Hopp til innhold

Ødegaard etter sin første Premier League-scoring: – En drøm som går i oppfyllelse

Martin Ødegaard fortsetter å imponere i Arsenal-drakten. Søndag scoret han sitt andre mål for «The Gunners» mot Tottenham. Det var også hans første scoring i Premier League.

Scoringen førte laget tilbake i kampen etter at Tottenham hadde tatt ledelsen 1-0 tidligere i 1. omgang og bidro dermed til 2-1-seieren over byrivalen.

– Det føles godt å få utløp for ting jeg har trent på. Det har vært en bra uke, sier Ødegaard i et intervju på TV 2 Sport Premium.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse i dag, forteller han om å score i Premier League.

Det har vært en begivenhetsrik uke for Martin Ødegaard. Ødegaard scoret sitt første mål for Arsenal da klubben møtte Olympiakos i Europaligaen tidligere denne uken.

Fredag ble det også klart at Ødegaard er Norges nye landslagskaptein under Ståle Solbakkens ledelse.

Spilte fra start

Søndag var han tilbake i Premier League da Arsenal møtte Tottenham, og en god Ødegaard var med i startoppstillingen på ny.

Den første omgangen var nesten over da Norges ferske landslagskaptein utlignet til 1-1.

Nordmannen fikk en lekker finte fra Kieran Tierney. Ødegaard, som stod plassert 13-14 meter fra mål, brukte venstrefoten og satte ballen forbi en sjanseløs Tottenham-keeper.

En ny flott scoring av Ødegaard i Arsenal-drakta.

– I forrige match hadde jeg en grov bom på den måten, og jeg har trent på det med en av treerne. Det er noe jeg øver mye på, så det kjennes godt å få utløp for det. Det var digg, forteller Ødegaard.

Britain Soccer Premier League

Ødegaard jubler etter utligningen mot Tottenham.

Foto: Dan Mullan / AP

Kunstscoring

Arsenal var det dominerende laget i den første omgangen, og det kom derfor litt ut av det blå da Erik Lamela vartet opp med en kunstscoring av de sjeldne etter 33 minutter.

Argentineren vartet opp med ren fotballkunst da han med venstrefoten bak standfoten styrte ballen gjennom beina på Thomas Partey og i mål.

Og selv med norske briller, kommer man ikke utenom at dette var kampens høydepunkt:

Enorme sjanser

Etter 64 minutter sørget så Alexandre Lacazette personlig for 2-1 på straffe etter at han ble felt av Sánchez.

Det ble heller ikke enklere for Tottenham da målscorer Lamela fikk sitt andre gule kort for kvelden og måtte se resten av kampen fra benken. Det første kom etter en tøff takling, og det andre fikk argentineren etter å slått armen i hodet på Arsenals Smith Rowe i en duell.

Bortelaget hadde imidlertid noen enorme sjanser idet kampen ebbet ut, og Tottenham-spillerne jublet noen sekunder da Harry Kane satte ballen i mål etter 83 minutter, men Kane viste seg å være offside.

– Dette var deilig. Jeg synes vi kontrollerte og dominerte kampen fullstendig fram til det røde kortet. Det er merkelig at den endret seg så mye etter det. Det satt langt inne til slutt, men det føles godt, sier Ødegaard.

Siste nytt

 • Bakenga trolig ferdig i Stabæk: – Takk for alt

  Mushaga Bakenga ser ikke ut til å bli med Stabæk ned i 1. divisjon neste sesong. Han takket klubben i et Instagram-innlegg.

  «Takk for alt, STB. Ikke minst lagkameratene! Det har vært helt nydelig å være en del av garderoben i år. Utfordringene har blitt kastet mot oss rundt ethvert hjørne, men hele veien har vi stått i det sammen», skriver spissen i innlegget.

  Bakenga scoret elleve mål på 30 kamper for et Stabæk-lag som rykket ned fra Eliteserien. Det skjedde etter tapet for Haugesund i siste serierunde.

  Spissen kom til Stabæk fra japansk fotball før sesongen.

  (NTB)

  m0kiosWLNZU
  Foto: NTB
 • Bortesupportere utestenges fra risikofylte kamper i Frankrike

  Den franske fotballigaen har bestemt at bortesupportere heretter ikke får være til stede på kamper som regnes som risikofylte knyttet til vold.

  Nylig ble en Nantes-supporter drept utenfor stadion i forkant av kampen mot Nice. I etterkant ba idrettsminister Amelie Oduea-Castera om at det måtte tas grep.

  Nå har hun fått viljen sin. Franske fotballklubber har blitt enige om å utestenge bortesupportere fra det mest risikofylte kampene. Det betyr at Reims har måttet gi sine fans beskjed om ikke å reise til Nice i helgen.

  «Reims har stoppet salget av billetter i borteseksjonen og tilbakebetaler personer som allerede har kjøpt billett», heter det i uttalelsen.

  Lyon-fans måtte se onsdagens kamp mot Marseille på TV. Den kampen skulle opprinnelig spilles i oktober, men ble utsatt da daværende Lyon-manager Fabio Gross ble skadd etter at Marseille-supportere kastet steiner mot spillerbussen.

  Beslutningen om å stoppe bortefans i risikofylte kamper har fått kritikk. Marseille-supporterne hadde onsdag et banner der det sto «forbudt å reise i frihetens land. I dag, mer enn noensinne. Frihet for ultras».

  Ultras er en betegnelse på en gruppe hardbarkede supportere av et lag.

  (NTB)

  UBaO6mrS6dE
  Foto: AP
 • Amerikansk investeringsselskap kjøpte seg opp i Paris Saint-Germain

  Det amerikanske investeringsselskapet Arctos Partners har kjøpt en minoritetsandel i den Qatar-eide franske fotballklubben PSG.

  Qatar Sports Investments ble eneeier i Paris-klubben for mer enn ti år siden. Siden den gang har det blitt ni Ligue 1-titler. Nå kommer nye koster inn på eiersiden.

  Investeringsselskapet Arctos har allerede eierposter i mer enn 20 profesjonelle idrettsorganisasjoner rundt om i verden.

  – Investeringen fra Arctos skal brukes til å øke PSGs virksomhet og også støtte klubbens strategiske eiendomsinitiativer, inkludert knyttet til stadionet vårt og de fremtidige utviklingsfasene til PSGs verdensledende treningssenter i Paris-forstaden Poissy,» heter det i en uttalelse.

  «Arctos vil også tilby strategiske tjenester, ekspertise og innsikt rettet mot å hjelpe klubben med å nå sine ambisjoner», står det videre.

  PSG opplyser at de nye eierne ikke kommer til å få noen innflytelse på sportslige anliggender som spillersalg og spillerkjøp.

  Til tross for enorm suksess i Frankrike har ikke PSG klart å vinne Champions League.

  Styreleder Nasser al-Khelaifi beskriver oppkjøpet som «en viktig milepæl i Paris Saint-Germains historie».

  (NTB)

  3V7DdFpxqCc
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal