Norge med perfekt utgangspunkt: – Skal ikke ta av

TRONDHEIM (NRK): Norge og Torbjørn Bergerud sikret tre seire på tre kamper da de slo Portugal. Det gir håndballgutta en stor fordel i hovedrunden i EM.

Torbjørn Bergerud

GOD DAG: Torbjørn Bergerud fortsatte der han slapp mot Frankrike. Han ble kåret til banens beste.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– De to poengene vi spiller om i dag kan være liv eller død, uttalte NRKs ekspert, Håvard Tvedten, før gruppefinalen mot Portugal.

Eller i hvert fall forskjellen på en semifinaleplass og spill om medaljer, eller hjemreise etter hovedrunden. Og foran 9000 tilskuere i Trondheim Spektrum viste Norge at de fortjente å få med seg full pott videre, i motsetning til storlagene Danmark eller Sverige.

Fire kamper venter i Malmø, og de to beste går til semifinale.

– Vi har et ekstremt skummelt lag, sier Sander Sagosen, og gliser.

– Nå har Norge råd til å tape én, kanskje til og med to kamper, og likevel gå videre. Et perfekt utgangspunkt, mener Tvedten.

Harald Reinkind

I GANG: Flere spillere lyktes mot Portugal, blant annet Harald Reinkind.

Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix

– Det kan ha alt å si, men er jo vanskelig å vite på forhånd. Nå har vi best mulig utgangpunkt. Det er klart det er fortsatt er press, men ikke det presset på oss at vi må vinne alle kampene, sier Harald Reinkind seg enig i.

Mener Danmark er favoritt

Danskene er avhengig av hjelp fra Island mot Ungarn for å sikre avansement. I tillegg møter Norge vinner av gruppe F, Slovenia, Sverige og Island.

– Selv om Danmark har tapt, så rangerer jeg dem på topp. Bak der er det jevnt. Det blir fire steintøffe kamper, sier Reinkind, som scoret på fire av fire mot Portugal - som også skal til Malmø.

– Det er topp nasjoner og vi må levere maks, men står Torbjørn (Bergerud) som han står nå så ser det bra ut, mener Christian O'Sullivan.

Sagosen skulle gjerne sett at Norge kunne fortsette å spille sine kamper på hjemmebane, fremfor sør i Sverige.

– Vi skal ikke ta av ennå, for det er lang vei til semifinale. Vi kriger og arbieder mot det målet. Og så viser vi at vi har 16 stykker som virkelig er sultne og gira på det, sier 24-åringen.

– Vi skal holde beina godt plantet på jorden. Det blir beintøft, slår landslagssjef Christian Berge fast.

– Deilig at det klaffet

For det var mange som viste seg frem mot et offensivt Portugal. Selv om Norge til tider trøblet med overtallsspillet til motstanderen, og gjorde flere tekniske feil enn tidligere i EM, bidra Magnus Abelvik Rød (seks mål) og keeper Bergerud sterkt til tomålsseier til pause.

– Det var veldig deilig at det klaffet, forteller Rød, som fikk hvile i andre omgang.

Magnus Abelvik Rød

I SLAG: Magnus Abelvik Rød viste seg endelig skikkelig frem i EM. Det ble seks mål på én omgang.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Etter en tur i garderoben var mye av rusket borte. Førstemålvakten bare økte redningsprosenten. Forsvaret stoppet alt. Og Norge scoret på forsøk etter forsøk.

På de første åtte minuttene i andre omgang slapp de bare inn ett, og ledet plutselig med sju.

– Jeg vet jo at jeg er god. Men jeg kommer ikke til å stå her å skryte meg opp i skyene, det kommer jeg ikke til å gjøre. Men det var en solid prestasjon i dag, av hele laget, sier Bergerud.

Sagosen roser lagkameratene

Portugal ga ikke opp og bød på kamp hele veien inn, men da Magnus Jøndal satte inn sitt sjuende mål, og ble toppscorer, var det ingen tvil om norsk seier. Gøran Johannessen slo tilbake med seks mål, og Harald Reinkind scoret på fire av fire. Det ble det en solid seksmålsseier av.

– Jeg er fornøyd, for vi visste Portugal var vanskelig å spille imot. Torbjørn står fantastisk, og vi fikk i gang mange. Det var veldig positivt, roser Berge på TV3.

– Det er et lag, og det har vi sagt hele veien. Jeg har tatt mye ansvar til nå, og i dag er det andre som melder seg på og tar ansvar. Jeg synes vi egentlig har full kontroll på kampen hele veien. Vi kommer til enkle mål, og så hjelper det å ha en keeper som lukker sjappa, sier Sagosen.

 • Norges neste kamp er mot vinneren av gruppe E på fredag, enten Island eller Ungarn. Klokkeslett er ikke fastsatt.

Siste nytt

 • Eriksen bekreftet til Inter

  Danske Christian Eriksen (27) har signert for Inter, det bekrefter klubben på sine nettsider. Eriksen kommer fra Engelske Tottenham Hotspur, og har signert en kontrakt med den Italienske storklubben med varighet ut juni 2024.

  Laster Twitter-innhold
 • Klæbo går ikke i NM

  Johannes Høsflot Klæbo står over NM på ski som starter torsdag, skriver Adresseavisen. Ifølge avisen føler ikke skistjernen seg i form og har derfor bestemt seg for å stå over mesterskapet.

  Klæbo
  Foto: Terje Pedersen
 • Djokovic mot Federer i semifinalen

  Novak Djokovic vann dagens andre kvartfinale i Australian Open og Møter Roger Federer i semifinalen.

  Djokovic hadde små problem med Milos Raonic og vann med 6-4, 6-3 og 7-6 (6/1).

  Novak Djokovic
  Foto: Greg Wood / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal