Norge slapp ikke inn på 14 minutter da Frankrike ble knust

En defensiv maktdemonstrasjon i andre omgang sikret Norge seieren mot Frankrike i firenasjonersturneringen i Stavanger.

Camilla Herrem

FORSVARSMUR: Camilla Herrem og Norge stengte forsvaret i andre omgang, da de slo Frankrike lørdag kveld.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

 • Norge–Frankrike 29–20 (13–14)

14 minutter uten baklengsmål. Det var fasit for Norge, da de lørdag møtte Frankrike i firenasjonersturneringen i Stavanger.

For selv om Frankrike ledet 13–14 til pause, hadde de lite å stille opp med mot målvakt Kari Aalvik Grimsbø og resten av det norske laget etter pausen.

Etter at Allison Pineau utlignet til 15–15 fem minutter ut i omgangen, greide ikke de franske spillerne å overliste Grimsbø igjen før 19 minutter av omgangen var spilt.

Til slutt vant Norge komfortabelt 29–20.

– Jeg synes vi ser noen konturer av noe vi tror kan bli veldig bra. Jeg sier ikke at vi er i mål, langt ifra. Vi kommer til å møte bedre angrepslag enn Frankrike. Men jeg er fornøyd med det, sier Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson.

– Litt ruskete i første

Selv om de imponerte defensivt etter pausen, ville ikke NRKs ekspertkommentator Øystein Havang ta frem toppkarakteren på forsvarsspillet.

– Totalt sett blir det en femmer. Det er litt ruskete i førsteomgang, men de henter seg fint inn i andreomgang, konkluderte han.

Les også: Mørk vurderer psykolog for å glemme OL: – Tror det er lurt

Skal holde kampen ut

Torsdag åpnet Norge firenasjonersturneringen med å slå Danmark. Da sto de godt bakover før pause, men slapp opp i andre omgang.

Nå håper bakspiller Emilie Hegh Arntzen at de kan få til to hele omganger med solid defensiv innsats før EM begynner.

– Vi har fokus på at vi skal være klare fra start og at vi skal holde kampen ut, og det tror jeg vi skal klare også, sier hun.

Neste test kommer søndag, når Russland står på motsatt banehalvdel.

Les også: Slet etter karrierens største nedtur: – En kamp hver dag

Siste nytt

 • Norge nærmer seg semifinale

  Norges curlingherrer slo Russland 7-5 onsdag, og etter åtte av ni runder kjemper Steffen Walstads lag mot Tyskland om den siste semifinalebilletten. Norge spiller avgjørende kamp mot Sveits om semifinale i EM torsdag.

  Walstad
  Foto: John Locher / AP
 • Bendtner dropper anken

  Rosenborg-spiller Nicklas Bendtner har bestemt seg for å droppe anken av sin voldsdom, skriver NTB. Også påtalemyndigheten har bestemt seg for å frafalle sin anke i saken. Dansken må dermed sone i fengsel i 50 dager. Det er ikke klart når han må sone.

  Eliteserien fotball 2018 Start - Rosenborg
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Tjalve og Tyrving vann lagserien

  Tjalve blei best i mennenes lagserie i friidrett for femte år på rad. I kvinneklassen gjekk Tyrving til topps. Dei to klubbane kniva om topplassen i begge klassene, melder Norges Friidrettsforbund.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 9 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9
VM sjakk: Parti 9: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana