene fikk en pangstart på kampen da Victor Torp fikk skyte fra god posisjon etter at hjemmelaget ikke klarte å klarere skikkelig. Etter et drøyt kvarter sto det 0-1.

  Det ble etter hvert mye Sarpsborg på Briskeby, uten at HamKam klarte å skape noe som helst, men ett minutter før pause røk Niklas Sandberg på en utvisning. Han fikk rødt kort direkte etter en stygg takling bakfra mot Morten Bjørlo med knottene først.

  – Vi må legge en litt annen plan i 2. omgang med en mann mindre, sa Sarpsborg Bjørn Inge Utvik til TV 2.

  Etter fem minutter hadde Moses Mawa utlignet til 1-1 da han dukket opp på bakre stolpe på Jens Martin Gammelbys pasning gjennom feltet fra spiss vinkel.

  HamKams tallmessige overtak førte til at kampen endret karakter utover i 2. omgang, men uten at hjemmelaget kom til flere mål. Sarpsborg virket faktisk noe friskere mot slutten og skapte en del farligheter. (NTB)

  Eliteserien 2023: Hamkam - Sarpsborg 08
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Haugesund må fortsatt vente på seier etter uavgjort mot Odd

  Haugesund tatt bare tre poeng på de åtte siste kampene. Søndag ble det 1-1 borte mot Odd i Skien. Derfor holder laget kvalifiseringsplassen med sine 21 poeng.

  Det tok litt før kampen kom skikkelig i gang. Den første halvtimen foregikk uten særlige sjanser til noen av lagene. Det ble kun skapt et par farligheter til hver av lagene før hvilen.

  Åtte minutter ut i den andre omgangen sjokkerte gjestene Odd. Laget gikk forrykende ut og trykket på, og fikk skapt en rekke hjørnespark. Det var etter en corner at Daan Huisman satte 1-0 til Haugesund. Ballen ble liggende på streken etter en heading fra Ulrik Fredriksen, og Huisman var våkent framme.

  Hjemmelaget klarte derimot å krige seg inn i kampen igjen etter et par taktiske bytter. Etter 73 minutter utlignet Espen Ruud for Odd. Veteranen klinket til på Josef Baccay pasning og satte ballen oppe i vinkelen med venstrebeinet. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2023: Lillestrøm - Rosenborg
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Molde tapte poeng i medaljejakten

  Molde-kaptein Magnus Wolff Eikrem scoret et lekkert frisparkmål da den regjerende seriemesteren spilte 1-1 mot Strømsgodset i Eliteserien søndag.

  Dermed har Molde fire poeng opp til Tromsø på tredjeplassen når sistnevnte har én kamp til gode. Dermed kan det skille sju poeng når det gjenstår åtte kamper av sesongen.

  Molde har spilt tre uavgjort på sine fem siste seriekamper, men har ikke tapt siden 0-1-nederlaget for Odd 11. juni. Likevel bidro en svak start til at laget fra rosenes by har ti poeng opp til Viking på tabelltopp.

  Elias Melkersen sendte vertene i ledelsen etter åtte minutter. Spissen, som er på lån fra skotske Hibernian, scoret sitt andre mål i Eliteserien denne sesongen.

  Fem minutter før pause utlignet Magnus Wolff Eikrem med et svært lekkert frispark. Molde presset på for seieren, men greide ikke få det avgjørende målet. (NTB)

  JtrEIQbvI2w
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Insekts-«buzz» i Formel 1 00:46
Neste