Hopp til innhold

Så mye kokain hadde han i hjemmet

Petter Northug oppbevarte litt over seks gram kokain og 0,6 gram MDMA i hjemmet, ifølge siktelsen.

Pressekonferanse med Petter Northug

Petter Northug har innrømmet råkjøring og kokainoppbevaring.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Han skal også ha oppbevart tre tabletter som inneholdt det narkotiske stoffet Diazepam og to tabletter som inneholdt det narkotiske stoffet Alprazolam, ifølge siktelsen.

Ifølge siktelsen kjørte han for fort fire ganger, på tre ulike dager:

 • Mandag 10. august på E6 ved Espa kjørte han med en hastighet på 203 kilometer i timen når fartsgrensen var 80 kilometer i timen.
 • Onsdag 12. august mellom Elverum og Trysil kjørte han i en hastighet på 204 kilometer i 80-sone.
 • Torsdag 13. august mellom Trysil og Elverum kjørte han flere ganger over 200 kilometer i timen i 80-sonen, hvorav den høyeste hastigheten var på 221 kilometer i timen.
 • Torsdag 13. august i E6 Daldumpa i Ullensaker kjørte han 168 km/t i 80-sonen.

Kjørte i motsatt kjørefelt

Ifølge siktelsen benyttet han mobiltelefon under kjøringen ved å filme speedometeret og veibanen.

«Han kjørte også flere ganger i motsatt kjørefelt mens han hele tiden filmet og kommenterte egen kjøring. Den beskrevne kjøringen innebar en stor fare for ham selv og andre trafikanter», heter det i siktelsen.

Tilståelsessaken mot Petter Northug finner sted i Oslo tingrett mandag 21. desember. Langrennslegenden må svare for råkjøring og oppbevaring av kokain.

Det ble kjent i sommer at Northug kjørte 168 kilometer i timen med bil på E6. Han har senere innrømmet at det ble funnet kokain hjemme hos ham, og at han hadde kjørt i 200 kilometer i timen i 80-sonen og filmet det.

Han har erkjent alt han er siktet for og saken vil derfor bli behandlet som en tilståelsessak.

– Må belage seg på ubetinget fengsel

Morten Johan Bjønness

Advokat Morten Johan Bjønness.

Foto: AMBCO

Advokat Morten Johan Bjønness var NRKs strafferettsekspert under rettsaken mot Northug i 2014 etter at Northug med promille krasjet sin Audi A7 ved Byåsen i Trondheim.

Bjønness sier at hver av kjøringene Northug er siktet for nå, innebærer tapstid av førerkort.

– En samlet straff for alt dette, vil etter vanlig rutine være både ubetinget fengsel og tap av førerrett i mimimum 36 måneder, sier advokat Morten Johan Bjønness.

– Det er vanskelig å si noe eksakt, men det er snakk om fire kjøringer og hver av dem blir fengselsstraff, pluss muligheten for at oppbevaringen av narkotika også blir det. Det blir nok ikke en kjempekort fengselsstraff, men ikke alt for lang heller, tror Bjønness.

Sportsnyheter

gLcod8jQhBs

Sendte rørende hilsen til sin avdøde datter: – Det ble en spesiell dag

27. november er en dato Luis Enrique aldri glemmer. Søndagens kamp mot Tyskland fikk derfor en svært spesiell ramme for Spania-treneren.

Siste nytt

 • Britisk minister skal bære regnbuebind i Qatar-VM

  Storbritannias idrettsminister Stuart Andrew varsler at han kommer til å ha det Fifa-forbudte OneLove-bindet på armen når England møter Wales i VM.

  Han synes det var en «stor urett» fra Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) å true lag og kapteiner med sportslige konsekvenser ved bruk av armbindet.

  OneLove-kampanjen står opp mot diskriminering og bruker aktivt regnbuefarger for å vise solidaritet med LHBT+-miljøet. I Qatar er homofili forbudt.

  Tidligere i VM-sluttspillet overvar Tysklands innenriksminister Nancy Faeser et oppgjør med det regnbuefarget bindet rundt armen. Det samme gjorde Belgias utenriksminister Hadja Lahbib.

  Nå skal Andrew, som selv er homofil, gjøre det samme på stadionet i Al Rayyan.

  – Jeg ble glad da jeg så den tyske ministeren bære det på kamp. Jeg mener det er viktig at jeg også gjør det, sier den britiske idrettsministeren.

  England er garantert mer VM-spill med uavgjort mot naboen Wales tirsdag. Waliserne må vinne og håpe på et gunstig resultat i møtet mellom Iran og USA.

  (©NTB)

  Harry Kane
  Foto: Julio Cortez / AP
 • VM-sjefen ut mot Klinsmann - tyskeren anklages for rasisme

  Den tyske fotballegenden Jürgen Klinsmann havnet i hardt vær for hans kommentarer etter Irans kamp mot Wales.

  Klinsmann kritiserte Iran-spillernes oppførsel mot dommerteamet, og påsto at det var en del av deres kultur å spille på denne måten.

  Irans manager Carlos Queiroz slo knallhardt tilbake mot tyskeren, som han mente hadde en «typisk fordomsfull bedømmelse basert på overlegenhet».

  Treneren krevde videre at Klinsmann ble kastet ut av Fifas analysegruppe.

  Nå får Queiroz støtte av sjefen for Qatar-VM, Hassan Al-Thawadi.

  – Jeg liker ikke å bruke ordet, og jeg vil bare gjøre det én gang, men jeg synes uttalelsene var svært elitistiske og til en viss grad rasistiske, sier han til Talksport.

  Klinsmann har beklaget kommentarene.

  – Kommentarene ble tatt ut en fotball-kontekst. Jeg har mange iranske venner og har tenker godt om landets folk, kultur og historie, skriver han på Twitter.

  Hassan Al-Thawadi
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Svensk OL-topp tiltalt for seksuell trakassering: – En utrolig ubehagelig situasjon

  Mats Årjes (55) blir stilt for retten etter anklager om upassende oppførsel og uttalelser av seksuell art. Han har tunge verv i svensk og internasjonal idrett.

  Tiltalen mot ham ble klar mandag, opplyser Årjes selv overfor Expressen.

  – Det er en utrolig ubehagelig situasjon for meg. Det er ord mot ord, og jeg nekter for å ha gjort noe ulovlig, sier han.

  Årjes har de siste årene vært leder for Sveriges olympiske komité (SOK) og er styremedlem i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS). Han har bestemt seg for å ta en pause fra begge rollene så lenge det pågår en prosess i rettssystemet.

  – Jeg tar et steg tilbake og deltar ikke i møter i de styrene jeg sitter i, forteller han.

  Ifølge tiltalen har Årjes krenket en kvinne ved å legge hånden på låret hennes. Han skal også ha uttalt seg på en seksuell måte. Hendelsen skjedde om bord på et tog mellom Borlänge og Stockholm 12. juni i år.

  – Jeg ser fram til å få prøvd saken og få muligheten til å legge fram hva som egentlig skjedde. Dette føles helt surrealistisk, sier Årjes til Expressen.

  I fjor ble han lansert som svenskenes kandidat til å bli ny FIS-president. Jobben endte opp med å gå til den svensk-britiske milliardæren Johan Eliasch.

  (©NTB)

  Mats Årjes (t.v.) avbildet under en medaljeseremoni i Pyeongchang-OL i 2018.
  Foto: Anders Wiklund/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste