Norge med perfekt utgangspunkt: – Skal ikke ta av

TRONDHEIM (NRK): Norge og Torbjørn Bergerud sikret tre seire på tre kamper da de slo Portugal. Det gir håndballgutta en stor fordel i hovedrunden i EM.

Torbjørn Bergerud

GOD DAG: Torbjørn Bergerud fortsatte der han slapp mot Frankrike. Han ble kåret til banens beste.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– De to poengene vi spiller om i dag kan være liv eller død, uttalte NRKs ekspert, Håvard Tvedten, før gruppefinalen mot Portugal.

Eller i hvert fall forskjellen på en semifinaleplass og spill om medaljer, eller hjemreise etter hovedrunden. Og foran 9000 tilskuere i Trondheim Spektrum viste Norge at de fortjente å få med seg full pott videre, i motsetning til storlagene Danmark eller Sverige.

Fire kamper venter i Malmø, og de to beste går til semifinale.

– Vi har et ekstremt skummelt lag, sier Sander Sagosen, og gliser.

– Nå har Norge råd til å tape én, kanskje til og med to kamper, og likevel gå videre. Et perfekt utgangspunkt, mener Tvedten.

Harald Reinkind

I GANG: Flere spillere lyktes mot Portugal, blant annet Harald Reinkind.

Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix

– Det kan ha alt å si, men er jo vanskelig å vite på forhånd. Nå har vi best mulig utgangpunkt. Det er klart det er fortsatt er press, men ikke det presset på oss at vi må vinne alle kampene, sier Harald Reinkind seg enig i.

Mener Danmark er favoritt

Danskene er avhengig av hjelp fra Island mot Ungarn for å sikre avansement. I tillegg møter Norge vinner av gruppe F, Slovenia, Sverige og Island.

– Selv om Danmark har tapt, så rangerer jeg dem på topp. Bak der er det jevnt. Det blir fire steintøffe kamper, sier Reinkind, som scoret på fire av fire mot Portugal - som også skal til Malmø.

– Det er topp nasjoner og vi må levere maks, men står Torbjørn (Bergerud) som han står nå så ser det bra ut, mener Christian O'Sullivan.

Sagosen skulle gjerne sett at Norge kunne fortsette å spille sine kamper på hjemmebane, fremfor sør i Sverige.

– Vi skal ikke ta av ennå, for det er lang vei til semifinale. Vi kriger og arbieder mot det målet. Og så viser vi at vi har 16 stykker som virkelig er sultne og gira på det, sier 24-åringen.

– Vi skal holde beina godt plantet på jorden. Det blir beintøft, slår landslagssjef Christian Berge fast.

– Deilig at det klaffet

For det var mange som viste seg frem mot et offensivt Portugal. Selv om Norge til tider trøblet med overtallsspillet til motstanderen, og gjorde flere tekniske feil enn tidligere i EM, bidra Magnus Abelvik Rød (seks mål) og keeper Bergerud sterkt til tomålsseier til pause.

– Det var veldig deilig at det klaffet, forteller Rød, som fikk hvile i andre omgang.

Magnus Abelvik Rød

I SLAG: Magnus Abelvik Rød viste seg endelig skikkelig frem i EM. Det ble seks mål på én omgang.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Etter en tur i garderoben var mye av rusket borte. Førstemålvakten bare økte redningsprosenten. Forsvaret stoppet alt. Og Norge scoret på forsøk etter forsøk.

På de første åtte minuttene i andre omgang slapp de bare inn ett, og ledet plutselig med sju.

– Jeg vet jo at jeg er god. Men jeg kommer ikke til å stå her å skryte meg opp i skyene, det kommer jeg ikke til å gjøre. Men det var en solid prestasjon i dag, av hele laget, sier Bergerud.

Sagosen roser lagkameratene

Portugal ga ikke opp og bød på kamp hele veien inn, men da Magnus Jøndal satte inn sitt sjuende mål, og ble toppscorer, var det ingen tvil om norsk seier. Gøran Johannessen slo tilbake med seks mål, og Harald Reinkind scoret på fire av fire. Det ble det en solid seksmålsseier av.

– Jeg er fornøyd, for vi visste Portugal var vanskelig å spille imot. Torbjørn står fantastisk, og vi fikk i gang mange. Det var veldig positivt, roser Berge på TV3.

– Det er et lag, og det har vi sagt hele veien. Jeg har tatt mye ansvar til nå, og i dag er det andre som melder seg på og tar ansvar. Jeg synes vi egentlig har full kontroll på kampen hele veien. Vi kommer til enkle mål, og så hjelper det å ha en keeper som lukker sjappa, sier Sagosen.

 • Norges neste kamp er mot vinneren av gruppe E på fredag, enten Island eller Ungarn. Klokkeslett er ikke fastsatt.

Sportsnyheter

Gråtkvalt Weng avslørte ukjente drama: – Alt har vært helt håpløst

OBERSTDORF (NRK): Heidi Weng har tidvis vært en skygge av seg selv i vinter. Etter å ha avsluttet VM med sølv på tremila, avslører hun at det har vært mye motgang det siste året.

Siste nytt

 • Til EM-semifinale

  Vladimir Vukicevic tok seg videre fra forsøksheatet på 60 meter hekk i friidretts-EM innendørs. Søndag løper han semifinale i polske Torun.

  29-åringen avanserte med tiden 7,78. Han var tredje raskest i det første heatet. Siden de fire beste var sikret å gå videre, slapp Vukicevic å vente på tider fra andre heat.

  Han har 7,69 som bestenotering på 60 meter hekk.

  Semifinale og finale står på søndagens EM-program. (NTB)

  AfMdgyMeK3M
  Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
 • Skuffende norsk slalåm-dag

  Det ble en skuffende norsk dag i slalåm, med kun Thea Louise Stjernesund fra start i andre omgang i Jasna. Hun kjørte til en 25.-plass, og det var kun én utøver som fullførte og hadde dårligere tid enn henne.

  Mikaela Shiffrin kjørte derimot mesterlig, og tok seieren foran Petra Vlhová.

  I første omgang stilte Kristin Lysdahl, Mina Fürst Holtmann og Kristina Riis-Johannessen, i tillegg til Stjernesund.

  VM i alpint 2021, Cortina
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Ingebrigtsen klar for ny EM-finale

  Jakob Ingebrigtsen løp inn til tredjeplass på 3000 meter forsøket i friidretts-EM innendørs lørdag formiddag. Ingebrigtsen ble nummer tre på tiden 7:49,52, som er ny personlig bestetid på distansen innendørs. Finalen løpes søndag kl. 17.52.

  Poland European Indoor Athletics Championships
  Foto: Darko Vojinovic / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal