Hopp til innhold

NM-veka

Oppsummert

Et fellesarrangement hvor det kåres en rekke norgesmestre i mange idrettsgrener. 11 idretter skal i løpet av fire dager gjennomføre sine 23 norgesmesterskap, hvor hele 68 NM-vinnere skal kåres.

 • Sykkel-NM: Ane Iversen vant tempogull etter sterk sluttspurt

  Ane Iversen syklet raskere enn regjerende norgesmester Katrine Aalerud mot slutten av temporittet i NM i Steinkjer og sikret gullet.

  I kvinneklassen syklet Ane Iversen i mål på tiden 35.43.4. Dermed slo hun regjerende mester Katrine Aalerud med 4,7 sekunder. Marte Berg Edseth tok bronse.

  Aalerud syklet ut som sistemann og var raskest i store deler av tempoetappen på 25 kilometer. Med 4 kilometer igjen var hun 6,7 sekunder foran Iversen, men en solid avslutning fra sistnevnte gjorde at forspranget ble syklet inn.

  Aalerud vant NM-tempoen de forrige to årene. (NTB)

  a
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Koanda måtte ha hjelp etter ny nordisk rekord

  På det andre forsøket lyktes Solfrid Koanda med å sette ny nordisk rekord i støt. Etter en litt ustød bevegelse med vektstanga over hodet, klarte hun å få kontroll på til sammen 145 kg. Det er ny norsk og nordisk rekord.

  Støtet tok så mye energi at Koanda holdt på å svime av. Hun måtte sette seg ned ved stanga, og måtte ha hjelp med å komme seg av parketten tydelig skjelven.

  – Jeg forsvant nesten. Det begynte å krible litt i beina. Da gir man maks ut, men jeg husker følelsen av løftet. Jeg føler jeg kunne løftet hele taket her, sa Koanda sittende i en stol mens hun samlet seg.

  Hun prøvde senere på et støt på 148 kg, men mista litt balansen og mistet stanga bak seg. Koanda satt også ny personlig rekord i rykk.

 • Lyn vant NM-stafetten oppskriftsmessig

  Lyn-løperne Johan Tjelle, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger levert bunnsolide etapper på NM-stafetten i Harstad og sikret gull med god margin.

  – Når jeg får 40 sekunder på veksling der, bør jeg ikke rote det til. Da hadde jeg ikke turt å komme inn i skiftebua her. Dette stafettgullet betyr mye for oss, sier Krüger til NRK etter den knusende seieren.

  Kjelsås IL gikk inn til sølv etter en sterk sisteetappe av Håvard Moseby, mens Martin Løwstrøm Nyenget hadde dagens beste etappetid og sørget for at Lillehammer tok bronsen.

  V1uUVIAIzAw
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • 19-åring vekket oppsikt da Oslo og Akershus sikret NM-gull

  19 år gamle Simen Aaberg Skar imponerte stort på andreetappen på NM-stafetten i skiskyting, og bidro sterkt til seier for Oslo og Akershus' førstelag. Med råsterk skyting og rask fart i sporet vekslet han først og sendte Jørgen Brendengen Krogsæter ut med et forsprang på 17 sekunder.

  – Det er over evne det han gjør her. Dette var oppsiktsvekkende bra, mente NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith.

  Krogsæter gjorde også en solid etappe og ga ankermann Endre Strømsheim et godt utgangspunkt. Rekruttlandslagsløperen trengte totalt tre ekstraskudd, men holdt unna og sørget for NM-gull.

  – Det er spesielt å få gå med seniorene. Og så er jo Endre Strømsheim treneren min, så det er veldig kult å få gå med han, sa 19-årige Skar etter sin etappe.

  – Å få et NM-gull med Simen som jeg har vært trener for i tre år er ekstremt deilig. Simen er kanskje den som imponerer mest i dag ut ifra forutsetningene. Det er hans første seniorstafett så det er veldig imponerende, sier Strømsheim.

  Fredrik Bucher-Johannessen gikk førsteetappen.

  Oppland sikret sølvet foran Buskerud som tok den siste medaljen.

  Norgesmesterne i stafett
  Foto: Rune Haug / NRK
 • Buskerud overlegen i kvinnestafetten i skiskyting

  Buskerud var suveren på kvinnenes stafett i NM skiskyting søndag. På vinnerlaget gikk Mari Wetterhus, Åsne Skrede og Frida Dokken.

  Wetterhus var fem sekunder bak Hordalands Malin Bergtun ved første veksling, men Skrede slo knockout på konkurrentene på den neste etappen. Med høy fart i sporet sendte hun Dokken ut på ankeretappen med 53 sekunders ledelse.

  – Frida har gjort mange gode løp, så dette kan gå bra, sa Skrede til NRK mens Dokken var ute i løypa, og hun fikk helt rett. Dokken skjøt perfekt og var aldri truet. Hun paraderte i mål i ensom majestet til Buskeruds første stafettseier på 30 år.

  Kampen om sølvet ble en spurtduell mellom Hordaland og blandingslaget fra Nord-Østerdal og Telemark-Vestfold, der Hordalands Une Christiane Tronerud Kvelvane så vidt fikk tåspissen foran i mål. Hun ble sølvvinneer sammen med Malin Bergtun og Andrine Hatling.

  For blandingslaget på bronseplass gikk Ida Herfoss, Eline Grue og Juni Arnekleiv.

  GTRzefv9gEI
  Foto: Carina Johansen / NTB

Siste nytt

 • Rystet Tyskland på hjemmebane – så steg spissgiganten til vers

  Søndag kveld var det duket for de første kampene i siste gruppespillsrunde der Tyskland var det eneste laget fra gruppe A som var sikret en plass i åttedelsfinalen.

  Drøye to minutter på overtid stiger innbytter Niclas Füllkrug til vers og stanger utligningen i krysset til vill jubel blant hjemmefansen.

  – Der er Tyskland gruppevinnere og det er Füllkrug som oppfyller de tyske drømmer i Frankfurt, utbrøt NRKs fotballkommentator Andreas Stabrun Smith.

  Dermed ble Füllkrug den første tyskeren som scorer to mål som innbytter i samme EM siden Olivier Bierhoff i 1996.

  I det 28. spilleminutt tok sveitserne ledelsen etter at Dan Ndoye fikk sitt første landslagsmål for Sveits.

  – Ndoye har aldri scoret for Sveits, men på den aller største scenen så klarer han det endelig, sa Stabrun Smith.

  Dermed ble Tyskland gruppevinnere med to seiere og ett uavgjort. De møter andre plassen i gruppe C hvor blant annet England og Danmark spiller tirsdag om gruppeseieren.

  Sveits på sin side skal møte andre plassen i gruppe B som på papiret ser ut til å bli Italia om de tar poeng mot Kroatia tirsdag kveld.

  Sveits hadde det i lomma, men Tyskland hadde litt på lager.
 • Espanyol tilbake i La Liga – vant opprykksfinalen mot Real Oviedo

  Espanyol vendte et vanskelig utgangspunkt til seier og slo Real Oviedo i kampen om den siste opprykksplassen til Spanias øverste nivå.

  Barcelona-klubben rykket ned fra La Liga i 2023, men holdt seg til ett år på nivå to. Med 2-1-seier sammenlagt slår de følge med Leganés og Real Valladolid opp til nivå én.

  Real Oviedo gikk inn i kampen med 1-0 fra det første oppgjøret, men fikk seg en kalddusj like før pause da Espanyols Javi Puado scoret to kjappe.

  Først bredsidet han inn en corner, før han fullførte et vakkert angrep til 2-0 to minutter på overtid av førsteomgangen.

  Oviedo fikk en kjempesjanse på overtid, men fikk ikke ballen i mål og måtte se opprykkshåpet glippe på målstreken.

  Espanyol tok seg forbi Sporting Gijón på veien til finalen, mens Oviedo slo ut Eibar. (NTB)

 • Markus Hoelgaard ble norgesmester i landeveisritt

  Markus Hoelgaard vant fellesstarten i sykkel-NM søndag. Uno-X-laget kontrollerte rittet og var aldri truet i kampen om seieren.

  Rittet gikk over tolv runder i en løype på Tverlandet utenfor Bodø. Rytterne måtte gjennom 199,2 kilometer i regnværet.

  Fredrik Dversnes var mannen i den norske mestertrøya fram til søndag.

  Alexander Kristoff var ikke blant rytterne på startstreken søndag. Veteranen sto over rittet på grunn av magetrøbbel.

  Tidligere søndag ble Mie Bjørndal Ottestad norgesmester i kvinneklassen etter et imponerende solobrudd.

  Lørdag 29. juni starter Tour de France i italienske Firenze. Uno-X er blant lagene på startstreken i storrittet. Hoelgaard er imidlertid ikke en del av troppen, og den norske mestertrøya uteblir i årets ritt.

  (NTB)

  Arctic Race of Norway 2019: 4. Etappe: Lødingen - Narvik (165,5 km)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal