Hopp til innhold

Ødegaard til King før klubbvalg: «Er du sikker? Er du sikker?»

Joshua King (29) forteller at han anbefalte Martin Ødegaard (22) å velge Arsenal. Everton-spissen var nemlig sikker på at landslagskompisen ville lykkes i London.

King

NYTT FORSØK: Her er Martin Ødegaard (t.v.) og Joshua King etter EM-kvalikkampen mot Spania (1–1) i 2019. Nå står en ny kvalik på trappene.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

King er allerede på plass på Marbella, hvor landslaget er samlet før VM-kvaliken starter mot Gibraltar onsdag.

Her har Ståle Solbakken ledet sine aller første landslagstreninger.

Landslagssjefen har knapt med tid, og troppen er ikke fulltallig før mandag. Martin Ødegaard er blant spillerne med kamp søndag ettermiddag.

Solbakken

I GANG: Ståle Solbakken.

Foto: Geir Olsen / NTB

King, som er inne i sin sjette sesong i Premier League, forteller at han trives svært godt i Everton til tross for begrenset spilletid.

Men der det har lugget på banen for King, har Ødegaard tatt langt mer plass i Arsenal. Det overrasker heller ikke 29-åringen.

«Er du sikker?»

Faktisk var King så sikker i sin sak at han anbefalte Ødegaard å dra til London.

– Da jeg så ryktet om Arsenal, sendte jeg ham en melding og sa: «Du må dra til Arsenal». Han svarte: «Er du sikker? Er du sikker?» Jeg var så sikker. Arsenals spillestil og Martin ... Jeg har kompiser som har spilt i Arsenal, og jeg vet litt hvordan klubben er. I mitt hode synes jeg det passet ham bra, forteller King etter spørsmål fra Dagbladet.

Noen måneder senere er det enkelt å slå fast at King fikk rett. Ødegaard har nå lagt bak seg en fenomenal uke med mål mot både Olympiakos og Tottenham før han ble utpekt til landslagskaptein.

FØRSTE PREMIER LEAGUE-MÅL: Her utligner Martin Ødegaard mot Tottenham 14. mars. Arsenal vant til slutt kampen 2–1.

Samtidig har King til gode å starte en kamp for Everton. Det er imidlertid blitt seks innhopp på de sju siste kampene i Premier League.

Holder kun én spiss foran Haaland

– Jeg forventer ikke annet enn at han gjør sitt beste og bidrar på og utenfor banen. «Josh» er blitt voksen, sier Solbakken, som også serverte en aldri så liten underdrivelse:

– Akkurat nå er det vanskelig å dytte Erling ut av laget.

Haaland er naturligvis et ubestridt førstevalg, og King mener spisskollegaen er den nest beste spissen i verden – bare bak Bayern Münchens Robert Lewandowski.

King slår fast at denne Norge-utgaven er den beste gjennom hans landslagsperiode.

– For å være helt ærlig så er dette det beste laget vi har hatt. Sander (Berge), Martin (Ødegaard), Erling (Braut Haaland). Jeg er 29 år og vært med i mange år. Men svaret på hvorfor vi kan klare det denne gangen: Kvaliteten i stallen, sier King.

Sportsnyheter

Sklitaklet av hovedkonkurrenten – søstrene sikret likevel NM-gull

Tidlig i kvinnenes stafett gikk favorittene på trynet. Likevel tok søstrene Silje-, Astrid- og Kari Øyre Slind NM-gull på stafett for Oppdal IL.

Siste nytt

 • Vipers ristet av seg Storhamar – tok NM-gull for sjuende år på rad

  Storhamar ga det et skikkelig forsøk, men stjernegalleriet til Vipers lot seg ikke stoppe. Dermed innkasserte de NM-gull med 32-23-seier.

  Sørlendingene slet innledningsvis mot et påskrudd Storhamar-lag. Særlig ute til venstre skapte Mia Solberg Svele og Kristin Venn trøbbel for Vipers.

  Etter drøyt halvspilt førsteomgang ledet Storhamar 9-6, og Vipers tok timeout. Det fikk fart på stjernelaget, og i løpet av kun fire minutter vendte de rosakledde til ettmålsledelse.

  Mot slutten av førsteomgangen stakk Vipers fra Storhamar, og storfavorittene kunne til slutt feire NM-gull.

  – Jeg synes Vipers har framstått veldig solide. Det går virkelig unna her. Vi ser hvor raske de er når de umiddelbart straffer Storhamar, sa TV 2-ekspert Gro Hammerseng-Edin.

  16. februar falt de siste brikkene som gjør at klubben unngår konkurs på plass. (NTB)

  olzpRk5AHlY
  Foto: NTB
 • En norsk hopper topp ti i Østerrike

  Thea Minyan Bjørseth (8. plass) og Heidi Dyhre Traaserud (22. plass) ble beste norske i verdenscuprennet i liten bakke i Hinzenbach.

  Det var ny personlig bestenotering for Traaserud i verdenscupen, mens det er Bjørseths 19. topp ti plassering i verdenscupen så langt i hennes karriere.

  Hjemmefavoritten Eva Pinkelnig fra Østerrike ledet før finaleomgangen og leverte et strålende hopp også i finaleomgangen.

  Hun hoppet 90,5 meter, noe som er dagens lengste hopp, og vant overlegent.

  Slovenske Nika Prevc (2. plass) og Jacqueline Seifriedsberger (3. plass) tok de andre pallplassene.

  Kjersti Græsli lå på en 18. plass etter førsteomgang og hoppet seg opp til 13. plass. Det er også hennes karrierebeste.

  Silje Opseth klarte akkurat ikke å ta seg til finaleomgangen.

  Neste renn er i Lahti i Finland 1. mars, før verdenscupsesongen rundes av med Raw Air i Oslo, Trondheim og Vikersund.

  Bjørseth
  Foto: NTB
 • Forhåndsfavoritten skuffet da Åsen vant NM-gull

  Klæbo fikk en hard jobb som ankermann, da han måtte ta inn nærmere ett minutt på Åsen på sisteetappen.

  Magne Haga holdt unna for forhåndsfavoritten, og sikret NM-gull foran Byåsen, som måtte nøye seg med sølv, mens Rustad tok bronse.

  Byåsen, og Even Solem Michelsen, slet med feste på skiene da tre lag skilte seg ut på førsteetappen.

  Forhåndfavoritten Byåsen var 15 sekunder bak, da både Oseberg Skilag, Nitteldal, Åsen og Hommelvik rykket fra i tet.

  Ved veksling var Byåsen 25 sekunder bak Oseberg i tet.

  Magnus Øyaas Håbrekke gjorde alt han kunne for å gi Klæbo et godt utgangspunkt på ankeretappen, og spiste sakte men sikkert opp sekunder på Hommelvik, Åsen, Nittedal og Drammens Ballklubb, på sin etappe.

  Men Håbrekke fikk det tungt på sisterunden, da han måtte slippe ryggen til Iver Tildheim Andersen for Rustad, som tok opp jakten på tetgruppa.

  – Hvor blir det av Byåsen?, sa Jann Post, idet Byåsen var 53 sekunder bak Åsen i tet på passeringspunktet ved 17, 6 kilometer.

  – Nå har Byåsen for tiden verdens beste ankermann i Johannes Høsflot Klæbo, men han kan ikke trylle han heller, supplerte Torgeir Bjørn.

  Y1KnpASGrC8
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal