Hopp til innhold

NFF kjemper mot klokken – flere spillere er kontaktet

Norges Fotballforbund (NFF) jobber på spreng med å stable et nødlandslag mot Østerrike, og flere spillere er blitt kontaktet. En endelig avklaring er ventet mandag.

Norge

REISER TILBAKE: Den opprinnelige landslagstroppen har fått tillatelse til å reise hjem og fullføre karantenen der.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Jeg har fått telefon fra NFF, og de lurte på hvordan ståa var for min del med tanke på korona og klubben. Så jeg er selvfølgelig tilgjengelig om de ønsker å ha meg med, skriver Vitesse-spiller Sondre Tronstad i en SMS til NRK.

En hektisk lørdag endte med at Norges kamp mot Romania ble avlyst. NFF vurderte lenge å utfordre de norske karantenereglene, men helse- og omsorgsminister Bent Høie satte foten ned.

Søndag bekreftet NFF at de setter alle kluter til for å stable et såkalt nødlandslag på beina før møtet med Østerrike onsdag. Selv om Norge skulle bli dømt til 3-0-tap for Romania, kan Norge fortsatt vinne nasjonsligagruppen med seier over Østerrike.

Et helt lag kontaktet

Sparta Praha-spiller Andreas Vindheim var den første som bekreftet at han er blitt kontaktet av NFF overfor VG. Det samme bekrefter Ferencváros-spiller Tokmac Nguen. Sistnevnte har nå takket nei til å spille fordi han sliter med hamstringskade.

– Det er bekreftet nå. Det var kjedelig, men det var ikke så mye jeg kunne gjøre. Jeg prøvde så mye jeg kunne, men til slutt var klubben bestemt på at de ikke ville slippe meg, sier Nguen til VG.

NRK får opplyst at Union Berlin-spiller Julian Ryerson er blitt kontaktet av NFF. Søndag kveld bekrefter også Göztepe-spiller Zlatko Tripić NFF-kontakt overfor NRK. Han skal også være uaktuell på grunn av koronasmitte i egen klubb.

I tillegg har Mathias Dyngeland, som er keeper i svenske Elfsborg, blitt oppringt, ifølge TV 2. Kanalen skriver at også Jørgen Strand Larsen, Ghayas Zahid og Håkon Evjen har fått en henvendelse fra NFF.

Samtidig melder iTromsø at Nordsjælland-spiller Ulrik Yttergård Jenssen er blitt kontaktet.

Genk-spiller Kristian Thorstvedt legger heller ikke skjul på at han er en aktuell mann for nødlandslaget:

Laster Twitter-innhold

– Jeg tenkte å lage meg noe middag her nå. Så jeg lurte bare på om noen har noen gode tips til mat å spise tre dager før kamp? sier Thorstvedt i videoen.

Også Toulouse-spiller Ruben Gabrielsen tar i bruk humor for å skildre den mildt sagt spesielle situasjonen.

Iført en «kappe» over skuldrene, og med passet i hånden, setter han fart:

Laster Twitter-innhold

Elitedirektør Lise Klaveness ønsker foreløpig ikke å gå inn på hvilke spillere som til slutt vil utgjøre et eventuelt nødlandslag.

Lise Klaveness

NFFs elitedirektør Lise Klaveness.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpi

– Vi skal se hvilke muligheter det er, så må vi være helt trygge på det vi lander på – både smittefaglig og for spillernes del. Å begynne å kaste ut navn nå er ikke realistisk. Det finnes noen spillere i troppen som har dokumentasjon på at de har hatt covid-19-smitte som også kan være aktuelle. Det er uansett ikke jeg som tar ut laget, så det er den landslagstreneren vi setter inn som må vurdere, sier Klaveness til NRK søndag ettermiddag.

– Hvem blir det?

– Jeg går ikke inn i detaljene, for det er til drøftelse.

Disse er aktuelle

Et nødlandslag må altså bestå av spillere som ikke har vært en del av den opprinnelige landslagstroppen med unntak av Per Kristian Bråtveit og Jens Petter Hauge, som begge har fått påvist korona for mindre enn seks måneder siden.

Det samme har også Martin Ødegaard, ifølge VG, men det er foreløpig usikkert om 21-åringen er aktuell for Østerrike-kampen.

Landslagets mediesjef Svein Graff opplyser til NRK søndag at Ødegaard har reist tilbake til Madrid.

Siden NFF allerede har sendt hjem eliteseriespillerne på grunn av karantenebestemmelsene, vil et nødlandslag trolig bestå av utenlandsproffer i Europa.

Den opprinnelige landslagstroppen ble satt i karantene etter at visekaptein på laget, Omar Elabdellaoui, testet positivt for koronaviruset fredag.

Der NFF la til grunn at landslagsspillerne kunne reise ut av landet og jobbe med strenge smitteverntiltak, slo regjeringen fast at dette vil være et brudd på den norske forskriften om smittekarantene.

Samtidig får landslagsspillerne lov til å fly utenlands for å komme seg hjem. I den norske covid-19-forskriften står det nemlig at «personer i smittekarantene unntaksvis kan bruke offentlige transport for å komme seg til egnet karantenested».

Det var 19 utenlandsproffer i Lars Lagerbäcks tropp til kampene mot Romania og Østerrike. Disse skal nå hjem til i alt ti ulike land: England, Skottland, Tyskland, Nederland, Belgia, Danmark, Spania, Italia, Tyrkia og Russland.

Sportsnyheter

Danske Axel Vang Christiansen hektet i et hinder og falt stygt på 3000 meter hinder i EM. Andorras Nahuel Carabana ofret egne finalemuligheter for å hjelpe dansken av banen.

Her ofrer konkurrenten egne sjanser for å hjelpe supertalentet

Axel Vang Christensen hektet i et hinder og falt stygt på 3000 meter hinder i EM. Da ofret Andorras Nahuel Carabana egne finalemuligheter for å hjelpe dansken av banen.

Siste nytt

 • Tap for Berntsen/Mol

  Mathias Berntsen og Hendrik Mol tapte åpningskampen i EM-turneringen i sandvolleyball i strake sett for svenskene David Åhman og Jonathan Hellvig.

  Det ble tap med sifrene 18-21 og 19-21.

  Det norske 2. laget var tidlig føringen i første settet mot de to svenske 20-åringene, men klarte ikke å ta igjen forspranget svenskene fikk da de gikk fra 12-12 til 15-13. Den svenske duoen tok førstesettet 21-18.

  Åhmann/Hellvig fortsatte også å dominere det andre settet selv om Berntsen/Mol var litt bedre med.

  Berntsen/Mol skal i neste kamp i gruppe A møte taperen av møtet mellom Anders Mol/Christian Sørum og israelerne Eylon Elazar/Amiram Ohana. Svenskene møtter vinneren av den samme kampen i onsdagens 2. runde.

  Austria Beachvolleyball Nations Cup
  Foto: Florian Schroetter / AP
 • Hauge klar for belgisk klubb

  Jens Petter Hauge er klar for utlån til den belgiske klubben Gent. Det melder klubben på sine nettsider.

  Han kommer på utlån fra den tyske klubben Eintracht Frankfurt, der han har slitt med å starte kamper jevnlig.

  Siden han dro fra Bodø/Glimt har han også hatt en periode i AC Milan før han først ble utlånt, og senere solgt permanent til Frankfurt.

  Hauges nye klubb ligger på andreplass i den øverste divisjonen i Belgia etter fire kamper spilt.

  Pressetreff med fotballandslaget
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Eirik Kjønø og Stabæk avsluttet forholdet

  Eirik Kjønø er ferdig som trener for 1. divisjonsklubben Stabæk. Det ble bekreftet av en pressemelding fra klubben tirsdag ettermiddag,

  Kjønø har selv uttalt seg på Twitter:

  «Takk for muligheten, Stabæk. Takk til alle supportere, spillere og støtteapparat for samarbeidet. Lykke til videre!»

  Ifølge TV 2 ble spillerne tidligere på dagen informert om at treneren ikke blir med videre og at han var i forhandlinger om en sluttpakke.

  Stabæk som lå godt på tabellen har røket på tre strake tap, og det kulminerte med tapet for Stjørdals-Blink i helgen. (NTB)

  Obos-ligaen fotball 2022: Stabæk - Stjørdals-Blink (4-2)
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste