NRK Meny
Normal

Mørk vurderer psykolog for å glemme OL: – Tror det er lurt

STAVANGER/OSLO (NRK): For Nora Mørk har OL-skuffelsen ennå ikke helt lagt seg. Derfor vurderer hun nå psykologsamtaler for å nullstille seg til håndball-EM.

Nora Mørk

SMILER (NESTEN) IGJEN: Nora Mørk har ikke helt klart å legge OL-skuffelsen bak seg, men gleder seg nå til nye landskamper for Norge.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Nora Mørk scoret 14 mål i OL-semien mot Russland, men var blant dem som var aller mest skuffet etter ettmålstapet i semifinalen. Så langt nede var hun at hun trengte en liten landslagspause etter lekene i Brasil.

– Jeg hadde det godt med å ha fri sist gang det var samling. Jeg følte virkelig jeg trengte det, fordi jeg kjente veldig på den skuffelsen. Jeg tenkte det blir ikke noe gøy for meg nå å dra nå og jeg trenger fri, forteller en åpenhjertig Mørk til NRK.

Nå er hun tilbake, og klar for både Møbelringen Cup denne uka og EM i Sverige i desember. I hvert fall nesten klar.

– Jeg har ikke brukt psykolog ennå, men jeg har vært inne på tanken og tror det er mulig jeg gjør det når vi får en på samling nå. Jeg har forsøkt litt forskjellige ting opp igjennom, fordi jeg har vært mye skadet, men jeg har ikke funnet min type. Men det er noen jeg vet jeg kan prate med, og jeg tror det er lurt nå, forteller Mørk.

Mørk og Oftedal etter Russland

TÅREVÅTT: Nora Mørk (t.v.) og Stine Bredal Oftedal var knust etter ettmålstapet mot Russland under OL.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Vil få det ut

Det er Olympiatoppens Britt Tajet Foxell og Tom Henning Øvrebø som er håndballjentenes mentale ressurser.

– Det har vært mye jeg har vært litt skuffa over og ikke helt fornøyd med, og da er det greit å ha et sted hvor man kan få uttrykk for det, mener Göyr-proffen og utdyper:

– Det er først og fremst resultatet i OL det dreier seg om. Jeg synes jo det er bra med bronsemedalje i et OL, men jeg synes vi fortjente mer. Det er ikke noe vi akkurat kan gå tilbake å gjøre noe med, så det er litt irriterende, fortsatt.

– Jobbet med hodet

For Mørk var det kun gull som stod i tankene før OL. Spesielt fordi hun gikk glipp av lekene i London med en skade. Mørk er likevel ikke bekymret for at opplevelsen i Rio skal gå ut over egen prestasjon i EM.

– Det er riktig at jeg ikke helt klarer å gi slipp på det, men jeg klarer ikke gi slipp på London-OL heller, og det har gått bra i de andre mesterskapene. Det kommer nok til å gå fint nå også, sier hun med et smil.

Norges kaptein, Stine Bredal Oftedal, har derimot lagt skuffelsen bak seg.

– Jeg synes vi har jobbet bra med både hodet, og det på banen for at det skal bli bra. Å tape en semifinale med ett mål etter ekstraomganger er egentlig ikke et dårlig resultat, men et skuffende resultat, understreker Oftedal.

 • Norges kamper i Møbelringen Cup: 24.11 Norge–Danmark 19.45, 26.11 Norge–Frankrike 18.15, 27.11 Norge–Russland 18.15.

Siste nytt

 • Kroatia med knepen seier

  Norges neste motstander i EM, Kroatia, måtte slite knallhardt for å slå Hviterussland 25-23 i håndball-EM torsdag. Kroatia fikk 15.000 tilskuere i ryggen torsdag, men hadde kjempetrøbbel med å vinne.

  Croatia's Luka Cindric
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Lørenskog snudde og slo Vålerenga

  Vålerenga ledet 2-0 helt til det gjensto fire minutter, men Lørenskog slo tilbake og vant 3-2 etter straffeslag i lokalderbyet i eliteserien i ishockey torsdag.

  Eliteserien ishockey: Lørenskog-Vålerenga
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Storseier for Solbakkens menn

  Ståle Solbakken og FC København fikk en strålende start på oppkjøringen til vårsesongen. FCK slo Vejle 4–0 etter mål av Jonas Wind, Andrija Pavlovic og Federico Santander.

  Vårsesongen starter 4. februar. Da venter byrival Brøndby i cupen.

  Solbakken
  Foto: Claus Bech Andersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: Kvinner
V-cup hopp: Kvinner
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn