Northug går i «Tre Kronor»

Etter flere dager med stikk til norske idrettstopper, stiller Petter Northug i helgen med en spesiallaget svenskedrakt.

Northugs konkurransedrakt i Bruksvallarna

TRE KRONOR: Petter Northug stiller til start i en spesiallaget svenskedrakt i Bruksvallarna i helgen.

Foto: Privat

Til helgen åpner Petter Northug langrennssesongen i svenske Bruksvallarna iført en spesiallaget drakt. Drakten er i det svenske flaggets farger, blått og gult, med det svenske nasjonalsymbolet «Tre Kronor» på brystet.

– Det er jo fine farger i det svenske flagget så den er sikkert kjempefin, sier svenskenes landslagstrener i langrenn, Rikard Grip, som selv ikke har sett drakten enda.

Den nye drakten til Northug er svært lik den det svenske ishockeylandslaget bruker. Da NRK beskrev Northugs drakt til SVTs kommentator i langrenn, Jacob Hård, lo han før han sa:

– Det er jo hyggelig at han flørter litt med det svenske publikumet.

Stikk til Norge

Northug har i det siste kommet med flere stikk til norske idrettstopper på Instagram. Tirsdag la han blant annet ut dette ironiske bildet.

Samme dag som det ble kjent at Norges Idrettsforbund brukte over 100.000 på alkohol på én restaurant under OL i London i 2012, la Northug ut dette bildet.

Hyllest

I 2015 stilte Petter Northug til start i Bruksvallarna i en hvit drakt med blå og gule farger på. Mye lik de svenske langrennsløpernes drakt. I år har han valgt en enda mer forseggjort variant.

– Som Petter (Northug) sa i 2015 er dette en hyllest, sier Northugs manager, Are Sørum Langås.

– Vi har hatt store opplevelser i Sverige. Vi blir godt mottatt og trives veldig godt der, sier Langås.

Gammel dieselmotor

Rikard Grip tror ikke Northug satser spesielt hardt på helgens konkurranse, men har store forventninger til sesongen som kommer.

– Petter (Northug) kommer til å gå fort i vinter, det er jeg helt overbevist om.

Langås tror det skal bli godt for Northug å komme i gang med skirenn.

– Han er en litt gammel dieselmotor, så han trenger noen renn på å komme i gang, sier Langås.

Siste nytt

 • Hirscher vant – trippelt østerriksk

  Marcel Hirscher hadde et hav av tid etter den første omgangen. Den ledelsen tok han vare på, og østerrikeren vant slalåmrennet i Åre. På plassene bak fulgte lagkameratene Michael Matt og Marco Schwarz. Henrik Kristoffersen endte til slutt på en 9.- plass.

  Alpine Skiing - FIS Alpine World Ski Championships - Men's Slalom
  Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters
 • To rekorder og seier for Lundby

  Maren Lundby satte like så godt to kvinne-bakkerekorder i Oberstdorf søndag. I 1. omgang ble det 135 meter, og i finaleomgangen landet Toten-hopperen på 135,5 meter. Hun vant med ni poeng ned til tyske Juliane Seyfarth. Sara Takanashi tok 3.-plassen. – For tiden driver Maren skihopping på et nivå ingen norsk skihopper, noensinne, har vært på før henne, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK.

 • Pinlig tap for Real Madrid

  Real Madrids gullsjanser er i ferd med å forsvinne etter at de rotet bort en 1-0-ledelse og tapte 1–2 hjemme mot bunnlaget Girona søndag. Hovedstadsklubben ligger på en tredjeplass i den spanske ligaen og har nå ni poeng opp til ledende Barcelona.

  Spain La Liga
  Foto: Andrea Comas / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal