Hopp til innhold

Sprellemann-Dahlberg berget Frisk – reddet 49 skudd

HAMAR (NRK): Frisk Asker-keeper Nicklas Dahlberg reddet 49 skudd og drev hjemmelaget Storhamar til vanvidd. For selv om Kyle Bonis scoret kampens eneste mål var det Asker-lagets keeper som ble den store matchvinneren.

Robin Dahlstrøm

SUPERKEEPER: Nicklas Tobias Dahlberg stoppet alt Storhamar prøvde på.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Vertene fra Hamar vant nemlig skuddstatistikken hele 49-18, men fikk altså ikke hull på svensken i Frisk-målet.

Storhamar har produsert 92 skudd på de to siste kampene, men har bare scoret to mål på Dahlberg.

33-åringen fra Sverige er inne i sin sjuende sesong for Asker-laget og har alltid vært en profil i eliteserien i Norge. Nå kan han vinne sin første kongepokal.

Føler du at dere har en hånd på kongepokalen?

– Absolutt ikke. Det er deilig å vinne her oppe på bortebane, men denne finalen kan vare langt inn i påsken og selv om vi vinner i dag er vi bare halvveis, sier Nicklas Dahlberg til NRK og tørker svette etter en tøff kamp hvor han hadde mer enn nok å henge fingrene i.

Storhamar åpnet best og det virket som om Christian Larrivée gjorde 1–0 til Hamar-laget tidlig i kampen, men scoringen ble annullert for aktiv skøyte.

Rett før den første hvilen slo Asker-laget til og Kyle Bonis gjorde 1–0 etter pasning fra Patrick Bovim og Hampus Gustafsson.

Storhamar trykket på resten av kampen, men Frisk spilte smart og godt, hjalp Dahlberg foran eget mål og selv om vertene hadde mye av spillet så var Dahlberg aller bakerst i det umulige hjørnet og reddet 49 skudd.

– Det er langt igjen

Frisk Asker endte på 5. plass i serien, byttet trenere midt i sesongen og inn kom seriens yngste trener Jan Andre Aasland sammen med Vidar Wold. Trenerduoen har forvandlet Frisk Asker som plutselig ser ut som en favoritt til å vinne kongepokalen.

Er det en drøm som kan gå i oppfyllelse, Aasland?

– Skulle vi vinne NM-finalen å ta hjem kongepokalen så er det en drøm, men det er langt igjen og selv om vi vinner i dag så er det langt igjen. Jeg frykter at Storhamar slår tilbake, men vi skal fortsette med vårt energiske spill og ikke slippe til Storhamar, sier 29-åringen, som nå har hovedansvaret som trener for Frisk Asker.

Jan Andre Aasland

FORNØYD TRENER: Jan Andre Aasland.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Dahlberg var fantastisk

6062 tilskuere, et titalls fra Asker, fylte fjøset på Hedemarken og både publikum og trener Fredrik Søderstrøm ruslet misfornøyd ut av hallen på Hamar.

Hva gikk galt, Søderstrøm?

– Jeg syns vi blir litt frustrerte over at vi ikke greier å score på Dahlberg. Sammen med Oskar Østlund er de ligaens beste keepere, men i kveld var Dahlberg fantastisk. Vi skal ikke gruble for mye over denne kampen. Vi kommer til å slå tilbake, lover Storhamar-treneren.

Neste finalekamp går i Askerhallen torsdag, og da er det vertene Frisk Asker som har mulig til å ta ett godt grep rundt kongepokalen med seier. Storhamar på sin side må vinne for ikke å bli desperate i de neste kampene.

Sportsnyheter

Birgit Skarstein tok VM-gull etter maktdemonstrasjon

Birgit Skarstein (33) vant VM-finalen i utklassingsstil. Så gråt hun i armene til sportssjefen.

Siste nytt

 • Sterk dansk seier over Frankrike

  Danmark imponerte stort da de slo Frankrike 2-0 i Parken i den siste kampen i nasjonsligaen. Kasper Dolberg og Andreas Olsen scoret målene mot den regjerende verdensmesteren. Men seieren holdt ikke til gruppeseier i A-ligaen, fordi Kroatia slo Østerrike 3-1.

  Danmark vant også borte mot Frankrike, som bare ble nummer tre i gruppe 1.

  Danmark - Frankrike
  Foto: RITZAU SCANPIX / Reuters
 • Mjelde scora i comeback-kampen

  Maren Mjelde scora sikkert på straffespark då Chelsea slo Manchester City 2–0 i storkampen i engelsk kvinnefotball søndag.

  Mjelde var med i Chelseas startoppstilling i superligaen for første gang sidan mars i fjor. Den norske landslagskapteinen har slite med skader, og vegen tilbake har vore lang.

  Søndag markerte ho comebacket i startoppstillinga på best mogelege måte. 12 minutt før full tid fekk Chelsea straffe då ballen trefte handa til ein City-spelar etter at innbytar Sophie Ingle hadde avslutta frå fin posisjon.

  Frå kritmerket fekk Mjelde sjansen, og 32-åringen svinga ballen sikkert opp i krysset bak City-keeper Ellie Roebuck.

  Scoringa var kampens andre. Tre minutt før pause var Guro Reiten tilretteleggar då Fran Kirby sende Chelsea i leiinga på enklaste vis. Gjestene var helt utspilt ved den anledninga.

  Mjelde og Reiten blei tatt av banen med høvesvis tre og fire minutt igjen å spele av ordinær tid. Julie Blakstad starta kampen på Manchester Citys benk, men blei sendt på banen fem minutt før slutt.

  Maren Mjelde
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters
 • Verdenslaget avgjorde - ingen Ruud-kamp

  Frances Tiafoe fra USA sikret seier til verdenslaget i Laver Cup, etter å ha slått Stefanos Tsitsipas i det som endte med et såkalt «super-tiebreak» - første mann til 10 poeng.

  Dermed får ikke Casper Ruud muligheten til å avgjøre i den oppsatte sistekampen for Europa-laget i London. Verdenslaget vant totalt 13-8, og tok turneringsseieren for første gang.

  Laver Cup
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste