Hopp til innhold

Treneren hyller Pedersen etter VM-gullet: – Nok en stor dag på jobb

Etter to sølvmedaljer kunne Jesper Saltvik Pedersen endelig juble for et nytt gull i VM i snøsport etter at rivalen kjørte ut i 2. omgang.

– Jeg skal ta vare på denne opplevelsen her. Det er digg å være tilbake på toppen, sier Pedersen til NRK.

Alpinisten hadde en gullmedalje i utfor og sølv i super-G og superkombinasjonen før dagens øvelse. Han har imidlertid ikke lagt skjul på at han ikke samler på sølvmedaljer, som han uttrykker det.

– Den andre gullmedaljen. Det er stort, forteller han.

Pedersen lå på en andreplass i storslalåmen før 2. omgang, kun 18 hundredeler bak nederlandske Jeroen Kampschreur. Det lå dermed an til et svært spennende oppgjør mellom de to i finaleomgangen.

– Nok en stor dag på jobb, mener landslagssjef Hans Blattmann.

– Vi har jobbet med at han skal prøve å ta ut mer av det han kan etter de to rennene der han ble nummer to. Han tok et steg i første omgang og så tok han et lite steg i annen omgang, mener Blattmann, som mener han kjørte spesielt bra i 2. omgang.

God gjennomføring

Pedersen leverte en sterk finaleomgang. Det var i realiteten kun Kampschreur som kunne ta VM-gullet fra ham.

Jeg kom godt i gang, og så ble jeg litt lav på den fjerde porten. Men jeg følte at jeg kom inn i en fin rytme, forteller han om finaleomgangen.

Han kjørte inn til en solid ledelse før Kampschreur satte utfor.

Men den offensive nederlenderen falt altså halvveis i sin omgang.

– Av og til skjer det

Nederlenderen er en av Pederens argeste konkurrenter. Han utklasset nordmannen i super-G lørdag, men var uheldig og kjørte også ut i superkombinasjonen mandag. Onsdag skjedde det igjen.

– Av og til skjer det. Han gønnet fullt ut i dag, kommenterer Pedersen.

– Han ledet, men så tok jeg litt innpå. Jeg er fornøyd med min annen gullmedalje. Jeg tar med meg litt mer selvtillit inn i den neste øvelsen nå, forteller han.

Pedersen har igjen slalåm og parallellslalåm i mesterskapet.

Onsdagens sølv gikk til polske Igor Sikorski, mens bronsen havnet hos amerikanske Andrew Kurka.

I klassen for stående kjørte Marcus Grasto Nilsson ned til 30.-plass. Han var 22,43 sekunder bak den russiske vinneren Aleksej Bugajev.

Sportsnyheter

Sklitaklet av hovedkonkurrenten – Søstrene sikret likevel NM-gull

Tidlig i kvinnenes stafett gikk favorittene på trynet. Likevel tok søstrene Silje-, Astrid- og Kari Øyre Slind NM-gull på stafett for Oppdal IL.

Siste nytt

 • Her mangler Graham Hansen på Norge-trening

  Caroline Graham Hansen måtte ut med en skade i fredagens kamp mot Kroatia. Det var få som kunne si noe konkret om skaden fredag, annet enn at det var en hamstring-skade.

  – Med en hamstringskade trenger det ikke å være noe alvorlig, og det kan være alvorlig. Det er det vanskelig med hamstringskader, sa landslagssjef Gemma Grainger til NRK.

  På søndagens trening var ikke Graham Hansen tilstede det første kvarteret, da media fikk være til stede. Ingen i støtteapparatet ønsket å si noe om hvorfor.

  Heller ikke Ada Hegerberg eller Maren Mjelde deltok det første kvarteret.

  Landslagstrening
  Foto: Eirik Fure / NRK
 • Larvik vant bronsekampen i håndball-NM

  Den tidligere håndballstormakten Larvik er i ferd med å finne tilbake til seg selv. Søndag sikret de bronsen i NM etter 25-24-seier mot Sola.

  Larvik vant 18 strake serietitler i perioden 1999 til 2017, i tillegg til et Champions League-gull i 2011. Totaldominansen endte imidlertid med betalingsstopp, fristillinger og degradering i divisjonssystemet. Siden har de kjempet seg tålmodig tilbake mot toppen i norsk håndball.

  Larvik ledet med ett mål til pause, og beholdt ledelsen i den andre omgangen. De vant til slutt 25-24. Det kunne imidlertid endt med straffekastkonkurranse, men Sola misbrukte en stor sjanse med få sekunder igjen. Dermed sikret Larvik seg bronsen.

  Finalen spilles senere søndag. Den er mellom Vipers og Storhamar.

  Larvik
  Foto: NTB
 • Fotballspiller i koma etter hodeskade

  Bordeaux-spiller Alberth Elis er lagt i kunstig koma etter at han pådro seg en alvorlig hodeskade under en ligakamp mot Guingamp lørdag.

  Helt i starten av kampen var Elis oppe i en hodeduell med Guingamp-spiller Donatien Gomis, som medførte at førstnevnte fikk en stygg hodesmell.

  Dermed fikk han behandling på banen i flere minutter før han ble fraktet ut.

  28-åringen fra Honduras var ved bevissthet da han ble tatt med til sykehuset, men ble lagt i kunstig koma etter flere undersøkelser som viste at han hadde pådratt seg en alvorlig hodeskade. Det skriver flere franske medier, deriblant L`Equipe.

  Alberth Elis
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal