Ødegaard etter sin første Premier League-scoring: – En drøm som går i oppfyllelse

Martin Ødegaard fortsetter å imponere i Arsenal-drakten. Søndag scoret han sitt andre mål for «The Gunners» mot Tottenham. Det var også hans første scoring i Premier League.

Scoringen førte laget tilbake i kampen etter at Tottenham hadde tatt ledelsen 1-0 tidligere i 1. omgang og bidro dermed til 2-1-seieren over byrivalen.

– Det føles godt å få utløp for ting jeg har trent på. Det har vært en bra uke, sier Ødegaard i et intervju på TV 2 Sport Premium.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse i dag, forteller han om å score i Premier League.

Det har vært en begivenhetsrik uke for Martin Ødegaard. Ødegaard scoret sitt første mål for Arsenal da klubben møtte Olympiakos i Europaligaen tidligere denne uken.

Fredag ble det også klart at Ødegaard er Norges nye landslagskaptein under Ståle Solbakkens ledelse.

Spilte fra start

Søndag var han tilbake i Premier League da Arsenal møtte Tottenham, og en god Ødegaard var med i startoppstillingen på ny.

Den første omgangen var nesten over da Norges ferske landslagskaptein utlignet til 1-1.

Nordmannen fikk en lekker finte fra Kieran Tierney. Ødegaard, som stod plassert 13-14 meter fra mål, brukte venstrefoten og satte ballen forbi en sjanseløs Tottenham-keeper.

En ny flott scoring av Ødegaard i Arsenal-drakta.

– I forrige match hadde jeg en grov bom på den måten, og jeg har trent på det med en av treerne. Det er noe jeg øver mye på, så det kjennes godt å få utløp for det. Det var digg, forteller Ødegaard.

Ødegaard jubler etter utligningen mot Tottenham.

Kunstscoring

Arsenal var det dominerende laget i den første omgangen, og det kom derfor litt ut av det blå da Erik Lamela vartet opp med en kunstscoring av de sjeldne etter 33 minutter.

Argentineren vartet opp med ren fotballkunst da han med venstrefoten bak standfoten styrte ballen gjennom beina på Thomas Partey og i mål.

Og selv med norske briller, kommer man ikke utenom at dette var kampens høydepunkt:

Enorme sjanser

Etter 64 minutter sørget så Alexandre Lacazette personlig for 2-1 på straffe etter at han ble felt av Sánchez.

Det ble heller ikke enklere for Tottenham da målscorer Lamela fikk sitt andre gule kort for kvelden og måtte se resten av kampen fra benken. Det første kom etter en tøff takling, og det andre fikk argentineren etter å slått armen i hodet på Arsenals Smith Rowe i en duell.

Bortelaget hadde imidlertid noen enorme sjanser idet kampen ebbet ut, og Tottenham-spillerne jublet noen sekunder da Harry Kane satte ballen i mål etter 83 minutter, men Kane viste seg å være offside.

– Dette var deilig. Jeg synes vi kontrollerte og dominerte kampen fullstendig fram til det røde kortet. Det er merkelig at den endret seg så mye etter det. Det satt langt inne til slutt, men det føles godt, sier Ødegaard.

• Foss fortsatt i ledelsen i Tour of the Alps

Tobias Foss kom inn sammen med hovedfeltet på den andre etappen i Tour of the Alps tirsdag.

Nordmannen vant åpningsetappen i rittet mandag og beholder ledelsen i sammendraget etter tirsdagens etappe.

Den italienske veteranen Alessandro De Marchi vant etappen solo, mens også Patrick Gamper og Simon Pellaud kom inn før feltet.

Foss ble nummer 13 på etappen, med Torstein Træen like bak på 23. plass.

Rittet avsluttes fredag.

Tobias Foss
  • Jonas Vingegaard utskrevet fra sykehus etter skrekkvelten i Baskerland

Sykkelstjernen Jonas Vingegaard er ute av sykehuset etter den stygge krasjen i Baskerland rundt for tolv dager siden.

Vingegaards lag Visma opplyser om nyheten på X.

Vingegaard takker i samme melding for all støtten han har fått siden velten.

Dansken havnet på sykehus med omfattende skader for halvannen uke siden. i tillegg til kragebeinsbrudd og flere ribbeinsbrudd fikk Vingegaard også påvist punktert lunge og en betennelse i lungevevet.

27 år gamle Vingegaard har vunnet Tour de France de to siste årene. Nå ser det ut til at den kommende perioden vil handle om å rekke årets utgave av Touren. (NTB)

Jonas Vingegaard
  • Norge medarrangør av VM 2031 for menn

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har tildelt håndball-VM for menn til Norge, Danmark og Island. Vertskapsbyer er ikke klart.

– Det blir et mesterskap hvor vi viser fram bredden i nordisk håndball, kultur og folkeliv. Danmark har vi samarbeidet med flere ganger allerede, mens det blir spennende å utvikle vennskapet med Island på nye måter. Vi gleder oss, sier Norges håndballpresident Kåre Geir Lio.

Norge er også medarrangør av VM i 2025 for menn. Mesterskapet da skal da arrangeres sammen med Danmark og Kroatia, med finale i Telenor Arena.

EM i 2026 for menn skal også spilles i Norge, da med Danmark og Sverige som medarrangør.

I tillegg skal EM i 2028 for kvinner spilles i Norge, Danmark og Sverige.