Hopp til innhold

NM-veka

Oppsummert

Et fellesarrangement hvor det kåres en rekke norgesmestre i mange idrettsgrener. 11 idretter skal i løpet av fire dager gjennomføre sine 23 norgesmesterskap, hvor hele 68 NM-vinnere skal kåres.

 • Sykkel-NM: Ane Iversen vant tempogull etter sterk sluttspurt

  Ane Iversen syklet raskere enn regjerende norgesmester Katrine Aalerud mot slutten av temporittet i NM i Steinkjer og sikret gullet.

  I kvinneklassen syklet Ane Iversen i mål på tiden 35.43.4. Dermed slo hun regjerende mester Katrine Aalerud med 4,7 sekunder. Marte Berg Edseth tok bronse.

  Aalerud syklet ut som sistemann og var raskest i store deler av tempoetappen på 25 kilometer. Med 4 kilometer igjen var hun 6,7 sekunder foran Iversen, men en solid avslutning fra sistnevnte gjorde at forspranget ble syklet inn.

  Aalerud vant NM-tempoen de forrige to årene. (NTB)

  a
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Koanda måtte ha hjelp etter ny nordisk rekord

  På det andre forsøket lyktes Solfrid Koanda med å sette ny nordisk rekord i støt. Etter en litt ustød bevegelse med vektstanga over hodet, klarte hun å få kontroll på til sammen 145 kg. Det er ny norsk og nordisk rekord.

  Støtet tok så mye energi at Koanda holdt på å svime av. Hun måtte sette seg ned ved stanga, og måtte ha hjelp med å komme seg av parketten tydelig skjelven.

  – Jeg forsvant nesten. Det begynte å krible litt i beina. Da gir man maks ut, men jeg husker følelsen av løftet. Jeg føler jeg kunne løftet hele taket her, sa Koanda sittende i en stol mens hun samlet seg.

  Hun prøvde senere på et støt på 148 kg, men mista litt balansen og mistet stanga bak seg. Koanda satt også ny personlig rekord i rykk.

 • Lyn vant NM-stafetten oppskriftsmessig

  Lyn-løperne Johan Tjelle, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger levert bunnsolide etapper på NM-stafetten i Harstad og sikret gull med god margin.

  – Når jeg får 40 sekunder på veksling der, bør jeg ikke rote det til. Da hadde jeg ikke turt å komme inn i skiftebua her. Dette stafettgullet betyr mye for oss, sier Krüger til NRK etter den knusende seieren.

  Kjelsås IL gikk inn til sølv etter en sterk sisteetappe av Håvard Moseby, mens Martin Løwstrøm Nyenget hadde dagens beste etappetid og sørget for at Lillehammer tok bronsen.

  V1uUVIAIzAw
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • 19-åring vekket oppsikt da Oslo og Akershus sikret NM-gull

  19 år gamle Simen Aaberg Skar imponerte stort på andreetappen på NM-stafetten i skiskyting, og bidro sterkt til seier for Oslo og Akershus' førstelag. Med råsterk skyting og rask fart i sporet vekslet han først og sendte Jørgen Brendengen Krogsæter ut med et forsprang på 17 sekunder.

  – Det er over evne det han gjør her. Dette var oppsiktsvekkende bra, mente NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith.

  Krogsæter gjorde også en solid etappe og ga ankermann Endre Strømsheim et godt utgangspunkt. Rekruttlandslagsløperen trengte totalt tre ekstraskudd, men holdt unna og sørget for NM-gull.

  – Det er spesielt å få gå med seniorene. Og så er jo Endre Strømsheim treneren min, så det er veldig kult å få gå med han, sa 19-årige Skar etter sin etappe.

  – Å få et NM-gull med Simen som jeg har vært trener for i tre år er ekstremt deilig. Simen er kanskje den som imponerer mest i dag ut ifra forutsetningene. Det er hans første seniorstafett så det er veldig imponerende, sier Strømsheim.

  Fredrik Bucher-Johannessen gikk førsteetappen.

  Oppland sikret sølvet foran Buskerud som tok den siste medaljen.

  Norgesmesterne i stafett
  Foto: Rune Haug / NRK
 • Buskerud overlegen i kvinnestafetten i skiskyting

  Buskerud var suveren på kvinnenes stafett i NM skiskyting søndag. På vinnerlaget gikk Mari Wetterhus, Åsne Skrede og Frida Dokken.

  Wetterhus var fem sekunder bak Hordalands Malin Bergtun ved første veksling, men Skrede slo knockout på konkurrentene på den neste etappen. Med høy fart i sporet sendte hun Dokken ut på ankeretappen med 53 sekunders ledelse.

  – Frida har gjort mange gode løp, så dette kan gå bra, sa Skrede til NRK mens Dokken var ute i løypa, og hun fikk helt rett. Dokken skjøt perfekt og var aldri truet. Hun paraderte i mål i ensom majestet til Buskeruds første stafettseier på 30 år.

  Kampen om sølvet ble en spurtduell mellom Hordaland og blandingslaget fra Nord-Østerdal og Telemark-Vestfold, der Hordalands Une Christiane Tronerud Kvelvane så vidt fikk tåspissen foran i mål. Hun ble sølvvinneer sammen med Malin Bergtun og Andrine Hatling.

  For blandingslaget på bronseplass gikk Ida Herfoss, Eline Grue og Juni Arnekleiv.

  GTRzefv9gEI
  Foto: Carina Johansen / NTB

Siste nytt

 • Nytt skadeforfall for Norge - Nautnes ute mot Portugal

  Søndag kom beskjeden om at Caroline Graham Hansen ble skadet under fredagens kamp mot Østerrike og dermed ikke var blant spillerne som reiste sydover for kampen mot Portugal tirsdag.

  Mandag ble det også klart at Emilie Nautnes ikke blir md i tirsdagens kamp. Angriperen var ubenyttet reserve under kampen mot Østerrike.

  Pressesjef Halvor Lea opplyser til NRK at Nautnes ikke ble med til Portugal på grunn av en skade.

  Emilie Nautnes
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Friidrettsstjernenes sjef åpner for å bli Bjervig-erstatter

  Friidrettstoppen Erlend Slokvik sier han vil lytte dersom Norges Skiforbund skulle ønske ham som Espen Bjervigs erstatter som langrennssjef.

  Det er Adresseavisen som har spurt Slokvik hvordan han ville stille seg til en eventuell henvendelse fra skiforbundet.

  – Blir jeg forespurt, vil jeg vurdere det. Har foreløpig kontrakt i friidrett fram til Paris-OL i 2024, sier friidrettstoppen til avisen.

  Slokvik har vært sportssjef i Norges Friidrettsforbund siden 2018. (NTB)

  Erlend Slokvik på en pressekonferanse.
  Foto: Gorm Kallestad / NTB
 • Nederlandsk storkamp ble avbrutt etter skandalescener – skal fullføres for tomme tribuner

  De resterende 35 minuttene av søndagens storkamp i nederlandsk fotball mellom Ajax og Feyenoord skal spilles bak lukkede dører kommende onsdag.

  Det opplyser fotballforbundet i Nederland mandag.

  Søndagens oppgjør ble avbrutt tidlig i annen omgang fordi det ble kastet bluss på banen. Da ledet Feyenoord 3-0, og sinte Ajax-tilskuere sto bak uroen på tribunene. Tidligere i kampen var oppgjøret også stanset to ganger, for så å bli gjenopptatt.

  Etter avbrudd nummer tre kom det raskt beskjed om at kampen ikke ville bli spilt ferdig søndag, og publikum forlot dermed arenaen.

  På utsiden fortsatte voldelighetene. Rasende Ajax-fans knuste stadioninngangen, og det endte med kamper mellom supportere og ridende politi bevæpnet med tåregass.

  De stygge scenene representerte et nytt bunnpunkt i den krisen Ajax står i. Storklubben sliter både på og utenfor banen. Med bare fem poeng på fire kamper har det nederlandske mesterlaget opplevd sin dårligste start på en sesong siden 1964/65. (NTB)

  Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ustoppelige Pellegrino 00:35
Neste