Hopp til innhold

Ødegaard ble historisk - scoret sitt første Arsenal-mål

Martin Ødegaard ble torsdag kveld første nordmann som scorer mål for Arsenal i en viktig borteseier i Europaligaen.

SCORET: Martin Ødegaard åpnet scoringskontoen i Arsenal.

Martin Ødegaard banket til fra rundt 20 meter og satte sin første scoring for Arsenal. Olympiacos' keeper Jose Sa burde nok hatt den, da ballen hadde retning rett på ham.

Men skuddet til den 22 år gamle nordmannen var tydeligvis for hardt, og det betød en viktig ledelse.

– Den har han ventet på, og det er en skikkelig suser! sa kommentator Endre Olav Osnes etter scoringen.

Ødegaard: – Det føles bra

TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt påpekte at det var svakt keeperspill, men han roset likevel nordmannen.

– Det viktigste her, var godt bidrag fra Martin. Han sikret godt utgangspunkt med den scoringen, sa Thorstvedt etter kampen.

Den norske Arsenal-profilen var selv fornøyd med sitt bidrag.

– Det føles bra. Det var en viktig seier for oss, og det er viktig å få noen bortemål. Det var en god forestilling av oss, så jeg er fornøyd, sier Ødegaard ifølge TV 2.

– Vi vet hvor viktig det er med bortemål i denne turneringen. Det var et godt tidspunkt å få scoringen på og sørge for ledelse til pause. Det var et godt øyeblikk, sier han.

Arsenal-trener Mikel Arteta var ikke helt fornøyd med sitt lag etter kampen.

– Vi må være mer nådeløse, jeg vil ikke gi noe gratis til motstanderen. Vi må fortjene seieren. Jeg er glad for seieren, sier Arteta på pressekonferansen etter kampen.

Arteta ble også spurt om hva han synes om Ødegaards innsats. Han ble spurt om det var dette målet som manglet fra eleven.

– Han kan gjøre det (score mål). Spillere som han, Saka, Smith-Rowe, de er der for å vinne kampen for oss. De må bli angripe mer, ta sjanser og skyte mer. Målet gir ham nok selvtillit, sier Arteta.

Første nordmann som gjør det

Ødegaard har spilt noen gode kamper i Arsenal-trøya, men han har ikke fått noen målpoeng for dem før nå. På det tidspunktet hadde han ett mål på to skuddforsøk i løpet av sine Arsenal-kamper.

Dette betyr også at han er første nordmann som scorer for London-klubben.

Det er Pål Lydersen og Håvard Nordtveit som har fått kamper for A-laget tidligere, men ingen av de har fått hull på byllen.

Men etter flere skremmeskudd, satte Youssef El-Arabi inn 1-1 for Olympiacos etter svakt keeperspill av Bernd Leno, som stormet ut idet El-Arabi banket til.

Ti minutter før slutt slo Ødegaard et kort hjørnespark til Willan. Sistnevnte svingte ballen inn, og Gabriel stanget inn 2-1 for Arsenal.

Men målfesten var ikke slutt ennå. Elneny dro frem skuddfoten, og satte inn et flott langskudd utenfor sekstenmeteren. Dermed endte det 3-1 i Aten.

Siste nytt

 • Nytt skadeforfall for Norge - Nautnes ute mot Portugal

  Søndag kom beskjeden om at Caroline Graham Hansen ble skadet under fredagens kamp mot Østerrike og dermed ikke var blant spillerne som reiste sydover for kampen mot Portugal tirsdag.

  Mandag ble det også klart at Emilie Nautnes ikke blir md i tirsdagens kamp. Angriperen var ubenyttet reserve under kampen mot Østerrike.

  Pressesjef Halvor Lea opplyser til NRK at Nautnes ikke ble med til Portugal på grunn av en skade.

  Emilie Nautnes
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Friidrettsstjernenes sjef åpner for å bli Bjervig-erstatter

  Friidrettstoppen Erlend Slokvik sier han vil lytte dersom Norges Skiforbund skulle ønske ham som Espen Bjervigs erstatter som langrennssjef.

  Det er Adresseavisen som har spurt Slokvik hvordan han ville stille seg til en eventuell henvendelse fra skiforbundet.

  – Blir jeg forespurt, vil jeg vurdere det. Har foreløpig kontrakt i friidrett fram til Paris-OL i 2024, sier friidrettstoppen til avisen.

  Slokvik har vært sportssjef i Norges Friidrettsforbund siden 2018. (NTB)

  Erlend Slokvik på en pressekonferanse.
  Foto: Gorm Kallestad / NTB
 • Nederlandsk storkamp ble avbrutt etter skandalescener – skal fullføres for tomme tribuner

  De resterende 35 minuttene av søndagens storkamp i nederlandsk fotball mellom Ajax og Feyenoord skal spilles bak lukkede dører kommende onsdag.

  Det opplyser fotballforbundet i Nederland mandag.

  Søndagens oppgjør ble avbrutt tidlig i annen omgang fordi det ble kastet bluss på banen. Da ledet Feyenoord 3-0, og sinte Ajax-tilskuere sto bak uroen på tribunene. Tidligere i kampen var oppgjøret også stanset to ganger, for så å bli gjenopptatt.

  Etter avbrudd nummer tre kom det raskt beskjed om at kampen ikke ville bli spilt ferdig søndag, og publikum forlot dermed arenaen.

  På utsiden fortsatte voldelighetene. Rasende Ajax-fans knuste stadioninngangen, og det endte med kamper mellom supportere og ridende politi bevæpnet med tåregass.

  De stygge scenene representerte et nytt bunnpunkt i den krisen Ajax står i. Storklubben sliter både på og utenfor banen. Med bare fem poeng på fire kamper har det nederlandske mesterlaget opplevd sin dårligste start på en sesong siden 1964/65. (NTB)

  Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Molde må inn i «edderkopp-infisert» garderobe i cupen 01:10
Neste