Hopp til innhold

Ødegaard etter sin første Premier League-scoring: – En drøm som går i oppfyllelse

Martin Ødegaard fortsetter å imponere i Arsenal-drakten. Søndag scoret han sitt andre mål for «The Gunners» mot Tottenham. Det var også hans første scoring i Premier League.

Scoringen førte laget tilbake i kampen etter at Tottenham hadde tatt ledelsen 1-0 tidligere i 1. omgang og bidro dermed til 2-1-seieren over byrivalen.

– Det føles godt å få utløp for ting jeg har trent på. Det har vært en bra uke, sier Ødegaard i et intervju på TV 2 Sport Premium.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse i dag, forteller han om å score i Premier League.

Det har vært en begivenhetsrik uke for Martin Ødegaard. Ødegaard scoret sitt første mål for Arsenal da klubben møtte Olympiakos i Europaligaen tidligere denne uken.

Fredag ble det også klart at Ødegaard er Norges nye landslagskaptein under Ståle Solbakkens ledelse.

Spilte fra start

Søndag var han tilbake i Premier League da Arsenal møtte Tottenham, og en god Ødegaard var med i startoppstillingen på ny.

Den første omgangen var nesten over da Norges ferske landslagskaptein utlignet til 1-1.

Nordmannen fikk en lekker finte fra Kieran Tierney. Ødegaard, som stod plassert 13-14 meter fra mål, brukte venstrefoten og satte ballen forbi en sjanseløs Tottenham-keeper.

En ny flott scoring av Ødegaard i Arsenal-drakta.

– I forrige match hadde jeg en grov bom på den måten, og jeg har trent på det med en av treerne. Det er noe jeg øver mye på, så det kjennes godt å få utløp for det. Det var digg, forteller Ødegaard.

Britain Soccer Premier League

Ødegaard jubler etter utligningen mot Tottenham.

Foto: Dan Mullan / AP

Kunstscoring

Arsenal var det dominerende laget i den første omgangen, og det kom derfor litt ut av det blå da Erik Lamela vartet opp med en kunstscoring av de sjeldne etter 33 minutter.

Argentineren vartet opp med ren fotballkunst da han med venstrefoten bak standfoten styrte ballen gjennom beina på Thomas Partey og i mål.

Og selv med norske briller, kommer man ikke utenom at dette var kampens høydepunkt:

Enorme sjanser

Etter 64 minutter sørget så Alexandre Lacazette personlig for 2-1 på straffe etter at han ble felt av Sánchez.

Det ble heller ikke enklere for Tottenham da målscorer Lamela fikk sitt andre gule kort for kvelden og måtte se resten av kampen fra benken. Det første kom etter en tøff takling, og det andre fikk argentineren etter å slått armen i hodet på Arsenals Smith Rowe i en duell.

Bortelaget hadde imidlertid noen enorme sjanser idet kampen ebbet ut, og Tottenham-spillerne jublet noen sekunder da Harry Kane satte ballen i mål etter 83 minutter, men Kane viste seg å være offside.

– Dette var deilig. Jeg synes vi kontrollerte og dominerte kampen fullstendig fram til det røde kortet. Det er merkelig at den endret seg så mye etter det. Det satt langt inne til slutt, men det føles godt, sier Ødegaard.

Siste nytt

 • Pedersen klar for HamKam igjen

  Marcus Pedersen (32) vender tilbake til HamKam. Det bekrefter trener Jakob Michelsen overfor TV 2. Pedersen har vært i HamKam i to perioder tidligere. Han spilte sist i tyrkisk fotball, for klubben Tuzlaspor.

  – Vi håper vi kan få Marcus tilbake i form så han kan hjelpe oss, sier Michelsen.

  Marcus Pedersen etter hattrick mot Mjøndalen
  Foto: Bjørn Olav Nordahl / NRK
 • Skarstein vant innledningsheatet i EM

  Birgit Skarstein var overlegen i det innledende heatet i parasinglesculler torsdag og er gullfavoritt i finalen under EM i roing i München. Det var fire roere med i heatet og alle gikk til finalen.

  Ukrainske Anna Sheremet tok styringen på heatet innledningsvis, men underveis tok Skarstein mer og mer innpå, og med 1400 meter igjen tok hun ledelsen.

  Den ga hun aldri fra seg og kontrollerte til slutt inn seieren. Tyske Manuela Diening var i mål på annenplass, mens Sheremet kom på tredjeplass.

  Israelske Moran Samuel var i mål sist av de fire. Skarstein tok i fjor karrierens første EM-gull. Finalen går lørdag formiddag.

  Birgit Skarstein
  Foto: Torstein Bøe / Torstein Bøe
 • Tårevåt Williams slått ut i Toronto

  Det var en beveget Serena Williams som natt til torsdag tok avskjed med publikum etter tapet for sveitsiske Belinda Bencic i WTA-turneringen i Toronto.

  40 år gamle Williams avslørte tirsdag at nedtellingen til karriereslutten har begynt, og flere hevder at US Open, som starter i slutten av august, er tennislegendens siste. Hun har vunnet elleville 73 titler i singel på WTA-touren og 23 Grand Slam-turneringer.

  Hun har vunnet turneringen i Toronto tre ganger. Etter tapet for Bencic tok hun for første gang ordentlig farvel med publikum.

  – Det var mange følelser. Jeg elsker å spille her og har alltid elsket det, sa Williams, som tydelig slet med å holde tårene tilbake.

  – Jeg er så dårlig på å ta farvel, fortsatte hun. (NTB)

  Serena Williams vs Switzerland's Belinda Bencic during the National Bank Open in Toronto
  Foto: COLE BURSTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste