Hopp til innhold

NM-veka

Oppsummert

Et fellesarrangement hvor det kåres en rekke norgesmestre i mange idrettsgrener. 11 idretter skal i løpet av fire dager gjennomføre sine 23 norgesmesterskap, hvor hele 68 NM-vinnere skal kåres.

 • Sykkel-NM: Ane Iversen vant tempogull etter sterk sluttspurt

  Ane Iversen syklet raskere enn regjerende norgesmester Katrine Aalerud mot slutten av temporittet i NM i Steinkjer og sikret gullet.

  I kvinneklassen syklet Ane Iversen i mål på tiden 35.43.4. Dermed slo hun regjerende mester Katrine Aalerud med 4,7 sekunder. Marte Berg Edseth tok bronse.

  Aalerud syklet ut som sistemann og var raskest i store deler av tempoetappen på 25 kilometer. Med 4 kilometer igjen var hun 6,7 sekunder foran Iversen, men en solid avslutning fra sistnevnte gjorde at forspranget ble syklet inn.

  Aalerud vant NM-tempoen de forrige to årene. (NTB)

  a
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Koanda måtte ha hjelp etter ny nordisk rekord

  På det andre forsøket lyktes Solfrid Koanda med å sette ny nordisk rekord i støt. Etter en litt ustød bevegelse med vektstanga over hodet, klarte hun å få kontroll på til sammen 145 kg. Det er ny norsk og nordisk rekord.

  Støtet tok så mye energi at Koanda holdt på å svime av. Hun måtte sette seg ned ved stanga, og måtte ha hjelp med å komme seg av parketten tydelig skjelven.

  – Jeg forsvant nesten. Det begynte å krible litt i beina. Da gir man maks ut, men jeg husker følelsen av løftet. Jeg føler jeg kunne løftet hele taket her, sa Koanda sittende i en stol mens hun samlet seg.

  Hun prøvde senere på et støt på 148 kg, men mista litt balansen og mistet stanga bak seg. Koanda satt også ny personlig rekord i rykk.

 • Lyn vant NM-stafetten oppskriftsmessig

  Lyn-løperne Johan Tjelle, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger levert bunnsolide etapper på NM-stafetten i Harstad og sikret gull med god margin.

  – Når jeg får 40 sekunder på veksling der, bør jeg ikke rote det til. Da hadde jeg ikke turt å komme inn i skiftebua her. Dette stafettgullet betyr mye for oss, sier Krüger til NRK etter den knusende seieren.

  Kjelsås IL gikk inn til sølv etter en sterk sisteetappe av Håvard Moseby, mens Martin Løwstrøm Nyenget hadde dagens beste etappetid og sørget for at Lillehammer tok bronsen.

  V1uUVIAIzAw
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • 19-åring vekket oppsikt da Oslo og Akershus sikret NM-gull

  19 år gamle Simen Aaberg Skar imponerte stort på andreetappen på NM-stafetten i skiskyting, og bidro sterkt til seier for Oslo og Akershus' førstelag. Med råsterk skyting og rask fart i sporet vekslet han først og sendte Jørgen Brendengen Krogsæter ut med et forsprang på 17 sekunder.

  – Det er over evne det han gjør her. Dette var oppsiktsvekkende bra, mente NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith.

  Krogsæter gjorde også en solid etappe og ga ankermann Endre Strømsheim et godt utgangspunkt. Rekruttlandslagsløperen trengte totalt tre ekstraskudd, men holdt unna og sørget for NM-gull.

  – Det er spesielt å få gå med seniorene. Og så er jo Endre Strømsheim treneren min, så det er veldig kult å få gå med han, sa 19-årige Skar etter sin etappe.

  – Å få et NM-gull med Simen som jeg har vært trener for i tre år er ekstremt deilig. Simen er kanskje den som imponerer mest i dag ut ifra forutsetningene. Det er hans første seniorstafett så det er veldig imponerende, sier Strømsheim.

  Fredrik Bucher-Johannessen gikk førsteetappen.

  Oppland sikret sølvet foran Buskerud som tok den siste medaljen.

  Norgesmesterne i stafett
  Foto: Rune Haug / NRK
 • Buskerud overlegen i kvinnestafetten i skiskyting

  Buskerud var suveren på kvinnenes stafett i NM skiskyting søndag. På vinnerlaget gikk Mari Wetterhus, Åsne Skrede og Frida Dokken.

  Wetterhus var fem sekunder bak Hordalands Malin Bergtun ved første veksling, men Skrede slo knockout på konkurrentene på den neste etappen. Med høy fart i sporet sendte hun Dokken ut på ankeretappen med 53 sekunders ledelse.

  – Frida har gjort mange gode løp, så dette kan gå bra, sa Skrede til NRK mens Dokken var ute i løypa, og hun fikk helt rett. Dokken skjøt perfekt og var aldri truet. Hun paraderte i mål i ensom majestet til Buskeruds første stafettseier på 30 år.

  Kampen om sølvet ble en spurtduell mellom Hordaland og blandingslaget fra Nord-Østerdal og Telemark-Vestfold, der Hordalands Une Christiane Tronerud Kvelvane så vidt fikk tåspissen foran i mål. Hun ble sølvvinneer sammen med Malin Bergtun og Andrine Hatling.

  For blandingslaget på bronseplass gikk Ida Herfoss, Eline Grue og Juni Arnekleiv.

  GTRzefv9gEI
  Foto: Carina Johansen / NTB

Siste nytt

 • Grøvdal dropper Monaco-start

  Karoline Bjerkeli Grøvdal kommer likevel ikke til start på 1500-meteren under Diamond League-stevnet i friidrett i Monaco onsdag.

  Det bekrefter friidrettsprofilens trener Knut Jæger Hansen i en melding til VG mandag.

  – Kutter Monaco og fokuserer på EM, skriver han til avisen.

  Grøvdal er kvalifisert for både 1500 meter, 5000 meter og 10.000 meter under EM i München senere denne måneden. Det skal foreløpig ikke være tatt noen endelig beslutning om hvilke distanser friidrettsprofilen skal løpe.

  Grøvdal
  Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN
 • Alexis Sanchez ferdig i Inter

  Den chilenske fotballstjernen Alexis Sánchez kan gå gratis til en ny klubb etter at Inter mandag terminerte kontrakten hans.

  I en uttalelse opplyser Serie A-klubben at den har forhandlet fram en enighet med Sanchez om at han forlater klubben. Det åpner for at chileneren kan signere for franske Marseille.

  Ifølge italienske medier har Inter gått med på å betale Sanchez fem millioner euro for å terminere avtalen. Til gjengjeld slipper Inter utgiftsposten lønnen til Sanchez har utgjort. Spissen skal være blant de best betalte i Milano-klubben.

  33-åringen, som signerte for Inter i 2019, etablerte seg aldri i startoppstillingen. (NTB)

  Alexis Sánchez
  Foto: Claudio Cruz / AP
 • Nora Mørk kåret til verdens beste

  Nettstedet Handball Planet har kåret Nora Mørk til verdens beste kvinnelige håndballspiller.

  Det er andre gang Mørk vinner prisen.

  31-åringen vant med 22 stemmer foran Henny Reistad (19) og Stine Bredal Oftedal og Kari Brattset Dale (17), ifølge TV 2.

  Nathalie Hagman og Katrine Lunde fikk 14 stemmer i kåringen.

  Håndball kvinner, Champions League semifinale Metz - Vipers Kristiansand (27-33)
  Foto: Nikola Krstic / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste