Hopp til innhold
Petter Northug holder pressekonferanse i Trondheim, 21. august 2020
Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Petter Northug

Oppsummert

 • Den tidligere langrennsstjernen Petter Northug er siktet for fartsovertredelse og oppbevaring av narkotika etter at han ble stoppet av politiet. Siktelsen om kjøring i ruspåvirket tilstand frafalt etter negativt svar på blodprøvene.
 • Northug på sokkel

  Finansieringa av en statue av Petter Northug er sikra. Han kommer på sokkel i hjembygda Framverran neste år. Ifølge VG er finansieringa på rundt en million kroner i boks. Det er den tidligere TV 2-profilen Ernst A. Lersveen som har jobbet i kulissene for å sikre økonomien i prosjektet.

  Northug selv sier til VG at han synes det er veldig stas at kunstneren Tore Bjørn Skjølsvik, som også har laget statuer av Nils Arne Eggen og Oddvar Brå, nærmer seg målstreken for prosjektet.

 • Northug har fått ny jobb

  Petter Northug jr. har blitt medeigar i Investornytt. Det skriv Trønder-Avisa. Den tidlegare skistjerna skal gje råd om mellom anna kryptovaluta i den nye jobben.

  – Eg er veldig glad for å vere på lag med Investornytt. Mange flinke folk og håpar eg kan lære mykje. Mi erfaring innanfor investering har vore aksjefond, enkeltaksjar og litt krypto. Eg håpar at gjengen her kan bidra til å lære meg meir i åra framover, seier Northug til Investornytt.no.

  Pressekonferanse med Petter Northug
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen
 • Northug-comeback på Blink

  Petter Northug gjorde comeback på ski i langløpet i Blink-festivalen i Sandnes søndag. Det gikk ikke helt veien.

  Northug forserte totalt 50 av 200 kilometer, og var på lag «Team Petter» med sine lagkamerater Petter Skinstad og Barbro Sætha. Laget ble imidlertid tatt igjen med en runde av de aller beste.

  På siste runde var det Axel Jutteström og Max Novak som kjempet om seieren. Til slutt stakk mer rutinerte Novak fra og sikret «Team Ramudden» seieren. Han var ventet å være best ut på den siste runden, og skuffet ikke da han sikret inn seieren på slutten.

  – Det er veldig fint å ta laget i mål. Det er en ære, en fin seier, sa Novak til NRK etter målgang.

  «Team Eksjöhus» tok 2.-plassen, mens «Team Lager 157» sikret den siste plassen på pallen.

  CH2d88qI_xc
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Northug vil sone på institusjon

  Petter Northug skal ifølge VG ha søkt om å få sone dommen han fikk i fjor, på rusinstitusjon. Northug er dømt til syv måneders fengsel for villmannskjøring og narkotikalovbrudd. Northug er i utgangspunktet innkalt til soning i Trøgstad fengsel på Østlandet i begynnelsen av april.

  Petter Northug holder pressekonferanse i Trondheim, 21. august 2020
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Siste nytt

 • Norge knuste Østerrike

  I Norges tredje kamp i firenasjoners turneringen gikk alt på skinner. Håndballjentene spilte ball i hatt med Østerrike, og vant til slutt med kalassifrene 43–22.

  Gjestene var aldri noen særlig trussel, og når Katrine Lunde til tider fungerte som en levende vegg fikk ikke østerrikerne utrettet mye foran det norske målet.

  Firenasjonersturneringen spilles mellom Norge, Østerrike, Ungarn og Sveits. De tre siste nasjonene er verter for håndball-EM. Som regjerende europamester er Norge direkte kvalifisert til mesterskapet.

  gGLEV-m7IU4
  Foto: NTB
 • Beijing får VM i friidrett i 2027

  Den kinesiske hovedstaden skal arrangere VM i friidrett i 2027. '

  Styret i World Athletics tok avgjørelsen under et møte i forkant av innendørsmesterskapet i Glasgow onsdag.

  Det blir andre gang på rad Asia arrangerer VM. Neste år avholdes det i Tokyo i Japan.

  Fra 2025 vil mesterskapene bli holdt i en periode fra midten av september – mot slutten av den tradisjonelle utendørssesongen. De siste årene har tidspunktene variert stort: Doha i 2019 gikk i september/oktober, Eugene i 2022 i juli og Budapest i 2023 i august.

 • Manchester United og Liverpool kan møtes i kvartfinalen i FA-cupen

  Om Manchester United og Liverpool vinner kveldens kamper i den femte runden av FA-cupen, vil de møtes i kvartfinalen av turneringen.

  Manchester United spiller borte mot Nottingham Forest kl. 20:45 onsdag, mens Liverpool tar imot Southampton kl. 21.

  For Manchester City, Erling Braut Haaland og Oscar Bobb blir det kvartfinale hjemme mot Newcastle.

  I de to siste kvartfinalene spiller Coventry borte mot vinneren av oppgjøret mellom Wolverhampton og Brighton, mens vinneren av Chelsea og Leeds får besøk av Leicester.

  Kvartfinalene vil bli spilt i helgen 16. og 17. mars.

  Liverpool - United
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal