Gullvinneren trodde det var umulig å slå Pedersen: – Han kjørte sykt fort

HAFJELL/OSLO (NRK): Jesper Saltvik Pedersen kjørte inn til sin andre VM-medalje på to dager da han var overlegen også i super-G.

Jesper Saltvik Pedersen

SØLV: Jesper Saltvik Pedersen kjørte inn til sølv i super-G under VM i snøsport.

Foto: Geir Olsen / NTB

Dagen etter at han tok sitt aller første VM-gull noensinne, sikret Jesper Saltvik Pedersen sin andre VM-medalje på like mange dager.

Under VM på hjemmebane på Hafjell, var det kun én mann som var bedre enn Pedersen: Nederlandske Jeroen Kampschreur.

Jeg går jo for gull i alle renn jeg stiler opp i, så det er ikke helt det jeg ser etter, men i dag var jeg ikke bedre. Jeg skal selvsagt ta med meg alle medaljer, så det er bra det, altså, sier Pedersen til NRK etter løpet.

 • Se løpet her (saken fortsetter):

– Det er sykt, altså

For det så egentlig lenge ut som om Saltvik Pedersen skulle ta sitt andre VM-gull lørdag.

Allerede til første mellomtid var nordmannen hele 67 hundredeler foran nærmeste konkurrent. Pedersen kjørte trygt og godt hele veien nedover og økte ledelsen for hver meter han kjørte.

I mål var han 92 hundredeler foran Rene de Silvestro fra Italia.

– Han kjørte veldig fint. Han kjører korte linjer, han slipper skiene sine masse ned i fartsretningen, og nå klarte han å ikke være så heit på grøten og gå inn for tidlig, som han av og til gjør. Så det var kjempebra kjørt av Jesper, kommenterte ekspertkommentator Beate Haugen.

VM snøsport for parautøvere

FEIRING: Saltvik Pedersen feiret i går VM-gullet med kake. I dag ble det sølv.

Foto: Geir Olsen / NTB

Ingen andre var i nærheten av nordmannen før nederlenderen satte utfor. Likevel var Kampschreur over tre sekunder foran Pedersen i mål.

Det er sykt levert (av Kampschreur, red.anm.) i dag. Vi trener sykt hardt alle i toppen, det er fullt fortjent at han tar det i dag. Jeg liker det beste når jeg er på toppen selv, men i dag var jeg ikke bedre.

– Kjente suget i magen

De to, Pedersen og Kampschreur, kjenner hverandre godt og var kanskje de største favorittene før dagens renn. Da Pedersen vant utforen i går, var det nettopp nederlenderen som var nummer to. På start trodde han det skulle være umulig å hamle opp med Pedersens tid.

På start så jeg videoen av at han kjørte sykt fort. Så jeg tenkte det skulle mye til for å slå han. Da jeg kom ned, visste jeg ikke hvor godt jeg hadde kjørte, men jeg kjørte fort. For å være ærlig: Jeg kjente suget i magen noen ganger fordi det gikk så fort. Men jeg klarte å holde kontrollen. I dag var det bare å satse alt for å vinne, sier gullvinneren.

Sølvvinner Pedersen retter nå fokuset mot superkombinasjonen på mandag. Der er han nok en gang blant favorittene.

I dag hadde han full klaff, men jeg har en ny sjanse på mandag. Det ble litt for passivt noen viktige steder, da blir man forbikjørt her. Alle ære til Jeroen, men det er kult at det er god konkurranse i toppen.

 • Se gulløpet her:

Sportsnyheter

Bronselaget

Norsk stafettbronse i VM: – Fantastisk å kunne vinne noe sammen

Et norsk lag med utøvere fra tre forskjellige klasser tok stafettbronse under VM i snøsport for parautøvere.

Siste nytt

 • Svensk EM-seier over Tyskland

  Sverige gjorde som Norge og slo koronaherjede Tyskland i håndball-EM. Svenskene avgjorde etter pause til 25-21. Naboduellen mellom Norge og Sverige tirsdag vil høyst trolig bare sende ett av lagene til semifinale.

 • Chelsea med etterlengtet ligaseier

  Hakim Ziyech og Thiago Silva stod for scoringene da Chelsea slo Tottenham 2-0 i søndagens London-derby i Premier League. Det var de blås første seier på fem kamper.

  Ziyech satte inn lederscoringen like etter pause med et kremmerhus fra langt hold. Etter 55 minutter doblet Thiago Silva med et hodestøt.

  Dermed kryper også Chelsea noen poeng nærmere ligaleder Manchester City, som spilte uavgjort mot Southampton lørdag.

  Foreløpig har imidlertid City betryggende avstand til både Liverpool og Chelsea. Det er ni poeng ned til tabelltoeren Liverpool. Tottenham og Harry Kane fikk en scoring annullert i første omgang.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Remis for Carlsen i Nederland

  Magnus Carlsen spilte remis mot amerikanske Sam Shankland i den åttende runden av den prestisjetunge sjakkturneringen i nederlandske Wijk aan Zee søndag.

  Nordmannen er fortsatt for fullt med i kampen om turneringsseieren med 5,5 poeng av åtte mulige. Remisen betyr at han fortsatt leder, men han kan få besøk av Shakhriyar Mamedyarov i tabelltoppen i løpet av dagen. Han styrer mot seier mot den unge inderen Rameshbabu Praggnanandhaa.

  Det er pause i turneringen mandag. Carlsen skal opp mot Mamedyarov med hvite brikker tirsdag. Der vil det bli en kamp om å lede turneringen alene. (NTB)

  Carlsen
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal