Hopp til innhold

Solbakken varsler grep før storkampen

Ståle Solbakken tror Martin Ødegaard (22) rekker å bli klar til Tyrkia-kampen. Her vil landslagssjefen gjøre formasjonsendringer.

Ødegaard

SE SITUASJONEN: Martin Ødegaard klarte å fortsette noen minutter etter å ha tråkket over, men landslagskapteinen måtte byttes ut i pausen.

– Det går etter forholdene såpass bra at vi har et berettiget håp om at han (Ødegaard, journ.anm.) er klar til lørdag, sier landslagssjef Ståle Solbakken på pressekonferansen etter kampen.

Lørdag venter altså Tyrkia, som overrasket med å slå Nederland i åpningskampen tidligere i kveld.

Tyrkia blir naturligvis en helt annen oppgave for Ståle Solbakkens menn. Onsdag kveld var kanskje den største spenningen knyttet til hvordan landslaget skulle markere motstanden mot Qatar, og svaret var to budskap på forskjellige t-skjorter før kampstart.

Selve kampen var ventet å bli en parademarsj, men Gibraltars keeper Dayle Coleing gjorde sitt for å bevare spenningen.

Haaland åpnet sjansekavalkaden med å svi tre store muligheter på tre minutter, men to gode redninger – og en upresis lobb – holdt jærbuen målløs.

Varsler endringer

Faktisk måtte det et hjørnespark til for å gi Solbakken hvilepuls. Alexander Sørloth steg til værs og headet kontant ned i det lengste hjørnet like før pause.

FORLØSNINGEN: Her setter Alexander Sørloth inn 1-0.

Da skulle det også løsne for gjestene.

Kristian Thorstvedt, som fikk landslagsdebuten for det såkalte «nødlandslaget» i november, kronet sin første landskamp fra start med å score sitt første landslagsmål.

Jonas Svensson ville ikke være noe dårligere, og også høyrebacken satte sitt aller første mål for Norge.

Dermed tar Norge med seg en enkel 3-0-seier til det tøffe oppgjøret med Tyrkia. Her varsler Solbakken endringer.

– Det blir en ny formasjon med kanskje noen nye spillere. Dette var en kamp som måtte overstås, og så vet alle at det blir en annen kamp mot Tyrkia, sier landslagssjefen til TV 2.

LANGSKUDD: Jonas Svensson fikk sitt første fulltreff i sin 20. landskamp.

Viktige kamper

Etter en drøy time ble Haaland som ventet tatt av banen, og dermed fikk ikke storscoreren den etterlengtede nettkjenningen.

Solbakken brukte tidlig alle fem byttene før de viktige kampene mot Tyrkia (lørdag) og Montenegro (tirsdag).

Nå reiser Norge tilbake til Marbella og Spania, hvor det altså venter en «hjemmekamp» mot Tyrkia. Kampen måtte flyttes ut av Norge på grunn av koronapandemien.

Siste nytt

 • Hauger på pallen i Monaco

  Dennis Hauger startet Grand Prix-helgen i Monaco med pallplass i sprintløpet. Det er 21-åringens fjerde pallplass i 2024. I sammendraget står han med seks poeng.

  Hauger startet i tredje startspor og hadde en udramatisk dag på den berømte banen i Monacos gater. (NRK/NTB)

  Pressekonferanse med formel 2-fører Dennis Hauger
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • Sørloth jaktet toppscorertittel – Ut med skade

  Alexander Sørloth jaktet toppscorertittelen i Spania, men måtte gå av banen etter bare 13 minutter med skade i kampen mellom Osasuna og Villareal.

  – Veldig trist dette. Hadde mulighet til å bli historisk toppscorer i La Liga, sier TV 2-kommentator Petter Bø Tosterud.

  Sørloth avsluttet fra spiss vinkel og tok seg til baksiden av låret da skaden oppstod. Han la seg ned inne i 16-meteren. Og han så ikke optimistisk da han gikk langs sidelinjen.

  – Det som skulle bli en minnerik dag med positivt fortegn, kan i stedet bli husket som den dagen det ikke skulle gå, utbrøt Bø Tosterud.

  Sørloth lå på førsteplass på toppscorerlisten i La Liga før siste serierunde. Men fredag satte Gironas Artem Dovbyk press på Sørloth da han scoret tre mål i 7–0 seieren mot Granada.

  Deretter viste det seg at Sørloth måtte bytte på grunn av saden. Han gikk umiddelbart mot garderoben.

  For en trist måte å avslutte en fantastisk sesong på, skriver mangeårig La Liga-journalist Sid Lowe på X.

  Kampen pågår fortsatt og stillingen er 1–0 til Osasuna.

  Dermed liger det an til at Dovbyk blir toppscorer i spansk La Liga, før Jude Bellingham og Real Madrid avslutter sesongen lørdag kveld. Det hører med til sjeldenhetene at spillere som ikke spiller for Real Madrid eller Barcelona blir toppscorere i Spania.

 • Ruud til finale – spilles om noen timer

  Casper Ruud vant semifinalen i ATP 250-turneringen i Genève etter en spesiell kamp i Sveits mot italienske Flavio Cobolli. Dermed er han klar for finalen, som spilles senere i dag.

  – Det var veldig vanskelig. Jeg var et poeng fra å tape, sier Ruud til arrangøren rett etter kampen.

  Han mente seieren var bra for selvtilliten og så frem mot finalen om noen timer.

  – Jeg skal bare ta en dusj, slappe av og ta en lunsj, så skal jeg varme opp til kampen. sier Ruud.

  Dermed er situasjonen at dobbeltkampen lørdag spilles dagen før French Open, også kjent som Roland Garros, drar i gang søndag.

  Og det skjer etter at han har vært gjennom flere tøffe kamper i turneringen. Også semifinalen ble et tøft oppgjør.

  I første sett tapte nordmannen 1-6, før han slo kraftig tilbake med 6–1 i andre sett. I tredje sett var spillerne langt jevnere. Til slutt gikk Ruud seirende ut etter tiebreak (7–4) i det avgjørende settet.

  Det var uvær fredag kveld som førte at Ruud nå ender opp med to kamper på samme dag, dagen før turneringen som er årets høydepunkt for Ruud spilles i gang.

  Semifinalen vekslet fra direkte svakt spill til meget sterk tennis av Ruud.

  – Comebacket viser at det ikke er noe styrt exit fra Casper hvor han ikke vil prioritere turneringen. Han vil vinne, påpekte TV 2s kommentator Sverre Krogh Sundbø underveis i tredje sett da kampen vippet.

  Til slutt dro Ruud i land seieren.

  Krogh Sundbø påpekte tidlig i kampen den utfordrende situasjonen med en potensiell dobbeltkamp, dagen før starten på årets høydepunkt for Ruud. To år på rad har Ruud gått til finalen i Paris.

  Det er ennå ikke klart om Ruud må spille sin 1. rundekamp søndag mandag eller tirsdag.

  Men Krogh Sundbø påpekte at arrangøren av French Open ofte ikke tar hensyn til at spillere har vært gjennom tøffe kamper rett i forkant av deres turnering, når de setter opp tidsskjemaet.

  Casper Ruud semi Genevé
  Foto: Martial Trezzini / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal