18-åring senket storfavoritt Oilers på overtid: – Dritkult

ASKER (NRK): Et kvarter ut i spilleforlengelsen i Askerhallen styrte Magnus Geheb pucken i nettaket og sørget for at storfavorittene fra Stavanger ikke kan avgjøre søndag.

NM finale i ishockey fjerde kamp.

JUBEL: Magnus Geheb jubler for matchvinnermålet fredag.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Mark van Guilder fikk to store sjanser for gjestene sekunder tidligere, men Kenneth Helgesson stoppet også importen med gullhjelmen.

Frisk Asker kontret og unge Geheb ble den store helten foran de ivrigste hjemmesupporterne. Da det tok fullstendig av i den hardstappede Askerhallen. Nå står det 2–2 i kamper foran søndagens finale i Stavanger.

Magnus Geheb

HELTEN: Magnus Geheb satte 2-1-målet i Askerhallen.

Foto: NRK

– Det er dritkult at jeg får lov til å avgjøre. Jeg kan ikke sette ord på det, sier 18-åringen til NRK etter kampen.

Gliset er på plass, og kommer nok neppe til å forsvinne med det første.

– Jeg er oppvokst her og har spilt her hele livet. Det er en drøm, sier Geheb.

– Bra for norsk hockey

I Oilers var skuffelsen stor etter tapet.

– Jeg føler vi styrte fjerde periode, og de scorer på sin første sjanse. Nå skal vi vinne de to neste, sier Oilers-spiller Tommy Kristiansen.

Med 2–1 i kamper til Oilers før fredagens møte i Askerhallen, var hjemmelaget i praksis presset til å vinne skulle de ha håp om å sikre sin første «bøtte» siden 2002.

– Det er bra for norsk hockey at det er tette og jevne serier, sier Kristiansen til NRK.

Full hall i Asker

I en smekk full ishall var det lange køer allerede en time før dropp, men det tok tid før matchen tok fyr. Første periode endte uten både scoringer og utvisninger, men gjestene burde ledet 1–0 da Tommy Kristiansens «mål» ble feilaktig annullert.

Snaut midtveis i midtperioden var det formsterke Vinny Saponari som sprakk nullen da på akrobatisk vis liggende og med ryggen mot mål lurte pucken inn bak Henrik Holm.

Ett minutt senere fikk Frisk et sjeldent overtall, men utnyttet det på verst tenkelige vis da Oilers snappet pucken, kontret og utliknet til 1–1 bak en sjanseløs Kenneth Helgesson.

Traff metallet

Ikke uventet var det superrekka med Mark van Guilder og Dan Kissel som regisserte det viktige 1-1-målet. Scoringen var Kissels sjette (!) på fire finalekamper mot Frisk.

Viktigheten preget oppgjøret den siste delen, men det var Henrik Medhus som kom nærmest å avgjøre i ordinær tid da han knallet pucken i stolpen åtte minutter før slutt.

Tre og et halvt minutt ut i spilleforlengelsen smalt det i metallet igjen da Mats Larsen Mostue traff tverrliggeren bak vikarmålvakt Helgesson.

– I dag synes jeg vi fortjener en seier. Jeg er ganske lei meg akkurat nå, sier Tommy Kristiansen til NRK.

Sportsnyheter

Per Strand Hagenes.

Verdensmesteren beskrives som en «gudegave»​​​​​​​ og sammenliknes med Hushovd

LEUVEN/OSLO (NRK): Ingen klarte å følge Per Strand Hagenes (18) på de siste kilometerne av juniorenes fellesstart i sykkel-VM i Belgia. Landslagstrener Kai Lexberg må tilbake til en ung Thor Hushovd for å beskrive sykkeltalentet.

Siste nytt

 • Bayern München vant derbyet

  Tabelljumbo Greuther Fürth gikk offensivt til verks mot serieleder Bayern München, men måtte se seg slått 3-1 tross overtall i nesten en omgang.

  Håvard Nielsen og hans lagkamerater presset høyt og aggressivt fra start i Bayern-derbyet, men ble tatt på en kontring etter ti minutter. Gjestene doblet ledelsen før pause og økte den ytterligere selv om Benjamin Pavard ble utvist tidlig i den andre omgangen.

  Innbytter Cedric Itten nikket inn et trøstemål rett før slutt.

  Robert Lewandowski ville med scoring ha tangert legenden Gerd Müllers rekord på scoring i 16 bundesligakamper på rad, men kom ikke nærmere enn en avslutning i tverrliggeren. Han tvang også fram selvmålet som ga 3-0-ledelse.

  Bundesliga - Greuther Fuerth v Bayern Munich
  Foto: Andreas Gebert / Reuters
 • Mol/Sørum er årets lag i Europa

  Den suksessrike sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum ble fredag kåret til årets lag i Europa under en galla i Ljubljana.

  – Det er utrolig gjevt. Nå har vi vunnet EM og OL, som er enormt i volleyballsammenheng. Det er veldig stas å få en sånn pris. Det er kjekt at folk ser hva vi gjør i europeisk volleyball, sier Anders Mol til NTB.

  Duoen er allerede som 24- og 25-åring det mestvinnende europeiske laget gjennom tidende.

  – Det er veldig stas. Det er en stor pris i volleyballmiljøet, og det er gøy å vinne den etter en god sesong, sier makker Sørum.

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Ruud sikret drømmestart

  Casper Ruud sendte europalaget i føringen 1–0 da han slo verdenslagets Reilly Opelka 6–3, 7–6 i åpningskampen i Laver Cup.

  Ruud imponerte med glitrende returspill mot den 211 centimeter serve-spesialisten og fikk seg et klapp på skulderen av tennislegenden Björn Borg etter å ha brutt amerikaneren tidlig i første sett.

  Amerikaneren slet stadig med fotfeste da Ruud spilte fra side til side, og kom aldri inn i kampen. Det nærmeste han kom var to breakballer på stillingen 3–3 i andre sett. Ruud avgjorde kampen med 7–4 i tiebreak.

  – Jeg var ganske nervøs. Jeg fikk gåsehud da jeg gikk inn til kampen. Det var fantastisk artig, sier en storfornøyd Casper Ruud etter kampen.

  Ruud spilte foran et nesten fullsatt TD Garden i Boston. På TV-skjermen kunne man høre et høylydt publikum og verdenslag som støttet Opelka.

  – Jeg hører ikke så mye som blir sagt, men man føler åpenbart trykket. De er åpenbart at “Team World” er på hjemmebane. Det er flest amerikanere på laget, så jeg merket det i de gamene jeg slet og han hadde noen breakballer mot meg, sier Casper Ruud til NRK.

  Amerikaneren var alt annet enn imponert over underlaget.

  – Helt annerledes bane. Cincinnati var rask. Denne var treg og død, sier Opelka da NRK spør om han merket forskjell på Ruud fra han møtte ham i Cincinnati for en måneds tid siden.

  Ruud er fortsatt aktuell for flere kamper i helgen, enten single søndag eller double en av dagene.

  – Jeg er klar hvis jeg må spille, men tar det som det kommer. Det er virkelig i morgen de største poengen skal deles ut. Det var en perfekt måte å starte denne turneringen på.

  Laver Cup er en stjernespekket lagturnering der seks av de beste europeiske spillerne møter seks av de beste spillerne fra andre verdensdeler. Totalt skal det spilles om 24 poeng.

  Laver Cup 2021 - Day 1
  Foto: Clive Brunskill / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal