Hopp til innhold

Ofrer USA-returen for Frisks gullduell: – Misser flyet med glede

ASKER (NRK): Frisk Askers importspillere hadde flybilletter hjem allerede for to uker siden, men legger gjensyn med familie og venner samt påskefeiringen på is for kamp om «bøtta».

NM finale i ishockey andre kamp.

VIKTIG: Vinny Saponari (med gullhjelm) skulle etter planen allerede vært hjemme i USA nå. Her jubler han for scoring i den andre finalen mot Oilers. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Jeg skulle ikke ønske jeg var hjemme i det hele tatt. Jeg misser flyet med glede for å spille finalene. Dette er en god grunn til å avlyse turen, sier amerikanske Vinny Saponari til NRK etter fredagens 2-1-seier mot Stavanger Oilers.

Frisk Asker-ledelsen forventet ikke finaleplass denne sesongen, og flybillettene klubben hadde bestilt til Saponari hadde avreise allerede for to uker siden. Ifølge Budstikka gjelder dette også de transatlantiske importene Ryan Hayes og Nick Pageau.

– Dette har vært jevne kamper hele veien. Å møte det beste laget får det beste ut av oss, sier formsterke Saponari.

2-2 i kamper

18 år gamle Magnus Geheb har ikke villet ødelegge muligheten for å på college med å spille seniorhockey for Frisk, men ombestemte seg før sluttspillet og avgjorde matchen askerbøringene i praksis måtte vinne fredag.

– Kampene har nok vært tettere enn jeg trodde, men vi har et bra lag her i Asker, sier matchvinneren til NRK.

– Vi har jobbet med å få ham med hele sesongen. Jeg tror også han selv er fornøyd med valget sitt nå, sier trener Sune Bergman.

NM finale i ishockey fjerde kamp.

STORSPILLER: Vikarmålvakt Kenneth Helgesson har kommet inn i finalene og bidratt til at Frisk har 2-2 i kamper så langt. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Selv den sindige svensken lot seg rive med da Geheb styrte pucken i nettaket og utliknet til 2-2 i kamper 15 minutter ut i spilleforlengelsen i den fullsatte Askerhallen fredag kveld.

– Det er veldig moro for hele klubben det som skjer her nå. Pengene vi tjener på disse kampene kommer også godt med, sier Bergman.

104 vs 11 millioner

Oilers vant serien med 16 poeng ned til fjerdeplasserte Frisk og bruker 104 millioner på sin hockeysatsing. I Asker har de 11 millioner å rutte med. Sponsorbudsjettene er henholdsvis 50 og 6 millioner, og antall årsverk i klubbene 14 mot 2, ifølge Budstikka.

Likevel må det nå minst ytterligere to kamper til for å kåre en vinner av «bøtta».

– Forskjellen er enorm økonomisk og ressursmessig, sier Sune Bergman.

Trenerkollega Pål Gulbrandsen i Oilers mener «dette går bra» om Oilers spiller slik de gjorde i Askerhallen fredag kveld. Oilers-profil Tommy Kristiansen er enig.

– Vi kommer ikke til å ryke. Det skjer ikke. Jeg føler de begynner å bli slitne. Man merker det på backene deres som ikke går inn i duellene mens vi har fira bra rekker vi ruller på med hele veien, sier Kristiansen.

Siste nytt

 • Molde levde farlig – videre i serieligaen etter 1-2-tap for Kisvárda

  Molde var i trøbbel mot ungarske Kisvárda, men ryddet opp og avanserte i serieligaen etter 1-2-tap og 4-2 sammenlagt. Sivert Mannsverk roet MFK-nervene.

  I siste hinder før gruppespillet venter østerrikske Wolfsberger for Molde. Disse kampene spilles 18. og 25. august. Molde kan forberede seg fullt og helt til hjemmeoppgjøret mot østerrikerne. MFKs neste seriekamp spilles borte mot Haugesund 21. august.

  Albaneren Jasir Asani scoret begge målene for vertene. De kom etter 14 og 29 minutter. Scoringene gjorde at Molde sto foran utfordringer før de siste 45 minuttene.

  1-0 kom etter at Martin Linnes leverte en håpløs pasning bakover på banen mot eget forsvar. Asani snappet til seg ballen og rundet en noe feilplassert Molde-keeper Jacob Karlstrøm. 2-0-scoringen kom etter et hardt Asani-skudd langs bakken.

  Moldes David Fofana misbrukte to gode sjanser i 1.-omgangen, men hjemmelaget ledet meget fortjent.

  Men etter 69 minutter scoret 20-åringen Mannsverk. Han ble nydelig frispilt av Ola Brynhildsen og bredsidet ballen inn til 1-2.

  Molde
 • Bekreftet av Fifa: Qatar får spille først i hjemme-VM

  Det internasjonale fotballforbundet bekrefter at åpningen av Qatar-VM flyttes fra 21. til 20. november. Dermed får vertslandet Qatar være med i åpningskampen.

  Qatar møter Ecuador 20. november. Kampen var opprinnelig satt opp dagen etter. Fifa informerte om endringen torsdag.

  Mesterskapet har lenge vært satt opp til å gå fra 21. november til 18. desember.

  VM skal fortsatt avsluttes med finalen 18. desember.

  Qatar Soccer WCup Draw
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Viking videre i serieligaen til tross for tap

  Viking skuffet spillemessig på veien mot avansement i serieligaen i fotball. Det endte 0-1 borte mot irske Sligo Rovers, men Viking vant 5-2 sammenlagt.

  Viking vant hjemmekampen 5-1, og dermed var det meste av spenningen borte før avspark.

  Førsteomgangen var nesten blottet for sjanser. Målet som kom før pause, var av det merkelige slaget.

  En Sligo-spiller misset helt på et volleyforsøk. Vikings forsvar trodde at ballen forsvant ut av spill, men det gjorde den ikke. William Fitzgerald tok sats og skjøt ballen i ryggen på Sondre Bjørshol før den gikk i en bue om Viking-keeper Patrik Gunnarsson og over målstreken.

  Sligo var klart bedre enn Viking selv om gjestene spilte med tilnærmet toppet mannskap. Viking var ikke i nærheten av å nå sitt beste nivå. Kampen var en skuffelse for gjestene.

  Keeper Gunnarsson kom bra fra det. Han reddet et straffespark og den påfølgende returen i andre omgang.

  Vinner siddisene også neste runde i kvalifiseringen (mot rumenske FCSB), er laget sikret plass i gruppespillet. Viking starter play off-dobbeltkampen i Bucuresti 18. august. Returen går sju dager senere. (NTB)

  David Brekalo with Lewis Banks 11/8/2022
  Foto: ©INPHO/Evan Treacy / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste