Hopp til innhold

Vektløfting

 • Koanda med suverent VM-gull

  Solfrid Koanda tok VM-gull i støt med 156 kilo. Med det tok hun et suverent gull – 18 kilo foran 2.-plassen.

  – Det føles veldig bra. Det er hardt arbeid som ligger bak resultatet, det er jeg veldig fornøyd med, sier Koanda til NRK.

  – Det var kjempesolid, et kjempeløft, sier president i Vektløfterforbundet Stian Grimseth, til NRK.

  Koanda var også favoritt i rykk og sammenlagt, men klarte aldri å løfte 115 kilo i rykk. Med det fikk hun ikke tellende resultat, og da røk gullet både i rykk og sammenlagt.

  – Det gikk ikke helt som planlagt, sånn er det. Jeg skulle gjerne hatt tre gull, sier Koanda til NRK.

  – Det er fortvilende når du vet hvor sterk hun er. Men jeg håper og tror at det skjerper sansene før OL i paris. Det er bedre å feile i dag enn i OL, sier Stian Grimseth til NRK.

  Solfrid Koanda tok VM-gull
  Foto: NRK
 • Norsk EM-sølv i vektløfting

  Ine Andersson (34) tok sølvet i tirsdagens støtkonkurranse i 64-kilosklassen under europamesterskapet i vektløfting i Armenia, melder NTB.

  Medaljen var i boks etter et løft på 121 kilo. Zoe Smith fra Storbritannia løftet også 121 kilo, men hun gikk foran på lavere kroppsvekt. I fjor tok Andersson gullet i støt.

  Totalt ble Tambarskjelvar-utøveren nummer fem med 212 kilo. Det ble tyrkisk seier ved Nuray Güngör.

  Ine Andersson
  Foto: Norges Vektløfterforbund
 • Seier ja til nasjonalanlegg i Førde

  Idrettsstyret har bestemt seg for å søke om nasjonalanlegg for vektløfting i Førde. Det er Kulturdepartementet som tildeler nasjonalanleggstatus.

  Vektløftarmiljøet i og rundt Førde arrangerte i 2016 det som vart utpeika til det beste EM nokosinne. I 2025 arrangerer dei VM.

  Før eit anlegg kan bli realisert må Kulturdepartementet godkjenne innstillinga.

  President i Noregs Vektløfterforbund (NVF) Stian Grimseth trur ei slik godkjenning kan komme allereie før sommaren.

  – Det er eit par års byggetid med eit slikt anlegg. Det er også forarbeid med blant anna reguleringar. Så det vil nok ta nokre år, men det er viktig å kome i gang. Det kan også gå fort om alle partar hiver seg rundt.

  Grimseth seier behovet for eit slikt anlegg er stort.

  – Det er også viktig å hugse på at dette er eit anlegg som skal vere til glede og nytte for alle idrettar som driv i Sunnfjord.

  Ifølge Grimseth er den totale kostnadskalkylen på anlegget 230 millionar kroner.

  Vektløftar står på plattingen under EM i vektløfting
  Foto: Rune Fossum / NRK
 • Koanda måtte ha hjelp etter ny nordisk rekord

  På det andre forsøket lyktes Solfrid Koanda med å sette ny nordisk rekord i støt. Etter en litt ustød bevegelse med vektstanga over hodet, klarte hun å få kontroll på til sammen 145 kg. Det er ny norsk og nordisk rekord.

  Støtet tok så mye energi at Koanda holdt på å svime av. Hun måtte sette seg ned ved stanga, og måtte ha hjelp med å komme seg av parketten tydelig skjelven.

  – Jeg forsvant nesten. Det begynte å krible litt i beina. Da gir man maks ut, men jeg husker følelsen av løftet. Jeg føler jeg kunne løftet hele taket her, sa Koanda sittende i en stol mens hun samlet seg.

  Hun prøvde senere på et støt på 148 kg, men mista litt balansen og mistet stanga bak seg. Koanda satt også ny personlig rekord i rykk.

Siste nytt

 • Domstol avsatte Brasils fotballpresident

  En domstol i Rio de Janeiro har avsatt presidenten i Brasils fotballforbund på grunn av uregelmessigheter i valget i fjor.

  Ednaldo Rodrigues, som først ble midlertidig ansatt som fotballpresident i 2021, vant presidentvalget i fjor. Domstolen gir fotballforbundet beskjed om å avholde nytt valg innen 30 dager.

  Fram til da er det lederen for landets idrettsdomstol, José Perdiz, som skal styre forbundet. Domstolen opphever hele fotballtinget fra i fjor, og dermed også avgjørelsen det tok om å ansette Rodrigues.

  Rodrigues har mulighet til å anke avgjørelsen. Fotballforbundet opplyser at de vurderer hvilke skritt de skal ta.

  Saken kan potensielt føre til at Fifa innfører sanksjoner mot Brasil. I verste fall kan Fifa kaste ut fotballforbund i land der myndighetene griper inn slik, mens også arbeidet med å få VM for kvinner i 2027 kan bli påvirket.

  (©NTB)

  Ednaldo Rodrigues
  Foto: AFP
 • Forsvarstabbe sørget for ny Tottenham-nedtur

  Tottenham fortsetter å tape poeng i Premier League. Torsdag gikk laget sin femte kamp på rad uten seier i 1-2-tapet for West Ham på eget gress.

  Tottenham leverte en strålende sesongstart med ti kamper uten tap, men deretter har det gått tyngre for Ange Postecoglous menn. De står med fire tap på sine fem siste kamper, og de har tapt tre strake hjemmekamper. Noe av grunnen til det har vært skader og suspensjoner på sentrale spillere.

  De hvitkledde ligger på femteplass etter 15 kamper. Opp til serieleder og rival Arsenal skiller det ni poeng.

  Cristian Romero var torsdag tilbake fra en tre kamper lang suspensjon, og argentineren svarte med å sende hjemmelaget i ledelsen etter elleve minutter med en godt plassert heading.

  Etter hvilen kom gjestene ut med energi og seks minutter senere var lagene like langt. Jarrod Bowen plukket opp en retur og banket ballen i nettet.

  Tottenham presset for seier og kom til en stor sjanse 20 minutter før slutt. Men headingen til Richarlison strøk stolpen, og det skulle vise seg å koste fem minutter senere.

  Destiny Udogie sendte et horribelt tilbakespill til keeper Vicario, som kom ut og slo ballen unna foran en jaktende Bowen. Den gikk imidlertid bare til James Ward-Prowse, som skjøt i stolpen før han satte sin egen retur i mål.

  Med seieren har West Ham unngått nederlag i fire strake kamper, der to har endt med tre poeng.

  Tottenham skal møte Newcastle i neste runde, mens West Ham gjester Fulham.

  (NTB)

  4d20LNfRL54
  Foto: AP
 • Everton med kruttsterk seier over Newcastle etter dobbel Trippier-blemme

  Everton utnyttet grove forsvarsfeil hos Newcastle og tok seg over nedrykksstreken med 3-0-seier i Premier League.

  Det er en solid seier for Sean Dyches menn mot formsterke og normalt defensivt solide Newcastle. Everton hadde brent store sjanser, men det løsnet mot slutten da backen Kieran Trippier begynte å slurve på egen halvdel.

  78 minutter var spilt da han regelrett ga bort ballen til Dwight McNeil. Evertons venstreving avanserte framover og hamret ballen i nota til 1-0 fra 15 meters hold.

  Sju minutter senere gjentok miseren seg for Trippier. Han stresset og spilte ballen i beina på Jack Harrison, som fikk kranglet den med seg og serverte Abdoulaye Doucouré. Malieren var trygg og plasserte inn 2-0.

  Alexander Isak viste fram dribleferdigheter og kom nær redusering mot slutten, men var akkurat ikke rask nok til å få skutt på mål.

  Det var en av ganske få Newcastle-muligheter i kampen. Selv om gjestene hadde ballen mye, var Everton mer gjennombruddshissig og farligere kampen gjennom.

  Den aller største sjansen fikk Dominic Calvert-Lewin etter 38 minutter. Han vendte opp og blåste ballen høyt over mål fra fire meters hold.

  Da hjalp det at lagkameratene ordnet seier i annen omgang. Langt på overtid trillet innbytter Beto inn sitt første Premier League-mål.

  (NTB)

  GVzhZ9XSqeo
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal