Ødegaard etter sin første Premier League-scoring: – En drøm som går i oppfyllelse

Martin Ødegaard fortsetter å imponere i Arsenal-drakten. Søndag scoret han sitt andre mål for «The Gunners» mot Tottenham. Det var også hans første scoring i Premier League.

Scoringen førte laget tilbake i kampen etter at Tottenham hadde tatt ledelsen 1-0 tidligere i 1. omgang og bidro dermed til 2-1-seieren over byrivalen.

– Det føles godt å få utløp for ting jeg har trent på. Det har vært en bra uke, sier Ødegaard i et intervju på TV 2 Sport Premium.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse i dag, forteller han om å score i Premier League.

Det har vært en begivenhetsrik uke for Martin Ødegaard. Ødegaard scoret sitt første mål for Arsenal da klubben møtte Olympiakos i Europaligaen tidligere denne uken.

Fredag ble det også klart at Ødegaard er Norges nye landslagskaptein under Ståle Solbakkens ledelse.

Spilte fra start

Søndag var han tilbake i Premier League da Arsenal møtte Tottenham, og en god Ødegaard var med i startoppstillingen på ny.

Den første omgangen var nesten over da Norges ferske landslagskaptein utlignet til 1-1.

Nordmannen fikk en lekker finte fra Kieran Tierney. Ødegaard, som stod plassert 13-14 meter fra mål, brukte venstrefoten og satte ballen forbi en sjanseløs Tottenham-keeper.

En ny flott scoring av Ødegaard i Arsenal-drakta.

– I forrige match hadde jeg en grov bom på den måten, og jeg har trent på det med en av treerne. Det er noe jeg øver mye på, så det kjennes godt å få utløp for det. Det var digg, forteller Ødegaard.

Britain Soccer Premier League

Ødegaard jubler etter utligningen mot Tottenham.

Foto: Dan Mullan / AP

Kunstscoring

Arsenal var det dominerende laget i den første omgangen, og det kom derfor litt ut av det blå da Erik Lamela vartet opp med en kunstscoring av de sjeldne etter 33 minutter.

Argentineren vartet opp med ren fotballkunst da han med venstrefoten bak standfoten styrte ballen gjennom beina på Thomas Partey og i mål.

Og selv med norske briller, kommer man ikke utenom at dette var kampens høydepunkt:

Enorme sjanser

Etter 64 minutter sørget så Alexandre Lacazette personlig for 2-1 på straffe etter at han ble felt av Sánchez.

Det ble heller ikke enklere for Tottenham da målscorer Lamela fikk sitt andre gule kort for kvelden og måtte se resten av kampen fra benken. Det første kom etter en tøff takling, og det andre fikk argentineren etter å slått armen i hodet på Arsenals Smith Rowe i en duell.

Bortelaget hadde imidlertid noen enorme sjanser idet kampen ebbet ut, og Tottenham-spillerne jublet noen sekunder da Harry Kane satte ballen i mål etter 83 minutter, men Kane viste seg å være offside.

– Dette var deilig. Jeg synes vi kontrollerte og dominerte kampen fullstendig fram til det røde kortet. Det er merkelig at den endret seg så mye etter det. Det satt langt inne til slutt, men det føles godt, sier Ødegaard.

Siste nytt

 • Juventus-kaptein forlenger

  Italias stopperkjempe Giorgio Chiellini (36) forlenger en allerede lang og merittert Juventus-karriere til sommeren 2023.

  Storklubben opplyste om Chiellinis nye avtale mandag kveld. Veteranen har spilt for Juventus siden 2005. Han har spilt 535 kamper og scoret 36 mål.

  På papiret har han vært klubbløs i en måned, men en forlengelse var ventet å komme før den nye sesongen.

  Tidligere i sommer var Chiellini en nøkkelspiller på Italias vei til EM-tittelen.

  Bonucci Chiellini
  Foto: PAUL ELLIS / AFP
 • Jacquelin braut handa i Sirdal

  Den franske dobbel-verdsmeisteren Émilien Jacquelin fall på sykkel under trening i Sirdal, og pådrog seg eit brot i spolebeinet, fremst i armen, melder sportavisa L'Equipe.

  Han blei teken hand om på det lokale sjukehuset, der han blir operert i morgon. Deretter reiser han heim til Frankrike så raskt som råd.

  Han kan ikkje trene på ski på fire til seks veker, skriv avisa.

  Émilien Jacquelin tok gull på jaktstarten i VM både i år og i fjor, og var også på laget som tok gull i stafetten i fjor. Han har også tre VM-bronse frå dei to siste åra.

  Émilien Jacquelin
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Ny remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spelte remis med svarte brikker i parti to mot Jan-Krzysztof Duda i verdscupsemifinalen i Sotsji. Det utvidar sjakkoppgjeret med ein dag til.

  Etter snautt fem timar ved sjakkbrettet vart rivalane samde om remis. Partiet hadde då komme opp i 65 trekk, medan det søndag vart poengdeling etter 32 trekk.

  Duellantane står likt med eitt poeng kvar etter to strake remis. Tysdag går dei dermed frå langsjakk til hurtigsjakk for å kåre ein vinnar. Ved framleis poenglikskap held semifinalen fram med lynsjakk og eventuelt armageddon.

  Norway Chess 2020
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal