NRK Meny
Normal

– Kaster en skygge over OL

IOK-president Jaques Rogge synes akeulykken fredag er tragisk. Nå vil det georgiske laget fortsette i OL for å hedre Nodar Kumaritashvili.

Jaques Rogge under pressekonferansen etter akeulykken i Vancouver

IOK-president Jaques Rogge var svært medtatt under fredagens pressekonferanse.

Foto: Richard Heathcote/Getty Images / Scanpix/AFP

21 år gamle Kumaritashvili omkom etter å ha kjørt ut av akebanen under treningen i Whistler fredag.

Kumaritashvili ble slengt ut da han gikk inn i banens siste sving i nærmere 150 km i timen, og krasjet inn i en bærekonstruksjon på siden.

Georgia vurderte en stund å trekke laget sitt fra OL som en følge av ulykken, men har nå valgt å delta både på åpningssermonien og i lekene til ære for Kumaritashvili.

– En tragisk ulykke

– Dette er en veldig trist dag. En ung utøver mistet livet mens han holdt på med sin store lidenskap. Han trente hardt for å delta i OL, og så skjer denne tragiske ulykken, sa president i Den internasjonale olympiske komité, Jaques Rogge på en pressekonferanse fredag.

– Jeg har ikke ord for hva jeg føler. Vi har pratet med den georgiske presidenten som er her i Vancouver og familien til Kumaritashvili, og vi er alle i sjokk over tragedien.

Nodar Kumaritashvili

Nodar Kumaritashvili under sitt treningsløp som endte tragisk.

Foto: Pawel Kopczynski-Files / Scanpix/Reuters

Etterforsker ulykken

Rogge sender nå sine tanker til familien, vennene og kollegene til 21-åringen.

– Hele den olympiske familien er i sorg etter ulykken som helt klart kaster en skygge over lekene, sier Rogge til nyhetsbyrået AFP.

Dødsulykken blir nå etterforsket, og det er ennå ikke klart om akekonkurransen lørdag blir avlyst.

– Det vil legges fram en rapport før OL-øvelsen starter. Vi kommer tilbake med mer informasjon på et senere tidspunkt, sa Rogge.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal