Oppsummert

• Få de siste nyhetene fra Premier League her.
  • Fem Liverpool-spillere på årets lag

Spillerforeningen PFA har plukket med hele fem Liverpool-spillere på årets lag fra Premier League-sesongen 2019/20.

Fra Liverpool har Trent Alexander Arnold (høyreback), Virgil van Dijk (midtstopper), Andrew Robertson (venstreback), Jordan Henderson (sentral midtbane) og Sadio Mané (venstre spiss) fått plass på laget som er tatt ut i 4-3-3-formasjon.

De andre spillerne på laget er Caglar Söyüncü, Jamie Vardy, Pierre-Emerick Aubameyang, David Silva, Kevin de Bruyne og Nick Pope. Manchester Citys de Bruyne ble i tillegg kåret til årets spiller.

FILE PHOTO: Premier League - Liverpool v Everton
  • De Bruyne kåret til årets spiller

Kevin de Bruyne er kåret til årets spiller i Premier League for 2019/2020-sesongen. Det bekrefter Premier League selv på sin nettside søndag.

Belgieren har blitt stemt fram av Premier League-kapteinene, fotballeksperter og supportere. Det er ligaen selv, som også kårer månedens spiller, som deler ut prisen.

Manchester Citys midtbanestjerne kroner dermed en imponerende sesong, som inneholdt 13 mål og 20 målgivende pasninger, med den prestisjetunge prisen.

De seks nærmeste utfordrerne til De Bruyne var Trent Alexander-Arnold, Jordan Henderson, Danny Ings, Sadio Mané, Nick Pope og Jamie Vardy. (NTB)

FILE PHOTO: Premier League - Manchester City v Liverpool
  • Klopp kåret til årets manager

Premier League har kåret Jürgen Klopp til årets manager etter at han ledet Liverpool til klubbens første ligatittel siden 1990.

Det opplyser ligaen på sitt nettsted lørdag. Tyskeren er den første Liverpool-manageren som vinner Premier League-kåringen. I årets sesong ble han kåret til månedens manager fem ganger.

Klopp, som har ledet Liverpool siden 2015, var nominert sammen med Frank Lampard (Chelsea), Brendan Rodgers (Leicester) og Chris Wilder (Sheffield United).

Det var supporterne og fotballeksperter som kåret vinneren. (NTB)

Jurgen Klopp
  • Alexander-Arnold årets unge spiller

Liverpool-forsvarer Trent Alexander-Arnold er kåret til årets unge spiller i Premier League.

21-åringen er stemt fram som vinner av fansen samt et utvalgt ekspertpanel.

Alexander-Arnold var en viktig brikke på veien mot Liverpools etterlengtede seriemesterskap. Høyrebacken sto bak fire scoringer og 13 målgivende pasninger.

Alexander-Arnold
  • Son-raid årets Premier League-mål

Tottenham-spiller Son Heung-mins formidable soloraid mot Burnley er kåret til sesongens beste scoring i Premier League.

Sørkoreanske Son startet med ballen på hjørnet av eget straffefelt og løp over hele banen før han scoret sikkert på Burnley-keeper Nick Pope. Flere Burnley-spillere forsøkte å stoppe Tottenham-stjernen uten å lykkes.

Heung-min Son

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

• Messi herjet foran rekordpublikum

Over 65.000 tilskuere møtte opp for å se New England Revolution i aksjon mot Inter Miami og Lionel Messi i MLS. Argentineren ga hjemmefansen en sur kveld.

Messi var nemlig i toppslag og noterte to mål og en målgivende pasning på veien mot en 4-1-seier på bortebane. Det ga tross alt en minneverdig kveld for rekordpublikummet på 65.612 , selv om de fleste tilskuerne nok hadde ønsket seg et annet resultat.

Det startet som en drøm for bunnlaget New England på eget gress. Tomas Chancalay gjorde 1-0 allerede i kampens første spilleminutt. Men derfra og ut handlet det meste om en stor, liten trollmann fra Argentina.

– Jeg føler at i første omgang, etter målet, så hadde vi ganske god kontroll på dem. De fikk ikke mange sjanser, og de fant ikke tid eller rom å operere i. Så gjorde Messi det han gjorde, sa Revolution-trener Caleb Porter etter kampen. (NTB)

6Qza6mzjKT8
  • Lilleberg og Lightning slo Panthers

Emil Lilleberg og Tampa Bay Lightning tok sin første seier i årets NHL-sluttspill og reduserte til 3–1 i kamper mot Florida Panthers.

Nattens kamp endte 6-3 i Amalie Arena i Tampa Bay. Lilleberg fikk 19 minutter og to sekunder på isen, men noterte seg ikke for noen målpoeng.

Lightnings seier betyr dermed at lagene i hvert fall må ut i en femte kamp for å avgjøre vinneren av best av sju-serien. Den kampen spilles natt til tirsdag norsk tid. (NTB)

YIumGPwHu2A
  • VAR-drama da Aston Villa snublet mot Chelsea

Det ble 2-2 mellom Aston Villa og Chelsea på Villa Park lørdag kveld, etter en opphenting fra bortelaget. VAR sørget for at Chelsea ikke stakk av med seieren.

Dermed tapte Villa viktige poeng i kampen om Mesterliga-plass. De ligger foreløpig som nummer fire, med tre kamper mer spilt, og syv poeng foran Tottenham på 5. plass.

Aston Villa tok ledelsen allerede etter fire minutter. Marc Cucurella var uheldig og scoret selvmål.

Et kvarter ut i kampen scoret Chelsea-spiss Nicolas Jackson, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert for offside. Senere i omgangen var Jackson nære på med en heading, men denne gangen var det stolpen som hindret utligningen for Chelsea.

I stedet var det Aston Villa som doblet ledelsen med et langskudd fra Morgan Rogers.

Det tok 62 minutter før bortelaget fikk sin uttelling. Chelsea vant ballen etter høyt press og Noni Madueke curlet ballen i lengste hjørne og reduserte for gjestene.

Og Chelsea var ikke ferdig. Ti minutter før slutt vartet Conor Gallagher opp med en nydelig utligning for gjestene.

Cole Palmer var centimeter unna å sende Chelsea i ledelsen på overtid, men Robin Olsen reddet ut til hjørnespark.

Hjørnesparket endte opp hos Axel Disasi, som trodde han sluttførte snuoperasjonen da han scoret 3-2 med en heading via Olsen. VAR ville dog ha et ord med i laget, og annullerte scoringen for en dytt i forkant.

Chelsea blir med det værende på niendeplass, 19 poeng bak Villa.