Hopp til innhold

Ødegaard ble historisk - scoret sitt første Arsenal-mål

Martin Ødegaard ble torsdag kveld første nordmann som scorer mål for Arsenal i en viktig borteseier i Europaligaen.

SCORET: Martin Ødegaard åpnet scoringskontoen i Arsenal.

Martin Ødegaard banket til fra rundt 20 meter og satte sin første scoring for Arsenal. Olympiacos' keeper Jose Sa burde nok hatt den, da ballen hadde retning rett på ham.

Men skuddet til den 22 år gamle nordmannen var tydeligvis for hardt, og det betød en viktig ledelse.

– Den har han ventet på, og det er en skikkelig suser! sa kommentator Endre Olav Osnes etter scoringen.

Ødegaard: – Det føles bra

TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt påpekte at det var svakt keeperspill, men han roset likevel nordmannen.

– Det viktigste her, var godt bidrag fra Martin. Han sikret godt utgangspunkt med den scoringen, sa Thorstvedt etter kampen.

Den norske Arsenal-profilen var selv fornøyd med sitt bidrag.

– Det føles bra. Det var en viktig seier for oss, og det er viktig å få noen bortemål. Det var en god forestilling av oss, så jeg er fornøyd, sier Ødegaard ifølge TV 2.

– Vi vet hvor viktig det er med bortemål i denne turneringen. Det var et godt tidspunkt å få scoringen på og sørge for ledelse til pause. Det var et godt øyeblikk, sier han.

Arsenal-trener Mikel Arteta var ikke helt fornøyd med sitt lag etter kampen.

– Vi må være mer nådeløse, jeg vil ikke gi noe gratis til motstanderen. Vi må fortjene seieren. Jeg er glad for seieren, sier Arteta på pressekonferansen etter kampen.

Arteta ble også spurt om hva han synes om Ødegaards innsats. Han ble spurt om det var dette målet som manglet fra eleven.

– Han kan gjøre det (score mål). Spillere som han, Saka, Smith-Rowe, de er der for å vinne kampen for oss. De må bli angripe mer, ta sjanser og skyte mer. Målet gir ham nok selvtillit, sier Arteta.

Første nordmann som gjør det

Ødegaard har spilt noen gode kamper i Arsenal-trøya, men han har ikke fått noen målpoeng for dem før nå. På det tidspunktet hadde han ett mål på to skuddforsøk i løpet av sine Arsenal-kamper.

Dette betyr også at han er første nordmann som scorer for London-klubben.

Det er Pål Lydersen og Håvard Nordtveit som har fått kamper for A-laget tidligere, men ingen av de har fått hull på byllen.

Men etter flere skremmeskudd, satte Youssef El-Arabi inn 1-1 for Olympiacos etter svakt keeperspill av Bernd Leno, som stormet ut idet El-Arabi banket til.

Ti minutter før slutt slo Ødegaard et kort hjørnespark til Willan. Sistnevnte svingte ballen inn, og Gabriel stanget inn 2-1 for Arsenal.

Men målfesten var ikke slutt ennå. Elneny dro frem skuddfoten, og satte inn et flott langskudd utenfor sekstenmeteren. Dermed endte det 3-1 i Aten.

Sportsnyheter

Slovenia gult kort

Absurd EM-situasjon: Gult kort til assistent skilte Danmark og Slovenia

Å skille Slovenia og Danmark skulle vise seg å være en svært vanskelig oppgave.

Kristoffer Løkberg

NRK-ekspert med voldsom England-tirade: – Jeg er fly forbanna

England får massiv kritikk etter svak kamp mot Slovenia. I NRK-studio gikk det en kule varmt for Kristoffer Løkberg.

Mia Rusthen

Roadracer Mia Rusthen har våknet til: – Puster selv uten respirator

Rusthen har ligget i koma siden den alvorlige ulykken under roadracing-VM i Italia i midten av juni.

Siste nytt

 • Tiril Udnes Weng: – Jeg er nok hacket

  Tirsdag kveld la langrennsløper Tiril Udnes Weng ut en oppdatering på Instagram, som viste et skjermbilde som skulle vise en lukrativ investering hun hadde gjort.

  Men det er ikke noe hun selv har lagt ut.

  – Ja, jeg er nok hacket. Jeg kommer meg ikke inn på brukeren min, skriver hun i en SMS til NRK.

  Weng legger til at hun er litt usikker på hva hun skal gjøre med det. Hun forteller videre at hun har fått en del meldinger etter Instagram-oppdateringen.

  – Jeg får håpe folk skjønner at de ikke skal investere, skriver hun.

  Tiril Weng
  Foto: NTB
 • Lewandowski ødela for Frankrike – gruppeseieren glapp

  Kylian Mbappés comeback-scoring var ikke nok og Frankrikes stjernegalleri må nøye seg med andreplass i gruppa etter 1-1 mot Polen.

  – Det er ikke imponerende, det Frankrike har vist, fastslo TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen.

  Mbappé showet lenge, men uten å sette ballen i nettet. Men da Ousmane Dembélé gikk i bakken i sekstenmeteren var han sikker. Frankrike fikk tildelt straffe og Mbappé satte ballen sikkert i nettet.

  Han feiret med å fjerne den mye omtalte maska.

  Målet var for øvrig Mbappés første EM-scoring noensinne.

  Det skulle senere bli noe dramatisk. Polen fikk straffespark etter en VAR-sjekk, men superspiss Robert Lewandowskis straffe ble reddet mesterlig.

  Polakken var kjapp på å påpeke at keeper Maignan var for tidlig ute, noe dommerteamet var enige i. Dermed skulle straffen tas på nytt.

  – Det der var flaks for Lewandowski, for det var ingen god straffe, kommenterte Gulbrandsen.

  Men senere skulle polakken være både god og heldig. Han ventet og ventet på keeperens første bevegelse. Maignan gikk riktig vei, men Barcelona-spissen satte ballen likevel i nettet via stolpen.

  Det betyr at Østerrike og Frankrike er sikret avansement, men Nederland ligger også svært godt an til å gå videre som gruppetreer.

  Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group D France v Poland
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Christian Michelsen blir ny trener i Sarpsborg 08

  Sarpsborg 08 bekrefter at Christian Michelsen er deres nye hovedtrener. Det skjer kort tid etter at svenske Stefan Billborn ble meldt ferdig i klubben.

  48-åringen er blitt enig med klubben om en avtale som gjelder ut 2026-sesongen.

  Michelsen har stått uten jobb siden han fikk sparken som Kristiansund-sjef i august i fjor, halvannet år etter at han hadde signert en ny fireårskontrakt.

  – Det er mange grunner til at jeg står her. Det er en hardtarbeidende klubb der mange flotte folk vil få ting til sammen. Sarpsborg har hatt imponerende perioder der man viser at alt er mulig, og den entusiasmen jeg har opplevd på stadion her som motstander er noe jeg vil oppleve med dem i ryggen. Jeg er stolt og ydmyk, sier Michelsen i en pressemelding.

  Eliteserien i fotball 2022: Kristiansund - Jerv (1-1)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal