18-åring senket storfavoritt Oilers på overtid: – Dritkult

ASKER (NRK): Et kvarter ut i spilleforlengelsen i Askerhallen styrte Magnus Geheb pucken i nettaket og sørget for at storfavorittene fra Stavanger ikke kan avgjøre søndag.

NM finale i ishockey fjerde kamp.

JUBEL: Magnus Geheb jubler for matchvinnermålet fredag.

Mark van Guilder fikk to store sjanser for gjestene sekunder tidligere, men Kenneth Helgesson stoppet også importen med gullhjelmen.

Frisk Asker kontret og unge Geheb ble den store helten foran de ivrigste hjemmesupporterne. Da det tok fullstendig av i den hardstappede Askerhallen. Nå står det 2–2 i kamper foran søndagens finale i Stavanger.

Magnus Geheb

HELTEN: Magnus Geheb satte 2-1-målet i Askerhallen.

– Det er dritkult at jeg får lov til å avgjøre. Jeg kan ikke sette ord på det, sier 18-åringen til NRK etter kampen.

Gliset er på plass, og kommer nok neppe til å forsvinne med det første.

– Jeg er oppvokst her og har spilt her hele livet. Det er en drøm, sier Geheb.

– Bra for norsk hockey

I Oilers var skuffelsen stor etter tapet.

– Jeg føler vi styrte fjerde periode, og de scorer på sin første sjanse. Nå skal vi vinne de to neste, sier Oilers-spiller Tommy Kristiansen.

Med 2–1 i kamper til Oilers før fredagens møte i Askerhallen, var hjemmelaget i praksis presset til å vinne skulle de ha håp om å sikre sin første «bøtte» siden 2002.

– Det er bra for norsk hockey at det er tette og jevne serier, sier Kristiansen til NRK.

Full hall i Asker

I en smekk full ishall var det lange køer allerede en time før dropp, men det tok tid før matchen tok fyr. Første periode endte uten både scoringer og utvisninger, men gjestene burde ledet 1–0 da Tommy Kristiansens «mål» ble feilaktig annullert.

Snaut midtveis i midtperioden var det formsterke Vinny Saponari som sprakk nullen da på akrobatisk vis liggende og med ryggen mot mål lurte pucken inn bak Henrik Holm.

Ett minutt senere fikk Frisk et sjeldent overtall, men utnyttet det på verst tenkelige vis da Oilers snappet pucken, kontret og utliknet til 1–1 bak en sjanseløs Kenneth Helgesson.

Traff metallet

Ikke uventet var det superrekka med Mark van Guilder og Dan Kissel som regisserte det viktige 1-1-målet. Scoringen var Kissels sjette (!) på fire finalekamper mot Frisk.

Viktigheten preget oppgjøret den siste delen, men det var Henrik Medhus som kom nærmest å avgjøre i ordinær tid da han knallet pucken i stolpen åtte minutter før slutt.

Tre og et halvt minutt ut i spilleforlengelsen smalt det i metallet igjen da Mats Larsen Mostue traff tverrliggeren bak vikarmålvakt Helgesson.

– I dag synes jeg vi fortjener en seier. Jeg er ganske lei meg akkurat nå, sier Tommy Kristiansen til NRK.

• Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

Årsaken var at båten var for full.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)