Sikret sin tredje VM-medalje: – Det var ikke helt det jeg hadde håpet på

Jesper Saltvik Pedersen (22) var ikke fornøyd etter å ha sikret seg sølvmedalje i superkombinasjonen.

Pedersen ledet før slalåmdelen i superkombinasjonen i VM i snøsport for parautøvere etter at Andrew Kurka, som var raskest i super-G, valgte å trekke seg. En av hans sterkeste konkurrenter, nederlandske Jeroen Kampschreur, kjørte også ut.

Dermed lå alt til rette for et nytt VM-gull for nordmannen. Italienske Rene de Silvestro ble imidlertid for sterk i slalåmdelen og sikret gullet.

Pedersen hadde 0,43 sekunder å gå på til italieneren foran slalåmdelen, men endte 0,18 sekunder bak i mål.

– Det var ikke helt det jeg hadde håpet på. Jeg må bare gratulere, han må ha kjørt veldig bra i slalåm, sier en litt skuffet Pedersen.

– Jeg får ikke opp nok tempo til at jeg klarer å skyte fart nede, sier han om sitt eget renn.

Bronsen gikk til nederlenderen Niels de Langen. Han endte 2,53 sekunder bak gullvinneren fra Italia.

VM snøsport for parautøvere

IKKE HELT FORNØYD: Jesper Saltvik Pedersen.

Ikke god nok i dag

Pedersen er likevel blitt en av Norges store medaljegrossister i VM i snøsport. Han har fra før en gullmedalje i utfor og en sølvmedalje i super-G i VM.

Det var likevel vanskelig for Pedersen å skjule at han var skuffet over en sølvmedalje denne gangen.

Jeg er kanskje mer skuffet i dag enn i super-G. Jeg er ikke god nok i dag.

Jeg hadde håpet å kjempe helt i toppen.

– Du unner deg ikke kake i dag?

Nei, svarer alpinisten, som nå satser alt på en gullmedalje i storslalåm.

Nå må jeg legge inn hardtreningen, kommenterer han.

Bedre i slalåm enn meg

Saltvik tok ingen store sjanser i sitt utforløp tidligere på dagen, men han tok seg fint og trygt ned til ledelse. På et senere startnummer kjørte så fartsspesialisten Andrew Kurka ned til bestetid sju hundredeler foran nordmannen.

– Jesper er bedre i slalåm enn meg, sa imidlertid en noe skeptisk Kurka til NRK før slalåmdelen.

Han valgte derfor å trekke seg fra slalåmdelen. Dermed ble det Pedersen som startet sist i slalåmrennet.

Etter hvert blandet også de Silvestro seg inn i gullstriden. Han var i utgangspunktet på en tredjeplass før slalåmdelen, men klatret en plassering siden Kurka trakk seg.

– Dette er en spesiell dag, sier en lykkelig gullvinner etter konkurransen.

– At jeg skulle vinne, var helt uventet, forteller han.

Konkurrent kjørte ut

Pedersens antatt største konkurrent, nederlandske Jeroen Kampschreur, kjørte ut under super-G-konkurransen. Dermed ble Pedersens vei til VM-medalje plutselig litt enklere.

– Det var synd at Jeroen kjørte ut, men det er slikt som skjer. Dette lover godt foran slalåmen, kommenterte han til NRK.

Norges andre deltaker i alpint, Marcus Grasto Nilsson, var plassert som nummer 30 foran slalåmdelen i klassen for stående. Han endte til slutt på 25.-plass.

– Det gikk ikke helt som håpet, men det var vanskelig der oppe. Jeg ble for sen gjennom hele det siste henget, sa Nilsson til NRK

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

• Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)

Kristian Eriksen
  • Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

Lucas Beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til Fiorentina borte mot Brugge i semifinalen i conferenceligaen.

Italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt.

Hugo Vetlesen startet kampen for Brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. Antonio Nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter.

Brugge fikk en drømmestart på kampen da Maxim De Cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. Dermed sto det også likt mellom lagene.

Dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. Den banket Beltran i nettmaskene bak Simon Mignolet.

Vetlesen
  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

– Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)