Hopp til innhold

Frafjord storspilte i Løkes fravær: – På sitt beste noen gang

STAVANGER/OSLO (NRK): Marit Malm Frafjord viste seg som en god erstatter for Heidi Løke da Norge slo Danmark med seks mål i første kamp i firenasjonersturneringen i Stavanger.

Marit Malm Frafjord

TOPPSCORER: Strekspiller Marit Malm Frafjord imponerte mot Danmark.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

  • Norge - Danmark 31 - 25 (17-10)

– Marit er kanskje på sitt beste angrepsmessig - noen gang, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NRK.

Hergeirsson tok ut en noe overraskende, og ung tropp til håndball-EM i desember. At Heidi Løke ikke er med på grunn av graviditet, har også skapt bekymring.

Møbelringen cup 2016: Norge-Danmark.

EM-FORM: Marit Malm Frafjord fikk skryt etter kampen.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Men mot Danmark i første kamp i Møbelringen Cup, viste «erstatter» Marit Malm Frafjord at det kanskje ikke er mye å frykte. Strekspilleren ble Norges toppscorer med sju mål.

– Hun har hatt en fin stigning i angrepsspillet sitt i Larvik denne høsten. Hun er sikrere på skudd, og kommer bedre til. Hun har alltid vært solid i forsvar, sier Hergeirsson.

Bryr seg ikke om bekymring

– Det er vel greit. Jeg får mange innspill og jeg klarer å sette dem i mål, men jeg er ikke helt fornøyd med forsvarsspillet mitt, forteller Frafjord - noe beskjedent.

Hun bryr seg lite om ekspertenes bekymring over mangelen på Løke.

– Jeg hadde regnet med det, for Heidi har vært en ekstremt viktig spiller for Norge. Men for meg betyr det egentlig bare at jeg får mer tillit i angrep. Jeg har selvtillit på at jeg kan spille bra i angrep, og i dag funka det. Jeg håper det gjør det fremover også, sier Frafjord.

– Herrem kanskje best i verden

Også kontringsspillet satt bokstavelig talt som et skudd. Camilla Herrem hadde allerede scoret fem ganger da det var spilt 20 minutter, og nærmest avgjort kampen.

– Det Camilla viser med fart her, spesielt de første 30 minuttene, er eksepsjonelt. Kanskje best i verden, sier trener Mia Høgdahl til TVNorge.

Camilla Herrem

PÅ HUGGET: Camilla Herrem banket inn mål etter mål for Norge mot Danmark.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Flere av målene kom etter meget presise langpasninger fra keeper Kari Aalvik Grimsbø.

– Det er dritbra pasninger. Jeg følte det var mange hender der, men likevel havnet alltid ballen i min hånd, sier Herrem til NRK.

Sjumålsledelsen var god å ha, for etter pause begynte Norge å gjøre småfeil i både forsvar og angrep. Igjen ble kontringene - og strekspillet - redningen.

– Ikke råd til dette i EM

– Jeg synes vi mister litt fokus i andre omgang. Vi henger ikke helt med i forsvar, og kommer ikke til så mange sjanser i angrep. Når vi kommer til EM har vi ikke råd til dette, mener Herrem.

– Vi var gode i åpningen. Det ser riktig bra ut det første kvarteret, og vi får noen superkontringer av Camilla. Vi ser at ikke alle er like godt samspilt utover i første omgang, men det er glimtvis veldig bra, selv om det er noen småting, oppsummerer Hergeirsson.

  • OL-vinner Russland slo Frankrike 30-23 i torsdagens andre kamp. Norge møter Frankrike lørdag og Russland søndag.

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters
  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal