Hopp til innhold

Thingnes Bø etter ny skytefiasko: – Sturla hadde sikkert skutt feilfritt i dag

POKLJUKA/OSLO: Johannes Thingnes Bø bommet sju ganger på parstafetten og klarte ikke å forsvare gullet fra i fjor. Etter rennet ga han Tiril Eckhoff æren for at det ble medalje i det hele tatt.

Johannes Thingnes Bø på parstafetten

SKYTETRØBBEL: Johannes Thingnes Bø var veldig skuffet over egen skyting på parstafetten.

Foto: Darko Bandic / AP

– Jeg følte ikke at jeg bidro med en dritt, sier en skuffet Johannes Thingnes Bø etter sølvet på parstafetten sammen med Tiril Eckhoff.

Han brukte syv ekstraskudd og ga dermed ankerkvinne Eckhoff et vanskelig utgangspunkt på den siste etappen.

Johannes Thingnes Bø og Tiril Eckhoff

DUO: Johannes Thingnes Bø og Tiril Eckhoff etter veksling.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

Med strålende skyting av Eckhoff hentet hun inn forspranget, men tapte gullduellen mot franske Julia Simon på sisterunden.

– Jeg var ikke god nok, eller jeg var stiv. Jeg hadde gått inn en del, men jeg var nummer to i dag, sier Eckhoff.

Mener andre kunne gjort en bedre jobb

Hun får ros av lagkamerat Bø for den heroiske innsatsen på ankeretappen, og ifølge Bø er det Eckhoffs fortjeneste at det ble norsk medalje på parstafetten.

– Sølv smaker bra, for jeg syns jo at jeg la opp til at vi ikke skulle få noe medalje. Jeg føler ikke at jeg bidrar nok til det sølvet. Tiril presterte til over gull og jeg til utenfor pallen. Hun gikk tidenes parstafett, konkluderer Johannes Thingnes Bø.

Sturla Holm Lægreid gull i VM i 2021

VRAKET: Sturla Holm Lægreid fikk ikke gå parstafetten tross gullet på normaldistansen dagen i forveien.

Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters

Bø fikk tillit på øvelsen fremfor den nybakte verdensmesteren på 20 kilometer: Sturla Holm Lægreid. Etter rennet fikk Bø spørsmål om han kjente på at noen andre burde gått fremfor ham selv.

– Ja, det er lett å være etterpåklok, jeg tror det er mange på laget som kunne gjort det bedre enn meg, sier han og fortsetter:

– Sturla hadde sikkert skutt feilfritt i dag og sikkert gjort en bedre forestilling enn meg. Det var helt horribelt av meg selv på standplass, fortsetter han.

Johannes Thingnes Bø og Tiril Eckhoff etter sølv på parstafett i VM 2021

SMILER: Johannes Thingnes Bø og Tiril Eckhoff.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

Diskuterte lenge med skytetreneren

Med syv bom på parstafetten fortsetter standplassproblemene for Bø som foreløpig ikke har hatt noe stort VM.

Etter rennet stod han lenge i skifteområdet og diskuterte med skytetrener Siegfried Mazet før han snakket med pressen.

– Han lurte på hvorfor han ikke var så god. Jeg sa at «i går så var du veldig god på standplass, i dag var det litt vanskelig». Men det er viktig at du fortsetter, du må prøve å finne ut av den nye stokken og det nye våpenet, forteller Mazet.

Det vakte oppsikt da Bø valgte å gjøre en stor våpenendring like før VM ved å skifte ut hele stokken.

– Men du fremdeles det var riktig av Johannes å skifte stokk?

– Ja, det syns jeg virkelig. Han følte seg ikke noe bra i desember og januar, og da vi bestemte oss, så måtte vi være klar på at det var riktig valg, og ikke dvele ved om det var et bra eller dårlig valg. Gjort er gjort, sier Mazet.

Ble tatt på senga av fransk rykk

Antonin Guigonnat og Julia Simon

VERDENSMESTRE: Julia Simon utkonkurrerte Tiril Eckhoff på ankeretappen og sikret fransk gull med Antonin Guigonnat.

Foto: JURE MAKOVEC / AFP

Det så lenge lovende ut for regjerende mester Norge, men at Tiril Eckhoff tapte duellen mot Julia Simon på sisterunden forundret ekspertene. I den siste bakken rykket Simon før Eckhoff rakk å reagere og dermed fikk hun et stort nok forsprang til å gå først i mål.

– Det er litt overraskende må jeg si, jeg hadde troen på Eckhoff i den situasjonen der, sier NRKs skiskytterekspert Emil Hegle Svendsen i VM-studio.

Eckhoff forteller at hun rett og slett ble tatt på senga av Simon.

– Vi la en taktikk i går på at jeg skulle rykke der, så tok hun meg litt på senga og rykket akkurat samtidig som jeg hadde tenkt til å rykke. Dessverre når du kommer først over den kneika der så er det dømt, da er det gjort, sier Eckhoff.

Siste nytt

  • Luton misset seiershattrick mot Everton

    Luton prøvde å slå Everton for tredje gang denne sesongen, men måtte nøye seg med 1-1 og er fortsatt på nedrykksplass i Premier League.

    I en kamp med mange store sjanser til begge lag tok Everton ledelsen på et VAR-straffespark midt i første omgang, men Elijah Adebayo utlignet da han knuste Ashley Young i en duell ved lengste stolpe, tok ned ballen og knallet den i mål.

    Luton måtte vinne for å klatre forbi Nottingham Forest og ta seg over nedrykksstreken, men er i stedet bak på målforskjell med en kamp mer spilt.

    Everton kom fra seier i tre strake hjemmekamper og har tross sine poengstraffer berget plassen. Likevel ville laget gjerne fortsette seiersstimen.

    UZxSU_N9CXo
    Foto: AP
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

    En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

    Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

    Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

    Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

    Z9MpMJjlMEg
    Foto: NTB
  • Stian Solberg ga ishockeylandslaget 1-0-seier over Latvia i forlengning

    Stian Solberg vant pucken, gikk fra egen halvdel og ga Norges ishockeylandslag 1-0-seier over Latvia etter 37 sekunder i forlengningen fredag.

    Det skjedde etter tre målløse perioder i Riga.

    Det norske laget gikk rett i strupen på bronsevinneren fra fjorårets VM og dominerte den første perioden. Norge vant skuddstatistikken i de første 20 minuttene 13-2, og supertalentet Michael Brandsegg-Nygård hadde to stolpetreff.

    Solberg er svært ettertraktet og kan i juni bli den første norske spiller som velges i første runde i NHL-draften.

    Lagene møtes igjen lørdag i generalprøven før elite-VM. Mandag offentliggjør landslagssjef Tobias Johansson troppen til mesterskapet i Tsjekkia. Norge spiller sin første kamp mot Sveits fredag 10. mai. (NTB)

    x0J7YQ1S8hE
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal