Nasjonsligaen 2018/19

 • Drømmetrekning for Norge

  Norge får hjemmekamp i en eventuell finale i nasjonsligaens play off. Det ble bestemt etter en trekning i dag. Norge møter Serbia i den første kampen, til en semifinale, 26. mars på Ullevaal stadion. Vinner de den kampen møter de enten Israel eller Skottland til en finale på Ullevaal stadion.

  Om Norge skulle vinne playoffen og gå til EM, blir det gruppekamper i Storbritannia – mot England på Wembley og de to andre kampene på Hampden Park i Glasgow.

  Mulige endringer i nasjonsligaen i fotball
  Foto: Håkon Mosvold Larsen
 • Foreslår endringer i nasjonsligaen

  Nasjonsligaens øverste divisjon i fotball foreslås utvidet fra 12 til 16 lag. Ifølge nyhetsbyrået DPA vil endringer i nasjonsligaen diskuteres når europeiske fotballtopper samles til møte i Slovenia tirsdag. Fra neste utgave (i 2020) vil A-divisjonen, det vil si den øverste av fire divisjoner, foreslås å økes fra 12 til 16 nasjoner. Dette vil blant annet komme Tyskland til gode, som rykket ned fra A-divisjonen sist turnering. Da vil i så fall Joachim Löws menn fortsette å spille i den øverste divisjonen. Også Polen, Kroatia og Island vil nyte godt av en utvidet A-gruppe. Norge vant sin gruppe i C-divisjonen og rykker uansett opp ett hakk i neste utgave. Portugal vant den første utgaven av nasjonsligaen etter å ha slått Nederland 1-0 i finalen. (NTB)

  Mulige endringer i nasjonsligaen i fotball
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Siste nytt

 • Kroatia klar for EM-semifinale

  Kroatia er klar for semifinale i håndball-EM før de to siste kampene i hovedrunden. Lørdagens 25-24-seier over Tyskland sørget for det. Kroatia og Spania topper tabellen i gruppe I med full pott, seks poeng hver. De er fire foran de nærmeste rivalene, og ettersom kroatene har slått alle de tre lagene som teoretisk kan innhente dem er laget allerede klart for semifinale. (NTB)

  Austria Handball European Championship
  Foto: Ronald Zak / AP
 • Hayden senket Chelsea på overtid

  Isaac Haydens scoring i fjerde overtidsminutt ga Newcastle 1-0-seier over Chelsea i Premier League lørdag og løsnet gjestenes grep om 4.-plassen.

  Tottenham avga poeng mot Watford tidligere lørdag, mens Manchester United møter tilsynelatende ustoppelige Liverpool søndag.

  Chelsea øynet dermed en mulighet til å stramme grepet om plasseringen som gir mesterligaspill. Frank Lampards menn maktet imidlertid aldri å bryte ned et hardt kjempende hjemmelag, og i stedet forsvant også det ene poenget da Hayden scoret 20 sekunder før tilleggstiden var ute.(NTB)

  Premier League - Newcastle United v Chelsea
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Vant sprintgull i ungdoms-OL

  Nikolai Holmboe tok en klar seier i mennenes langrenssprint i fri teknikk i ungdoms-OL i Lausanne lørdag. Sprint var den første langrennsøvelsen i lekene.

  17-åringen fra Bærums Verk og Hauger seiret foran svenskene Edvin Anger og Albin Åström. Han var best også i kvalifiseringen. Der var tvillingbroren Aleksander Holmboe nest best, men han nådde ikke opp i finalen og endte på sjetteplass.

  Nikolai Holmboe
  Foto: Joel Marklund for OIS / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal