Petter Northug holder pressekonferanse i Trondheim, 21. august 2020
Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Petter Northug

Oppsummert

 • Den tidligere langrennsstjernen Petter Northug er siktet for fartsovertredelse og oppbevaring av narkotika etter at han ble stoppet av politiet. Siktelsen om kjøring i ruspåvirket tilstand frafalt etter negativt svar på blodprøvene.
 • Northug vil sone på institusjon

  Petter Northug skal ifølge VG ha søkt om å få sone dommen han fikk i fjor, på rusinstitusjon. Northug er dømt til syv måneders fengsel for villmannskjøring og narkotikalovbrudd. Northug er i utgangspunktet innkalt til soning i Trøgstad fengsel på Østlandet i begynnelsen av april.

  Petter Northug holder pressekonferanse i Trondheim, 21. august 2020
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen
 • Henlegger sak om Northug-lekkasjer

  Spesialenheten for politisaker har ikke påvist lekkasjer fra politiet i den mye omtalte saken om Petter Northugs råkjøring, melder Romerikes Blad.

  Dermed er saken henlagt.

  Spesialenheten ble bedt om å se på saken fordi Øst politidistrikt hadde mistanke om at en eller flere ansatte i politiet hadde lekket opplysninger til pressen.

  «Lekkasjen i saken skjedde på et tidspunkt hvor en stor persongruppe, både i og utenfor politiet/påtalemyndigheten, hadde tilgang til aktuelle saksopplysninger. Spesialenheten kunne ikke se at det kunne gjennomføres flere etterforskingsskritt som med rimelig grad av sannsynlighet var egnet til å oppklare saken», skriver etaten i sin begrunnelse.

  «Loggføringene i politiets registre viste at et betydelig antall personer i politiet kunne ha skaffet seg de opplysningene som virket å være lekket til pressen. I tillegg var det tjenestepersoner som hadde hørt aktuelle opplysninger på sambandet eller fått høre dem i muntlig kommunikasjon internt i forbindelse med etterforskingen av saken. Det kunne ikke ses bort ifra at noen i politiet hadde lekket opplysninger til pressen», heter det videre.

  Petter Northug
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen
 • Anker ikke dommen mot Northug

  Påtålemyndigheten kommer ikke til å anke dommen mot Petter Northug, opplyser politiet til NRK. Northug er dømt til syv måneder ubetinget fengsel og tap av førerretten for alltid. Northug har godkjent dommen.

 • Skiforbundet vil hjelpe Northug

  Skiforbundet ser svært alvorlig på fengselsdommen til Petter Northug, og forventer at han nå følger opp med profesjonell hjelp. - Om Petter selv ønsker det, er også Skiforbundet klar til å bidra i den prosessen, kommunikasjonssjef Espen Graff.

 • Northug dømt til fengsel

  Petter Northug er dømt til syv måneder ubetinget fengsel og tap av førerretten for alltid. Tidligere i dag ble rettssaken gjennomført som tilståelsessak. Northug innrømmet både råkjøring og oppbevaring av narkotika. Han godtar dommen.

Sportsnyheter

YcTkcXtlRJc

Reagerer på Portugals taktiske tabbe i EM-drama: – Surrealistisk

Gruppe F ble på forhånd dømt til å være «dødens gruppe» i EM. Onsdag kveld fikk vi med all tydelighet demonstrert hvorfor.

Tyskland-helten feiret med hjertetegn foran Ungarn-tilskuerne

Leon Goretzka har ofte uttrykt støtte til LHBT-samfunnet. Da han sendte Tyskland videre og Ungarn hjem, viste han hjertetegnet til det ungarske publikummet.

Siste nytt

 • Slik spilles åttedelsfinalene i EM

  Nå som alle gruppene er ferdigspilt, er åttedelsfinalene klare. Her kommer det noen ordentlige storoppgjør:
  ** Wales – Danmark (26. juni)
  ** Italia – Østerrike (26. juni)
  ** Nederland – Tsjekkia (27. juni)
  ** Belgia – Portugal (27. juni)
  ** Kroatia – Spania (28. juni)
  ** Frankrike – Sveits (28. juni)
  ** England – Tyskland (29. juni)
  ** Sverige – Ukraina (29. juni)

  fQSyNCeeiXo
  Foto: LAURENCE GRIFFITHS / Reuters
 • Gullkampen lever videre

  Gullduellen i tysk håndball lever helt til siste serierunde på søndag. Flensburg-Handewitt inntok tabelltoppen etter seier i kveldens kamp.

  Dermed ligger laget ett poeng foran erkerivalen Kiel, med Sander Sagosen og Harald Reinkind på laget, har en kamp mindre spilt.

  De norske landslagsspillerne Magnus Abelvik Rød, Torbjørn Bergerud. Gøran Johannessen og Magnus Jøndal spiller for Flensburg-Handewitt.

  I siste serierunde søndag spiller Flensburg hjemme mot Balingen-Weilstetten og Kiel borte mot Rhein-Neckar Löwen.

  Håndball menn, EM-kvalifisering: Norge - Italia (37-16)
  Foto: Toms Kalnins / NTB
 • Stormet banen med regnbueflagg

  En tilskuer løp ut på banen med et regnbueflagg i begge hendene da den ungarske nasjonalsangen runget over stadion før oppgjøret mot Tyskland. Banestormeren ble til slutt «taklet» og tatt hånd om av sikkerhetsvakter. Det ble en svært spesiell opptakt til kampen etter at Uefa sa nei til Münchens ønske om å lyse opp stadion med regnbuefarger for å vise støtte til LHBT-samfunnet. Avgjørelsen har vakt sterke reaksjoner.

  Pride
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal