Stavanger Oilers tilbake på vinnersporet

Et underpresterende Stavanger Oilers tok sesongens sjette seier i serien, etter at topplaget Frisk Asker ble beseiret 5–1 på hjemmebane.

Markus Søberg

HAT TRICK: Markus Søberg satt inn tre av lagets fem mål i tirsdagens kamp mot Frisk Asker i DNB Arena.

Det var to lag som kjemper i hver sin ende av Eliteserien i ishockey, som møttes til dyst i DNB Arena tirsdag kveld.

For regjerende serie- og norgesmester Stavanger Oilers har det vært en mager start på årets sesong, mens Frisk Asker kjemper i toppen av ligaen.

Laget fra Asker har vunnet alle de tre tidligere møtene mellom lagene i årets sesong, men i tirsdagens oppgjør ville laget fra oljehovedstaden det annerledes.

Etter nesten 17. minutters spill kom kampens første mål. Sommersigneringen Jonas Djupvik Løvlie sendte pucken inn foran mål. Den gikk via en Frisk-back, og passerte keeper Nicklas Dahlberg. 1–0 til Stavanger Oilers.

Doblet ledelsen

Det ble ikke flere scoringer i første periode. Men etter kun fire minutter av andre periode, ble ledelsen doblet.

Markus Søberg utnyttet et dårlig bytt av Frisk Asker, kom seg fri på høyre kanten og fyrte av gårde et skudd som snek seg mellom beina til Dahlberg i Frisk-målet.

En fullt fortjent 2-0-ledelse til hjemmelaget.

Pål Gulbrandsen

OPPTUR: Etter tre strake tap tok Stavanger Oilers endelig en ny seier i serien. Det varmet for Oilers-trener Pål Gulbrandsen.

I overtall reduserte derimot Frisk Asker. 2-1-målet ble satt inn av Fredrik Lystad Jacobsen, assistert av Henrik Ødegaard og Anders Bastiansen.

Hat trick-Søberg

I tredje periode tok Oilers kommando over forestillingen, og så igjen ut som et vinnerlag på isen.

Med syv minutter og ti sekunder igjen av kampen, gikk Oilers igjen opp i en tomålsledelse. Finske Lassi Kokkala vant en dropp i Frisks sone, og la pucken til rette for backen Spencer Humphries.

Canadieren satte fyr på hjemmesupporterne, med et slagskudd fra blå linja. Pucken endte i mål, og førte Oilers opp i en 3-1-ledelse.

Etter scoringen prøvde gjestene fra Asker å svare, men Oilers-spillerne viste vilje og sto imot.

Fire minutter før slutt ble Oilers-spiller Markus Søberg tildelt et straffeslag. Det ekspederte han selv lekkert i mål til 4–1.

Tre minutter senere var igjen Søberg på pletten, og satte inn hans tredje scoring for kampen. Det endte med 5-1-seier til laget fra Stavanger, etter tre strake tap i serien.

Allerede på torsdag spiller Stavanger Oilers ny seriekamp i DNB Arena. Da står Manglerud Star på den andre banehalvdelen.