Poker-Northug gir blanke i Giske

Trond Giske mener Petter Northug «spytter titusenvis av frivillige i ansiktet» når han spiller poker i utlandet. – Jeg driter i hva Giske mener, sier Northug til NRK.

Petter Northug

Petter Northug fnyser av kritikken fra Trond Giske. Her er han under NM i Latvia tidligere i år.

Foto: Meek, Tore / Scanpix

Trond Giske

Næringsminster Trond Giske.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX
Northug

Petter Northug er på plass i Las Vegas.

Foto: Anders Engeland / NRK
 • Hva synes du om at Petter Northug spiller poker i utlandet? Diskutér i kommentarfeltet nederst i saken!

Næringsministeren gikk til frontalangrep mot profilerte pokerspillere under et seminar i Stavanger i forrige uke.

– Ingenting provoserer meg mer enn idrettsutøvere som reiser til Latvia for å spille poker, sa Giske ifølge Aftenposten.

Nå er Northug på plass i poker-VM i Las Vegas , og har store planer om å kjempe om utenlandske millioner - uansett hva næringsministeren sier.

NRK viser ham klippet av Giske, og langrennsesset fnyser av politikerens utspill.

– Han får si akkurat hva han vil. Hva Tond Giske sier om andre folk, det driter jeg i, sier Northug til NRK.

– Jeg bidrar på min måte

Giske begrunnet utbruddet med at det blir mindre midler igjen til norsk idrett når nordmenn bruker penger på utenlandske spillselskaper.

– Når toppidrettsutøvere gjør det, spytter de titusenvis av frivillige i ansiktet, sa Giske blant annet under seminaret.

Northug mener han må få lov til å ha interesser også utenfor langrennssporet.

– Poker er en interesse som kanskje er med på å gjøre at jeg får motivasjon til å gjøre det jeg må for å være med i toppen. Når det er så mye oppmerksomhet rundt meg, må jeg bare være rå og stenge ute det andre folk mener hele tiden, sier Northug.

VM-kongen er sterkt uenig i at han «spytter frivillige i ansiktet».

– Sammen med en sponsor i vår samlet jeg de største talentene vi har mellom 14 og 17 år, og hadde dem på camp på Meråker. Jeg føler jeg bidrar på min måte, jeg og, sier Northug, og legger til at han gjør sitt beste for å få barn og unge til å ha lyst til å gå på ski.

Har blitt kritisert før

Northug har vært over middels interessert i poker i en lang periode. Han begynner å bli en rutinert pokerspiller også i turneringssammenheng, og har blant annet sittet rundt samme bort som tennisstjernen Boris Becker under European Poker Tour u Monte Carlo.

Under VM i fjor kjempet han blant annet med Marcus Hellner.

Mange har kritisert Northug for pokerspillingen, blant annet Inge Andersen i Norsk Idrettsforbund, men inntil videre har det gått lite inn på hovedpersonen.

– Gleder meg

I Las Vegas skal skistjernen spille i 12 timer allerede første dag. Over 6000 spillere er med, og det koster rundt 10.000 dollar å delta. Vinneren sitter igjen med omtrent 10 millioner dollar.

I fjor vant Northug over 100.000 kroner, og nå håper han på en reprise.

– Det er ikke hver dag man stiller til start i et VM, så jeg kjenner at jeg gleder meg, sier han.

 • Hva synes du om at Petter Northug spiller poker i utlandet? Diskutér i kommentarfeltet under videoen!
Video Northug får passet påskrevet

Se video: Giske refser poker-Northug.

Siste nytt

 • Friidretten fryser OL-kvalifisering

  Det internasjonale friidrettsforbundet har satt kvalifiseringsperioden for Tokyo-OL på vent til desember. Det skriver de i en pressemelding.

  Det betyr at det ikke vil være mulig å kvalifisere seg til OL frem til 1. desember. Utøvere som allerede er kvalifisert etter at kvalifiseringsperioden åpnet i fjor, vil fortsatt være kvalifisert.

  Avgjørelsen er tatt etter samtaler med utøverkommisjonen. Resultater oppnådd før 1. desember kan registreres som verdensrekorder, kontinentale eller nasjonale rekorder, men de vil ikke kvalifisere til OL eller telle på verdensrankingen.

  FILE PHOTO: A 3D printed Olympics logo is seen in front of displayed "Tokyo 2021" words in this illustration
  Foto: Dado Ruvic / Reuters
 • Eliteseriestart utsatt igjen

  Forbudet mot idrettsarrangementer til 15. juni betyr at Norges Fotballforbunds planer for sesongstart i norsk toppfotball må utsettes igjen.

  Kulturminister Abid Raja (V) opplyste tirsdag at regjeringens tiltak for å hindre videre smitte av koronaviruset forlenges inn i juni. Folk skal holde minst to meters avstand til hverandre og ikke samles i grupper på flere enn fem.

  – Det finnes en rekke scenarioer nede på tegnebrettet hos oss, men de avhenger helt av hvor lenge denne krisen varer og hvilke muligheter vi har på de gjenstående dagene i 2020, sa NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB mandag.

  Eliteserien fotball 2019: Rosenborg - Ranheim (3-2).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Bislett Games utsatt

  Bislett Games, som skulle vært arrangert 11. juni 2020, blir utsatt eller avlyst.

  – Vi jobber nå med alternative kalendere. Det jobbes også med alternative formater. Over påske kommer Diamond League ut med en pressemelding hvor man har noe å melde. Det samme gjør vi fra Bislett, sier stevneleder Steinar Hoen til NRK.

  Han sier han støtter tiltakene som regjeringen har gjort, og vil jobbe med å finne en løsning for å arrangere et Bislett Games, i ett eller annet format, senere.

  Bislett Games 2019
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal