Hopp til innhold

Ofrer USA-returen for Frisks gullduell: – Misser flyet med glede

ASKER (NRK): Frisk Askers importspillere hadde flybilletter hjem allerede for to uker siden, men legger gjensyn med familie og venner samt påskefeiringen på is for kamp om «bøtta».

NM finale i ishockey andre kamp.

VIKTIG: Vinny Saponari (med gullhjelm) skulle etter planen allerede vært hjemme i USA nå. Her jubler han for scoring i den andre finalen mot Oilers. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Jeg skulle ikke ønske jeg var hjemme i det hele tatt. Jeg misser flyet med glede for å spille finalene. Dette er en god grunn til å avlyse turen, sier amerikanske Vinny Saponari til NRK etter fredagens 2-1-seier mot Stavanger Oilers.

Frisk Asker-ledelsen forventet ikke finaleplass denne sesongen, og flybillettene klubben hadde bestilt til Saponari hadde avreise allerede for to uker siden. Ifølge Budstikka gjelder dette også de transatlantiske importene Ryan Hayes og Nick Pageau.

– Dette har vært jevne kamper hele veien. Å møte det beste laget får det beste ut av oss, sier formsterke Saponari.

2-2 i kamper

18 år gamle Magnus Geheb har ikke villet ødelegge muligheten for å på college med å spille seniorhockey for Frisk, men ombestemte seg før sluttspillet og avgjorde matchen askerbøringene i praksis måtte vinne fredag.

– Kampene har nok vært tettere enn jeg trodde, men vi har et bra lag her i Asker, sier matchvinneren til NRK.

– Vi har jobbet med å få ham med hele sesongen. Jeg tror også han selv er fornøyd med valget sitt nå, sier trener Sune Bergman.

NM finale i ishockey fjerde kamp.

STORSPILLER: Vikarmålvakt Kenneth Helgesson har kommet inn i finalene og bidratt til at Frisk har 2-2 i kamper så langt. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Selv den sindige svensken lot seg rive med da Geheb styrte pucken i nettaket og utliknet til 2-2 i kamper 15 minutter ut i spilleforlengelsen i den fullsatte Askerhallen fredag kveld.

– Det er veldig moro for hele klubben det som skjer her nå. Pengene vi tjener på disse kampene kommer også godt med, sier Bergman.

104 vs 11 millioner

Oilers vant serien med 16 poeng ned til fjerdeplasserte Frisk og bruker 104 millioner på sin hockeysatsing. I Asker har de 11 millioner å rutte med. Sponsorbudsjettene er henholdsvis 50 og 6 millioner, og antall årsverk i klubbene 14 mot 2, ifølge Budstikka.

Likevel må det nå minst ytterligere to kamper til for å kåre en vinner av «bøtta».

– Forskjellen er enorm økonomisk og ressursmessig, sier Sune Bergman.

Trenerkollega Pål Gulbrandsen i Oilers mener «dette går bra» om Oilers spiller slik de gjorde i Askerhallen fredag kveld. Oilers-profil Tommy Kristiansen er enig.

– Vi kommer ikke til å ryke. Det skjer ikke. Jeg føler de begynner å bli slitne. Man merker det på backene deres som ikke går inn i duellene mens vi har fira bra rekker vi ruller på med hele veien, sier Kristiansen.

Siste nytt

 • Nadal gjorde kort prosess i etterlengtet comeback – feide Cobolli av grusen

  Rafael Nadal imponerte da han endelig var tilbake på tennisbanen igjen. 37-åringen feide Flavio Cobolli av grusen i Barcelona Open.

  Nadal vant 6-2, 6-3 over den 62.-rangerte italieneren. Dermed tok han seg videre til kamp mot Alex de Minaur i neste runde. Nadal har vunnet turneringen 12 ganger.

  Det var gruskongens første kamp på favorittunderlaget siden han slo Casper Ruud i finalen i Roland-Garros i juni 2022. Han har vært plaget av skader siden da, og hans forrige kamp var i januar.

  Under skadeoppholdet har Nadal falt til 644.-plass på ATP-rankingen. (NTB)

  Nadal
  Foto: NTB
 • Norges håndballmenn møter Danmark og Frankrike i OL-gruppespillet

  Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og tittelforsvarer Frankrike da trekningen for OL-turneringen i håndball for menn ble foretatt i Paris.

  Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

  Norge havnet i gruppe B med Danmark, Ungarn, Frankrike, Egypt og Argentina.

  De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

  OL-turneringen i håndball spilles fra 27. juli til 11. august. Innledningskampene er lagt til Paris Expo Porte de Versailles, og finalerundene skal spilles i Stade Pierre-Mauroy i Lille.

  Frankrike er tittelforsvarer i OL både for kvinner og menn. (NTB)

  EHF 2024 Mens European Handball Championship Main Round Norway v Portugal
  Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters
 • Norges håndballkvinner møter Danmark og Sverige i OL-gruppespillet

  Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og Sverige da trekningen for OL-turneringen i håndball for kvinner ble foretatt i Paris.

  Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

  Norge havnet i gruppe A med Tyskland, Slovenia, Sverige, Danmark og Sør-Korea.

  Norges herrer møter Danmark, Frankrike, Ungarn, Egypt og Argentina i deres OL-gruppe.

  De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

  Norge var i samme seedingspulje som Kroatia, og kroatene var dermed de eneste Norge ikke kunne trekke. Frankrike fikk som tittelforsvarer velge gruppe etter at fem lag var trukket i hver. (NTB)

  gaGQ0Njsuwg
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal