Hopp til innhold

18-åring senket storfavoritt Oilers på overtid: – Dritkult

ASKER (NRK): Et kvarter ut i spilleforlengelsen i Askerhallen styrte Magnus Geheb pucken i nettaket og sørget for at storfavorittene fra Stavanger ikke kan avgjøre søndag.

NM finale i ishockey fjerde kamp.

JUBEL: Magnus Geheb jubler for matchvinnermålet fredag.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Mark van Guilder fikk to store sjanser for gjestene sekunder tidligere, men Kenneth Helgesson stoppet også importen med gullhjelmen.

Frisk Asker kontret og unge Geheb ble den store helten foran de ivrigste hjemmesupporterne. Da det tok fullstendig av i den hardstappede Askerhallen. Nå står det 2–2 i kamper foran søndagens finale i Stavanger.

Magnus Geheb

HELTEN: Magnus Geheb satte 2-1-målet i Askerhallen.

Foto: NRK

– Det er dritkult at jeg får lov til å avgjøre. Jeg kan ikke sette ord på det, sier 18-åringen til NRK etter kampen.

Gliset er på plass, og kommer nok neppe til å forsvinne med det første.

– Jeg er oppvokst her og har spilt her hele livet. Det er en drøm, sier Geheb.

– Bra for norsk hockey

I Oilers var skuffelsen stor etter tapet.

– Jeg føler vi styrte fjerde periode, og de scorer på sin første sjanse. Nå skal vi vinne de to neste, sier Oilers-spiller Tommy Kristiansen.

Med 2–1 i kamper til Oilers før fredagens møte i Askerhallen, var hjemmelaget i praksis presset til å vinne skulle de ha håp om å sikre sin første «bøtte» siden 2002.

– Det er bra for norsk hockey at det er tette og jevne serier, sier Kristiansen til NRK.

Full hall i Asker

I en smekk full ishall var det lange køer allerede en time før dropp, men det tok tid før matchen tok fyr. Første periode endte uten både scoringer og utvisninger, men gjestene burde ledet 1–0 da Tommy Kristiansens «mål» ble feilaktig annullert.

Snaut midtveis i midtperioden var det formsterke Vinny Saponari som sprakk nullen da på akrobatisk vis liggende og med ryggen mot mål lurte pucken inn bak Henrik Holm.

Ett minutt senere fikk Frisk et sjeldent overtall, men utnyttet det på verst tenkelige vis da Oilers snappet pucken, kontret og utliknet til 1–1 bak en sjanseløs Kenneth Helgesson.

Traff metallet

Ikke uventet var det superrekka med Mark van Guilder og Dan Kissel som regisserte det viktige 1-1-målet. Scoringen var Kissels sjette (!) på fire finalekamper mot Frisk.

Viktigheten preget oppgjøret den siste delen, men det var Henrik Medhus som kom nærmest å avgjøre i ordinær tid da han knallet pucken i stolpen åtte minutter før slutt.

Tre og et halvt minutt ut i spilleforlengelsen smalt det i metallet igjen da Mats Larsen Mostue traff tverrliggeren bak vikarmålvakt Helgesson.

– I dag synes jeg vi fortjener en seier. Jeg er ganske lei meg akkurat nå, sier Tommy Kristiansen til NRK.

Siste nytt

 • Molde levde farlig – videre i serieligaen etter 1-2-tap for Kisvárda

  Molde var i trøbbel mot ungarske Kisvárda, men ryddet opp og avanserte i serieligaen etter 1-2-tap og 4-2 sammenlagt. Sivert Mannsverk roet MFK-nervene.

  I siste hinder før gruppespillet venter østerrikske Wolfsberger for Molde. Disse kampene spilles 18. og 25. august. Molde kan forberede seg fullt og helt til hjemmeoppgjøret mot østerrikerne. MFKs neste seriekamp spilles borte mot Haugesund 21. august.

  Albaneren Jasir Asani scoret begge målene for vertene. De kom etter 14 og 29 minutter. Scoringene gjorde at Molde sto foran utfordringer før de siste 45 minuttene.

  1-0 kom etter at Martin Linnes leverte en håpløs pasning bakover på banen mot eget forsvar. Asani snappet til seg ballen og rundet en noe feilplassert Molde-keeper Jacob Karlstrøm. 2-0-scoringen kom etter et hardt Asani-skudd langs bakken.

  Moldes David Fofana misbrukte to gode sjanser i 1.-omgangen, men hjemmelaget ledet meget fortjent.

  Men etter 69 minutter scoret 20-åringen Mannsverk. Han ble nydelig frispilt av Ola Brynhildsen og bredsidet ballen inn til 1-2.

  Molde
 • Bekreftet av Fifa: Qatar får spille først i hjemme-VM

  Det internasjonale fotballforbundet bekrefter at åpningen av Qatar-VM flyttes fra 21. til 20. november. Dermed får vertslandet Qatar være med i åpningskampen.

  Qatar møter Ecuador 20. november. Kampen var opprinnelig satt opp dagen etter. Fifa informerte om endringen torsdag.

  Mesterskapet har lenge vært satt opp til å gå fra 21. november til 18. desember.

  VM skal fortsatt avsluttes med finalen 18. desember.

  Qatar Soccer WCup Draw
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Viking videre i serieligaen til tross for tap

  Viking skuffet spillemessig på veien mot avansement i serieligaen i fotball. Det endte 0-1 borte mot irske Sligo Rovers, men Viking vant 5-2 sammenlagt.

  Viking vant hjemmekampen 5-1, og dermed var det meste av spenningen borte før avspark.

  Førsteomgangen var nesten blottet for sjanser. Målet som kom før pause, var av det merkelige slaget.

  En Sligo-spiller misset helt på et volleyforsøk. Vikings forsvar trodde at ballen forsvant ut av spill, men det gjorde den ikke. William Fitzgerald tok sats og skjøt ballen i ryggen på Sondre Bjørshol før den gikk i en bue om Viking-keeper Patrik Gunnarsson og over målstreken.

  Sligo var klart bedre enn Viking selv om gjestene spilte med tilnærmet toppet mannskap. Viking var ikke i nærheten av å nå sitt beste nivå. Kampen var en skuffelse for gjestene.

  Keeper Gunnarsson kom bra fra det. Han reddet et straffespark og den påfølgende returen i andre omgang.

  Vinner siddisene også neste runde i kvalifiseringen (mot rumenske FCSB), er laget sikret plass i gruppespillet. Viking starter play off-dobbeltkampen i Bucuresti 18. august. Returen går sju dager senere. (NTB)

  David Brekalo with Lewis Banks 11/8/2022
  Foto: ©INPHO/Evan Treacy / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste