Ofrer USA-returen for Frisks gullduell: – Misser flyet med glede

ASKER (NRK): Frisk Askers importspillere hadde flybilletter hjem allerede for to uker siden, men legger gjensyn med familie og venner samt påskefeiringen på is for kamp om «bøtta».

NM finale i ishockey andre kamp.

VIKTIG: Vinny Saponari (med gullhjelm) skulle etter planen allerede vært hjemme i USA nå. Her jubler han for scoring i den andre finalen mot Oilers. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Jeg skulle ikke ønske jeg var hjemme i det hele tatt. Jeg misser flyet med glede for å spille finalene. Dette er en god grunn til å avlyse turen, sier amerikanske Vinny Saponari til NRK etter fredagens 2-1-seier mot Stavanger Oilers.

Frisk Asker-ledelsen forventet ikke finaleplass denne sesongen, og flybillettene klubben hadde bestilt til Saponari hadde avreise allerede for to uker siden. Ifølge Budstikka gjelder dette også de transatlantiske importene Ryan Hayes og Nick Pageau.

– Dette har vært jevne kamper hele veien. Å møte det beste laget får det beste ut av oss, sier formsterke Saponari.

2-2 i kamper

18 år gamle Magnus Geheb har ikke villet ødelegge muligheten for å på college med å spille seniorhockey for Frisk, men ombestemte seg før sluttspillet og avgjorde matchen askerbøringene i praksis måtte vinne fredag.

– Kampene har nok vært tettere enn jeg trodde, men vi har et bra lag her i Asker, sier matchvinneren til NRK.

– Vi har jobbet med å få ham med hele sesongen. Jeg tror også han selv er fornøyd med valget sitt nå, sier trener Sune Bergman.

NM finale i ishockey fjerde kamp.

STORSPILLER: Vikarmålvakt Kenneth Helgesson har kommet inn i finalene og bidratt til at Frisk har 2-2 i kamper så langt. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Selv den sindige svensken lot seg rive med da Geheb styrte pucken i nettaket og utliknet til 2-2 i kamper 15 minutter ut i spilleforlengelsen i den fullsatte Askerhallen fredag kveld.

– Det er veldig moro for hele klubben det som skjer her nå. Pengene vi tjener på disse kampene kommer også godt med, sier Bergman.

104 vs 11 millioner

Oilers vant serien med 16 poeng ned til fjerdeplasserte Frisk og bruker 104 millioner på sin hockeysatsing. I Asker har de 11 millioner å rutte med. Sponsorbudsjettene er henholdsvis 50 og 6 millioner, og antall årsverk i klubbene 14 mot 2, ifølge Budstikka.

Likevel må det nå minst ytterligere to kamper til for å kåre en vinner av «bøtta».

– Forskjellen er enorm økonomisk og ressursmessig, sier Sune Bergman.

Trenerkollega Pål Gulbrandsen i Oilers mener «dette går bra» om Oilers spiller slik de gjorde i Askerhallen fredag kveld. Oilers-profil Tommy Kristiansen er enig.

– Vi kommer ikke til å ryke. Det skjer ikke. Jeg føler de begynner å bli slitne. Man merker det på backene deres som ikke går inn i duellene mens vi har fira bra rekker vi ruller på med hele veien, sier Kristiansen.

Siste nytt

 • VG: Kan trene organisert igjen

  Fra og med 1. april får Eliteserie- og Obosliga-klubbene trene i små grupper. Norsk Toppfotball (NTF) fattet mandag kveld et vedtak om at klubbene skal følge myndighetenes råd om uteaktivitet. Styreleder i NTF, Cato Haug, bekrefter til VG at de kan trene organisert i små grupper på opp til fem personer så lenge alle holder én meters avstand.

  Leder for Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen, forteller til NRK at de vil avvente et eventuelt vedtak til de har fått en avklaring fra myndighetene.

  Eliteserien fotball 2019, Molde - Bodø/Glimt.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Newcastle permitterer

  Newcastle er den første klubben i Premier League sompermitterer tilsette på grunn av korona-viruset. Alle ikkje-aktive i klubben blir permittert, melder BBC.

  Championship-klubbane Birmingham og Millwall har også permittert fleire av sine tilsette.

  All fotball i England er sett på vent til tidlegast 30. april. Komande fredag skal partane i den engelske fotballen møtest for å diskutere ulike scenario for å avslutte sesongen.

  St. James' Park, Newcastle
  Foto: Scott Heppell / Reuters
 • Italiensk fotball utsatte samtaler

  Italias spillerforening for fotball (AIC) og Serie A-klubbene frykter at fotballsesongen kan være over. Et viktig møte ble utsatt mandag. Partene skulle blant annet ha diskutert lønnskutt.

  – Bekymringen for at seriene er ferdigspilt for sesongen eksisterer. Vi er derfor nødt til å diskutere hvordan vi skal eventuelt skal avslutte dette på formelt vis. Samtidig må vi ta i betraktning både sportslige resultater og kontrakter, sa AICs president Damiano Tommasi.

  Uttalelsen til Tommasi må ses i sammenheng med uttalelsen til Italias idrettsminister Vincenco Spadafora søndag. Han sa at han vil forlenge idrettsstansen fra 3. april og ut resten av måneden. (NTB)

  Damiano Tommasi
  Foto: Pier Paolo Cito / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal