Hopp til innhold

18-åring senket storfavoritt Oilers på overtid: – Dritkult

ASKER (NRK): Et kvarter ut i spilleforlengelsen i Askerhallen styrte Magnus Geheb pucken i nettaket og sørget for at storfavorittene fra Stavanger ikke kan avgjøre søndag.

NM finale i ishockey fjerde kamp.

JUBEL: Magnus Geheb jubler for matchvinnermålet fredag.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Mark van Guilder fikk to store sjanser for gjestene sekunder tidligere, men Kenneth Helgesson stoppet også importen med gullhjelmen.

Frisk Asker kontret og unge Geheb ble den store helten foran de ivrigste hjemmesupporterne. Da det tok fullstendig av i den hardstappede Askerhallen. Nå står det 2–2 i kamper foran søndagens finale i Stavanger.

Magnus Geheb

HELTEN: Magnus Geheb satte 2-1-målet i Askerhallen.

Foto: NRK

– Det er dritkult at jeg får lov til å avgjøre. Jeg kan ikke sette ord på det, sier 18-åringen til NRK etter kampen.

Gliset er på plass, og kommer nok neppe til å forsvinne med det første.

– Jeg er oppvokst her og har spilt her hele livet. Det er en drøm, sier Geheb.

– Bra for norsk hockey

I Oilers var skuffelsen stor etter tapet.

– Jeg føler vi styrte fjerde periode, og de scorer på sin første sjanse. Nå skal vi vinne de to neste, sier Oilers-spiller Tommy Kristiansen.

Med 2–1 i kamper til Oilers før fredagens møte i Askerhallen, var hjemmelaget i praksis presset til å vinne skulle de ha håp om å sikre sin første «bøtte» siden 2002.

– Det er bra for norsk hockey at det er tette og jevne serier, sier Kristiansen til NRK.

Full hall i Asker

I en smekk full ishall var det lange køer allerede en time før dropp, men det tok tid før matchen tok fyr. Første periode endte uten både scoringer og utvisninger, men gjestene burde ledet 1–0 da Tommy Kristiansens «mål» ble feilaktig annullert.

Snaut midtveis i midtperioden var det formsterke Vinny Saponari som sprakk nullen da på akrobatisk vis liggende og med ryggen mot mål lurte pucken inn bak Henrik Holm.

Ett minutt senere fikk Frisk et sjeldent overtall, men utnyttet det på verst tenkelige vis da Oilers snappet pucken, kontret og utliknet til 1–1 bak en sjanseløs Kenneth Helgesson.

Traff metallet

Ikke uventet var det superrekka med Mark van Guilder og Dan Kissel som regisserte det viktige 1-1-målet. Scoringen var Kissels sjette (!) på fire finalekamper mot Frisk.

Viktigheten preget oppgjøret den siste delen, men det var Henrik Medhus som kom nærmest å avgjøre i ordinær tid da han knallet pucken i stolpen åtte minutter før slutt.

Tre og et halvt minutt ut i spilleforlengelsen smalt det i metallet igjen da Mats Larsen Mostue traff tverrliggeren bak vikarmålvakt Helgesson.

– I dag synes jeg vi fortjener en seier. Jeg er ganske lei meg akkurat nå, sier Tommy Kristiansen til NRK.

Siste nytt

 • The Times: Horner får fortsette som Red Bull-sjef

  Det har vært stor usikkerhet rundt fremtiden til Christian Horner etter at en kvinnelig kollega anklaget han for trakassering, men onsdag melder The Times at briten får fortsette som lagsjef for Formel-1-laget til Red Bull.

  Horner ble gransket tidligere denne måneden, og 50-åringen ble avhørt 9. februar.

  Briten har hele tiden avvist anklagene, og ifølge The Times blir han altså frikjent for de rett før sesongstart.

  Christian Horner i Bahrain under Pre-Season Testing
  Foto: HAMAD I MOHAMMED / Reuters
 • Frey tok gull i junior-VM i skiskyting

  Isak Frey bommet to ganger på standplass, men gikk likevel inn til gull på sprinten under junior-VM i skiskyting i estiske Otepää onsdag.

  Bærumsløperen hadde til slutt 10,6 sekunder tilgode på sølvvinner Jan Gunka fra Polen. Tyske Linus Kesper fulgte på tredjeplass, slått med 25,8 sekunder av Frey.

  Sivert Gerhardsen ble nest beste nordmann på fjerdeplass. Han var slått med et drøyt halvminutt av lagkameraten.

  På kvinnenes sprint ble Maren Sofie Brännare-Gran best av de norske med niendeplass. Hun hadde Gro Randby på plassen bak seg. De bommet begge én gang.

  Gullet gikk til svenske Sara Andersson. (NTB)

 • Slind og Kalvå syke - står over i Lahti

  Astrid Øyre Slind og Anne Kjersti Kalvå stiller ikke til start under helgens verdenscuprenn i Finland.

  Det opplyser Skiforbundet i en pressemelding.

  – Vi har dessverre fått to sykdomstilfeller natt til i dag. Både Astrid og Anne Kjersti våknet med sår hals og må derfor stå over Lahti, sier fagsjef Per Elias Kalfoss i pressemeldingen.

  Hedda Østberg Amundsen og Anna Svendsen kommer inn i troppen for å gå distanserenn, mens Julie Bjervig Drivenes skal gå sprint.

  BjmE-RAt5Q8
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal