Thingnes Bø etter ny skytefiasko: – Sturla hadde sikkert skutt feilfritt i dag

POKLJUKA/OSLO: Johannes Thingnes Bø bommet sju ganger på parstafetten og klarte ikke å forsvare gullet fra i fjor. Etter rennet ga han Tiril Eckhoff æren for at det ble medalje i det hele tatt.

Johannes Thingnes Bø på parstafetten

SKYTETRØBBEL: Johannes Thingnes Bø var veldig skuffet over egen skyting på parstafetten.

Foto: Darko Bandic / AP

– Jeg følte ikke at jeg bidro med en dritt, sier en skuffet Johannes Thingnes Bø etter sølvet på parstafetten sammen med Tiril Eckhoff.

Han brukte syv ekstraskudd og ga dermed ankerkvinne Eckhoff et vanskelig utgangspunkt på den siste etappen.

Johannes Thingnes Bø og Tiril Eckhoff

DUO: Johannes Thingnes Bø og Tiril Eckhoff etter veksling.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

Med strålende skyting av Eckhoff hentet hun inn forspranget, men tapte gullduellen mot franske Julia Simon på sisterunden.

– Jeg var ikke god nok, eller jeg var stiv. Jeg hadde gått inn en del, men jeg var nummer to i dag, sier Eckhoff.

Mener andre kunne gjort en bedre jobb

Hun får ros av lagkamerat Bø for den heroiske innsatsen på ankeretappen, og ifølge Bø er det Eckhoffs fortjeneste at det ble norsk medalje på parstafetten.

– Sølv smaker bra, for jeg syns jo at jeg la opp til at vi ikke skulle få noe medalje. Jeg føler ikke at jeg bidrar nok til det sølvet. Tiril presterte til over gull og jeg til utenfor pallen. Hun gikk tidenes parstafett, konkluderer Johannes Thingnes Bø.

Sturla Holm Lægreid gull i VM i 2021

VRAKET: Sturla Holm Lægreid fikk ikke gå parstafetten tross gullet på normaldistansen dagen i forveien.

Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters

Bø fikk tillit på øvelsen fremfor den nybakte verdensmesteren på 20 kilometer: Sturla Holm Lægreid. Etter rennet fikk Bø spørsmål om han kjente på at noen andre burde gått fremfor ham selv.

– Ja, det er lett å være etterpåklok, jeg tror det er mange på laget som kunne gjort det bedre enn meg, sier han og fortsetter:

– Sturla hadde sikkert skutt feilfritt i dag og sikkert gjort en bedre forestilling enn meg. Det var helt horribelt av meg selv på standplass, fortsetter han.

Johannes Thingnes Bø og Tiril Eckhoff etter sølv på parstafett i VM 2021

SMILER: Johannes Thingnes Bø og Tiril Eckhoff.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

Diskuterte lenge med skytetreneren

Med syv bom på parstafetten fortsetter standplassproblemene for Bø som foreløpig ikke har hatt noe stort VM.

Etter rennet stod han lenge i skifteområdet og diskuterte med skytetrener Siegfried Mazet før han snakket med pressen.

– Han lurte på hvorfor han ikke var så god. Jeg sa at «i går så var du veldig god på standplass, i dag var det litt vanskelig». Men det er viktig at du fortsetter, du må prøve å finne ut av den nye stokken og det nye våpenet, forteller Mazet.

Det vakte oppsikt da Bø valgte å gjøre en stor våpenendring like før VM ved å skifte ut hele stokken.

– Men du fremdeles det var riktig av Johannes å skifte stokk?

– Ja, det syns jeg virkelig. Han følte seg ikke noe bra i desember og januar, og da vi bestemte oss, så måtte vi være klar på at det var riktig valg, og ikke dvele ved om det var et bra eller dårlig valg. Gjort er gjort, sier Mazet.

Ble tatt på senga av fransk rykk

Antonin Guigonnat og Julia Simon

VERDENSMESTRE: Julia Simon utkonkurrerte Tiril Eckhoff på ankeretappen og sikret fransk gull med Antonin Guigonnat.

Foto: JURE MAKOVEC / AFP

Det så lenge lovende ut for regjerende mester Norge, men at Tiril Eckhoff tapte duellen mot Julia Simon på sisterunden forundret ekspertene. I den siste bakken rykket Simon før Eckhoff rakk å reagere og dermed fikk hun et stort nok forsprang til å gå først i mål.

– Det er litt overraskende må jeg si, jeg hadde troen på Eckhoff i den situasjonen der, sier NRKs skiskytterekspert Emil Hegle Svendsen i VM-studio.

Eckhoff forteller at hun rett og slett ble tatt på senga av Simon.

– Vi la en taktikk i går på at jeg skulle rykke der, så tok hun meg litt på senga og rykket akkurat samtidig som jeg hadde tenkt til å rykke. Dessverre når du kommer først over den kneika der så er det dømt, da er det gjort, sier Eckhoff.

Sportsnyheter

Monsteretappe av Klæbo sørget for norsk gull

OBERSTDORF/OSLO (NRK): Johannes Høsflot Klæbo måtte hente sekunder på sin sisteetappe, men viste hvorfor han er verdens beste sprinter og sikret norsk gull.

Skrekkfall for Lie – fraktet til sykehus

Alpinkomet Kajsa Vickhoff Lie falt stygt under søndagens super-G-renn. 22-åringen ble hentet med helikopter og fraktet til sykehus.

Siste nytt

 • Greit utgangspunkt for Norge

  Jarl Magnus Riiber fikk ikke ut sitt beste i hoppbakken under lagkonkurransen i kombinert.

  Men lagkameratene hans leverte varene. Både Espen Bjørnstad og Jens Lurås Oftebro hoppet godt, men det var Jørgen Graabak som sto for Norges viktigste svev.

  Den olympiske mesteren fra 2014 var på forhånd Norge mest usikre kort, men leverte sitt klart beste hopp da det gjaldt som mest.

  – Det var nervepirrende. Det er en lagkonkurranse og det er mye som kunne blitt avgjort av mitt hopp. Så det var deilig å levere, sa Graabak etter sitt viktige hopp.

  Norge er 35 sekunder bak ledende Østerrike, men har bare ti sekunder opp til tøffeste utfordrer Tyskland. Dermed blir det en meget spennende langrennsdel senere i dag.

  Riiber
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Endrer regler før sprintstafetten

  Klokka 11.00 er det duket for sprintstafett i VM for både kvinner og herrer. Dagen starter med to semifinaler hvor de ti beste fra de to finalene tar seg videre til finalen senere på dagen.

  Vanligvis har det blitt bestemt gjennom at de to beste fra hvert heat går videre, mens de seks andre i finalen kommer seg videre på tid. I dag blir det en endring på akkurat det, melder SVT.

  I dag vil fire lag fra hver semifinale gå videre, mens bare to lag går videre på tid. Grunnen er ikke overraskende det varme været. Arrangøren tror at forholdene ikke vil være identiske i begge semifinalene, og at det dermed vil være en stor fordel å gå videre på tid i den første semifinalen.

  – Vi var med på beslutningen. FIS spurte os, og vi er enige i at det er det mest rettferdige å gjøre hvis forholdene blir ulike, sier Sveriges landslagssjef Ander Byström til den svenske allmennkringkasteren.

  VM på ski 2021 i Oberstdorf. Klæbo
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Hovland i tetkamp i Florida

  Viktor Hovland slo sterkt tilbake laurdag etter baksmellen i WGC-turneringa i Florida fredag, og kjempar i toppen før siste runde.

  Laurdag gjekk han på seks under par, og er ti under par samanlagt etter tre dagar. Han noterte seg for fem birdiar og ein eagle, og berre ein bogey.

  Då han var ferdig med runden, låg han på sjuandeplass, seks slag bak suverene Colin Morikawa, men berre eitt slag frå andreplassen. Men fleire av dei andre var enno ikkje ferdig med sin runde.

  Det var ei sterk oppreising frå fredag. Då låg han an til ein endå betre runde, 8 under par etter 17 hol.

  Men på det siste fekk han ein kvadruppel-bogey, fire slag under par. Før dagens runde var han nummer 17.

  Turneringa er ei World Golf Championship-turnering med 10,5 millionar dollar i premiepotten.

  Sjå resultatlista her.

  Viktor Hovland
  Foto: Mike Ehrmann / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal