Grafikk-tabbe ga bronsen til Northug

Ifølge tv-grafikken under OLs avslutningsseremoni tok svenske Petter Northug bronse på femmila.

Petter Northug

TABBE: Slik så det ut på medaljeutdeling etter femmila. Gull til norske Johan Olsson og bronse til svenske Petter Northug.

Foto: NRK

Vancouver-OL har måttet tåle kritikk for til tider direkte feil grafikk på tv-sendingene, blant annet har dette vært et problem under skiskytter-øvelsene.

Feil nasjonalitet og medalje

Dette problemet dukket også opp under avslutningsseremonien søndag. En del av seremonien var medaljeutdelingen for femmila, der Petter Northug, Axel Teichmann og Johan Olsson tok medaljene.

Ifølge grafikken som dukket opp på tv-skjermen til millioner av tv-seere verden over gikk gullet til norske Johan Olsson og bronsen til svenske Petter Northug. Både nasjonalitet og valør på medaljene var feil. Tyske Axel Teichmann ble imidlertid tildelt riktig medalje og nasjonalitet.

- Håpløst

Redaksjonssjef i NRK Sporten, Sjur Molven, er oppgitt over tabben og presiserer at dette er en feil av arrangøren, ikke av NRK.

- Dette er jo helt håpløst. Grafikk-problemene har tydeligvis fulgt arrangøren helt til slutt, og at de ikke klarer å få riktig navn på gullmedaljevinneren er jo bare trist. Men jeg tror ikke det ødelegger gleden over gullet for verken Petter Northug selv eller for de norske tv-seerne, sier Molven.

Heldigvis fikk Northug hele tiden stå i fred på toppen av pallen med gullet rundt halsen, mens han kikket ned på svenske Olsson på bronseplass.

Siste nytt

 • Warholm kan bli årets utøvar

  Karsten Warholm kan bli den første nordmannen som blir kåra til årets utøvar av Det internasjonale friidrettsforbundet. Sunnmøringen har hatt ein eventyrleg sesong med VM-gull på 400 meter hekk, europeisk rekord på distansen og han har vunne alle løpa han har delteke i dette året. Prisen blir delt ut i Monaco 23. november.

  Karsten Warholm
  Foto: Hassan Ammar / AP
 • Norge-kamp spilles med tilskuere

  Det rumenske fotballforbundet bekrefter overfor Nettavisen at de har fått tillatelse til å slippe inn barn på EM-kvalikkampen mot Norge tirsdag kveld. UEFA vedtok først at kampen skulle spilles for tomme tribuner etter bråk fra rumenske tilhengere i tidligere kamper. Ifølge nettstedet ventes det nå rundt 30.000 barn.

  EM-kvalifisering fotball menn: Norge - Spania
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Skuffende tap for Vipers

  Vipers Kristiansand fikk en smell i mesterligaen søndag. Borte mot kroatiske HC Podravka ble det 24-25-tap.

  Vipers står nå med en seier og ett tap på to kamper. Metz topper gruppa med to strake seirer.

   Ole Gustav Gjekstad ett
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal