Hopp til innhold

Ofrer USA-returen for Frisks gullduell: – Misser flyet med glede

ASKER (NRK): Frisk Askers importspillere hadde flybilletter hjem allerede for to uker siden, men legger gjensyn med familie og venner samt påskefeiringen på is for kamp om «bøtta».

NM finale i ishockey andre kamp.

VIKTIG: Vinny Saponari (med gullhjelm) skulle etter planen allerede vært hjemme i USA nå. Her jubler han for scoring i den andre finalen mot Oilers. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Jeg skulle ikke ønske jeg var hjemme i det hele tatt. Jeg misser flyet med glede for å spille finalene. Dette er en god grunn til å avlyse turen, sier amerikanske Vinny Saponari til NRK etter fredagens 2-1-seier mot Stavanger Oilers.

Frisk Asker-ledelsen forventet ikke finaleplass denne sesongen, og flybillettene klubben hadde bestilt til Saponari hadde avreise allerede for to uker siden. Ifølge Budstikka gjelder dette også de transatlantiske importene Ryan Hayes og Nick Pageau.

– Dette har vært jevne kamper hele veien. Å møte det beste laget får det beste ut av oss, sier formsterke Saponari.

2-2 i kamper

18 år gamle Magnus Geheb har ikke villet ødelegge muligheten for å på college med å spille seniorhockey for Frisk, men ombestemte seg før sluttspillet og avgjorde matchen askerbøringene i praksis måtte vinne fredag.

– Kampene har nok vært tettere enn jeg trodde, men vi har et bra lag her i Asker, sier matchvinneren til NRK.

– Vi har jobbet med å få ham med hele sesongen. Jeg tror også han selv er fornøyd med valget sitt nå, sier trener Sune Bergman.

NM finale i ishockey fjerde kamp.

STORSPILLER: Vikarmålvakt Kenneth Helgesson har kommet inn i finalene og bidratt til at Frisk har 2-2 i kamper så langt. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Selv den sindige svensken lot seg rive med da Geheb styrte pucken i nettaket og utliknet til 2-2 i kamper 15 minutter ut i spilleforlengelsen i den fullsatte Askerhallen fredag kveld.

– Det er veldig moro for hele klubben det som skjer her nå. Pengene vi tjener på disse kampene kommer også godt med, sier Bergman.

104 vs 11 millioner

Oilers vant serien med 16 poeng ned til fjerdeplasserte Frisk og bruker 104 millioner på sin hockeysatsing. I Asker har de 11 millioner å rutte med. Sponsorbudsjettene er henholdsvis 50 og 6 millioner, og antall årsverk i klubbene 14 mot 2, ifølge Budstikka.

Likevel må det nå minst ytterligere to kamper til for å kåre en vinner av «bøtta».

– Forskjellen er enorm økonomisk og ressursmessig, sier Sune Bergman.

Trenerkollega Pål Gulbrandsen i Oilers mener «dette går bra» om Oilers spiller slik de gjorde i Askerhallen fredag kveld. Oilers-profil Tommy Kristiansen er enig.

– Vi kommer ikke til å ryke. Det skjer ikke. Jeg føler de begynner å bli slitne. Man merker det på backene deres som ikke går inn i duellene mens vi har fira bra rekker vi ruller på med hele veien, sier Kristiansen.

Siste nytt

 • Kristoff og Bystrøm klar for Touren – testet negativt for korona

  Det har vært koronakaos før Tour de France-starten. Onsdag kunne Alexander Kristoff bekrefte at han og resten av Intermarché-laget har testet negativt.

  – Ja, ingen positive her, svarer Kristoff i en sms til NTB på spørsmål om han har fått svar på koronatesten.

  Det ble bestemt at det skulle testes tett under rittet, som skulle starte med at alle ryttere og støtteapparat skal levere en negativ hurtigtest to dager før løpet starter. Det vil si onsdag. En slik test skal også tas under hviledagene.

  Fra før har både Quick-Step Alpha Vinyls Tim Declercq og sportsdirektør for Jumbo-Visma, Merijn Zeeman, testet positivt. (NTB)

  NM sykkel fellestart
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Svenske langrennsstjerner gjør som Klæbo – reiser på egenfinansierte høydeopphold

  De svenske langrennsløperne Jonna Sundling og Emma Ribom finansierer egne høydesamlinger etter at det svenske landslaget ikke prioriterer høydetrening, skriver den svenske avisen Expressen.

  Sundling og Ribom investerer egne penger i høydetreningen i stedet for å være en del av landslaget sin treningsplan.

  Landslagsledelsen har valgt å ikke ha høydeleir fordi de kommende mesterskapene avgjøres i lavlandet.

  I Norge har Johannes Høsflot Klæbo allerede valgt å satse på sitt eget høydeopplegg utenfor landslagets egne samlinger.

  Langrennsutøverne Maja Dahlqvist, Frida Karlsson og Linn Svahn har valgt å stå utenfor landslaget inn mot Planica-VM den kommende vinteren. En av grunnene til valget handlet om at de ønsket flere treningsdager på hjemmebane og å slippe fellessamlinger.

  Sundling
  Foto: ANTTI YRJONEN / AFP
 • Svensk svømmestjerne koronasmittet etter VM-suksess

  Den svenske svømmeren Sarah Sjöström har testet positivt for korona etter svømme-VM i Budapest, opplyser hun selv på egen Instagram-konto.

  – Første gang jeg har testet positivt for korona, skriver 28-åringen.

  Den svenske svømmestjernen rakk å sikre seg tre medaljer under mesterskapet i Budapest før hun ble koronasmittet. Hun tok gullmedalje på 50 meter fri og 50 meter butterfly, samt en sølvmedalje på 100 meter fri.

  Svømmekonkurransene i Budapest ble avsluttet lørdag. (NTB)

  Sarah Sjöström
  Foto: ANTONIO BRONIC / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste