Stabæk slapp med skrekken mot 3.-divisjonslag

(Ullern-Stabæk 3–5 e.e.o.) Ullern så lenge ut til å stå for årets cupbombe, men Stabæk reddet avansementet etter en sein, dramatisk opphenting.

Ullern skremte Stabæk med å lede 2-0 helt til det bare var få minutter igjen. Da fikk Stabæk to kjappe mål og det ble ekstraomganger. Stabæk vant til slutt 5-3.
Mål:
Emmanuel Bergstroem (11, 13)
Torbjoern Rosvoll (112)
Franck Boli (87, 117)
Ohi Anthony Omoijuanfo (89)
Ola Brynhildsen (96)
Martin Rønning Ovenstad (98)

SLIK GIKK DET FOR SEG: Se referat fra cupkampen mellom Ullern og Stabæk.

Laster innhold, vennligst vent..

Det som skulle bli et behagelig avbrekk fra en ellers tøff start i Eliteserien utviklet seg til en skikkelig slitekamp for Stabæks del i første runder av cupen. Ullern spiller til vanlig i tredjedivisjons avdeling én, men mot naboene fra landets øverste nivå fremstod de både uredde og dyktige.

To kjappe scoringer fra Emmanuel Bergstrøm sørget for at hjemmelaget kunne ta pause med en sjokkerende 2-0-ledelse. En ledelse som kunne vært enda større.

Emmanuel Bergstrøm, Ullern

TOMÅLSHELT: Emmanuel Bergstrøm var i ferd med å sende ut Stabæk, men laget fra Eliteserien slapp med skrekken.

Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

Stabæk hevet seg betraktelig etter hvilen, men måtte vente lenge på nettsus. Både Ohi Omoijuanfo, Tonny Brochmann og Franck Boli var flere ganger svært nær scoring. Tre minutter før full tid lykkes det endelig for sistnevnte, og to minutter senere var det Ohis tur til å beseire en ellers strålende Ullern-keeper Jonas Vatne Brauti.

I ekstraomgangene var Stabæk de hakkene over Ullern som divisjonsforskjellen skulle tilsi. Men, det ble på ny spenning da Ullern reduserte til 4–3 med ti minutter igjen, etter at Stabæk hadde scoret to raske i første ekstraomgang. 5–3 scoringen signert Franck Boli fjernet derimot all tvil: Stabæk er videre i cupen.

– Ikke bra nok

Ohi Omoijuanfo var mannen som reddet ekstraomganger for Stabæk. Han er langt fra fornøyd med hvordan laget fremstod i store deler av kampen.

– Vi slipper inn for enkle mål, det har vi gjort i Eliteserien også. Det ble en tøff kamp, og dette er ikke godt nok, sier Ohi etter kampslutt.

Til helgen venter Brann i Bergen. Stabæk må opp flere hakk fra kveldens kamp, mener Stabæk-spissen.

– Vi skal få kjørt oss om vi spiller slik mot Brann.

Ohi Omoijuanfo

UTLIGNINGEN: Ohi Omoijuanfo og Stabæk sleit lenge mot Ullern, men reddet ekstraomganger minuttet før full tid.

Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

Tomålshelten hylles av egne fans og motspillere

Emmanuel Bergstrøm så altså lenge ut til å bli kampens store spiller. Etter kampen er tomålsscoreren omgitt av nye fans.

– Det gjør ikke noe at det ble tap, alle gutta spilte bra, lyder det fra den unge fanskaren.

Men selv er Bergstrøm litt skuffet.

– Det er litt trist at vi slipper inn på slutten der. Vi sliter, og de har mye ball. Da får vi ikke til det vi gjorde i starten av kampen.

En av dem som sørget for at snuoperasjonen var mulig, var Stabæks 18 år gamle Ola Brynhildsen. Det var han som økte til 3–2 i første ekstraomgang. Det var en deilig følelse, sier Brynhildsen.

– Vi lå under nesten hele kampen, så det var veldig deilig å snu det. All ære til Ullern, de var utrolige gode i dag.

Siste nytt

 • Silje Solberg klar for storklubb

  Den norske målvakten Silje Solberg er klar for den ungarske storklubben Györ, det melder klubben på sine nettsider. 29-åringen slutter seg til klubben som har vunnet mesterligaen de tre siste sesongene til sommeren. Der blir hun lagvenninne med Stine Bredal Oftedal, Amanda Kurtovic og Veronica Kristiansen for storklubben. – Jeg er veldig glad for å bli del av Györ i sommer. Det er det beste laget i verden, og det gleder meg. Jeg ønsker å innfri de store forventningene her, og jeg ønsker å ta del i klubbens suksess, sier Solberg.

  Silje Solberg under VM i fjor
  Foto: Charly Triballeau / AFP
 • Brann signerer kantspiller

  Finske Robert Taylor har signert en treårsavtale med Brann, det melder klubben på sin nettside. Taylor har spilt ti kamper for det finske landslaget og spilt de siste sesongene for Tromsø. – Det er fantastisk å endelig være her. Det var kjæresten min som leste at Brann var interessert og da ville jeg dit med en gang. Det har vært noen stressende uker, men nå er jeg glad for at alt endelig er i orden, sier Taylor.

  Robert Taylor i aksjon for Tromsø forrige sesong
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Iranske fotballag truer med boikott

  Fire av Irans beste fotballag truer med å boikotte den asiatiske mesterligaen hvis et antatt forbud mot internasjonale kamper i landet ikke fjernes. Fredag opplyste Irans fotballforbund at Det asiatiske fotballforbundet (AFC) nekter landet å arrangere internasjonale kamper i landet, noe som innebærer at kampene må spilles i et annet land. AFC har imidlertid ikke bekreftet om et slikt forbud har blitt vedtatt. Esteghlal, Persepolis, Sepahan og Shahr Khodro er Irans lag i årets mesterliga i Asia. I en felles uttalelse sier klubbene at de kun vil delta i turneringen hvis de får spille hjemmekampene sine i Iran. Det skriver nyhetsbyrået AFP. (NTB)

  Truer med boikott
  Foto: Atta Kenare / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal