Hopp til innhold

Nasjonsligaen 2018/19

  • Drømmetrekning for Norge

    Norge får hjemmekamp i en eventuell finale i nasjonsligaens play off. Det ble bestemt etter en trekning i dag. Norge møter Serbia i den første kampen, til en semifinale, 26. mars på Ullevaal stadion. Vinner de den kampen møter de enten Israel eller Skottland til en finale på Ullevaal stadion.

    Om Norge skulle vinne playoffen og gå til EM, blir det gruppekamper i Storbritannia – mot England på Wembley og de to andre kampene på Hampden Park i Glasgow.

    Mulige endringer i nasjonsligaen i fotball
    Foto: Håkon Mosvold Larsen
  • Foreslår endringer i nasjonsligaen

    Nasjonsligaens øverste divisjon i fotball foreslås utvidet fra 12 til 16 lag. Ifølge nyhetsbyrået DPA vil endringer i nasjonsligaen diskuteres når europeiske fotballtopper samles til møte i Slovenia tirsdag. Fra neste utgave (i 2020) vil A-divisjonen, det vil si den øverste av fire divisjoner, foreslås å økes fra 12 til 16 nasjoner. Dette vil blant annet komme Tyskland til gode, som rykket ned fra A-divisjonen sist turnering. Da vil i så fall Joachim Löws menn fortsette å spille i den øverste divisjonen. Også Polen, Kroatia og Island vil nyte godt av en utvidet A-gruppe. Norge vant sin gruppe i C-divisjonen og rykker uansett opp ett hakk i neste utgave. Portugal vant den første utgaven av nasjonsligaen etter å ha slått Nederland 1-0 i finalen. (NTB)

    Mulige endringer i nasjonsligaen i fotball
    Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sportsnyheter

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

Siste nytt

  • Norske seilere viste storform

    Mina Mobekk og Line Flem Høst sørget for norsk 2.- og 3.-plass i OL-klassene brettseiling og laser i verdenscupen i Hyères i Frankrike denne helgen.

    Mobekk konkurrerte i brettseiling og sikret 2.-plass, mens Høst sikret bronsen i laser. Det er årsbeste for Høst denne sesongen.

    – Vi har ett sterkt lag som er godt forberedt til årets høydepunkt, sommer-OL i Paris. Det kommer til å bli noen spennende uker i Marseille der seilingen skal foregå. Verdenscupregattaen i Hyères var svært krevende med skiftende forhold – fra vindstille til Mistral-vind (40 knop). Våre norske seilere taklet det uforutsette godt og er på vei mot sine beste prestasjoner, sier sportssjef i Norges Seilforbund Eirik Verås Larsen.

    Sommer-OL i Tokyo 2021
    Foto: Heiko Junge / NTB
  • Juel og Solbakken sikret femteplass i ro-EM

    Den norske duoen i dobbeltsculler endte på 5.-plass i en finale der rumenske Andrei-Sebastian Cornea og Marian Enache vant suverent.

    Tyskland tok sølv og Italia bronse. Det skilte vel elleve sekunder opp til seierspallen for Juel og Solbakken.

    De forsøker å feste grepet om den norske OL-plassen i dobbeltsculler foran lekene i Paris. Oscar Helvig og Kristoffer Brun kvalifiserte inn den norske båten, og per nå er det et jevnt løp mellom de to roduoene om hvem som skal til OL.

    I verdenscupregattaen i Varese tidligere i måneden var Juel/Solbakken sju tidels sekund raskere enn Helvig/Brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat.

    (NTB)

    Iuel og Solbakken
    Foto: Norges Roforbund
  • Helseth og Kavlie viste storform før OL: – De seiler opp som en av favorittene

    Thea Helseth og Inger Seim Kavlie sikret historisk EM-gull i dobbeltsculler-klassen i Ungarn.

    – De seiler opp som en av favorittene i OL, kommenterte Pål Thomassen for NRK.

    – Det var strålende, helt utrolig. Jeg sitter med en klump i halsen, dette har vi ventet på i 20 år, sa ekspertkommentator Lars Bjønness.

    Duoen åpnet sterkt og var elleve hundredeler bak Litauen ved 500 meter. Romania fulgte like etter. Disse tre nasjonene fulgte hverandre tett gjennom hele løpet. Norge fikk imidlertid en halv båtlengde ned til Litauen da det nærmet seg 1500 meter.

    De holdt avstanden og rodde inn til historisk seier, 2 sekunder foran Litauen. Romania sikret bronse.

    De norske jentene slo Romania i forsøksheatet og gikk direkte til finalen. Romania har ikke har blitt slått siden 2019.

    Jenny Rørvik, som har rodd sammen med Helseth i to år, måtte imidlertid bli hjemme etter at landslagssjefen bestemte seg for å splitte duoen. Dette ble gjort for å finne den beste båten til OL i Paris.

    – All ære til treneren og de andre som turte å ta den litt tøffe avgjørelsen om å splitte en båt som ble nummer to i verdenscupen, og prøve en ny båt her. Det står det all respekt av, sier Bjønness.

    Roforbundet har ikke tatt ut utøverne ennå. I forkant av EM uttalte forbundet at det skulle sende de utøverne «med størst prestasjonspotensial i form av plassering i OL/PL i Paris»

    Kavlie og Helseth
    Foto: Norges Roforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal