Hopp til innhold

Rosenborg sikret sin 12. NM-tittel: – De som antyder at vi er mette, kan ta seg en kopp te

ULLEVAAL STADION (NRK): Rosenborg-profilene slår tilbake mot antydninger om en mett og splittet spillergruppe etter at laget sikret seg sin tredje «The Double» på fire år.

CUPFINALE MENN 2018 RBK - SIF ULLEVAAL STADION

HISTORISKE: Rosenborg og Odd deler nå rekorden over antall NM-titler.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Selv om Strømsgodset og Mustafa Abdellaoue åpnet best, og tok ledelsen etter 13. minutter, brukte Rosenborg kun fem minutter på å slå tilbake ved kaptein Mike Jensen.

Få minutt før pause var kampen snudd, etter at Anders Konradsen stanget inn 2–1 mot gamleklubben.

Et heldig lår-touch fra Nicklas Bendtner økte ledelsen, og på overtid var Bendtner der igjen. Alene med keeper Sætra banket en iskald danske inn sin andre scoring i cupfinalen.

Dermed har Rosenborg utlignet Odds rekord på tolv NM-titler. Ti av de tolv titlene har vært en del av en «Double», altså at laget har vunnet både Eliteserien og Cupen i samme sesong.

Ingen andre lag har klart den bragden mer enn én gang.

Se alle målene fra cupfinalen nederst i artikkelen.

Helland: – Enorm glede

Pål André Helland har blitt en cupspesialist, og har nå tre cupgull med Rosenborg og ett med Hødd. Han mener dagens triumf er det synlige beviset på at RBK ikke er mette.

– De som antyder det kan ta seg en kopp te. Den gleden vi viser over å vinne i lag er helt enorm. Media har prøvd å skape splid i spillergruppen den uken her, ved å sette oss opp mot hverandre. Likevel snur vi kampen sammen. I dag er alle på plass, Nicklas (Bendtner) scorer to, og André (Hansen) står godt, sier Helland etter å ha fått utdelt sin fjerde kongepokal.

Bendtner ble til slutt kampens store spiller, med sine to scoringer. Rosenborg og Bendtner har fått mye kritikk denne sesongen, men står altså likevel med «The Double» etter endt sesong.

– Det er deilig etter en turbulent sesong. Det er et godt stempel å sette, i en sesong som har vært svingende vinner vi likevel «The Double», sier Bendtner like etter kampslutt.

CUPFINALE MENN 2018 RBK - SIF ULLEVAAL STADION

HELTEN: Nicklas Bendtner viste seg fra sin beste side.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

André Hansen føyer seg inn i rekken over RBK-profiler som mener de viser karakter etter nok en dobbelttriumf.

– Det eneste som tynger er at vi ikke har vist oss fra en bedre side i Europa. Ellers har vi nådd alle våre mål, sier keeperkjempen etter at sesongen nå går mot slutten.

Trenerteamet: – Resultatmessig kan vi ikke gjøre det bedre

Rosenborgs assistenttrener, Trond Henriksen, er enig med lagets danske spiss. Han synes dette beviser at laget ikke har vært så svake som mange har kritisert dem for å være.

– Vi er gode nok til å vinne «The Double». Det er vi fornøyde med. Vi er dyktige, selv om det er tøft rundt oss. Vi klarer å prestere til tross for støy, sier Henriksen med henvisning til de som har kritisert manglende utvikling etter sparkingen av Kåre Ingebrigtsen.

Cupfinalen og den kommende Europa League-kampen mot RB Leipzig kan være Rini Coolens siste kamper som trener for Rosenborg. Han vil ikke snakke om hans fremtid som Rosenborg-trener, men Coolen mener han har levert etter at han fikk jobben som midlertidig trener for klubben.

– Ja, det har vært turbulent, men resultatmessig kan vi ikke gjøre det så mye bedre. Det første målet var å kvalifisere seg til spill i Europa, det klarte vi. Deretter skulle vi vinne ligaen, det klarte vi også. Og nå har vi vunnet cupen, sier Coolen, som likevel mener at mye kan bli bedre.

– Med tanke på hvordan vi har spilt kan vi bedre oss, men i dag spiller vi vår beste kamp på lenge. Det er fint å levere gode kamper når det virkelig gjelder, sier Coolen.

Diskutable dommeravgjørelser

Strømsgodsets trener, Bjørn Petter Ingebretsen, var naturligvis skuffet etter å ha tapt 4–1 i cupfinalen.

– Vi hadde muligheter i dag, men vi var ikke dyktige nok. Vi slipper inne litt enkle mål, og scorer ikke på våre sjanser. Da blir det som det blir, sier Ingebretsen.

Selv om Rosenborg til slutt skapte klart mest i kampen, var det flere diskuterbare dommersituasjoner i finalen som fort kunne vippet Strømsgodsets vei.

RBKs 2-1-scoring kom etter et hjørnespark de trolig aldri skulle fått. Dommer pekte mot hjørneflagget, selv om det på bildene kan se ut som om RBK-ving Samuel Adegbenro var sist innom ballen.

I tillegg ropte Godset-spillerne på straffe i 1. omgang, etter at Tore Reginiussen la Tokmac Nguen i bakken innenfor egen 16-meter.

– Klønete av Reginiussen. Der er han og Rosenborg heldige som slipper unna, sa NRKs ekspertkommentator Carl-Erik Torp om situasjonen.

CUPFINALE MENN 2018 RBK - SIF ULLEVAAL STADION

FRUSTRASJON: Strømsgodset var i flere diskusjoner med dommer Trond Ivar Døvle.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Også i 2. omgang, etter 56. minutter, ropte Godset på straffe. Igjen var Reginiussen involvert, da han holdt tak i Jonathan Parr. Igjen lot Trond Ivar Døvle spillet gå videre.

– Reginiussen er på grensen også der, men Parr faller for lett, var Torps dom over situasjonen.

Godset-trener Ingebretsen vil derimot ikke kritisere dommer Døvle etter cupfinalen

– Vi har ikke spesielt mye med oss, men jeg har ikke sett situasjonene igjen. Sånn er det av og til, jeg regner med at alle gjorde sitt beste utpå der, sier Ingebretsen etter kampslutt.

Kaptein Jakob Glesnes sier at de ikke får gjort noe med eventuelle dommerfeil.

– Det er mye snakk om det nå, men det hjelper ingenting for oss. Det burde kanskje vært straffe, men vi får ikke gjort noe med det nå.

Se alle målene fra cupfinalen:

Siste nytt

  • Windingstad avslutter samarbeid

    Alpinist Rasmus Windingstad avslutter samarbeidet med skimerket Stöckli. Det bekrefter han selv på Instagram.

    30-åringen skriver at han er takknemlig for samarbeidet over de siste fire årene.

    – Det var på tide å gå videre og prøve noe nytt, spent på de kommende sesongene, skriver Windingstad.

    Han bekrefter dermed at han ikke er helt ferdig med alpinkarrieren enda, men røper ikke hvilket skimerke han kjører på kommende sesong.

    Stöckli har blant annet stjernen Marco Odermatt blant sine utøvere.

    Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom
    Foto: SEAN M. HAFFEY / AFP
  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal