Hopp til innhold

Thingnes Bø etter ny skytefiasko: – Sturla hadde sikkert skutt feilfritt i dag

POKLJUKA/OSLO: Johannes Thingnes Bø bommet sju ganger på parstafetten og klarte ikke å forsvare gullet fra i fjor. Etter rennet ga han Tiril Eckhoff æren for at det ble medalje i det hele tatt.

Johannes Thingnes Bø på parstafetten

SKYTETRØBBEL: Johannes Thingnes Bø var veldig skuffet over egen skyting på parstafetten.

Foto: Darko Bandic / AP

– Jeg følte ikke at jeg bidro med en dritt, sier en skuffet Johannes Thingnes Bø etter sølvet på parstafetten sammen med Tiril Eckhoff.

Han brukte syv ekstraskudd og ga dermed ankerkvinne Eckhoff et vanskelig utgangspunkt på den siste etappen.

Johannes Thingnes Bø og Tiril Eckhoff

DUO: Johannes Thingnes Bø og Tiril Eckhoff etter veksling.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

Med strålende skyting av Eckhoff hentet hun inn forspranget, men tapte gullduellen mot franske Julia Simon på sisterunden.

– Jeg var ikke god nok, eller jeg var stiv. Jeg hadde gått inn en del, men jeg var nummer to i dag, sier Eckhoff.

Mener andre kunne gjort en bedre jobb

Hun får ros av lagkamerat Bø for den heroiske innsatsen på ankeretappen, og ifølge Bø er det Eckhoffs fortjeneste at det ble norsk medalje på parstafetten.

– Sølv smaker bra, for jeg syns jo at jeg la opp til at vi ikke skulle få noe medalje. Jeg føler ikke at jeg bidrar nok til det sølvet. Tiril presterte til over gull og jeg til utenfor pallen. Hun gikk tidenes parstafett, konkluderer Johannes Thingnes Bø.

Sturla Holm Lægreid gull i VM i 2021

VRAKET: Sturla Holm Lægreid fikk ikke gå parstafetten tross gullet på normaldistansen dagen i forveien.

Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters

Bø fikk tillit på øvelsen fremfor den nybakte verdensmesteren på 20 kilometer: Sturla Holm Lægreid. Etter rennet fikk Bø spørsmål om han kjente på at noen andre burde gått fremfor ham selv.

– Ja, det er lett å være etterpåklok, jeg tror det er mange på laget som kunne gjort det bedre enn meg, sier han og fortsetter:

– Sturla hadde sikkert skutt feilfritt i dag og sikkert gjort en bedre forestilling enn meg. Det var helt horribelt av meg selv på standplass, fortsetter han.

Johannes Thingnes Bø og Tiril Eckhoff etter sølv på parstafett i VM 2021

SMILER: Johannes Thingnes Bø og Tiril Eckhoff.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

Diskuterte lenge med skytetreneren

Med syv bom på parstafetten fortsetter standplassproblemene for Bø som foreløpig ikke har hatt noe stort VM.

Etter rennet stod han lenge i skifteområdet og diskuterte med skytetrener Siegfried Mazet før han snakket med pressen.

– Han lurte på hvorfor han ikke var så god. Jeg sa at «i går så var du veldig god på standplass, i dag var det litt vanskelig». Men det er viktig at du fortsetter, du må prøve å finne ut av den nye stokken og det nye våpenet, forteller Mazet.

Det vakte oppsikt da Bø valgte å gjøre en stor våpenendring like før VM ved å skifte ut hele stokken.

– Men du fremdeles det var riktig av Johannes å skifte stokk?

– Ja, det syns jeg virkelig. Han følte seg ikke noe bra i desember og januar, og da vi bestemte oss, så måtte vi være klar på at det var riktig valg, og ikke dvele ved om det var et bra eller dårlig valg. Gjort er gjort, sier Mazet.

Ble tatt på senga av fransk rykk

Antonin Guigonnat og Julia Simon

VERDENSMESTRE: Julia Simon utkonkurrerte Tiril Eckhoff på ankeretappen og sikret fransk gull med Antonin Guigonnat.

Foto: JURE MAKOVEC / AFP

Det så lenge lovende ut for regjerende mester Norge, men at Tiril Eckhoff tapte duellen mot Julia Simon på sisterunden forundret ekspertene. I den siste bakken rykket Simon før Eckhoff rakk å reagere og dermed fikk hun et stort nok forsprang til å gå først i mål.

– Det er litt overraskende må jeg si, jeg hadde troen på Eckhoff i den situasjonen der, sier NRKs skiskytterekspert Emil Hegle Svendsen i VM-studio.

Eckhoff forteller at hun rett og slett ble tatt på senga av Simon.

– Vi la en taktikk i går på at jeg skulle rykke der, så tok hun meg litt på senga og rykket akkurat samtidig som jeg hadde tenkt til å rykke. Dessverre når du kommer først over den kneika der så er det dømt, da er det gjort, sier Eckhoff.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal