Hopp til innhold

Treneren hyller Pedersen etter VM-gullet: – Nok en stor dag på jobb

Etter to sølvmedaljer kunne Jesper Saltvik Pedersen endelig juble for et nytt gull i VM i snøsport etter at rivalen kjørte ut i 2. omgang.

– Jeg skal ta vare på denne opplevelsen her. Det er digg å være tilbake på toppen, sier Pedersen til NRK.

Alpinisten hadde en gullmedalje i utfor og sølv i super-G og superkombinasjonen før dagens øvelse. Han har imidlertid ikke lagt skjul på at han ikke samler på sølvmedaljer, som han uttrykker det.

– Den andre gullmedaljen. Det er stort, forteller han.

Pedersen lå på en andreplass i storslalåmen før 2. omgang, kun 18 hundredeler bak nederlandske Jeroen Kampschreur. Det lå dermed an til et svært spennende oppgjør mellom de to i finaleomgangen.

– Nok en stor dag på jobb, mener landslagssjef Hans Blattmann.

– Vi har jobbet med at han skal prøve å ta ut mer av det han kan etter de to rennene der han ble nummer to. Han tok et steg i første omgang og så tok han et lite steg i annen omgang, mener Blattmann, som mener han kjørte spesielt bra i 2. omgang.

God gjennomføring

Pedersen leverte en sterk finaleomgang. Det var i realiteten kun Kampschreur som kunne ta VM-gullet fra ham.

Jeg kom godt i gang, og så ble jeg litt lav på den fjerde porten. Men jeg følte at jeg kom inn i en fin rytme, forteller han om finaleomgangen.

Han kjørte inn til en solid ledelse før Kampschreur satte utfor.

Men den offensive nederlenderen falt altså halvveis i sin omgang.

– Av og til skjer det

Nederlenderen er en av Pederens argeste konkurrenter. Han utklasset nordmannen i super-G lørdag, men var uheldig og kjørte også ut i superkombinasjonen mandag. Onsdag skjedde det igjen.

– Av og til skjer det. Han gønnet fullt ut i dag, kommenterer Pedersen.

– Han ledet, men så tok jeg litt innpå. Jeg er fornøyd med min annen gullmedalje. Jeg tar med meg litt mer selvtillit inn i den neste øvelsen nå, forteller han.

Pedersen har igjen slalåm og parallellslalåm i mesterskapet.

Onsdagens sølv gikk til polske Igor Sikorski, mens bronsen havnet hos amerikanske Andrew Kurka.

I klassen for stående kjørte Marcus Grasto Nilsson ned til 30.-plass. Han var 22,43 sekunder bak den russiske vinneren Aleksej Bugajev.

Sportsnyheter

Eliteserien fotball 2022: Lillestrøm-Vålerenga

Krisen fortsetter for Vålerenga – kapteinen beklaget ydmykende tap

Vålerenga håpet å snu en vond trend i hatoppgjøret mot Lillestrøm, men i stedet ble avstanden opp til rivalen 13 poeng. Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation har likevel tillit til trener Dag-Eilev Fagermo.

Siste nytt

 • Roma vant serieligaen – slo «norske» Feyenoord 1–0 i finalen

  Roma og José Mourinho kunne onsdag juble som den første vinner av serieligaen.

  – Enten skriver man historie eller så gjør man det ikke. Vi gjorde det i dag. Jeg har vært i Roma i 11 måneder, og det øyeblikket jeg kom hit innså jeg at de ventet på noe som dette, sa Mourinho etter sin femte europacuptriumf.

  Et mål av Nicolo Zaniolo i første omgang avgjorde finalen mot Feyenoord i Tirana, men like mye matchvinner var keeper Rui Patrício, som tok fram noen meget gode redninger og holdt nullen selv om den nederlandske klubben presset kraftig i den andre omgangen.

  Fredrik Aursnes spilte hele kampen som Feyenoords midtbaneanker, mens Marcus Holmgren Pedersen ble spilte det siste kvarteret pluss tilleggstid. De greide ikke å avverge Roma-triumfen.

  – Du kan høre på fansen hvor mye dette betyr, klubbens første europacuptittel. Alle jobbet bakover i 2. omgang for å holde unna, sa Smalling til TV4 i lurvelevenet etter kampslutt.

  (NTB)

  Mourinho
 • AaFK snudde til seier mot Jerv

  Det så en stund ut til at Jerv skulle slå Aalesund på bortebane, men med to raske mål sent i kampen snudde hjemmelaget til seier og tre poeng.

  Isak Dybvik Määttä ble avgjørende da han på vakkert vis bøyde ballen i lengste hjørnet med ryggen mot mål ti minutter før slutt.

  Vinnermålet fullførte snuoperasjonen etter at Jerv tok ledelsen i det 65. minutt. Aral Simsir og Erik Brenden kombinerte fint da sistnevnte headet ballen over en utrusende Sten Grytebust og i mål.

  Etter 78 minutter var lagene likt. Simen Bolkan Nordli banket et frispark rett i mål da Jerv-keeper Øystein Øvretveit hadde forlatt sitt hjørne.

  Deretter avgjorde Määttä kampen med sin scoring to minutter senere. Det ga tre poeng og tok laget opp på en sterk 5.-plass på tabellen. Det skiller kun to poeng opp til medaljeplass for det nyopprykkede laget fra Sunnmøre.

  Eliteserien i fotball 2022: Aalesund - Jerv
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ny Odd-nedtur etter sjansesløseri

  Odd sløste fryktelig foran mål og gikk på et nytt tap i Eliteserien fotball. Sandefjord kjempet seg til 1-0-seier borte.

  Keanin Ayer fikset scoringen etter vel et kvarters spill. Han headet ballen i mål etter et langt innlegg fra venstre. Hjemmelaget kunne ha forsvart seg bedre enn det gjorde.

  Etter scoringen var det Odd for det meste i resten av 1.-omgangen. Hjemmelaget misbrukte flere store sjanser.

  Odd har tapt fem av de seks siste kampene og står med ni poeng på like mange forsøk

  Eliteserien fotball 2022: Odd - Sandefjord
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste