Hopp til innhold

Thingnes Bø etter ny skytefiasko: – Sturla hadde sikkert skutt feilfritt i dag

POKLJUKA/OSLO: Johannes Thingnes Bø bommet sju ganger på parstafetten og klarte ikke å forsvare gullet fra i fjor. Etter rennet ga han Tiril Eckhoff æren for at det ble medalje i det hele tatt.

Johannes Thingnes Bø på parstafetten

SKYTETRØBBEL: Johannes Thingnes Bø var veldig skuffet over egen skyting på parstafetten.

Foto: Darko Bandic / AP

– Jeg følte ikke at jeg bidro med en dritt, sier en skuffet Johannes Thingnes Bø etter sølvet på parstafetten sammen med Tiril Eckhoff.

Han brukte syv ekstraskudd og ga dermed ankerkvinne Eckhoff et vanskelig utgangspunkt på den siste etappen.

Johannes Thingnes Bø og Tiril Eckhoff

DUO: Johannes Thingnes Bø og Tiril Eckhoff etter veksling.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

Med strålende skyting av Eckhoff hentet hun inn forspranget, men tapte gullduellen mot franske Julia Simon på sisterunden.

– Jeg var ikke god nok, eller jeg var stiv. Jeg hadde gått inn en del, men jeg var nummer to i dag, sier Eckhoff.

Mener andre kunne gjort en bedre jobb

Hun får ros av lagkamerat Bø for den heroiske innsatsen på ankeretappen, og ifølge Bø er det Eckhoffs fortjeneste at det ble norsk medalje på parstafetten.

– Sølv smaker bra, for jeg syns jo at jeg la opp til at vi ikke skulle få noe medalje. Jeg føler ikke at jeg bidrar nok til det sølvet. Tiril presterte til over gull og jeg til utenfor pallen. Hun gikk tidenes parstafett, konkluderer Johannes Thingnes Bø.

Sturla Holm Lægreid gull i VM i 2021

VRAKET: Sturla Holm Lægreid fikk ikke gå parstafetten tross gullet på normaldistansen dagen i forveien.

Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters

Bø fikk tillit på øvelsen fremfor den nybakte verdensmesteren på 20 kilometer: Sturla Holm Lægreid. Etter rennet fikk Bø spørsmål om han kjente på at noen andre burde gått fremfor ham selv.

– Ja, det er lett å være etterpåklok, jeg tror det er mange på laget som kunne gjort det bedre enn meg, sier han og fortsetter:

– Sturla hadde sikkert skutt feilfritt i dag og sikkert gjort en bedre forestilling enn meg. Det var helt horribelt av meg selv på standplass, fortsetter han.

Johannes Thingnes Bø og Tiril Eckhoff etter sølv på parstafett i VM 2021

SMILER: Johannes Thingnes Bø og Tiril Eckhoff.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

Diskuterte lenge med skytetreneren

Med syv bom på parstafetten fortsetter standplassproblemene for Bø som foreløpig ikke har hatt noe stort VM.

Etter rennet stod han lenge i skifteområdet og diskuterte med skytetrener Siegfried Mazet før han snakket med pressen.

– Han lurte på hvorfor han ikke var så god. Jeg sa at «i går så var du veldig god på standplass, i dag var det litt vanskelig». Men det er viktig at du fortsetter, du må prøve å finne ut av den nye stokken og det nye våpenet, forteller Mazet.

Det vakte oppsikt da Bø valgte å gjøre en stor våpenendring like før VM ved å skifte ut hele stokken.

– Men du fremdeles det var riktig av Johannes å skifte stokk?

– Ja, det syns jeg virkelig. Han følte seg ikke noe bra i desember og januar, og da vi bestemte oss, så måtte vi være klar på at det var riktig valg, og ikke dvele ved om det var et bra eller dårlig valg. Gjort er gjort, sier Mazet.

Ble tatt på senga av fransk rykk

Antonin Guigonnat og Julia Simon

VERDENSMESTRE: Julia Simon utkonkurrerte Tiril Eckhoff på ankeretappen og sikret fransk gull med Antonin Guigonnat.

Foto: JURE MAKOVEC / AFP

Det så lenge lovende ut for regjerende mester Norge, men at Tiril Eckhoff tapte duellen mot Julia Simon på sisterunden forundret ekspertene. I den siste bakken rykket Simon før Eckhoff rakk å reagere og dermed fikk hun et stort nok forsprang til å gå først i mål.

– Det er litt overraskende må jeg si, jeg hadde troen på Eckhoff i den situasjonen der, sier NRKs skiskytterekspert Emil Hegle Svendsen i VM-studio.

Eckhoff forteller at hun rett og slett ble tatt på senga av Simon.

– Vi la en taktikk i går på at jeg skulle rykke der, så tok hun meg litt på senga og rykket akkurat samtidig som jeg hadde tenkt til å rykke. Dessverre når du kommer først over den kneika der så er det dømt, da er det gjort, sier Eckhoff.

Sportsnyheter

Ronaldo benk

Ronaldo slaktes av egen trener etter disse bildene

Cristiano Ronaldo har blitt byttet ut i alle tre VM-kampene til Portugal. Bilder fra benken får Portugals trener til å se rødt.

Siste nytt

 • Klæbo må stå over verdenscuphelgen på Beitostølen

  Johannes Høsflot Klæbo sliter fremdeles med en forkjølelse og står nå over verdenscuphelgen på Beitostølen.

  Det kommer frem av en pressemelding sendt ut tirsdag ettermiddag.

  Klæbo sto over både 10 og 20-kilometeren på Lillehammer forrige uke, henholdsvis på fredag og søndag. Han gikk imidlertid sprinten på lørdag, hvor han vant.

  – Nå må jeg bli frisk. Jeg reiser fra Trondheim til Davos når forkjølelsen har gitt seg. Det er klart at dette er kjedelig. Jeg skulle så gjerne ha vært i god form samt gått renn på Beitostølen. Dessverre er ikke situasjonen slik. Akkurat nå vet jeg ikke når ferden går videre til nye høydedøgn, sier Klæbo i pressemeldingen.

  Langrennsløperen har de siste dagene oppholdt seg på Skeikampen, men drar nå hjem igjen til Trondheim på onsdag.

  Klæbo sier at han fremdeles planlegger å gå verdenscuphelgen i Davos (17. og 18. desember), og deretter gå Tour de Ski, som starter 31. desember.

  Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Eto'o legger seg flat etter å ha sparket til mann

  Den kamerunske fotballprofilen Samuel Etoö ble i etterkant av kampen mellom Brasil og Sør-Korea mandag kveld filmet på vei ut fra stadion.

  Der var det flere personer som gikk tett oppi den tidligere Barcelona-spilleren, og etter hvert tente Eto'o til mot en mann. Flere personer kom til og skilte de fra hverandre, men Eto'o kom seg fri og sparket mannen, slik at han falt i bakken.

  Tirsdag ettermiddag kom beklagelsen fra Eto'o.

  – Jeg ønsker å beklage for at jeg mistet besinnelsen, og reagerte på en måte som ikke samsvarer med min personlighet. Jeg beklager til offenligheten for denne uheldige hendelsen, skriver Eto'o på Twitter.

  Der skriver han også at personen han sparket trolig var en fotballfan fra Algerie. I mars kvalifiserte Kamerun seg til VM på bekostning av Algerie, etter en scoring på overtid i andre ekstraomgang. Fotballforbundet i Algerie sendte inn en klage til Fifa på grunn av dømmingen i kampen.

  Eto'o, som nå er Kameruns fotballpresident, forteller at han siden kampen i mars har blitt møtt med mange fornæmelser og anklager fra algeriske supportere.

  Samuel Eto'o
  Foto: Ivan Sekretarev / AP
 • Dyvik mister Beitostølen-helg

  Sverige må klare seg uten både Ebba Andersson og Anna Dyvik på start når langrennsverdenscupen fortsetter på Beitostølen kommende helg.

  Dyvik sliter med det som beskrives som «lettere symptomer» i luftveiene etter rennene på Lillehammer. Hun velger derfor å ikke starte på Beitostølen.

  Mandag opplyste Det svenske skiforbundet i en pressemelding at Ebba Andersson har testet positivt for korona. Hun skal ha lettere symptomer, men reiser hjem.

  Anna Dyvik erstattes av Jenny Solin på fredagens sprint på Beitostølen, mens Lovisa Modig får sjansen i distanserennet lørdag. Ingrid Hallquist kommer inn for Ebba Andersson. (NTB)

  Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste