Hopp til innhold

Toft hylles av Sagosen etter seier: – Smadrer målet i stykker

De norske håndballgutta er klare for en thrilleravslutning i EM etter seier over Tyskland. Erik Thorsteinsen Toft ble svært sentral med viktige mål (23-28).

Håndball-EM herrer 2022: Tyskland - Norge

VIKTIG MOT TYSKLAND: Erik Thorsteinsen Toft markerte seg med flere scoringer.

Foto: Annika Byrde / NTB

Toft og Sander Andreassen Øverjordet ble sentrale spillere i oppgjøret. Spesielt Toft markerte seg med noen knallharde skudd i nettet.

Flere av de minst kjente norske gutta fikk spilletid i viktige faser av kampen og leverte. Sander Sagosen fikk dermed etterlengtet hvile.

– Det var ekstremt artig med Toft som kommer inn der og smadrer målet i stykker, sa Norge-stjernen Sander Sagosen til Viaplay.

– Det var perfekt for meg å få hvile litt før Spania-kampen, sier han videre til NRK.

– Vi jobber som et lag. Det begynner å ligne noe, sier han.

Håndball-EM herrer 2022: Tyskland - Norge

NY SEIER TIL NORGE: Sander Sagosen og Norge sikret en viktig seier mot Tyskland.

Foto: Annika Byrde / NTB

Landslagssjef Christian Berge skryter også av Toft.

– Toft er et relativt ubeskrevet blad, men han har et fantastisk skudd. Jeg syntes det var moro, sier han.

– Jeg synes at vi treffer på mye av det vi ønsker å treffe på.

Toft selv var fornøyd med egen innsats etter kampen. Han ble også kåret til banens beste.

– Jeg sitter igjen med en god følelse. Det er alltid deilig å se at de (skuddene) går inn, kommenterer Toft.

– Våre kommentatorer var bekymret for at du skulle ødelegge nettet?

– Jeg har aldri ødelagt et nett før, så det skal mye til, ler han.

– Hva tenker du om møtet mot Spania? (neste kamp, red. anm.)

– Vi har med oss selvtillit fra to gode kamper, i hvert fall. Jeg tror alle sitter igjen med en god følelse i dag. Så må vi bare vinne neste kamp. Det er det vi har fokus på hele veien, forteller han.

Håndball-EM herrer 2022: Tyskland - Norge

Målvakt Torbjørn Bergerud fikk seg nok en gang en ball i ansiktet, men det gikk heldigvis bra med landslagsspilleren.

Foto: Annika Byrde / NTB

Store deler av laget ute

Oppgjøret ble i perioder overraskende jevnspilt. Etter 20 minutters spill hadde Norge en tomålsledelse, men det norske laget greide aldri å rykke helt fra det tyske laget.

Etter hvert begynte det imidlertid å rakne for et litt reservepreget Tyskland.

Laget sliter med koronasmitte og til sammen tolv spillere har levert positiv test siden første spilledag.

Etter at tyskerne kom tilbake etter 23-29-tap for Spania torsdag, måtte den tyske lagledelsen ta grep og innføre portforbud - også inne på hotellet i Bratislava.

Spillere og ledere gikk til hvert sitt enkeltrom og møttes ikke fysisk igjen før avreise til Norge-oppgjøret i kveld. Alle måltider ble levert på døren, og spillerne måtte trene fysisk inne på rommet.

Men til tross for en krisepreget oppladning til kampen for det tyske laget, gikk Norge til pause med kun en knapp ledelse (14-12).

Det var faktisk Tyskland som kom best i gang, men etter hvert tok Norge så over initiativet i kampen.

Håndball-EM herrer 2022: Tyskland - Norge

Det tyske laget har slitt med korona, men ga likevel Norge motstand.

Foto: Annika Byrde / NTB

– Ikke Tysklands kveld

Det tyske spillet bar etter hvert preg av at laget ikke hadde fått trent ordentlig sammen den siste tiden. De norske scoringene kom etter hvert på rekke og rad mot et svekket lag.

– Dette er overhodet ikke Tysklands kveld, sa NRKs ekspert Håvard Tvedten etter en tysk straffebom i det 52. minutt.

– Et koronarammet Tyskland er ikke sterkt nok for de norske gutta, påpeker NRKs håndballkommentator Patrick Sten Rowlands.

Norge avslutter imidlertid hovedrunden mot de beste motstanderne. Spania har 18 seirer og én uavgjort på de 19 siste oppgjørene mot Norge siden 1997. Kampen mot spanjolene spilles søndag.

Selv ikke en norsk seier der vil garantere plass i semifinalen. For norsk del avgjøres alt først tirsdag i kampen mot Sverige.

– Krisemøter hver dag

Smitten har vært omfattende i EM, men Norges tropp er hittil ikke rammet. Det nærmer seg 100 koronatilfeller til sammen i EM-troppene siden torsdag forrige uke.

– Dette kan raskt bli et mesterskap der de som klarer å holde seg unna smitte vinner, for nå kommer det fra venstre og høyre, ovenfra og nedenfra, så det er litt kaos, uttalte Håvard Tvedten nylig.

– Vi ser an turneringen dag for dag og har krisemøter hver dag, sa EHFs generalsekretær Martin Hausleitner på et digitalt pressemøte fredag.

Sportsnyheter

Erlend Hustad

Full kok etter rødt kort – Jerv-treneren slakter dommeren

Det var dramatisk i Stavanger da Jerv-spiller Erlend Hustad fikk sitt andre gule kort. Eksperter mener Hustad har en god sak, men hoveddommeren står på sitt.

Siste nytt

 • Uenighet i Sveriges landslag

  Flere svenske langrennsløpere har ikke skrevet under på en ny avtale med skiforbundet foran kommende sesong, til tross for at lagene ble presenterte tirsdag.

  Med der var som ventet Frida Karlsson, som har noe å revansjere etter en svak OL-sesong.

  – Til neste år handler det om å finne en stabil form som kan holde sesongen ut. Jeg skal aldri mer være på bunnen, sa Karlsson på tampen av sist sesong.

  Tirsdag ble hun presentert blant de 14 som skal kjempe om edelt metall i VM i Planica i månedsskiftet februar/mars.

  Ifølge svenske medier er det imidlertid flere løpere som ikke er enig med skiforbundet foran sesongen. Fra før er det klart at sprintstjernen Linn Svahn skal satse mot VM utenfor landslaget.

  Veteranen Calle Halfvarsson er en av dem som ikke har skrevet under ennå.

  – Det er noen punkter i avtalen vi ikke er fornøyde med. Vi kan ikke bare akseptere alt, men jeg håper at vi ror noen ting i land i dag, sier han til Aftonbladet. (NTB)

  Vinter-OL i Beijing 2022: Langrenn 15 km klassisk menn
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Ingen Zucca-hjelp for Norge

  Norges største ishockeystjerne Mats Zuccarello reiser ikke til Finland for å slutte seg til den norske VM-troppen, sier landslagssjef Petter Thoresen til TV 2.

  Zuccarello og hans Minnesota Wild røk ut av NHL-sluttspillet i den første runden, og nordmannen var derfor aktuell for en reise til Finland for å delta i resten av verdensmesterskapet for Norge.

  Tirsdag bekrefter landslagssjef Petter Thoresen overfor TV 2 at det ikke blir noe av. «Zucca» har levert en god sesong i NHL, der han på veien har slått flere av sine egne poengrekorder.

  Før helgen uttalte Thoresen at det fantes «en liten sjanse» for at 34-åringen ville slutte seg til resten av hans tropp i Finland, men nå er løpet kjørt. Sist Zuccarello var på isen i en landskamp var i OL-kvalifiseringen i august i fjor.

  Da røk OL-drømmen for Norge med tap for Danmark i siste kamp. I etterkant avslørte NHL-stjernen at det kanskje var hans siste landskamp.

  Norge spiller sin neste VM-kamp mot Østerrike onsdag, før Tsjekkia, Sverige og USA venter i de tre siste. Norge kjemper for å unngå å rykke ned fra elite-VM. (NTB)

  NHL: Stanley Cup Playoffs-Minnesota Wild at St. Louis Blues
  Foto: Jeff Le / Reuters
 • Liverpool-stjerner mister viktig kamp

  Liverpool-manager Jürgen Klopp kunne mandag kveld bekrefte at både Mohamed Salah og Virgil van Dijk mister den viktige bortekampen mot Southampton tirsdag.

  Fra før er også midtbanegeneral Fabinho ute av kampen med sin skade (hamstring). Både Salah (lyske) og van Dijk (kne) ble byttet ut underveis i FA-cupfinalen mot Chelsea, og blir ikke klar til Premier League-møtet tirsdag kveld, opplyser manager Klopp.

  Han sikter på at duoen vil være tilbake i troppen igjen til siste serierunde mot Wolverhampton til helgen, samt mesterligafinalen mot Real Madrid 28. mai.

  – De er begge OK. Målet er at det vil være involverte igjen til helgen. Det ville vært perfekt med tanke på Champions League-finalen, sier Klopp.

  – Vi er veldig positive. Jeg er ganske positiv for Wolves-kampen, men de vil ikke være med i morgen, fortsetter han.

  Liverpool har en teorietisk mulighet til å kapre ligagullet fra Manchester City i siste serierunde. Det forutsetter imidlertid at de slår Southampton og Wolves, samt at City taper poeng mot Steven Gerrards Aston Villa i siste runde.

  (NTB)

  FILE PHOTO: FA Cup - Final - Chelsea v Liverpool
  Foto: PETER CZIBORRA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste