Norge slapp ikke inn på 14 minutter da Frankrike ble knust

En defensiv maktdemonstrasjon i andre omgang sikret Norge seieren mot Frankrike i firenasjonersturneringen i Stavanger.

Camilla Herrem

FORSVARSMUR: Camilla Herrem og Norge stengte forsvaret i andre omgang, da de slo Frankrike lørdag kveld.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

 • Norge–Frankrike 29–20 (13–14)

14 minutter uten baklengsmål. Det var fasit for Norge, da de lørdag møtte Frankrike i firenasjonersturneringen i Stavanger.

For selv om Frankrike ledet 13–14 til pause, hadde de lite å stille opp med mot målvakt Kari Aalvik Grimsbø og resten av det norske laget etter pausen.

Etter at Allison Pineau utlignet til 15–15 fem minutter ut i omgangen, greide ikke de franske spillerne å overliste Grimsbø igjen før 19 minutter av omgangen var spilt.

Til slutt vant Norge komfortabelt 29–20.

– Jeg synes vi ser noen konturer av noe vi tror kan bli veldig bra. Jeg sier ikke at vi er i mål, langt ifra. Vi kommer til å møte bedre angrepslag enn Frankrike. Men jeg er fornøyd med det, sier Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson.

– Litt ruskete i første

Selv om de imponerte defensivt etter pausen, ville ikke NRKs ekspertkommentator Øystein Havang ta frem toppkarakteren på forsvarsspillet.

– Totalt sett blir det en femmer. Det er litt ruskete i førsteomgang, men de henter seg fint inn i andreomgang, konkluderte han.

Les også: Mørk vurderer psykolog for å glemme OL: – Tror det er lurt

Skal holde kampen ut

Torsdag åpnet Norge firenasjonersturneringen med å slå Danmark. Da sto de godt bakover før pause, men slapp opp i andre omgang.

Nå håper bakspiller Emilie Hegh Arntzen at de kan få til to hele omganger med solid defensiv innsats før EM begynner.

– Vi har fokus på at vi skal være klare fra start og at vi skal holde kampen ut, og det tror jeg vi skal klare også, sier hun.

Neste test kommer søndag, når Russland står på motsatt banehalvdel.

Les også: Slet etter karrierens største nedtur: – En kamp hver dag

Siste nytt

 • – Håper han ikke tar alle målene

  Joshua King og Erling Braut Haaland ble drillet som en spissduo på dagens formasjonstrening. Bournemouth-stjernen King har sto tro på sin ferske spissmakker.

  – Håper han ikke tar alle målene, sier han til NRK.

  – Det er gøy å spille med gode fotballspillere, og i den formen han er i nå, så ser det ut som om ingenting kan stoppe ham. Vi har en kamp med hverandre, og spisser trenger tid, og på landslaget blir det mye taktikk, det blir lite trening. Jo mer jeg og Erling får spille sammen, jo bedre blir partnerskapet. Norge må ta seg av hatten for det han har prestert, jeg gjør i hvert fall det.

  – Jeg gleder meg til fortsettelsen for Erling. Det blir spennende å spille sammen med ham i denne kvaliken og i Nations League. Han er bare 19 år og har en stor fremtid foran seg. Men det kuleste med ham er at han har beina plantet på jorda, samtidig som at han er full av selvtillit – men på en riktig måte, sier King.

  – Er han god nok for PL?

  – Hvis man ser på stats, så er han det. Men han er fortsatt 19-år, hvor han går neste gang er det han og hans far og agent som må avgjøre sammen. Han er som sagt 19 år, men det tror jeg han skulle klart.

  Herrelandslaget trener på Ullevaal Stadion.
Norge møter Malta og Sverige.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Fourcade til Sjusjøen

  Det er ikke bare de norske toppløperne som skal i aksjon når skiskyttersesongen åpner på Sjusjøen kommende helg. Franske Martin Fourcade er en av storløperne. Landsmann Simon Desthieux stiller også, i tillegg til blant andre Lisa Vittozzi, Dorothea Wierer, Simon Schempp, Erik Lesser og Benedikt Doll.

  – Dette blir en real forsmak på hva vi har i vente i verdenscupen senere i sesongen. Det er gledelig at så mange internasjonale toppnavn fra nasjoner som Tyskland, Frankrike og Italia stiller til start. Og så er vi selvfølgelig fryktelig spente på hva de norske utøverne kan få til i sesongens første renn, sier rennleder Jens Schjerven, ifølge NTB. NRK sender helgens renn på våre plattformer. Programmet finner du her.

  Skifestivalen Blink 2019
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
 • Villa gir seg etter endt sesong

  Den spanske spissveteranen David Villa (37) legger opp etter sesongen. 37-åringen med fortid i Barcelona, Atlético Madrid og Valencia vil avslutte sin karriere i japansk fotball og Vissel Kobe. – Jeg har bestemt meg for å avslutte min profesjonelle karriere, sa en tydelig rørt Villa.

  NYCFC Villa Soccer David Villa
  Foto: Seth Wenig / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal