Hopp til innhold

Northug-saken ferdig etterforsket – venter påtaleavgjørelse før jul

I en pressemelding fredag, skriver Øst politidistikt at saken mot Petter Northug nå er ferdig etterforsket.

Pressekonferanse med Petter Northug

FÅR SNART SVAR: Allerede før jul vet Petter Northug trolig mer om hvilke konsekvenser råkjøring og oppbevaring av narkotika vil få.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Saken er nå ferdig etterforsket og sendt til påtaleavgjørelse. Vi antar at en påtaleavgjørelse vil foreligge før jul. Vi har ingen ytterligere kommentarer til saken før påtaleavgjørelsen foreligger, sier politiadvokat Karoline Ekeberg i pressemeldingen.

Petter Northug (34) ble mål til 168 km/t i en 110-sone i en fartskontroll på E6 i Ullensaker kommune torsdag 13. august.

Samme dag ble det beslaglagt kokain i den tidligere langrennsstjernens leilighet.

Petter Northug

RÅKJØRING: Petter Northug ble målt i en fart på 168 km/t, da han i august ble stoppet av politiet.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

Var ikke ruspåvirket

Han ble først siktet for både fartsovertredelser, besittelse av kokain og kjøring i ruspåvirket tilstand. 2. september ble det imidlertid klart at blodprøven Northug avla ikke hadde spor av rusmidler.

– Fordi blodprøven ikke viser kjøring i ruspåvirket tilstand, så frafaller den siktelsen. Den foreløpige siktelsen for oppbevaring av narkotika og fartsovertredelse, opprettholdes, sa politiadvokat Karoline Ekeberg til NRK i den forbindelse.

– Alvorlig rusproblem

På en pressekonferanse i Trondheim 21. august erkjente Northug at han har et rusproblem.

– Jeg har et alvorlig rusproblem bestående av alkohol, narkotika og piller i forbindelse med periodevis hard festing, og det har blitt mye hard festing i det siste. Jeg har ikke tatt det på alvor, fornektet det og skjult det for folk rundt meg. Nå er konsekvensene det at det har blitt svært alvorlig og omfattende, sa Northug.

Den siste tiden har den tidligere femmilskongen lagt seg i hardtrening. Han har registrert mye trening på Strava, og dukker også stadig vekk opp på treningsbilder i sosiale medier.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal