Hopp til innhold

Norge med perfekt utgangspunkt: – Skal ikke ta av

TRONDHEIM (NRK): Norge og Torbjørn Bergerud sikret tre seire på tre kamper da de slo Portugal. Det gir håndballgutta en stor fordel i hovedrunden i EM.

Torbjørn Bergerud

GOD DAG: Torbjørn Bergerud fortsatte der han slapp mot Frankrike. Han ble kåret til banens beste.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– De to poengene vi spiller om i dag kan være liv eller død, uttalte NRKs ekspert, Håvard Tvedten, før gruppefinalen mot Portugal.

Eller i hvert fall forskjellen på en semifinaleplass og spill om medaljer, eller hjemreise etter hovedrunden. Og foran 9000 tilskuere i Trondheim Spektrum viste Norge at de fortjente å få med seg full pott videre, i motsetning til storlagene Danmark eller Sverige.

Fire kamper venter i Malmø, og de to beste går til semifinale.

– Vi har et ekstremt skummelt lag, sier Sander Sagosen, og gliser.

– Nå har Norge råd til å tape én, kanskje til og med to kamper, og likevel gå videre. Et perfekt utgangspunkt, mener Tvedten.

Harald Reinkind

I GANG: Flere spillere lyktes mot Portugal, blant annet Harald Reinkind.

Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix

– Det kan ha alt å si, men er jo vanskelig å vite på forhånd. Nå har vi best mulig utgangpunkt. Det er klart det er fortsatt er press, men ikke det presset på oss at vi må vinne alle kampene, sier Harald Reinkind seg enig i.

Mener Danmark er favoritt

Danskene er avhengig av hjelp fra Island mot Ungarn for å sikre avansement. I tillegg møter Norge vinner av gruppe F, Slovenia, Sverige og Island.

– Selv om Danmark har tapt, så rangerer jeg dem på topp. Bak der er det jevnt. Det blir fire steintøffe kamper, sier Reinkind, som scoret på fire av fire mot Portugal - som også skal til Malmø.

– Det er topp nasjoner og vi må levere maks, men står Torbjørn (Bergerud) som han står nå så ser det bra ut, mener Christian O'Sullivan.

Sagosen skulle gjerne sett at Norge kunne fortsette å spille sine kamper på hjemmebane, fremfor sør i Sverige.

– Vi skal ikke ta av ennå, for det er lang vei til semifinale. Vi kriger og arbieder mot det målet. Og så viser vi at vi har 16 stykker som virkelig er sultne og gira på det, sier 24-åringen.

– Vi skal holde beina godt plantet på jorden. Det blir beintøft, slår landslagssjef Christian Berge fast.

– Deilig at det klaffet

For det var mange som viste seg frem mot et offensivt Portugal. Selv om Norge til tider trøblet med overtallsspillet til motstanderen, og gjorde flere tekniske feil enn tidligere i EM, bidra Magnus Abelvik Rød (seks mål) og keeper Bergerud sterkt til tomålsseier til pause.

– Det var veldig deilig at det klaffet, forteller Rød, som fikk hvile i andre omgang.

Magnus Abelvik Rød

I SLAG: Magnus Abelvik Rød viste seg endelig skikkelig frem i EM. Det ble seks mål på én omgang.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Etter en tur i garderoben var mye av rusket borte. Førstemålvakten bare økte redningsprosenten. Forsvaret stoppet alt. Og Norge scoret på forsøk etter forsøk.

På de første åtte minuttene i andre omgang slapp de bare inn ett, og ledet plutselig med sju.

– Jeg vet jo at jeg er god. Men jeg kommer ikke til å stå her å skryte meg opp i skyene, det kommer jeg ikke til å gjøre. Men det var en solid prestasjon i dag, av hele laget, sier Bergerud.

Sagosen roser lagkameratene

Portugal ga ikke opp og bød på kamp hele veien inn, men da Magnus Jøndal satte inn sitt sjuende mål, og ble toppscorer, var det ingen tvil om norsk seier. Gøran Johannessen slo tilbake med seks mål, og Harald Reinkind scoret på fire av fire. Det ble det en solid seksmålsseier av.

– Jeg er fornøyd, for vi visste Portugal var vanskelig å spille imot. Torbjørn står fantastisk, og vi fikk i gang mange. Det var veldig positivt, roser Berge på TV3.

– Det er et lag, og det har vi sagt hele veien. Jeg har tatt mye ansvar til nå, og i dag er det andre som melder seg på og tar ansvar. Jeg synes vi egentlig har full kontroll på kampen hele veien. Vi kommer til enkle mål, og så hjelper det å ha en keeper som lukker sjappa, sier Sagosen.

  • Norges neste kamp er mot vinneren av gruppe E på fredag, enten Island eller Ungarn. Klokkeslett er ikke fastsatt.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal