Ofrer USA-returen for Frisks gullduell: – Misser flyet med glede

ASKER (NRK): Frisk Askers importspillere hadde flybilletter hjem allerede for to uker siden, men legger gjensyn med familie og venner samt påskefeiringen på is for kamp om «bøtta».

NM finale i ishockey andre kamp.

VIKTIG: Vinny Saponari (med gullhjelm) skulle etter planen allerede vært hjemme i USA nå. Her jubler han for scoring i den andre finalen mot Oilers. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Jeg skulle ikke ønske jeg var hjemme i det hele tatt. Jeg misser flyet med glede for å spille finalene. Dette er en god grunn til å avlyse turen, sier amerikanske Vinny Saponari til NRK etter fredagens 2-1-seier mot Stavanger Oilers.

Frisk Asker-ledelsen forventet ikke finaleplass denne sesongen, og flybillettene klubben hadde bestilt til Saponari hadde avreise allerede for to uker siden. Ifølge Budstikka gjelder dette også de transatlantiske importene Ryan Hayes og Nick Pageau.

– Dette har vært jevne kamper hele veien. Å møte det beste laget får det beste ut av oss, sier formsterke Saponari.

2-2 i kamper

18 år gamle Magnus Geheb har ikke villet ødelegge muligheten for å på college med å spille seniorhockey for Frisk, men ombestemte seg før sluttspillet og avgjorde matchen askerbøringene i praksis måtte vinne fredag.

– Kampene har nok vært tettere enn jeg trodde, men vi har et bra lag her i Asker, sier matchvinneren til NRK.

– Vi har jobbet med å få ham med hele sesongen. Jeg tror også han selv er fornøyd med valget sitt nå, sier trener Sune Bergman.

NM finale i ishockey fjerde kamp.

STORSPILLER: Vikarmålvakt Kenneth Helgesson har kommet inn i finalene og bidratt til at Frisk har 2-2 i kamper så langt. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Selv den sindige svensken lot seg rive med da Geheb styrte pucken i nettaket og utliknet til 2-2 i kamper 15 minutter ut i spilleforlengelsen i den fullsatte Askerhallen fredag kveld.

– Det er veldig moro for hele klubben det som skjer her nå. Pengene vi tjener på disse kampene kommer også godt med, sier Bergman.

104 vs 11 millioner

Oilers vant serien med 16 poeng ned til fjerdeplasserte Frisk og bruker 104 millioner på sin hockeysatsing. I Asker har de 11 millioner å rutte med. Sponsorbudsjettene er henholdsvis 50 og 6 millioner, og antall årsverk i klubbene 14 mot 2, ifølge Budstikka.

Likevel må det nå minst ytterligere to kamper til for å kåre en vinner av «bøtta».

– Forskjellen er enorm økonomisk og ressursmessig, sier Sune Bergman.

Trenerkollega Pål Gulbrandsen i Oilers mener «dette går bra» om Oilers spiller slik de gjorde i Askerhallen fredag kveld. Oilers-profil Tommy Kristiansen er enig.

– Vi kommer ikke til å ryke. Det skjer ikke. Jeg føler de begynner å bli slitne. Man merker det på backene deres som ikke går inn i duellene mens vi har fira bra rekker vi ruller på med hele veien, sier Kristiansen.

Siste nytt

 • To utvisninger da City vant

  Etter alt oppstyret rundt superligaen slo Manchester City tilbake ved å vende til 2-1-seier over Aston Villa tross en marerittstart og en utvisning. John McGinn sendte hjemmelaget i ledelsen allerede etter ett minutt, men Phil Foden og Rodri sørget for 2-1 like før hvilen. Samtidig ble John Stones utvist, men også Villa måtte avslutte kampen med ti mann da Matty Cash fikk to gule kort på tre minutter etter en knapp times spill.

  City
  Foto: Carl Recine / AP
 • Haaland-straffemiss i viktig seier

  Erling Braut Haaland fikk sjansen til å score sitt 24. ligamål fra straffemerket mot Union Berlin, men forsøket var altfor dårlig plassert. Likevel måtte keeper Andreas Luthe gi retur, og til slutt fikk Marco Reus kranglet inn ledelsen. Haaland hadde flere gylne sjanser, men det ville seg ikke for superspissen. I steden satte Raphaël Guerreiro spikeren i kista like før slutt. Dermed tok Dortmund tre svært viktige poeng i jakten på en mesterligaplass. Nå er det fire poeng opp til Eintracht Frankfurt på 4.-plass.

  Haaland
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Hevder utbryterne fratas verv

  Premier League-sjefen Richard Masters har ifølge Sky Sports bedt lederne i de seks klubbene involvert i superligaplaner om å trekke seg fra komitéverv, melder NTB. Ifølge kanalen kontaktet Masters Chelsea-formann Bruce Buck og Arsenal-direktør Vinai Venkatesham (bildet) og ba dem om å trekke seg fra arbeidsgrupper. Om de ikke gjør det frivillig, vil de bli fjernet.

  Manchester City-direktør Ferran Soriano skal også ha fått beskjed om å trekke seg fra sitt komitéverv, og kanalen har kilder på at Premier League vil fjerne Manchester United-direktør Ed Woodward og Liverpool-direktør Tom Werner fra kringkastingskomiteen.

  Venkatesham og Soriano er medlemmer av en strategikomité, mens Buck har plass i en økonomikomité.

  XXXdOx__Ygs
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal