Northug hedret foran 60.000 tilskuere

Petter Northug mottok femmilsgullet på OLs avslutningsseremoni.

Petter Northug

MIDTPUNKT: Petter Northug på toppen av seierspallen mens 'Ja, vi elsker' spilles på OLs avslutningsseremoni.

Foto: NRK / NRK

Petter Northug

GULLGUTT: Northug smilte og ante lite om at grafikken på tv-skjermen viste at han var svensk bronsemedaljevinner.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Avslutningsseremonien ble en spesiell opplevelse for OL-kongen Petter Northug som mottok gullmedaljen på femmila foran 60.000 tilskuere og millioner av tv-seere.

- Det var spesielt å stå på podiet, spesielt da nasjonalsangen ble spilt foran en så stor forsamling. Det ga frysninger nedover hele ryggen, sa gullvinneren.

Først bar Northug det norske flagget inn på seremonien, og så like etter, i starten av programmet, var han midtpunktet da han sto på toppen av pallen med OL-ilden i bakgrunnen.

- Det var stort å ta imot gullmedaljen foran en så stor folkemasse. Det var skikkelig stemning og skikkelig trøkk, sa Northug til NRK.

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Video: Her får Northug gullet

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Tabbe

Helt knirkefritt gikk imidlertid ikke medaljeutdelingen, på grafikken på tv-skjermen var det klusset med medaljer og nasjonalitet slik at "norske" Johan Olsson ble presentert som gullvinner og "svenske" Petter Northug som bronsevinner. I virkeligheten var det motsatt. Sølvvinner, tyske Axel Teichmann, ble imidlertid presentert på korrekt måte.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Petter Northug

TABBE: Slik så det ut på medaljeutdeling etter femmila. Gull til 'norske' Johan Olsson og bronse til 'svenske' Petter Northug.

Foto: NRK

Markerte Kumaritashvilis dødsfall

Vancouver-OL startet på verst tenkelig måte med dødsfallet til den georgiske akeren Nodar Kumaritashvili .

Dette ble markert på avslutningsseremonien søndag.

- Til det georgiske folk: Vi er så lei oss for tapet av deres landsmann. Alle canadiere og andre som er samlet her deler deres sorg. Måtte arven etter Nodar Kumaritashvili aldri bli glemt, sa lederen for organisasjonskomiteen i Vancouver John Furlong.

– Under disse lekene har vi tatt del i en drøm som altfor tidlig tok slutt, sa IOC-president Jacques Rogge.

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Video: Se Rogge minne Kumaritashvili

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Strålende leker

Videre i talen skrøt Rogge av lekene og påpekte at selv om Kumaritashvili aldri fikk leve sin drøm, har andre utøvere fått oppflyt sine drømmer i løpet av de drøye to ukene i Vancouver.

- Disse lekene har vært strålende og vennskapelige. Jeg håper alle verdens unge igjen samles i Sochi i 2014, sa IOC-presidenten.

Siste nytt

 • 15.000 Serbia-billettar selde

  Billettsalet til playoff-semifinalen mot Serbia 26. mars tok til i går, og allereie er 15.000 billettar selde, melder NFF. Begge langsidene på Ullevaal er så godt som utselde.

  Kampen er første steget i EM-kvalifiseringa via nasjonsligaen. Om Norge slår Serbia, ventar ny Ullevaal-kamp mot enten Skottland eller Israel 31. mai, om ein plass i EM-sluttspelet til sommaren.

  Mulige endringer i nasjonsligaen i fotball
  Foto: Håkon Mosvold Larsen
 • Norendal slått ut i kvalifiseringen

  Snowboardstjernen Silje Norendal (26) ble nummer ti i big air-kvalifiseringen i verdenscupen i Beijing torsdag. Det holdt ikke til finaleplass. De åtte beste kjørerne tok seg videre til finalen. Norendal var 10,5 poeng fra en finaleplass.

  Silje Norendal tok VM-sølv
  Foto: Rick Bowmer / AP
 • Tyske medier: Haaland til Dortmund

  Erling Braut Haaland skal onsdag ha vært på besøk hos Borussia Dortmund for å ha samtaler med den tyske storklubben, melder avisen Ruhr Nachrichten.

  Den tyske avisen baserer sin sak på det som omtales som «sammenfallende informasjon» både avisen selv og lokalradiostasjonen Radio 91.2 skal sitte på.

  Avisen hevder at Haaland og hans agent Mino Raiola skal ha landet på flyplassen i Dortmund onsdag for å ha samtaler med ledelsen i den tyske storklubben.

  Den tyske avisen som melder nyheten regnes blant de aller mest troverdige når det gjelder Borussia Dortmund-nytt.

  Champions League - Group E - FC Salzburg v Liverpool
  Foto: John Sibley / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal