Ødegaard til King før klubbvalg: «Er du sikker? Er du sikker?»

Joshua King (29) forteller at han anbefalte Martin Ødegaard (22) å velge Arsenal. Everton-spissen var nemlig sikker på at landslagskompisen ville lykkes i London.

King

NYTT FORSØK: Her er Martin Ødegaard (t.v.) og Joshua King etter EM-kvalikkampen mot Spania (1–1) i 2019. Nå står en ny kvalik på trappene.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

King er allerede på plass på Marbella, hvor landslaget er samlet før VM-kvaliken starter mot Gibraltar onsdag.

Her har Ståle Solbakken ledet sine aller første landslagstreninger.

Landslagssjefen har knapt med tid, og troppen er ikke fulltallig før mandag. Martin Ødegaard er blant spillerne med kamp søndag ettermiddag.

Solbakken

I GANG: Ståle Solbakken.

Foto: Geir Olsen / NTB

King, som er inne i sin sjette sesong i Premier League, forteller at han trives svært godt i Everton til tross for begrenset spilletid.

Men der det har lugget på banen for King, har Ødegaard tatt langt mer plass i Arsenal. Det overrasker heller ikke 29-åringen.

«Er du sikker?»

Faktisk var King så sikker i sin sak at han anbefalte Ødegaard å dra til London.

– Da jeg så ryktet om Arsenal, sendte jeg ham en melding og sa: «Du må dra til Arsenal». Han svarte: «Er du sikker? Er du sikker?» Jeg var så sikker. Arsenals spillestil og Martin ... Jeg har kompiser som har spilt i Arsenal, og jeg vet litt hvordan klubben er. I mitt hode synes jeg det passet ham bra, forteller King etter spørsmål fra Dagbladet.

Noen måneder senere er det enkelt å slå fast at King fikk rett. Ødegaard har nå lagt bak seg en fenomenal uke med mål mot både Olympiakos og Tottenham før han ble utpekt til landslagskaptein.

FØRSTE PREMIER LEAGUE-MÅL: Her utligner Martin Ødegaard mot Tottenham 14. mars. Arsenal vant til slutt kampen 2–1.

Samtidig har King til gode å starte en kamp for Everton. Det er imidlertid blitt seks innhopp på de sju siste kampene i Premier League.

Holder kun én spiss foran Haaland

– Jeg forventer ikke annet enn at han gjør sitt beste og bidrar på og utenfor banen. «Josh» er blitt voksen, sier Solbakken, som også serverte en aldri så liten underdrivelse:

– Akkurat nå er det vanskelig å dytte Erling ut av laget.

Haaland er naturligvis et ubestridt førstevalg, og King mener spisskollegaen er den nest beste spissen i verden – bare bak Bayern Münchens Robert Lewandowski.

King slår fast at denne Norge-utgaven er den beste gjennom hans landslagsperiode.

– For å være helt ærlig så er dette det beste laget vi har hatt. Sander (Berge), Martin (Ødegaard), Erling (Braut Haaland). Jeg er 29 år og vært med i mange år. Men svaret på hvorfor vi kan klare det denne gangen: Kvaliteten i stallen, sier King.

Sportsnyheter

1cf0_K6B65U

Flengende TV-kritikk etter Duestads finaledrama: – En liten skam å følge finalen

TOKYO/OSLO (NRK): Jeanette Hegg Duestad stod for et historisk øyeblikk i kvalifiseringen og var bare 0,6 poeng unna en bronsen i 10 meter lutfrifle. Men det nervepirrende finaledramaet var det ikke så lett å følge med på, selv for de som kan sporten best.

Siste nytt

 • Vaksinert utøver sjokkert over test

  Tyskeren Simon Geschke ble nektet start i landeveisrittet i sykling i OL etter at han testet positivt for koronaviruset. Det til tross for at han er vaksinert.

  Geschke har tidligere blant annet vunnet en etappe i Tour de France i 2015. Han bodde ikke i OL-landsbyen i Tokyo.

  Han sier han har fulgt alle smittevernregler i OL og legger til at han har det bra fysisk. En positiv spyttprøve ble bekreftet av en positiv PCR-test, selv om det var lave virusverdier i den.

  Til ZDF sier Geschke at han er sjokkert over at han kunne teste positivt selv om han er vaksinert.

  – Jeg trodde hele dagen at den positive prøven var en feil. Jeg kunne reise i Europa, til og med i Tour de France. Alt i Japan er litt annerledes, kanskje de tar det litt mer alvorlig, sier Geschke.

  Tyskeren tror han kan ha blitt smittet på en flyplass i forbindelse med reisen fra Frankrike til Japan.

  Det er ikke andre positive prøver i den tyske sykkeltroppen.

  I1UNLS5yfHo
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Tyfonvarsel i OL – flytter øvelser

  En tyfon er på vei mot Japans hovedøy og er ventet å nå regionen OL-byen Tokyo ligger i tirsdag. Uværet har allerede ført til OL-endringer.

  Rokonkurransene som skulle ha gått mandag er blitt framskutt til søndag i håp om å slippe unna uværet. Det er ikke uvanlig at værforhold gjør at øvelser i et OL må flyttes.

  En tyfon er tropisk lavtrykk med vindstyrker på over 33 meter per sekund, og den kalles også en tropisk orkan, skriver Store Norske Leksikon. Bildet nedenfor er brukt som illustrasjon, men viser ødeleggelsene da en tyfon traff en by nær Tokyo høsten 2019.

  Før det ligger det an til den varmeste OL-dagen. Prognosene for søndag sier opp til 35 varmegrader og lite skyer.

  Triathlonkonkurransen for menn kan bli ekstra krevende selv om det mandag er meldt to-tre grader kjøligere vær enn søndag.

  Utøverne starter allerede 06.30 lokal tid for å slippe unna den verste heten. Det betyr at startskuddet går allerede før midnatt søndag kveld norsk tid.

  WQpcw-7skGU
  Foto: AP
 • 17 nye smittetilfeller i OL

  OL-arrangøren opplyser lørdag at det er registrert 17 nye koronasmittetilfeller som kan knyttes til sommerlekene i Tokyo.

  Dermed er det totalt 123 personer tilknyttet Tokyo-OL som har testet positivt for koronavirus siden 1. juli.

  Arrangørkomiteen opplyser lørdag at det er en utenlandsk utøver blant de nye smittetilfellene som er blitt registrert.

  Lekene i Tokyo ble utsatt i ett år på grunn av koronapandemien, og flere i Japan mener OL burde ha blitt avlyst i sommer på grunn av smittesituasjonen.

  baZT6fep9Jw
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal