Hopp til innhold

Ødegaard ble historisk - scoret sitt første Arsenal-mål

Martin Ødegaard ble torsdag kveld første nordmann som scorer mål for Arsenal i en viktig borteseier i Europaligaen.

SCORET: Martin Ødegaard åpnet scoringskontoen i Arsenal.

Martin Ødegaard banket til fra rundt 20 meter og satte sin første scoring for Arsenal. Olympiacos' keeper Jose Sa burde nok hatt den, da ballen hadde retning rett på ham.

Men skuddet til den 22 år gamle nordmannen var tydeligvis for hardt, og det betød en viktig ledelse.

– Den har han ventet på, og det er en skikkelig suser! sa kommentator Endre Olav Osnes etter scoringen.

Ødegaard: – Det føles bra

TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt påpekte at det var svakt keeperspill, men han roset likevel nordmannen.

– Det viktigste her, var godt bidrag fra Martin. Han sikret godt utgangspunkt med den scoringen, sa Thorstvedt etter kampen.

Den norske Arsenal-profilen var selv fornøyd med sitt bidrag.

– Det føles bra. Det var en viktig seier for oss, og det er viktig å få noen bortemål. Det var en god forestilling av oss, så jeg er fornøyd, sier Ødegaard ifølge TV 2.

– Vi vet hvor viktig det er med bortemål i denne turneringen. Det var et godt tidspunkt å få scoringen på og sørge for ledelse til pause. Det var et godt øyeblikk, sier han.

Arsenal-trener Mikel Arteta var ikke helt fornøyd med sitt lag etter kampen.

– Vi må være mer nådeløse, jeg vil ikke gi noe gratis til motstanderen. Vi må fortjene seieren. Jeg er glad for seieren, sier Arteta på pressekonferansen etter kampen.

Arteta ble også spurt om hva han synes om Ødegaards innsats. Han ble spurt om det var dette målet som manglet fra eleven.

– Han kan gjøre det (score mål). Spillere som han, Saka, Smith-Rowe, de er der for å vinne kampen for oss. De må bli angripe mer, ta sjanser og skyte mer. Målet gir ham nok selvtillit, sier Arteta.

Første nordmann som gjør det

Ødegaard har spilt noen gode kamper i Arsenal-trøya, men han har ikke fått noen målpoeng for dem før nå. På det tidspunktet hadde han ett mål på to skuddforsøk i løpet av sine Arsenal-kamper.

Dette betyr også at han er første nordmann som scorer for London-klubben.

Det er Pål Lydersen og Håvard Nordtveit som har fått kamper for A-laget tidligere, men ingen av de har fått hull på byllen.

Men etter flere skremmeskudd, satte Youssef El-Arabi inn 1-1 for Olympiacos etter svakt keeperspill av Bernd Leno, som stormet ut idet El-Arabi banket til.

Ti minutter før slutt slo Ødegaard et kort hjørnespark til Willan. Sistnevnte svingte ballen inn, og Gabriel stanget inn 2-1 for Arsenal.

Men målfesten var ikke slutt ennå. Elneny dro frem skuddfoten, og satte inn et flott langskudd utenfor sekstenmeteren. Dermed endte det 3-1 i Aten.

Sportsnyheter

Eliteserien fotball 2022: Lillestrøm-Vålerenga (2-0)

Fansen roper «Fagermo ut» – treneren frykter ikke sparken

Vålerenga håpet å snu en vond trend i hatoppgjøret mot Lillestrøm, men i stedet ble avstanden opp til rivalen 13 poeng. Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation har likevel tillit til trener Dag-Eilev Fagermo.

Siste nytt

 • Fagermo inviterer supporterne til prat

  Dag-Eilev Fagermo og Klanen inviterer til en prat med hovedtreneren etter en periode med lite poeng og murring blant egne supportere.

  – Økta starter 12.00 og sjefen gjør seg tilgjengelig på Østblokka der det er høyt under taket, skriver klubben på Twitter.

  Vålerenga har ikke vunnet på de fire siste kampene og har bare 10 poeng så langt denne sesongen. Opp til erkerivalen og serieleder Lillestrøm, som de tapte 2–0 mot onsdag, er det hele 13 poeng.

  Eliteserien fotball 2022: Lillestrøm-Vålerenga (2-0)
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Kasper Fosser vant verdenscupsprinten i Borås

  Fosser var sterkest i sesongåpningen for orientererne og vant verdenscupsprinten i Borås torsdag. Heming-løperen vant verdenscupen sammenlagt i fjor og kunne ikke fått en bedre start på forsvaret av tittelen.

  23-åringen vant seks sekunder foran Tim Robertson fra New Zealand. Belgiske Yannick Michiels fulgte på tredjeplass.

  Nest beste nordmann var Lukas Liland på 11.-plass. De resterende nordmennene havnet langt bak.

  Sweden World Cup Orienteering
  Foto: Nisse Schmidt / AP
 • Jelena Välbe vraket til FIS-styret: – Det klareste signalet

  Den russiske skipresidenten Jelena Välbe ble torsdag ikke gjenvalgt i FIS-styret etter voldsomme reaksjoner på hennes kandidatur. Hun fikk 48 stemmer som var færrest av samtlige på valg.

  – Færrest stemmer til en av verdens største skinasjoner er det klareste signalet de kunne sendt på at Välbe ikke burde være med på denne avstemminga, mener NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt.

  Røste ble gjenvalgt og fortsetter i styret til Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS). Han fikk 106 stemmer. 115 av de 117 stemmeberettigede avga stemme.

  Norge, Sverige, Finland og Polen hadde alle gått sterkt ut mot Välbes kandidatur på forhånd.

  – Norge kommer ikke til å stemme på Russland, grunnet det grusomme som nå skjer i Ukraina, lovte den avtroppende norske skipresidenten Erik Røste til Adresseavisen.

  Välbe lot seg ikke rikke, og da FIS åpnet opp for at hun kunne stille til gjenvalg lå veien klar.

  I valget var det 23 kandidater til de 18 stillingene i FIS-styret, blant annet Erik Røste og Välbe.

  Jelena Välbe
  Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste