Krasjet og døde i 150 km/t

Den georgiske akeren Nodar Kumaritashvili (21) døde etter å ha kjørt ut av akebanen under trening i Whistler fredag.

Nodar Kumartiashvili
Foto: Michael Sohn / Scanpix/AP

Nodar Kumaritashvili blir fraktet bort fra ulykkesområdet
Foto: Jeff McIntosh / Scanpix/AP

Kumaritashvili ble slengt ut da han gikk inn i banens siste sving i nærmere 150 km i timen og krasjet inn i en bærekonstruksjon på siden. Ifølge en reporter fra nyhetsbyrået Reuters var georgieren bevisstløs umiddelbart etter ulykken.

Den siste svingen i banen er fryktet, og svinger 270 grader. Kumaritashvili krasjet inn i begge sidene på banen før han ble slengt over kanten.

Nodar Kumaritashvili

Nodar Kumartiashvili omkom i en akeulykke på trening fredag.

Foto: IOC 2010

Han fikk førstehjelp på stedet, og ble deretter fraktet blødende bort med helikopter. Noen minutter seinere ble det meldt at han var død.

- Dette er en tragedie for hans famile og hans lag, og dette kommer til å kaste en skygge over åpningsseremonien, sa IOCs tyske visepresident Thomas Bach.

Akebanen i Whistler er regnet som en av de raskeste i verden, og flere andre kjørere hadde mindre treningsuhell fredag. Blant dem som krasjet, var storfavoritten Armin Zöggler. Kjørerne er enige om at banen er en av de mest utfordrende de har kjørt på.

Nærmer seg "taket"

- Vi er kloss opptil "taket" ned hensyn til fart og risiko. Banene blir bare raskere og raskere. 150 km i timen er veldig raskt, og jeg vet ikke hvor mye raskere vi kan kjøre, sier USAs kjører Tony Benshoof.

- De mindre erfarne kjørerne er spesielt utatt, ettersom de ikke har gode nok trenere eller kjelker, legger han til.

Det har aldri før skjedd døsulykke i forbindelse med olympiske akekonkurranser. Men konkurransene i Innsbruck i 1964 ble overskygget av at to OL-uttatte kjørere - en brite og en australier - døde under trening rett før lekene.

Siste nytt

 • Klopp spøkte om Solskjær

  Liverpool-manager Jürgen Klopp sendte et lite stikk til Ole Gunnar Solskjær. Han spøkte litt med uttalelsene til Solskjær omkring skadde spillere. – I går ingen sjanse for de Gea og Pogba. Idag var det kanskje. I morgen er det kanskje en mulighet. Liverpool har ikke avgitt poeng på de åtte første kampene og leder Premier League overlegent.

  Jürgen Klopp
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Kong Harald til Old Trafford

  Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær får kong Harald på Old Trafford-tribunen under kampen mot Liverpool søndag. Det bekrefter klubben overfor VG. Kong Harald skal være Solskjærs gjest, og de to skal også møtes etter kampen.

  Kong Harald
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Utsetter El Clásico-oppgjøret

  El Clásico-oppgjøret mellom Barcelona og Real Madrid 26. oktober er utsatt på grunn av urolighetene i Barcelona, melder Sky Sports.

  FILE PHOTO: Joan Gamper Trophy - Barcelona v Arsenal
  Foto: Albert Gea / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal