Northug-saken ferdig etterforsket – venter påtaleavgjørelse før jul

I en pressemelding fredag, skriver Øst politidistikt at saken mot Petter Northug nå er ferdig etterforsket.

Pressekonferanse med Petter Northug

FÅR SNART SVAR: Allerede før jul vet Petter Northug trolig mer om hvilke konsekvenser råkjøring og oppbevaring av narkotika vil få.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Saken er nå ferdig etterforsket og sendt til påtaleavgjørelse. Vi antar at en påtaleavgjørelse vil foreligge før jul. Vi har ingen ytterligere kommentarer til saken før påtaleavgjørelsen foreligger, sier politiadvokat Karoline Ekeberg i pressemeldingen.

Petter Northug (34) ble mål til 168 km/t i en 110-sone i en fartskontroll på E6 i Ullensaker kommune torsdag 13. august.

Samme dag ble det beslaglagt kokain i den tidligere langrennsstjernens leilighet.

Petter Northug

RÅKJØRING: Petter Northug ble målt i en fart på 168 km/t, da han i august ble stoppet av politiet.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

Var ikke ruspåvirket

Han ble først siktet for både fartsovertredelser, besittelse av kokain og kjøring i ruspåvirket tilstand. 2. september ble det imidlertid klart at blodprøven Northug avla ikke hadde spor av rusmidler.

– Fordi blodprøven ikke viser kjøring i ruspåvirket tilstand, så frafaller den siktelsen. Den foreløpige siktelsen for oppbevaring av narkotika og fartsovertredelse, opprettholdes, sa politiadvokat Karoline Ekeberg til NRK i den forbindelse.

– Alvorlig rusproblem

På en pressekonferanse i Trondheim 21. august erkjente Northug at han har et rusproblem.

– Jeg har et alvorlig rusproblem bestående av alkohol, narkotika og piller i forbindelse med periodevis hard festing, og det har blitt mye hard festing i det siste. Jeg har ikke tatt det på alvor, fornektet det og skjult det for folk rundt meg. Nå er konsekvensene det at det har blitt svært alvorlig og omfattende, sa Northug.

Den siste tiden har den tidligere femmilskongen lagt seg i hardtrening. Han har registrert mye trening på Strava, og dukker også stadig vekk opp på treningsbilder i sosiale medier.

Siste nytt

 • Kofstad bekreftet til turnering i Abu Dhabi

  Espen Koftstad står på deltagerlisten til euopatourturneringen i Abu Dhabi sammen med Viktor Hovland. Det har lenge blitt spekulert i om Kofstad kunne få en plass i turneringen etter at flere påmeldte spillere har blitt koronasmittet.

  Espen Kofstad
  Foto: Erik Johansen / NTB
 • Pedersen kjører inn til andreplass: – Et fint utgangspunkt

  Jesper Saltvik Pedersen legger seg inn på andreplass - og er i høyeste grad med i medaljekampen før 2. omgang av storslalåm, sittende klasse. Han er 18 hundredeler bak nederlandske Jeroen Kampschreur i VM-rennet.

  – Det er et fint utgangspunkt før 2. omgang, sier Pedersen til NRK.

  – Jeg kunne vært litt mer rå i løpet mitt. Jeg kan ta litt tid hele veien. Nå skal jeg nullstille og gønne på, forteller han.

  Igor Sikorski fra Polen er på tredjeplass, 2.96 bak nederlenderen.

  Marcus Grasto Nilsen ligger på 32.-plass før 2. omgang i stående klasse.

  2. omgang begynner kl 13.30.

 • Kina advarer utenlandske OL-utøvere

  Et medlem av Kinas OL-organisasjonskomité advarer utenlandske idrettsutøvere og sier at de kan bli straffet for politiske ytringer som bryter kinesisk lov under vinterlekene i Beijing.

  – Alle ytringer som er i tråd med den olympiske ånden vil sikkert bli beskyttet, sa Yang Shu, visedirektør for internasjonale relasjoner i Beijings organisasjonskomité, på en pressekonferanse tirsdag.

  Han la likevel til:

  – Enhver oppførsel eller tale som er imot den olympiske ånd, spesielt kinesiske lover og regler, er imidlertid også underlagt en viss straff, sa han.

  IOC kunngjorde også før fjorårets sommerleker i Tokyo at idrettsutøvere som arrangerte protester der ville få en form for straff.

  Regel 50 i IOC-charteret forbyr demonstrasjoner av politisk og religiøs art ved olympiske arenaer.

  Yang sa tirsdag at dette kan bli gjenstand for straff, og siterte kinesisk lov, som er langt mer restriktiv på dette området enn mange andre land, skriver Washington Post.

  China Olympic Village
  Foto: Mark Schiefelbein / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal