Her får Stabæk-spilleren seiersstraff: – Jeg er ikke i humør til dette

MOSS/OSLO (NRK): Stabæk-spiller John Hou Sæter (20) angret skikkelig på et løfte han ga før cupkampen mot Moss.

SEIERSSTRAFF: Hou Sæter både vant og tapte på Melløs.

Laster innhold, vennligst vent..

Trønderen lovet nemlig å spise pølse i vaffel med ketchup og syltetøy dersom Stabæk gikk videre til tredje runde, og selv om seieren satt svært langt inne for eliteserielaget, ble det både avansement og østfoldsk delikatesse på 20-åringen.

– Jeg er ikke i humør til dette her, sier Hou Sæter idet seiersstraffen serveres rett etter kampslutt.

– Men det var godt, legger han til.

Den lengste veien til Ullevaal

Godt smakte også omsider seieren for Stabæk, men Hou Sæter og co. har gjort alt annet enn å imponere hittil i cupen. I første runde så Toni Ordinas' menn lenge ut i til å ryke mot tredjedivisjonslaget Ullern, og i kveld ble bæringene nødt til å spille ekstraomganger igjen.

– Vi ser hva som skjer når vi slipper oss ned noen hakk. Da blir det jevnere enn vi ønsker. Det så vi sist også, forklarer unggutten.

Resultattavlen viste 0-0 etter ordinær tid mellom Stabæk og det formsvake andredivisjonslaget Moss, til tross for at begge lag hadde hatt brukbare sjanser. Dermed måtte det mer fotball til på Melløs stadion.

– Vi får håpe vi slipper å spille 120 minutter hver kamp til finalen, sier Hou Sæter med glimt i øyet.

Boli avgjorde

Den første ekstraomgangen både kom og gikk uten scoringer, og nivåforskjellen mellom lagene var så godt som usynlig. Hou Sæter hadde et skudd i tverrliggeren, men også vertene var på offensiven, og Stabæk-keeper Mande Sayouba måtte ut i full strekk for å holde liv i eliteserielagets cupdrøm.

Etter lagenes andre sidebytte kom avgjørelsen.

Franck Boli ble spilt opp fra venstre i det 112. spilleminuttet. Ivorianeren dempet og skjøt fra kloss hold, og Anders Gundersen i Moss-målet kunne ikke gjøre stort annet enn å hente ballen ut av nettet.

Det ble kampens eneste scoring, og Stabæk halter videre til tredje runde.

MÅLET: Slik sendte Boli Stabæk videre i cupen.

– En fin opplevelse

Gjestene tok tilsynelatende ingen sjanser i forkant av møtet med nivå 3-laget Moss. Ordinas startet med så godt som alle av sine beste menn, men det skremte definitivt ikke vertene. Moss gjorde en god figur kampen igjennom, og oppgjøret kunne ha bikket begge veier.

– Det er en match vi kan vinne med litt flaks, oppsummerer Moss' Kjetil Berge.

– Vi viser hva som bor i laget. Det var en fin opplevelse, avslutter han.

Siste nytt

 • Pirlo blir ny Juventus-trener

  Tidligere Juventus-spiller, Andrea Pirlo, tar over som trener for den italienske storklubben. Det bekrefter klubben på sin egen nettside.

  Bekreftelsen kommer samme dag som beskjeden om at den tidligere treneren Maurizio Sarri fikk sparken. Til tross for gull i hjemlig liga i sin første sesong fikk Sarri sparken da «den gamle dame» røyk ut av mesterligaen for franske Lyon på fredag.

  Andrea Pirlo
  Foto: Dylan Martinez / Reuters
 • Dønnum sikret poeng mot Bodø/Glimt

  Da Bodø/Glimt tok turen til Oslo for å møte Vålerenga forventet nok de fleste at den suverene serielederen skulle ta med seg tre poeng. Slik ble det ikke.

  Vålerenga scoret i kampens første minutt, og selv om gjestene spilte seg til ledelse etter pause, klarte de ikke å holde ledelsen gjennom kampen. Et kvarter før slutt fant Aron Dønnum nettmaskene til 2-2. som ble sluttresultatet.

  Hjemmelaget klatret opp til tredjeplass, og Moldes luke til Glimt er nå på bare fire poeng.

  Aron Dønnum
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Jansen hjalp lagkamerat til seier

  Lørdag syklet flere nordmenn det historiske rittet Milano - San Remo, hvor Amund Grøndahl Jansen hjalp sin lagkamerat Wout Van Aert til seier.

  Belgieren vant rittet knepent foran Julian Alaphilippe. Jansen endte på 45. plass og ble beste nordmann.

  Amund Grøndahl Jansen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal