Hopp til innhold

Solbakken varsler grep før storkampen

Ståle Solbakken tror Martin Ødegaard (22) rekker å bli klar til Tyrkia-kampen. Her vil landslagssjefen gjøre formasjonsendringer.

Ødegaard

SE SITUASJONEN: Martin Ødegaard klarte å fortsette noen minutter etter å ha tråkket over, men landslagskapteinen måtte byttes ut i pausen.

– Det går etter forholdene såpass bra at vi har et berettiget håp om at han (Ødegaard, journ.anm.) er klar til lørdag, sier landslagssjef Ståle Solbakken på pressekonferansen etter kampen.

Lørdag venter altså Tyrkia, som overrasket med å slå Nederland i åpningskampen tidligere i kveld.

Tyrkia blir naturligvis en helt annen oppgave for Ståle Solbakkens menn. Onsdag kveld var kanskje den største spenningen knyttet til hvordan landslaget skulle markere motstanden mot Qatar, og svaret var to budskap på forskjellige t-skjorter før kampstart.

Selve kampen var ventet å bli en parademarsj, men Gibraltars keeper Dayle Coleing gjorde sitt for å bevare spenningen.

Haaland åpnet sjansekavalkaden med å svi tre store muligheter på tre minutter, men to gode redninger – og en upresis lobb – holdt jærbuen målløs.

Varsler endringer

Faktisk måtte det et hjørnespark til for å gi Solbakken hvilepuls. Alexander Sørloth steg til værs og headet kontant ned i det lengste hjørnet like før pause.

FORLØSNINGEN: Her setter Alexander Sørloth inn 1-0.

Da skulle det også løsne for gjestene.

Kristian Thorstvedt, som fikk landslagsdebuten for det såkalte «nødlandslaget» i november, kronet sin første landskamp fra start med å score sitt første landslagsmål.

Jonas Svensson ville ikke være noe dårligere, og også høyrebacken satte sitt aller første mål for Norge.

Dermed tar Norge med seg en enkel 3-0-seier til det tøffe oppgjøret med Tyrkia. Her varsler Solbakken endringer.

– Det blir en ny formasjon med kanskje noen nye spillere. Dette var en kamp som måtte overstås, og så vet alle at det blir en annen kamp mot Tyrkia, sier landslagssjefen til TV 2.

LANGSKUDD: Jonas Svensson fikk sitt første fulltreff i sin 20. landskamp.

Viktige kamper

Etter en drøy time ble Haaland som ventet tatt av banen, og dermed fikk ikke storscoreren den etterlengtede nettkjenningen.

Solbakken brukte tidlig alle fem byttene før de viktige kampene mot Tyrkia (lørdag) og Montenegro (tirsdag).

Nå reiser Norge tilbake til Marbella og Spania, hvor det altså venter en «hjemmekamp» mot Tyrkia. Kampen måtte flyttes ut av Norge på grunn av koronapandemien.

Siste nytt

 • Brann har signert australsk landslagsspiss

  Brann har forsterket troppen med Larissa Crummer (27) fra det australske laget Brisbane Roar, bekrefter klubben på egen nettside.

  - Jeg er utrolig glad for å være her. Jeg har bare hørt positivt om klubben, og gleder meg til å spille i Norge og til å bli kjent med laget, sier hun.

  Som spiller beskriver hun seg slik:

  - Jeg er en høy, sterk og veldig fysisk spiller. Som spiller ser jeg alltid etter bakrom og er god i kombinasjonsspill. Jeg har alltid lyst til å vinne, og gir alt for laget. I Brann ønsker jeg å vinne trofeer og utvikle meg videre som spiller.

  Denne sesongen har hun spilt 15 kamper og scoret fire mål for Brisbane Roar. 27-åringen står med 33 kamper for Australia. (NRK/NTB)

  NM-finale fotball 2022: Brann – Stabæk (3-1)
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Sveriges smøresjef ferdig på landslaget

  Petter Myhlback gir seg i rollen som smøresjef for det svenske langrennslandslaget etter tre år i jobben.

  – Jeg følte i starten av sesongen at det begynte å bli utfordrende å være en god smøresjef samtidig som jeg har to barn som satser på å bli gode skiløpere. Familien min, og framfor alt barna mine, trenger meg mer hjemme, og samtidig ønsker jeg å være til stede i deres utvikling, sier Myhlback i en pressemelding.

  Myhlback har vært en suksessrik, men kontroversiell smøresjef. Under ski-VM i Planica havnet han i munnhoggeri med stjerneløperen Frida Karlsson.

  – Jeg tror ikke jeg hadde så bra ski, sa den svenske løperen til Viaplay etter stafettmissen.

  Det ville ikke Myhlback høre snakk om.

  – Jeg synes det så ut som om hun hadde slitne bein, sa han til Aftonbladet.

  Kvinnetrener Ingrid Vikman slutter også på det svenske landslaget. (NTB)

   Ski-VM 2023: 4x5 km stafett for kvinner
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Tyskland utelukker OL-boikott selv hvis Russland får delta

  Det tyske olympiske idrettsforbundet (DOSB) vil ikke boikotte OL i Paris, selv hvis russiske og belarusiske idrettsutøvere får delta.

  – Et tysk lag vil konkurrere, vi utelukker en boikott på grunn av generelle bekymringer, sa DOSB-president Thomas Weikert i et intervju med den tyske mediegruppen Funke.

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) skal fra tirsdag holde et tredagers styremøte for å diskutere retningslinjer for hvordan de skal håndtere russiske og belarusiske idrettsutøvere i fremtiden.

  De har blitt utestengt fra de fleste store idrettsarrangementer siden starten av den russiske invasjonen av Ukraina for over 13 måneder siden.

  IOC ser nå på muligheten for at de kan komme tilbake under nøytralt flagg under neste års OL i Paris. IOC-president Thomas Bach har sagt at ingen skal diskrimineres på grunn av pass eller fødeland.

  Mer enn 30 land, inkludert Norge, ba nylig IOC om å opprettholde forbudet.

  DOSB kunne foreløpig ikke forestille seg at russiske og belarusiske idrettsutøvere skal få delta igjen, sa Weikert. (NTB)

  IOC Russia Olympics
  Foto: Denis Balibouse / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste