Hopp til innhold

Her får Stabæk-spilleren seiersstraff: – Jeg er ikke i humør til dette

MOSS/OSLO (NRK): Stabæk-spiller John Hou Sæter (20) angret skikkelig på et løfte han ga før cupkampen mot Moss.

SEIERSSTRAFF: Hou Sæter både vant og tapte på Melløs.

Laster innhold, vennligst vent..

Trønderen lovet nemlig å spise pølse i vaffel med ketchup og syltetøy dersom Stabæk gikk videre til tredje runde, og selv om seieren satt svært langt inne for eliteserielaget, ble det både avansement og østfoldsk delikatesse på 20-åringen.

– Jeg er ikke i humør til dette her, sier Hou Sæter idet seiersstraffen serveres rett etter kampslutt.

– Men det var godt, legger han til.

Den lengste veien til Ullevaal

Godt smakte også omsider seieren for Stabæk, men Hou Sæter og co. har gjort alt annet enn å imponere hittil i cupen. I første runde så Toni Ordinas' menn lenge ut i til å ryke mot tredjedivisjonslaget Ullern, og i kveld ble bæringene nødt til å spille ekstraomganger igjen.

– Vi ser hva som skjer når vi slipper oss ned noen hakk. Da blir det jevnere enn vi ønsker. Det så vi sist også, forklarer unggutten.

Resultattavlen viste 0-0 etter ordinær tid mellom Stabæk og det formsvake andredivisjonslaget Moss, til tross for at begge lag hadde hatt brukbare sjanser. Dermed måtte det mer fotball til på Melløs stadion.

– Vi får håpe vi slipper å spille 120 minutter hver kamp til finalen, sier Hou Sæter med glimt i øyet.

Boli avgjorde

Den første ekstraomgangen både kom og gikk uten scoringer, og nivåforskjellen mellom lagene var så godt som usynlig. Hou Sæter hadde et skudd i tverrliggeren, men også vertene var på offensiven, og Stabæk-keeper Mande Sayouba måtte ut i full strekk for å holde liv i eliteserielagets cupdrøm.

Etter lagenes andre sidebytte kom avgjørelsen.

Franck Boli ble spilt opp fra venstre i det 112. spilleminuttet. Ivorianeren dempet og skjøt fra kloss hold, og Anders Gundersen i Moss-målet kunne ikke gjøre stort annet enn å hente ballen ut av nettet.

Det ble kampens eneste scoring, og Stabæk halter videre til tredje runde.

MÅLET: Slik sendte Boli Stabæk videre i cupen.

– En fin opplevelse

Gjestene tok tilsynelatende ingen sjanser i forkant av møtet med nivå 3-laget Moss. Ordinas startet med så godt som alle av sine beste menn, men det skremte definitivt ikke vertene. Moss gjorde en god figur kampen igjennom, og oppgjøret kunne ha bikket begge veier.

– Det er en match vi kan vinne med litt flaks, oppsummerer Moss' Kjetil Berge.

– Vi viser hva som bor i laget. Det var en fin opplevelse, avslutter han.

Sportsnyheter

John Arne Riise fikk muligheten på straffe.

John Arne Riise fikk strekk – så scoret han i comebacket

Etter seks år som fotballpensjonist, er Liverpool-legenden med den fryktinngytende venstrefoten tilbake som spiller. Nå på norsk nivå seks.

Siste nytt

 • Sandvolleyball: Norsk finaleseier i nasjonscupen

  Norge vant herrefinalen i kvalifiseringsturneringen i den europeiske nasjonscupen i sandvolleyball torsdag. Det skjedde på hjemmebane i Lillesand.

  Finalen ble spilt mot England som best av tre kamper. Hendrik Mol og Mathias Berntsen åpnet med å slå Frederick Bialokoz/Issa Batrane 2-1 i sett (18-21, 21-19, 15-11).

  Samme spenning ble det ikke med medaljegrossistene Anders Mol og Christian Sørum i aksjon. De tok seg enkelt av Javier Bello/Joaquin Bello med 21-10, 21-16.

  I kvinnefinalen ble det norske 0-2-tap i begge kampene mot Tyskland. Kristine Larsdatter Garder og Ingrid Lunde røk 22-24, 18-21 for Laura Ludwig/Louisa Lippmann, mens Sunniva Helland-Hansen og Emilie Olimstad spilte 17-21, 19-21 i møtet med Svenja Müller/Cinja Tillmann. (NTB)

  EM Sandvolleyball i München 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Reistads scoringsshow hjalp Esbjerg til sluttspillgull

  Henny Reistad var skarpest foran mål da Esbjerg banket tittelforsvarer Odense 34-21 og vant det danske sluttspillet i håndball.

  Uavgjort ville vært nok for Esbjerg etter en knepen borteseier i første finalekamp, men i egen hall ville laget ha en skikkelig fest. Det gikk hardt ut over Odense.

  Reistad hamret inn åtte av vertenes mål, og det var doblet så mange som neste spiller på toppscorerlista. Esbjerg gikk til pause med 18-12-ledelse.

  Som vanlig var det Esbjergs norske kontingent som markerte seg offensivt. I tillegg til Reistad scoret også Nora Mørk (4), Vilde Ingstad (4), Kristine Breistøl (3), Marit Røsberg Jacobsen (3) og Sanna Solberg-Isaksen (1).

  Odense hadde også norske bidrag med tre mål fra både Maren Aardahl og Tonje Løseth. (NTB)

  EHF FINAL4 2023 Kvinner: FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Tsjekkisk sensasjon til finale i Roland-Garros – full kollaps for verdenstoeren

  Karolina Muchova slo til med et dramatisk comeback og booket finaleplass i Roland-Garros. Hun avverget en matchball i møtet med Aryna Sabalenka.

  Alt lå til rette for Sabalenka i tredje sett. Belaruseren ledet 5-2 og var ett poeng unna finalen i Paris, men lot sjansen glippe. Det skulle koste verdenstoeren dyrt.

  Muchova kom mesterlig tilbake og dunket inn to vellykkede bruddballer. Tsjekkeren servet så nådeløst hjem seieren i en kamp som endte 7-6 (7-5), 6-7 (5-7), 7-5.

  For første gang er hun finaleklar i en Grand Slam-turnering. (NTB)

  APTOPIX France Tennis French Open
  Foto: Christophe Ena / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste