Her får Stabæk-spilleren seiersstraff: – Jeg er ikke i humør til dette

MOSS/OSLO (NRK): Stabæk-spiller John Hou Sæter (20) angret skikkelig på et løfte han ga før cupkampen mot Moss.

SEIERSSTRAFF: Hou Sæter både vant og tapte på Melløs.

Laster innhold, vennligst vent..

Trønderen lovet nemlig å spise pølse i vaffel med ketchup og syltetøy dersom Stabæk gikk videre til tredje runde, og selv om seieren satt svært langt inne for eliteserielaget, ble det både avansement og østfoldsk delikatesse på 20-åringen.

– Jeg er ikke i humør til dette her, sier Hou Sæter idet seiersstraffen serveres rett etter kampslutt.

– Men det var godt, legger han til.

Den lengste veien til Ullevaal

Godt smakte også omsider seieren for Stabæk, men Hou Sæter og co. har gjort alt annet enn å imponere hittil i cupen. I første runde så Toni Ordinas' menn lenge ut i til å ryke mot tredjedivisjonslaget Ullern, og i kveld ble bæringene nødt til å spille ekstraomganger igjen.

– Vi ser hva som skjer når vi slipper oss ned noen hakk. Da blir det jevnere enn vi ønsker. Det så vi sist også, forklarer unggutten.

Resultattavlen viste 0-0 etter ordinær tid mellom Stabæk og det formsvake andredivisjonslaget Moss, til tross for at begge lag hadde hatt brukbare sjanser. Dermed måtte det mer fotball til på Melløs stadion.

– Vi får håpe vi slipper å spille 120 minutter hver kamp til finalen, sier Hou Sæter med glimt i øyet.

Boli avgjorde

Den første ekstraomgangen både kom og gikk uten scoringer, og nivåforskjellen mellom lagene var så godt som usynlig. Hou Sæter hadde et skudd i tverrliggeren, men også vertene var på offensiven, og Stabæk-keeper Mande Sayouba måtte ut i full strekk for å holde liv i eliteserielagets cupdrøm.

Etter lagenes andre sidebytte kom avgjørelsen.

Franck Boli ble spilt opp fra venstre i det 112. spilleminuttet. Ivorianeren dempet og skjøt fra kloss hold, og Anders Gundersen i Moss-målet kunne ikke gjøre stort annet enn å hente ballen ut av nettet.

Det ble kampens eneste scoring, og Stabæk halter videre til tredje runde.

MÅLET: Slik sendte Boli Stabæk videre i cupen.

– En fin opplevelse

Gjestene tok tilsynelatende ingen sjanser i forkant av møtet med nivå 3-laget Moss. Ordinas startet med så godt som alle av sine beste menn, men det skremte definitivt ikke vertene. Moss gjorde en god figur kampen igjennom, og oppgjøret kunne ha bikket begge veier.

– Det er en match vi kan vinne med litt flaks, oppsummerer Moss' Kjetil Berge.

– Vi viser hva som bor i laget. Det var en fin opplevelse, avslutter han.

Siste nytt

 • Ikke til finale på 200 m. medley

  Tomoe Zenimoto Hvas klarte ikke å kvalifisere seg til finale på 200 meter medley torsdag. Han endte sist i den første semifinalen.

  Hvas hadde ikke sjans til å kvalifisere seg til finale i den første semifinalen. Han kom sist i mål av samtlige med tiden 2.00,21. Det var over to og et halvt sekund bak tiden som kunne tatt Hvas til finale.

  Etterpå var han tydelig preget. I kvalifiseringsheatet knuste han sin norske rekord på distansen med 1.57,64. Det holdt til semifinaleplass.

  Hvas, som vant gull under ungdoms-OL i 2018, har norsk far og japansk mor, og bodde i OL-vertsnasjonen mellom 2007 og 2010.

  Hvas, som har japansk mor, var norsk flaggbærer sammen med stuperen Anne Tuxen under åpningsseremonien forrige uke. Mandag satte han norsk rekord på 200 meter butterfly med 1.56,30, men det holdt ikke til semifinaleplass. Han ble nummer 18 i den øvelsen.

  Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: Petr David Josek / AP
 • Navrestad videre til semifinalen

  Tore Navrestad tråkket seg inn til en plass i semifinalen i BMX-sykling.

  I samtlige av de tre rundene havnet 25-åringen på tredjeplass (av seks deltakere) bak en jevn duo bestående av franske Joris Daudet og nederlandske Joris Harmsen.

  Med det er han videre til semifinalen som sykles fra 03:00 natt til fredag norsk tid. Da gjenstår nye tre runder.

  Skulle han gå videre til finalen vil kun ett heat være mellom ham og en mulig OL-medalje.

  Tore Navrestad
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Borch trygt videre til finale

  Kjetil Borch har vist god form gjennom hele OL og var heller aldri spesielt truet i kampen om finalebillett i singlesculler.

  Det var de tre beste roerne fra semifinalen til Borch som gikk videre til finalen, og nordmannen holdt seg kontrollert innenfor de tre beste hele veien. Etter 1000 meter hadde han god margin ned til fjerdeplassen.

  Med tiden 6.42.92 i sterk vind tok han seg oppskriftsmessig videre med seier i sin egen semifinale.

  – Det gikk etter planen. Jeg er der jeg skal være. Jobben min i dag var å holde en høy snittfart, og det er godt å komme i mål uten å være helt utbrent. Jeg har et lite gir til, sier Borch til NRK etter semifinalen.

  I semifinalen etterpå kom det et aldri så lite sjokk på rostadion. Storfavoritten Oliver Zeidler fikk store problemer i vinden og klarte ikke bedre enn en fjerdeplass. Dermed er tyskeren ute av OL-finalen.

  Nå seiler danske Sverri Nilsen opp som den kanskje sterkeste konkurrenten til nordmannen, og Borch ser ikke bort ifra en tøff skandinavisk duell.

  – Jeg har visualisert det i flere år, så det er ikke umulig at det skjer. Så har vi en greker og en russer som er i god form. Det er et løp folk bør få med seg, sier Borch.

  Kjetil Borch er Norges eneste gjenværende medaljehåp i roing i Tokyo-OL etter at både Norges dobbeltsculler og dobbeltfirer har røket ut tidligere.

  Finalen går fredag og er den siste og avsluttende dagen med roing under sommerlekene i Tokyo.

  Kjetil Borch i semifinalen i singlesculler i Sommer-OL i Tokyo 29. juli 2021
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal