Hopp til innhold

Norge med perfekt utgangspunkt: – Skal ikke ta av

TRONDHEIM (NRK): Norge og Torbjørn Bergerud sikret tre seire på tre kamper da de slo Portugal. Det gir håndballgutta en stor fordel i hovedrunden i EM.

Torbjørn Bergerud

GOD DAG: Torbjørn Bergerud fortsatte der han slapp mot Frankrike. Han ble kåret til banens beste.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– De to poengene vi spiller om i dag kan være liv eller død, uttalte NRKs ekspert, Håvard Tvedten, før gruppefinalen mot Portugal.

Eller i hvert fall forskjellen på en semifinaleplass og spill om medaljer, eller hjemreise etter hovedrunden. Og foran 9000 tilskuere i Trondheim Spektrum viste Norge at de fortjente å få med seg full pott videre, i motsetning til storlagene Danmark eller Sverige.

Fire kamper venter i Malmø, og de to beste går til semifinale.

– Vi har et ekstremt skummelt lag, sier Sander Sagosen, og gliser.

– Nå har Norge råd til å tape én, kanskje til og med to kamper, og likevel gå videre. Et perfekt utgangspunkt, mener Tvedten.

Harald Reinkind

I GANG: Flere spillere lyktes mot Portugal, blant annet Harald Reinkind.

Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix

– Det kan ha alt å si, men er jo vanskelig å vite på forhånd. Nå har vi best mulig utgangpunkt. Det er klart det er fortsatt er press, men ikke det presset på oss at vi må vinne alle kampene, sier Harald Reinkind seg enig i.

Mener Danmark er favoritt

Danskene er avhengig av hjelp fra Island mot Ungarn for å sikre avansement. I tillegg møter Norge vinner av gruppe F, Slovenia, Sverige og Island.

– Selv om Danmark har tapt, så rangerer jeg dem på topp. Bak der er det jevnt. Det blir fire steintøffe kamper, sier Reinkind, som scoret på fire av fire mot Portugal - som også skal til Malmø.

– Det er topp nasjoner og vi må levere maks, men står Torbjørn (Bergerud) som han står nå så ser det bra ut, mener Christian O'Sullivan.

Sagosen skulle gjerne sett at Norge kunne fortsette å spille sine kamper på hjemmebane, fremfor sør i Sverige.

– Vi skal ikke ta av ennå, for det er lang vei til semifinale. Vi kriger og arbieder mot det målet. Og så viser vi at vi har 16 stykker som virkelig er sultne og gira på det, sier 24-åringen.

– Vi skal holde beina godt plantet på jorden. Det blir beintøft, slår landslagssjef Christian Berge fast.

– Deilig at det klaffet

For det var mange som viste seg frem mot et offensivt Portugal. Selv om Norge til tider trøblet med overtallsspillet til motstanderen, og gjorde flere tekniske feil enn tidligere i EM, bidra Magnus Abelvik Rød (seks mål) og keeper Bergerud sterkt til tomålsseier til pause.

– Det var veldig deilig at det klaffet, forteller Rød, som fikk hvile i andre omgang.

Magnus Abelvik Rød

I SLAG: Magnus Abelvik Rød viste seg endelig skikkelig frem i EM. Det ble seks mål på én omgang.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Etter en tur i garderoben var mye av rusket borte. Førstemålvakten bare økte redningsprosenten. Forsvaret stoppet alt. Og Norge scoret på forsøk etter forsøk.

På de første åtte minuttene i andre omgang slapp de bare inn ett, og ledet plutselig med sju.

– Jeg vet jo at jeg er god. Men jeg kommer ikke til å stå her å skryte meg opp i skyene, det kommer jeg ikke til å gjøre. Men det var en solid prestasjon i dag, av hele laget, sier Bergerud.

Sagosen roser lagkameratene

Portugal ga ikke opp og bød på kamp hele veien inn, men da Magnus Jøndal satte inn sitt sjuende mål, og ble toppscorer, var det ingen tvil om norsk seier. Gøran Johannessen slo tilbake med seks mål, og Harald Reinkind scoret på fire av fire. Det ble det en solid seksmålsseier av.

– Jeg er fornøyd, for vi visste Portugal var vanskelig å spille imot. Torbjørn står fantastisk, og vi fikk i gang mange. Det var veldig positivt, roser Berge på TV3.

– Det er et lag, og det har vi sagt hele veien. Jeg har tatt mye ansvar til nå, og i dag er det andre som melder seg på og tar ansvar. Jeg synes vi egentlig har full kontroll på kampen hele veien. Vi kommer til enkle mål, og så hjelper det å ha en keeper som lukker sjappa, sier Sagosen.

 • Norges neste kamp er mot vinneren av gruppe E på fredag, enten Island eller Ungarn. Klokkeslett er ikke fastsatt.

Sportsnyheter

Premier League - Liverpool v Crystal Palace

Klopp ut mot stjernesigneringen: – Ikke sånn han bør oppføre seg

Darwin Núñez (23) fikk en skrekkdebut hjemme på Anfield: Storsigneringen mistet hodet og skallet ned danske Joachim Andersen da Crystal Palace fikk med seg ett poeng. Nå venter en alvorsprat med Jürgen Klopp.

Situasjonen gjorde NRK-Post redd: – Man skal være heldig om ingen løper på deg

Jakob Ingebrigtsen hadde få problemer med å ta seg videre på 1500-meterforsøket i EM, men det kunne fort blitt svært dramatisk.

Siste nytt

 • Smitte i den norske troppen – Ertzgaard ute av EM

  EM-uttatte Lakeri Ertzgaard har testet positivt for korona og mister dermed mesterskapet i München.

  Friidrettsforbundets lege, Ove Talsnes, sier de har hatt strenge smittevernregler under hele EM, men at det er tilnærmet umulig å gardere seg 100 prosent.

  Ertzgaard var tatt ut til det norske laget på 4x400 meter stafett. Hun løp også førsteetappen av stafetten under VM i Eugene, der også Linn Oppegaard, Elisabeth Slettum og Amalie Iuel løp.

  – Vi opprettholder det strenge regimet og poengterer viktigheten av håndhygiene, munnbind og avstand i alle situasjoner, sier Talsnes i pressemeldingen.

  Verdensmesterskapet i friidrett 2022
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Thomsen på 9.-plass i EM-finalen i kule

  Marcus Thomsen (24) fikk det ikke til å stemme i mandagens kulefinale i friidretts-EM i München. Han ble nummer ni etter et lengstestøt på 19,91 meter.

  Vossingen kom seg aldri over 20 meter. Han åpnet med 19,36 før hans beste resultat kom i andre omgang, mens det ble et dødt forsøk i den tredje.

  Thomsen måtte ha fått til bedre enn 20,01 for å bli blant de åtte som fikk være med videre i finalens tre siste omganger.

  Tidligere på dagen havnet han på 8.-plass med 20,32 som bestenotering i kvalifiseringen.

  Forrige måned ble Thomsen nummer ti i VM-finalen. Der var hans lengste støt på 20,66 meter. Han har 20,89 som sesongbeste og en personlig rekord på 21,09. (NTB)

  EM friidrett 2022 i München
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Skotheim på tredje i EM-tikampen

  Sander Skotheim er nummer tre sammenlagt etter fem øvelser i tikampen i friidretts-EM. Han klatret flere hakk som bestemann i høyde, og leverte en sterk 400 meter.

  Tiden 48,30 var klar personlig rekord for Skotheim.

  – Det var gøy, men det var helt jævlig. Det var tungt på slutten, sa en tydelig utslitt Skotheim til NRK.

  På høydehopp leverte han et hopp på 2,11 meter var det ingen i feltet som greide å slå. Innsatsen tok Skotheim opp fra 5.- til 3.-plass i sammendraget med en poengscore på 4324.

  Simon Ehammer fra Sveits topper tikampen med 4661 poeng, italienske Dario Dester er toer med 4327 poeng.

  Skotheim åpnet tikampen med å løpe 10,98 på 100 meter. Deretter ble det 7,56 meter i lengde. 20-åringen var med det oppe på 3.-plassen totalt. I kule noterte han 13,65 meter. (NTB/NRK)

  EM friidrett 2022 i München
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste