– Kaster en skygge over OL

IOK-president Jaques Rogge synes akeulykken fredag er tragisk. Nå vil det georgiske laget fortsette i OL for å hedre Nodar Kumaritashvili.

Jaques Rogge under pressekonferansen etter akeulykken i Vancouver

IOK-president Jaques Rogge var svært medtatt under fredagens pressekonferanse.

Foto: Richard Heathcote/Getty Images / Scanpix/AFP

21 år gamle Kumaritashvili omkom etter å ha kjørt ut av akebanen under treningen i Whistler fredag.

Kumaritashvili ble slengt ut da han gikk inn i banens siste sving i nærmere 150 km i timen, og krasjet inn i en bærekonstruksjon på siden.

Georgia vurderte en stund å trekke laget sitt fra OL som en følge av ulykken, men har nå valgt å delta både på åpningssermonien og i lekene til ære for Kumaritashvili.

– En tragisk ulykke

– Dette er en veldig trist dag. En ung utøver mistet livet mens han holdt på med sin store lidenskap. Han trente hardt for å delta i OL, og så skjer denne tragiske ulykken, sa president i Den internasjonale olympiske komité, Jaques Rogge på en pressekonferanse fredag.

– Jeg har ikke ord for hva jeg føler. Vi har pratet med den georgiske presidenten som er her i Vancouver og familien til Kumaritashvili, og vi er alle i sjokk over tragedien.

Nodar Kumaritashvili

Nodar Kumaritashvili under sitt treningsløp som endte tragisk.

Foto: Pawel Kopczynski-Files / Scanpix/Reuters

Etterforsker ulykken

Rogge sender nå sine tanker til familien, vennene og kollegene til 21-åringen.

– Hele den olympiske familien er i sorg etter ulykken som helt klart kaster en skygge over lekene, sier Rogge til nyhetsbyrået AFP.

Dødsulykken blir nå etterforsket, og det er ennå ikke klart om akekonkurransen lørdag blir avlyst.

– Det vil legges fram en rapport før OL-øvelsen starter. Vi kommer tilbake med mer informasjon på et senere tidspunkt, sa Rogge.

Siste nytt

 • Kong Harald til Old Trafford

  Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær får kong Harald på Old Trafford-tribunen under kampen mot Liverpool søndag. Det bekrefter klubben overfor VG. Kong Harald skal være Solskjærs gjest, og de to skal også møtes etter kampen.

  Kong Harald
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Utsetter El Clásico-oppgjøret

  El Clásico-oppgjøret mellom Barcelona og Real Madrid 26. oktober er utsatt på grunn av urolighetene i Barcelona, melder Sky Sports.

  FILE PHOTO: Joan Gamper Trophy - Barcelona v Arsenal
  Foto: Albert Gea / Reuters
 • Sølv til Sletsjøe i padle-VM

  Anna Margrete Sletsjøe tok fredag sølv i U23-VM i padling på distansen K1 maraton. Distansen gikk over 22 kilometer i Shaoxing i Kina. Sletsjøe tok igjen tetfeltet etter cirka fem kilometer etter en dårlig start.

  Anna Sletsjøe (nummer to fra venstre)

Sendeplan

Kl. Program Kanal