Ødegaard ble historisk - scoret sitt første Arsenal-mål

Martin Ødegaard ble torsdag kveld første nordmann som scorer mål for Arsenal i en viktig borteseier i Europaligaen.

SCORET: Martin Ødegaard åpnet scoringskontoen i Arsenal.

Martin Ødegaard banket til fra rundt 20 meter og satte sin første scoring for Arsenal. Olympiacos' keeper Jose Sa burde nok hatt den, da ballen hadde retning rett på ham.

Men skuddet til den 22 år gamle nordmannen var tydeligvis for hardt, og det betød en viktig ledelse.

– Den har han ventet på, og det er en skikkelig suser! sa kommentator Endre Olav Osnes etter scoringen.

Ødegaard: – Det føles bra

TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt påpekte at det var svakt keeperspill, men han roset likevel nordmannen.

– Det viktigste her, var godt bidrag fra Martin. Han sikret godt utgangspunkt med den scoringen, sa Thorstvedt etter kampen.

Den norske Arsenal-profilen var selv fornøyd med sitt bidrag.

– Det føles bra. Det var en viktig seier for oss, og det er viktig å få noen bortemål. Det var en god forestilling av oss, så jeg er fornøyd, sier Ødegaard ifølge TV 2.

– Vi vet hvor viktig det er med bortemål i denne turneringen. Det var et godt tidspunkt å få scoringen på og sørge for ledelse til pause. Det var et godt øyeblikk, sier han.

Arsenal-trener Mikel Arteta var ikke helt fornøyd med sitt lag etter kampen.

– Vi må være mer nådeløse, jeg vil ikke gi noe gratis til motstanderen. Vi må fortjene seieren. Jeg er glad for seieren, sier Arteta på pressekonferansen etter kampen.

Arteta ble også spurt om hva han synes om Ødegaards innsats. Han ble spurt om det var dette målet som manglet fra eleven.

– Han kan gjøre det (score mål). Spillere som han, Saka, Smith-Rowe, de er der for å vinne kampen for oss. De må bli angripe mer, ta sjanser og skyte mer. Målet gir ham nok selvtillit, sier Arteta.

Første nordmann som gjør det

Ødegaard har spilt noen gode kamper i Arsenal-trøya, men han har ikke fått noen målpoeng for dem før nå. På det tidspunktet hadde han ett mål på to skuddforsøk i løpet av sine Arsenal-kamper.

Dette betyr også at han er første nordmann som scorer for London-klubben.

Det er Pål Lydersen og Håvard Nordtveit som har fått kamper for A-laget tidligere, men ingen av de har fått hull på byllen.

Men etter flere skremmeskudd, satte Youssef El-Arabi inn 1-1 for Olympiacos etter svakt keeperspill av Bernd Leno, som stormet ut idet El-Arabi banket til.

Ti minutter før slutt slo Ødegaard et kort hjørnespark til Willan. Sistnevnte svingte ballen inn, og Gabriel stanget inn 2-1 for Arsenal.

Men målfesten var ikke slutt ennå. Elneny dro frem skuddfoten, og satte inn et flott langskudd utenfor sekstenmeteren. Dermed endte det 3-1 i Aten.

Siste nytt

 • Liverpool kom til kort

  Liverpool kom til mange sjanser på Anfield, men greide ikke å sette ballen i mål. Med 0–0 er Real Madrid klar for mesterligasemifinale mot Chelsea. Liverpool hadde to mål å hente inn etter 1-3-tapet i Madrid forrige uke og gikk offensivt til verks på egen arena, men Mohamed Salah og hans lagkamerater var ikke giftige nok i avslutningsøyeblikkene.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Jon Super / AP
 • Zuccarello med to mål i Wilds seier

  Mats Zuccarello scoret to ganger i overtallsspill da Minnesota Wild strammet grepet om 3.-plassen i sin NHL-avdeling med 5–2 over Arizona Coyotes onsdag.

  Wild har slitt i overtallsspill, men nordmannen rettet på det med sitt 7. og 8. mål for sesongen. Coyotes pådro seg bare tre utvisninger i kampen, men Wild straffet alle tre med scoring.

  – Når man ikke lykkes i power play begynner man å tvile på seg selv, men det er bare å fortsette å prøve. Da kommer det, sa Zuccarello da han ble intervjuet i første pause. Da ledet Wild 1–0 etter hans første scoring.

  Coyotes Wild Hockey
  Foto: Craig Lassig / AP
 • Kastet stein på Real-bussen

  Det ble kastet gjenstander mot Real Madrids spillerbuss på vei til mesterligakampen på Anfield, og et vindu ble knust. Liverpool reagerer kraftig.

  – Vi fordømmer handlingene som førte til at Real Madrids spillerbuss ble skadd ved ankomst til Anfield i kveld. Det er fullstendig uakseptabel og skammelig oppførsel av noen få personer, sier en talsperson for Liverpool.

  – Vi ber oppriktig om unnskyldning til våre gjester for det de ble utsatt for. Vi vil samarbeide med Merseyside-politiet med å få fakta på bordet og identifisere de ansvarlige.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Jon Super / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal