Hopp til innhold

Gullvinneren trodde det var umulig å slå Pedersen: – Han kjørte sykt fort

HAFJELL/OSLO (NRK): Jesper Saltvik Pedersen kjørte inn til sin andre VM-medalje på to dager da han var overlegen også i super-G.

Jesper Saltvik Pedersen

SØLV: Jesper Saltvik Pedersen kjørte inn til sølv i super-G under VM i snøsport.

Foto: Geir Olsen / NTB

Dagen etter at han tok sitt aller første VM-gull noensinne, sikret Jesper Saltvik Pedersen sin andre VM-medalje på like mange dager.

Under VM på hjemmebane på Hafjell, var det kun én mann som var bedre enn Pedersen: Nederlandske Jeroen Kampschreur.

Jeg går jo for gull i alle renn jeg stiler opp i, så det er ikke helt det jeg ser etter, men i dag var jeg ikke bedre. Jeg skal selvsagt ta med meg alle medaljer, så det er bra det, altså, sier Pedersen til NRK etter løpet.

 • Se løpet her (saken fortsetter):

– Det er sykt, altså

For det så egentlig lenge ut som om Saltvik Pedersen skulle ta sitt andre VM-gull lørdag.

Allerede til første mellomtid var nordmannen hele 67 hundredeler foran nærmeste konkurrent. Pedersen kjørte trygt og godt hele veien nedover og økte ledelsen for hver meter han kjørte.

I mål var han 92 hundredeler foran Rene de Silvestro fra Italia.

– Han kjørte veldig fint. Han kjører korte linjer, han slipper skiene sine masse ned i fartsretningen, og nå klarte han å ikke være så heit på grøten og gå inn for tidlig, som han av og til gjør. Så det var kjempebra kjørt av Jesper, kommenterte ekspertkommentator Beate Haugen.

VM snøsport for parautøvere

FEIRING: Saltvik Pedersen feiret i går VM-gullet med kake. I dag ble det sølv.

Foto: Geir Olsen / NTB

Ingen andre var i nærheten av nordmannen før nederlenderen satte utfor. Likevel var Kampschreur over tre sekunder foran Pedersen i mål.

Det er sykt levert (av Kampschreur, red.anm.) i dag. Vi trener sykt hardt alle i toppen, det er fullt fortjent at han tar det i dag. Jeg liker det beste når jeg er på toppen selv, men i dag var jeg ikke bedre.

– Kjente suget i magen

De to, Pedersen og Kampschreur, kjenner hverandre godt og var kanskje de største favorittene før dagens renn. Da Pedersen vant utforen i går, var det nettopp nederlenderen som var nummer to. På start trodde han det skulle være umulig å hamle opp med Pedersens tid.

På start så jeg videoen av at han kjørte sykt fort. Så jeg tenkte det skulle mye til for å slå han. Da jeg kom ned, visste jeg ikke hvor godt jeg hadde kjørte, men jeg kjørte fort. For å være ærlig: Jeg kjente suget i magen noen ganger fordi det gikk så fort. Men jeg klarte å holde kontrollen. I dag var det bare å satse alt for å vinne, sier gullvinneren.

Sølvvinner Pedersen retter nå fokuset mot superkombinasjonen på mandag. Der er han nok en gang blant favorittene.

I dag hadde han full klaff, men jeg har en ny sjanse på mandag. Det ble litt for passivt noen viktige steder, da blir man forbikjørt her. Alle ære til Jeroen, men det er kult at det er god konkurranse i toppen.

 • Se gulløpet her:

Siste nytt

 • Smell for Ruud – tapte for nederlender

  Tennisstjernen Casper Ruud tapte 1-2 i sett (6-3, 4-6. 4-6) mot nederlandske Botic van de Zandschulp i 3. runde av Masters1000-turneringen Miami Open søndag.

  27-åringen van de Zandschulp slo Ruud de to første gangene de møttes. I Roma på rødgrusen i fjor fikk Ruud sin revansj.

  Denne gangen ble det et nytt tap for Ruud.

  – Han er en god spiller som har egentlig alle slag i boka. Jeg må prøve å finne på noe lurt for å klare å slå ham, sa Ruud foran søndagens kamp.

  Ruud tok seg til finalen i fjorårets turnering. Da ble det tap mot nåværende verdensener Carlos Alcaraz.

  Natt til lørdag slo Ruud belarusiske Ilja Ivasjka i strake sett i ATP1000-turneringen. Ruud er seedet som nummer tre og gikk dermed rett til den andre runden i storturneringen.

  Turneringen i Miami er den siste før grussesongen i Europa starter. Det er Ruuds favorittunderlag. (NTB)

  Miami Open Tennis
  Foto: Wilfredo Lee / AP
 • Mol og Sørum tapte finalen i Mexico

  Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum tapte mot svenske Jonatan Hellvig og David Åhman i finalen i verdenstourturneringen i Mexico søndag.

  Det var duket for en spennende finale i mexicanske Tepic søndag kveld. Mol og Sørum tapte for den unge svenske duoen i semifinalen i EM i München i fjor, og gjentar tapet i årets finale.

  Nordmennene klarte aldri å nå opp til svenskene, og tapte i det første settet 21–16.

  Heller ikke i det andre settet klarte nordmennene å vippe kampen i sin favør. Til slutt ble det tap 21–15.

  Dermed ender den norske duoen med en sølvplassering i turneringen.

  Åhman (21) og Hellvig (21) har tatt sandvolleyballverden med storm det siste året og vil trolig fortsette å være en tøff konkurrent for den norske toppduoen i flere år fram i tid.

  Mol og Sørum er regjerende olympiske mestere og har vunnet en rekke turneringer på verdenstouren. De vant årets første Elite16-turnering i Doha i starten av februar. (NTB)

  EM Sandvolley München 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Antonio Conte ferdig som Tottenham-manager

  Den italienske trenerstjernen Antonio Conte er ferdig som trener i Premier League-klubben Tottenham.

  London-klubben bekrefter beslutningen om å avslutte samarbeidet med italieneren på sine nettsider søndag kveld.

  De opplyser videre at Contes assistenttrener Cristian Stellini skal lede laget ut sesongen. Tidligere Tottenham-spiller Ryan Mason skal være hans assistent.

  – Vi har ti kamper igjen av sesongen og kjemper for en mesterligaplass. Vi alle trenger å stå i dette sammen, sier styreleder Daniel Levy i en uttalelse.

  Conte ble ansatt som Tottenham-manager i november 2021. Han erstattet da Nuno Espírito Santo.

  Italieneren klarte aldri lede de liljehvite til det som ville vært et svært etterlengtet trofé. Det er han samtidig ikke alene om å ha slitt med. Tottenham har bare vunnet ett trofé de siste 20 årene.

  Etter at Tottenham spilte 3-3 hjemme mot tabelljumbo Southampton lørdag, serverte manager Conte en verbal kraftsalve av sjeldent merke mot både egne spillere og klubben.

  – Jeg ser mange selvopptatte spillere, og spillere som ikke vil hjelpe hverandre og spille med hjertet. Jeg er skikkelig opprørt, sa italieneren.

  London-klubben ligger i øyeblikket på fjerdeplass i Premier League. 17 poeng skiller opp til Arsenal på tabelltoppen. Ned til Newcastle på plassen bak er det fem poeng.

  Nylig røk klubben ut av Champions League etter å ha tapt over to kamper mot Milan. (NTB)

  FILE PHOTO: Premier League - Southampton v Tottenham Hotspur
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste