Hopp til innhold

Nordås om «kaldt» håndtrykk: – Jeg er bare glad for at han tok meg i hånda

Narve Gilje Nordås var bare tre hundredeler unna å slå Jakob Ingebrigtsen da han spurtet inn til bronse på 1500 meteren i VM. Rett etterpå ble han fylt opp av revansjelyst.

håndtrykket mellom jakob ingebrigtsen og narve gilje nordås etter 1500 m finale i VM

– Det kom noen få tårer, men jeg trodde det skulle strømme som på Bislett. Det er når du er så nærme gullet og å slå Jakob. Du blir fylt av en revansjelyst umiddelbart, sier Nordås til NRK etter å ha fått bronsemedaljen rundt halsen.

Før start ble han nevnt som en utfordrer til medalje, men Jakob Ingebrigtsen var den største favoritten.

Men der Ingebrigtsen ikke klarte å leve opp til forventningene, spurtet Nordås inn til VM-bronsen på tiden 3.29,68. Bare tre hundredeler unna Ingebrigtsen som tok sølv bak britiske Josh Kerr.

Narve

REVANSJE: Det var den første tanken til Narve Gilje Nordås etter å ha sikret VM-bronsen. Her er han på vei til dopingkontroll.

Foto: Anders Engeland / NRK

Før VM beskrev Nordås forholdet mellom ham og Jakob Ingebrigtsen som «ikke-eksisterende».

Etter gårsdagens finale plukket NRK opp et håndtrykk mellom konkurrentene. Friidrettsmagasinet Citius Mag spurte Nordås om korrespondansen mellom dem etter løpet.

– Sa du noe til ham etter løpet?

– Gratulerer med sølvmedaljen. Det er alt, og han tok meg i hånden. Det er slik det er, svarte bronsevinneren.

– Er det litt kaldt mellom dere?

– Litt kaldt. Men jeg er bare glad for at han tok meg i hånda, avsluttet han.

Narve Jakob

GLAD: Narve Gilje Nordås mener onsdagens VM-finale viser hvilken vei utviklingen til de to Sandnes-løperne går.

Foto: NTB

– Du så hvem som var raskest

Like etter medaljeløpet var Nordås i syvende himmel og kom til NRK-intervjuet full av selvtillit.

– Kjenner du en revansjelyst mot Jakob?

– Så visst, jeg skal ta han! Tre hundredeler bak. Før sesongen var jeg åtte sekunder bak, du ser hvilken vei det går, svarer Nordås med et stort smil.

Han lå bak i feltet gjennom nesten hele løpet, mens Ingebrigtsen lå helt foran. På oppløpet avanserte Nordås enormt, mens Ingebrigtsen mistet gullet i spurten mot Kerr.

– Du så hvem som var raskest på oppløpssiden, det var det ingen tvil om. Det var meg, sier Nordås.

Han er overraska over at Ingebrigtsen ikke tok gullet, og hinter om at løpsopplegget til klubbkameraten i Sandnes kanskje ikke var helt optimalt.

– At det ble seier til Kerr er overraskende, jeg vet ikke hvorfor. Taktikken feila kanskje litt, sier Nordås om Ingebrigtsen.

I kommentatorboden fikk Nordås skryt for nettopp den raske avslutningen.

– Det var et eventyrlig oppløp han løp. Han passerte mann etter mann. Han har tatt kjempesteg under Gjert Ingebrigtsen, som har trent sin tredje løper til VM-medalje, sier kommentator Jann Post før han avslutter resonnementet med:

– Det er helt spinnvilt.

Les også: Tre elefanter kom marsjerende

Narve Gilje Nordås, Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm.
Narve Gilje Nordås, Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm.

Avslørte isfront

Isfronten mellom langløperne ble omtalt av samtlige riksdekkende medier i Norge og flere utenlandske medier forrige uke.

Da det ble klart at Nordås og Ingebrigtsen skulle møte hverandre i kveldens finale, sendte førstnevnte nok et stikk mot sin mer meriterte rival.

Friidretts-VM 2023: Pressetreff

KJØLIG: Forholdet mellom Nordås og Ingebrigtsen har ikke virket veldig varmt og kjærlig underveis i VM.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– To bestevenner på tur. Det blir gildt det, sa Nordås til NRK.

Spurt om regjerende verdensmester Jake Wightmans uttalelse om at det mest episke nå vil være om Nordås slår Ingebrigtsen i finalen, var Nordås like tydelig.

– Enig! Det hadde vært kult, det. Det hadde vært en skikkelig fin, jeg skal ikke kalle det hevn, men Gjert viser litt fingeren til dem. «Se her, det kunne vært deg, liksom». Men vi får se. Han er favoritt. Mannen lekte seg der ute, sa Nordås til Nettavisen.

Ingebrigtsen har gjennom hele VM ikke ønsket å «svare på spørsmål som ikke angår ham selv».

– Det er godt kjent at det har vært et konfliktfylt forhold mellom Gjert og sønnene, sa NRK-ekspert Vebjørn Rodal da det ble klart at Gjert Ingebrigtsen ikke fikk VM-akkreditering som Nordås sin personlige trener.

 • Torsdag klokken 19.00 møtes Nordås og Ingebrigtsen til en ny duell i forsøksheatet på 5000 meter. Løpet ser du på NRK 2 og her:

Ellevill utvikling

Siden Ingebrigtsen-brødrene brøt med faren og treneren Gjert Ingebrigtsen for halvannet år siden har sistnevnte vært trener for Nordås.

Det har ført til en ellevill utvikling og onsdag kveld var den siste Gjert-eleven en medaljekandidat på Jakob Ingebrigtsens favorittøvelse 1500 meter i VM.

Slik så det ikke ut før årets sesong. Den tidligere 5000-meterspesialisten røk ut i forsøket på samme distanse i OL i 2021 og i VM i fjor. I EM ble det en 17.-plass i finalen.

Men denne sesongen har han senket den personlige rekorden på 1500 meter fire ganger, fra 3.36,23 til 3.29,47, og tatt en andreplass i Diamond League på distansen.

Friidretts-VM 2023: Pressetreff

PRESSETREFF: Oppmerksomheten har vært enorm rundt Norges siste komet på mellomdistanse.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Men før mesterskapet i Budapest har Nordås fått nei fra friidrettsforbundet til å ha med seg treneren sin på treningsbanen, hotellet og stadion.

Derfor valgte Nordås å bo på et annet hotell enn resten av de norske utøverne og trene på en egen treningsbane, der Gjert Ingebrigtsen hadde tilgang.

Friidrettsforbundet begrunnet valget med en «totalvurdering».

– Jeg tror folk vet hva som ligger bak, alle i Norge vet jo. Folk snakker om det. Det er ikke noen elefant i rommet. Hvorfor ikke bare si det rett ut? Til meg og media?, reagerte Nordås på forklaringen.

Har mente at forbundet ikke har tatt han på alvor i oppladningen til mesterskapet.

– De prøver å tilrettelegge så godt de kan innenfor de rammene som du har. Når du får det opp i tillegg, så føler du at du blir litt motarbeidet. Du føler at du blir tatt på alvor, men samtidig så er det noen som holder igjen, sa Nordås til en samlet norsk presse.

Friidrettsforbundet har avvist at de motarbeider Nordås.

Siste nytt

 • Sveriges fotballforbund: Andersson gir seg som landslagssjef om Sverige ikke kommer til fotball-EM

  Ifølge Sveriges fotballforbund kommer Janne Andersson til å slutte som landslagssjef om Sverige mislykkes med å ta seg til fotball-EM i Tyskland neste år.

  Sverige sliter i EM-kvalifiseringen og er sju poeng bak Belgia og Østerrike i gruppe F med tre kamper igjen å spille.

  Sverige tapte overraskende 1-3 mot Østerrike hjemme i september og møter Belgia borte 16. oktober. Allerede etter den kampen kan sjansene være over, men Andersson er selv optimistisk.

  – Min tanke er at vi skal ta oss til EM, sier han. (NTB)

  Euro 2024 Qualifier - Group F - Sweden v Austria
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Casper Ruud slått ut av verdenstoer Carlos Alcaraz i kvartfinalen i Beijing

  Casper Ruud rystet Carlos Alcaraz i starten, men ble etter hvert spilt i stykker og tapte 4-6, 2-6 i kvartfinalen i ATP500-turneringen i Beijing.

  Det skjedde i en kamp der spanjolen hentet fram tennis fra ypperste nivå etter å ha slitt litt i åpningen. Ruud ledet 3-0 i første sett, blant annet etter å ha avverget fem bruddballer i første game, men derfra ble det vanskelig mot den seiersvante verdenstoeren.

  Alcaraz brøt Ruuds serve to ganger på rad og fikk kampen inn i sitt spor. Han fulgte opp med å serve inn to blanke game og tok åpningssettet med 6-4.

  I annet sett ble Ruud brutt til 1-2 i et langt game, og selv om han presset Alcaraz flere ganger, var den 1.-seedede motstanderen jevnt over et hakk foran.

  Alcaraz imponerte tidvis med stor mobilitet og publikumsvennlig tennis, og han viste at han har alle typer slag i sin verktøykasse. Samtidig hang Ruud godt med, og han ga spanjolen kamp om poengene hele veien inn.

  Nordmannen sto med tap i alle tre tidligere møter med Alcaraz, og det skulle ikke lykkes denne gangen heller. Ruud ble brutt igjen til 2-5, og verdenstoeren kunne deretter serve inn seieren med 6-2. (NTB)

  ATP 500 - China Open
  Foto: FLORENCE LO / Reuters
 • United-stjerne må opereres igjen – ute i lang tid

  Manchester Uniteds viktige midtstopper Lisandro Martínez må gjennom et nytt inngrep i foten. Klubben vet ikke hvor lenge han blir ute av spill.

  Allerede før helgen varslet Premier League-klubben at Martinez blir ute i lengre tid, og nå er det konkludert med at han må under kniven igjen på grunn av en fotskade han pådro seg i april.

  Martinez ble operert da og ble spilleklar til sesongstart, men nå har han slått skaden opp igjen.

  –Ja, jeg kan bekrefte at «Licha» Martinez må opereres. Det er virkelig triste, skuffende nyheter. Han må gjennom den samme prosessen, og jeg er virkelig lei meg på hans vegne, sier United-manager Erik ten Hag. (NTB)

  martinez
  Foto: OLI SCARFF / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste