Norge slapp ikke inn på 14 minutter da Frankrike ble knust

En defensiv maktdemonstrasjon i andre omgang sikret Norge seieren mot Frankrike i firenasjonersturneringen i Stavanger.

Camilla Herrem

FORSVARSMUR: Camilla Herrem og Norge stengte forsvaret i andre omgang, da de slo Frankrike lørdag kveld.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

 • Norge–Frankrike 29–20 (13–14)

14 minutter uten baklengsmål. Det var fasit for Norge, da de lørdag møtte Frankrike i firenasjonersturneringen i Stavanger.

For selv om Frankrike ledet 13–14 til pause, hadde de lite å stille opp med mot målvakt Kari Aalvik Grimsbø og resten av det norske laget etter pausen.

Etter at Allison Pineau utlignet til 15–15 fem minutter ut i omgangen, greide ikke de franske spillerne å overliste Grimsbø igjen før 19 minutter av omgangen var spilt.

Til slutt vant Norge komfortabelt 29–20.

– Jeg synes vi ser noen konturer av noe vi tror kan bli veldig bra. Jeg sier ikke at vi er i mål, langt ifra. Vi kommer til å møte bedre angrepslag enn Frankrike. Men jeg er fornøyd med det, sier Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson.

– Litt ruskete i første

Selv om de imponerte defensivt etter pausen, ville ikke NRKs ekspertkommentator Øystein Havang ta frem toppkarakteren på forsvarsspillet.

– Totalt sett blir det en femmer. Det er litt ruskete i førsteomgang, men de henter seg fint inn i andreomgang, konkluderte han.

Les også: Mørk vurderer psykolog for å glemme OL: – Tror det er lurt

Skal holde kampen ut

Torsdag åpnet Norge firenasjonersturneringen med å slå Danmark. Da sto de godt bakover før pause, men slapp opp i andre omgang.

Nå håper bakspiller Emilie Hegh Arntzen at de kan få til to hele omganger med solid defensiv innsats før EM begynner.

– Vi har fokus på at vi skal være klare fra start og at vi skal holde kampen ut, og det tror jeg vi skal klare også, sier hun.

Neste test kommer søndag, når Russland står på motsatt banehalvdel.

Les også: Slet etter karrierens største nedtur: – En kamp hver dag

Siste nytt

 • Sundby ferdig for sesongen

  Martin Johnsrud Sundby står over verdenscupavslutningen i Canada, skriver Norges Skiforbund i en pressemelding. «Luften har rett og slett gått ut av ballongen», heter det. Totalt skal 20 norske utøvere delta i minitouren i Quebec.

  Sundby.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Ruud falt på verdensrankingen

  Casper Ruud faller fire plasser på den ferske verdensrankingen i tennis. Han er nå nummer 98. Ruuds 94.-plass på den forrige rankingen var karrierebeste og første gang 20-åringen var inne blant de 100 beste.

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP
 • Kristoffersen-rettssak denne uken

  Henrik Kristoffersens sponsorstrid med Norges Skiforbund skal opp for Oslo tingrett tirsdag. Kristoffersen har ønsket å bruke Red Bulls logo på hjelmen, noe NSF har nektet ham siden Telenor er forbundets sponsor. Kristoffersen krever 15 millioner av forbundet.

  VM alpint 2019 Åre storslalåm
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal