Northug går i «Tre Kronor»

Etter flere dager med stikk til norske idrettstopper, stiller Petter Northug i helgen med en spesiallaget svenskedrakt.

Northugs konkurransedrakt i Bruksvallarna

TRE KRONOR: Petter Northug stiller til start i en spesiallaget svenskedrakt i Bruksvallarna i helgen.

Foto: Privat

Til helgen åpner Petter Northug langrennssesongen i svenske Bruksvallarna iført en spesiallaget drakt. Drakten er i det svenske flaggets farger, blått og gult, med det svenske nasjonalsymbolet «Tre Kronor» på brystet.

– Det er jo fine farger i det svenske flagget så den er sikkert kjempefin, sier svenskenes landslagstrener i langrenn, Rikard Grip, som selv ikke har sett drakten enda.

Den nye drakten til Northug er svært lik den det svenske ishockeylandslaget bruker. Da NRK beskrev Northugs drakt til SVTs kommentator i langrenn, Jacob Hård, lo han før han sa:

– Det er jo hyggelig at han flørter litt med det svenske publikumet.

Stikk til Norge

Northug har i det siste kommet med flere stikk til norske idrettstopper på Instagram. Tirsdag la han blant annet ut dette ironiske bildet.

Samme dag som det ble kjent at Norges Idrettsforbund brukte over 100.000 på alkohol på én restaurant under OL i London i 2012, la Northug ut dette bildet.

Hyllest

I 2015 stilte Petter Northug til start i Bruksvallarna i en hvit drakt med blå og gule farger på. Mye lik de svenske langrennsløpernes drakt. I år har han valgt en enda mer forseggjort variant.

– Som Petter (Northug) sa i 2015 er dette en hyllest, sier Northugs manager, Are Sørum Langås.

– Vi har hatt store opplevelser i Sverige. Vi blir godt mottatt og trives veldig godt der, sier Langås.

Gammel dieselmotor

Rikard Grip tror ikke Northug satser spesielt hardt på helgens konkurranse, men har store forventninger til sesongen som kommer.

– Petter (Northug) kommer til å gå fort i vinter, det er jeg helt overbevist om.

Langås tror det skal bli godt for Northug å komme i gang med skirenn.

– Han er en litt gammel dieselmotor, så han trenger noen renn på å komme i gang, sier Langås.

Siste nytt

 • Gode Graham Hansen-nyheter

  Caroline Graham Hansen er på plass på Norges trening i Nice onsdag kveld. Hun fikk en leddbåndskade mot Sør-Korea, men deltar på oppvarmingen og leker seg med ball. – Hevelsen har gått veldig ned, og det er deilig. Jeg føler at jeg klarer å gå bra i dag, sa hun i møtet med pressen tidligere onsdag.

  Caroline Graham Hansen
  Foto: Tommy Barstein / NRK
 • Enrique slutter som Spanias trener

  Luis Enrique trekker seg som trener for Spania, melder det spanske fotballforbundet. Enrique forlot troppen rett i forkant av Malta-kampen i mars. Han hastet hjem, og pressen har omtalt saken både som en «prekær familiesituasjon» og «personlige utfordringer». Assistent Roberto Moreno overtar jobben.

  Spanias landslagstrener Luis Enrique
  Foto: Cristina Quicler / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal