Hopp til innhold

OL ryker for Weng – skaper hodebry før stafetten

Hedi Weng reiser ikke til OL i Kina. NRK-ekspert mener frafallet skaper hodebry før lørdagens stafett.

Langrenn Beitostølen 2021

KNUST: Heidi Wengs OL-drøm er knust. Skiløperen reiser ikke ned til lekene i Kina.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Skiløperen opplyser om frafallet selv på Instagram.

– Drømmen om revansje i OL ble knust for min del. Det er jo «bare» et OL, men leit likevel, skriver Heidi Weng.

Skiforbundet bekrefter i en pressemelding at skiesset ikke reiser ned.

– Dessverre rekker ikke Heidi Weng OL denne gangen. Det viser seg at det har tatt lengre tid enn vi hadde håpet å få Hedi OL-klar etter en covid-infeksjon, sier langrennssjef Espen Bjervig.

Det vil ikke bli hentet inn en erstatter.

– Grunnet covid-restriksjoner og testrutiner i Kina, blir det heller ikke aktuelt å sende en erstatter for Heidi, fortsetter Bjervig.

Tour de Ski 2021/2022 6 etappe

IMPONERTE: Heidi Weng viste lovende takter før OL. Hun vant blant annet avslutningen av Tour de Ski opp den bratte alpinbakken Alpe Cermis.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Hodebry

Weng viste lovende takter før OL. Hun endte blant annet på tredjeplass sammenlagt i Tour de Ski.

OL-tapet av skiveteranen er stort, mener NRKs ekspert.

– Norge skulle gjerne hatt Weng i OL. Hun er trolig den nest beste løperen nå. Hun har vært sterkt ønsket til stafetten. Men med covidsmitten er det for stor risiko for å havne på karantenehotell. Det er en fornuftig avgjørelse, sier NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

Skiløperen fra Ytre Enebakk hadde i utgangspunktet mulighet til å rekke både stafetten og tremila i OL. Bjørn er nå bekymret for stafetten på lørdag.

Verdenscupåpning i langrenn, hopp og kombinert.

BEKYMRET: Torgeir Bjørn er nå bekymret for stafetten på lørdag etter Wengs frafall.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Troppen er ganske tynn på kvinnesiden. Med tanke på stafetten lørdag, så begynner det å holde hardt for medalje.

Han fortsetter:

– Nå er det Therese Johaug, Tiril Udnes Weng, Helene Fossesholm og Ragnhild Haga som peker seg ut. Men hvordan laget skal komponeres nå, blir ordentlig hodebry de neste dagene.

– Frisk og rask

Videre i Instagram-innlegget sender Weng lykkønskninger til de som er i Kina. 30-åringen opplyser at hun ellers er «frisk og rask» og håper på å kunne gå verdenscuprenn før sesongen er over.

Få dager før den norske troppen dro til Kina, ble hun, i likhet med Anne Kjersti Kalvå, smittet av koronaviruset under høydesamlingen i Seiser Alm.

Ragnhild Haga ble tidlig hentet inn som erstatter for Kalvå.

Siste nytt

 • Skuffet Ødegaard med tale til fansen

  Arsenals kaptein Martin Ødegaard takket fansen etter at det endte med en andreplass i Premier League.

  – Vi er nok alle litt skuffet nå. Vi har ventet lenge på seieren og er så nære, men jeg er så stolt av laget, alle i klubben, fansen og progresjonen vi har hatt, sier nordmannen i et intervju på stadionmatta.

  Deretter forteller han om forskjellen han opplever det har vært i klubben siden han kom til Arsenal i 2021.

  – Vi har endret klubben og jeg tror alle tror på oss nå. For å være ærlig så kan jeg ikke vente med å komme i gang igjen etter pausen, og gjøre alle dere enda gladere. Det er det store målet.

  Martin Ødegaard etter Arsenals kamp mot Everton i sesongavslutningen i Premier League. Arsenal vant 2-1, men endte på annenplass, ett poeng bak Manchester City.
 • Ny VM-nedtur for Norge

  Norges ishockeylandslag må slå Storbritannia mandag for å være sikker på å berge plassen i elite-VM. Søndag ble det 1-4 mot Østerrike etter svakt spill. Sander Vold Engebråten tente et lite håp med et reduseringsmål i siste periode, men det holdt ikke.

  Norge har spilt seks av sine sju kamper i gruppespillet og har bare de tre poengene fra 2-0-seieren over Danmark. Taper Norge i ordinær tid for hittil poengløse Storbritannia mandag, blir det nedrykk.

  Tap i forlengning eller etter straffer vil bety at Norge er foran britene mandag kveld, men de norske har da spilt ferdig og må håpe at Østerrike slår Storbritannia tirsdag. (NTB)

  Norge ishockey-VM
  Foto: AP
 • Klopp tok farvel med seier: – Jeg elsker dere

  Liverpool møtte Wolverhampton på Anfield i manager Jürgen Klopps siste kamp.

  Hjemmelaget tok tidlig kontrollen, og da gjestenes Nelson Semedo fikk rødt kort etter 28 minutter tok det ikke lang tid før Alexis MacAllister satte inn ledelsen. Fem minutter før pause økte stopperen Jarell Quansah til 2-0. Det ble også resultatet, og Klopp kunne klemme både spillere og støtteapparat.

  Liverpool blir nummer tre i årets Premier League. Sju poeng bak Arsenal, og ni poeng bak Manchester City.

  Etter kampen ble Klopp og resten av støtteapparatet som nå takker av i Liverpool hyllet av en fortsatt fullsatt stadion.

  – Jeg elsker dere, sa Jürgen Klopp til supporterne i en tale midt på banen på Anfield.

  Klopp hadde mye på hjertet der han stod på en liten scene og med en mikrofon i hånda.

  – Dette føles ikke som en slutt. Det føles som en start. I dag så jeg et fotballag fullt av talent, ungdommelighet, kreativitet og målbevissthet.

  Klopp prøvde å dra i gang en sang med om Arne Slot, Liverpools nye manager. Publikum responderte med å første repetere «Arne Slot» før de endret til å synge Klopps navn.

  – Jeg håper dere tar imot den nye managere slik som dere tok imot meg. Dere skal gå «all in» fra første dag. Dere må fortsette å tro, sa Klopp, før han til slutt takket for seg som Liverpool-manager.

  – Tusen takk. Dere er det beste laget i verden. Tusen takk!

  Premier League - Liverpool v Wolverhampton Wanderers

Sendeplan

Kl. Program Kanal