Hopp til innhold

Gullvinneren trodde det var umulig å slå Pedersen: – Han kjørte sykt fort

HAFJELL/OSLO (NRK): Jesper Saltvik Pedersen kjørte inn til sin andre VM-medalje på to dager da han var overlegen også i super-G.

Jesper Saltvik Pedersen

SØLV: Jesper Saltvik Pedersen kjørte inn til sølv i super-G under VM i snøsport.

Foto: Geir Olsen / NTB

Dagen etter at han tok sitt aller første VM-gull noensinne, sikret Jesper Saltvik Pedersen sin andre VM-medalje på like mange dager.

Under VM på hjemmebane på Hafjell, var det kun én mann som var bedre enn Pedersen: Nederlandske Jeroen Kampschreur.

Jeg går jo for gull i alle renn jeg stiler opp i, så det er ikke helt det jeg ser etter, men i dag var jeg ikke bedre. Jeg skal selvsagt ta med meg alle medaljer, så det er bra det, altså, sier Pedersen til NRK etter løpet.

 • Se løpet her (saken fortsetter):

– Det er sykt, altså

For det så egentlig lenge ut som om Saltvik Pedersen skulle ta sitt andre VM-gull lørdag.

Allerede til første mellomtid var nordmannen hele 67 hundredeler foran nærmeste konkurrent. Pedersen kjørte trygt og godt hele veien nedover og økte ledelsen for hver meter han kjørte.

I mål var han 92 hundredeler foran Rene de Silvestro fra Italia.

– Han kjørte veldig fint. Han kjører korte linjer, han slipper skiene sine masse ned i fartsretningen, og nå klarte han å ikke være så heit på grøten og gå inn for tidlig, som han av og til gjør. Så det var kjempebra kjørt av Jesper, kommenterte ekspertkommentator Beate Haugen.

VM snøsport for parautøvere

FEIRING: Saltvik Pedersen feiret i går VM-gullet med kake. I dag ble det sølv.

Foto: Geir Olsen / NTB

Ingen andre var i nærheten av nordmannen før nederlenderen satte utfor. Likevel var Kampschreur over tre sekunder foran Pedersen i mål.

Det er sykt levert (av Kampschreur, red.anm.) i dag. Vi trener sykt hardt alle i toppen, det er fullt fortjent at han tar det i dag. Jeg liker det beste når jeg er på toppen selv, men i dag var jeg ikke bedre.

– Kjente suget i magen

De to, Pedersen og Kampschreur, kjenner hverandre godt og var kanskje de største favorittene før dagens renn. Da Pedersen vant utforen i går, var det nettopp nederlenderen som var nummer to. På start trodde han det skulle være umulig å hamle opp med Pedersens tid.

På start så jeg videoen av at han kjørte sykt fort. Så jeg tenkte det skulle mye til for å slå han. Da jeg kom ned, visste jeg ikke hvor godt jeg hadde kjørte, men jeg kjørte fort. For å være ærlig: Jeg kjente suget i magen noen ganger fordi det gikk så fort. Men jeg klarte å holde kontrollen. I dag var det bare å satse alt for å vinne, sier gullvinneren.

Sølvvinner Pedersen retter nå fokuset mot superkombinasjonen på mandag. Der er han nok en gang blant favorittene.

I dag hadde han full klaff, men jeg har en ny sjanse på mandag. Det ble litt for passivt noen viktige steder, da blir man forbikjørt her. Alle ære til Jeroen, men det er kult at det er god konkurranse i toppen.

 • Se gulløpet her:

Siste nytt

 • Hovland misset cuten – ute av British Open etter kriserunde

  Viktor Hovland var ikke i nærheten av å spille seg ut av trøbbel i British Open. Han fikk seks bogeyer på fredagens runde og røk ut.

  Med totalt ti slag over par var Hovland langt unna å klare cuten.

  Det er tredje gang i år at den norske golfproffen ikke tar seg til helgespillet i en majorturnering. Den ene gangen han greide det, slo han til med en 3.-plass i PGA-mesterskapet.

  Hovland var på etterskudd etter en åpningsrunde på 75 slag, og det skulle bli enda verre dagen derpå. Nordmannen pådro seg fire bogeyer på sine sju første hull og falt kraftig nedover resultatlistene. Tre av smellene kom etter hverandre.

  Åtte hull på par fulgte før det igjen kladdet skikkelig for Hovland. Han fikk bogey på både tredje og nest siste hull på den tøffe banen i skotske Troon. Det ga en 77-runde og delt 113.-plass.

  British Open er årets fjerde og siste majorturnering. Der har Hovland en 4.-plass fra 2022 som karrierebeste.

  Shane Lowry fra Irland er på topp før helgens to siste runder. Han leder med sju slag under par, mens engelskmennene Daniel Brown og Justin Rose er nærmest på -5.

  Om under to uker går Hovland i gang med OL-golfen. Håpet er at han skal kjempe om medalje, men 2024-formen er ikke er godt tegn før Paris-lekene.

  (NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: AP
 • Carlsen med perfekt kvartfinale – satte rivalen i sjakk matt

  Magnus Carlsen tok seg lett av Jan Nepomnjasjtsjij i kvartfinalen i årets tredje Champions Chess Tour-turnering. Han vant tre strake partier.

  Carlsen gjorde unna duellen på et nettbrett. Vanligvis spiller han onlinesjakken på en datamaskin, men ikke denne gangen.

  Første parti så ut til å ebbe ut i remis, men i sluttfasen tippet det i Carlsens favør. Det neste avgjorde han på nådeløst vis med svarte brikker etter litt over 40 trekk.

  – Her er det sjakk matt på brettet! Veldig uvanlig, spillerne gir ofte opp før partiet avgjøres (på den måten), utbrøt TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer.

  Carlsen fortsatte storspillet også i det tredje partiet. Han trengte bare remis for å ta kvartfinaleseieren, men vant overbevisende.

  – For en prestasjon av Magnus, sa Hammer.

  Nepomnjasjtsjij var utfordrer da Carlsen i 2021 forsvarte og vant VM-tittelen i langsjakk for siste gang.

  Årets tredje Champions Chess Tour-turnering spilles som et sluttspill og har et dobbelt utslagssystem. Det gjør at taperne får en ny sjanse til å ta seg videre.

  Carlsen vant årets første CCT-turnering, men tapte i mai den andre utgaven. Begge finalene var mot Alireza Firouzja

  (NTB)

  Magnus Carlsen
  Foto: NTB
 • Knutsen beklager etter massiv kritikk

  Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen innrømmer ovenfor TV 2 at han utøvde «dårlig ledelse» etter den mye omtalte situasjonen mellom han og Sandefjords lege lørdag.

  Knutsen ble kritisert for å ikke ta Jostein Gundersen av banen etter to hodesmeller i kampen mot Sandfjord, selv om legen til hjemmelaget mente han burde det.

  – Det er av og til sånn at du trenger litt betenkningstid. Jeg har ikke taklet det spesielt bra. Det er egentlig hele saken for meg: Jeg føler jeg setter vikarlegen til Sandefjord i en vanskelig situasjon. Det beklager jeg, sier Knutsen til TV 2.

  I et intervju med NRK tirsdag sa treneren følgende:

  – Han såkalte legen fra Sandefjord har jeg aldri sett før og aldri møtt før, før han er i min tekniske sone og fysisk holder tilbake vår spiller. Det er det jeg reagerer på.

  Før kveldens kamp mot Odd, tar Knutsen selvkritikk:

  – Jeg må understreke at jeg har aldri ment at det er en trener som skal vurdere en hodeskade på en spiller. Sånn som settingen ble, mener jeg spilleren burde blitt tatt ut, sier han til TV 2.

  kjetil Knutsen
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal