Hopp til innhold

Nordås med klar beskjed til Ingebrigtsen-brødrene: – Skal smadre tidene

Narve Gilje Nordås knuste onsdag sin egen personlige rekord. Samtidig irriterte han seg grønn over at han akkurat ikke klarte å slå tidene til Filip og Henrik Ingebrigtsen.

Narve Gilje Nordås, Filip Ingebrigtsen og Henrik Ingebrigtsen

TRE AV DE FIRE RASKESTE: Narve Gilje Nordås (fra venstre), Filip Ingebrigtsen og Henrik Ingebrigtsen er blant tidenes raskeste norske mellomdistanseløpere.

Foto: NTB/Bildbyrån

– Det er jo en skamplett å bare være nummer fire, med de to eldste brødrene foran meg.

Det sier Narve Gilje Nordås til NRK etter at han løp inn seier på 3000 meter under Trond Mohn Games i Bergen onsdag.

Tiden 7.35,75 var personlig rekord med en margin på snaue seks sekunder, men han var like bak Filip og Henrik Ingebrigtsen sine beste tider.

Filip Ingebrigtsens sin pers er på 7.34,00 fra Bislett Games i 2021, mens Henrik Ingebrigtsen løp på 7.34,80 i Zagreb i september i fjor.

– Tingen er at jeg tror jeg kan slå begge de tidene ganske så greit, sier Nordås og argumenterer med at feltet bør være litt kvassere enn onsdagens og om han topper formen til det.

– Når jeg først går inn for å slå dem, skal jeg smadre tidene. Da skal jeg under 7.30. Det er så enkelt som det, fortsetter Nordås.

  • Se sisterunden til Narve Gilje Nordås da han løp inn til ny bestenotering:
_5_WyEz8rno

På løpsjakt

Den norske rekorden på 3000 meter tilhører for øvrig Filip og Henriks lillebror Jakob Ingebrigtsen.

23-åringen løp på 7.23,09 under Diamond League-finalen i Eugene i september i fjor. Det er europarekord og den tredje raskeste tiden i verden noensinne.

Det er altså et stykke opp til Jakob Ingebrigtsen for Nordås, men jærbuen er i hvert fall klar på hvilken posisjon i norgeshistorien han minst vil ligge på.

– Det er klart. Jeg ligger som nummer to på 1500 meter, engelsk mil, 2000 meter og 5000 meter, sier Nordås.

IU_7s36Fvac

ETTERTRAKTET: Det var mange som ville snakke med Narve Gilje Nordås etter onsdagens 3000-meter. Han stilte, som vanlig, velvillig opp.

Foto: NTB

Kort tid etter løpet virket Nordås nærmest uanfektet av kraftanstrengelsen. Han var raskt oppe med to tomler til dem fremmøtte på Fana Stadion før han applauderte dem.

– Han har nok enda litt mer å gå på, sier NRK-kommentator Jann Post rett etter målgang.

– Den avslutningen han gjør siste 120 meterne minner om solid og topp internasjonal 1500-meteravslutning. Jeg tror han ville hatt krefter til å gå skikkelig tøft de siste 1000 meterne hvis han ville det. Det ser ut som det er krefter igjen her, sier Vebjørn Rodal, NRKs friidrettsekspert, mens Nordås tok seiersrunden på det røde tartandekket i Bergen.

Narve Gilje Nordås

Turane til matbutikken er Nordås' mareritt: – Eg kjenner eit ubehag

På løpsjakt

Når han neste gang får mulighet til å prøve seg på tidene til Filip og Henrik Ingebrigtsen på 3000 meter – som ikke er mesterskapsdistanse – er han imidlertid usikker på.

– Du får gjøre litt research for meg, sier han til NRKs reporter.

– Hvis du finner en 3000 meter i Diamond League etter OL, så vil jeg gjerne løpe den. Hvis det finnes er det bare å melde meg på, fortsetter Nordås.

Les også Program for friidrett i 2024

Friidrett program

– Hvordan liker du distansen?

– Jeg syntes det er en perfekt distanse. Man løper fort, men ikke så mye fortere enn 5000 meter. Også er det litt lenger enn 1500m, men ikke så mye lenger. Det er perfekt, det blir aldri så tungt, sier Nordås og fortsetter:

– Du blir aldri så pinne stiv som du blir på 1500 meter, men så er det heller ikke så seigt som 5000 meter. Der springer du ti runder, også er det fremdeles 1000 meter igjen. Når du har løpt 1500, er det bare litt over tusen igjen.

null
Spiller nå
Albania sjokkåpner mot Italia - raskeste målet i EM-historien 03:11
Neste

Sportsnyheter

Gareth Southgate

Skifta klesstil over natta – grunnen vekker oppsikt

Gareth Southgate går ned til den minste detalj for å kunne leie England til historisk EM-gull. Landslagssjefen meiner sjølv antrekket tel, medan klesdesignar fnyser av stilendringa.

Hysaj dukker

Ekspertene steilet etter Italias seiersmål: – Hva gjør du der?

Albania scoret tidenes raskeste EM-mål. Men da Italia avgjorde kampen, gjorde Elseid Hysaj en innsats som får stryk av ekspertene.

Rodri feller Bruno Petkovic på blank kasse.

Denne situasjonen splitter ekspertene: – Jeg er uenig

Skulle Rodri ha vært utvist? Det er det store spørsmålet etter Spanias nedsabling av Kroatia.

Siste nytt

  • Kunne avgjort NHL-sluttspillet - tapte 1-8

    Florida Panthers kunne ha avgjort årets NHL-sluttspill med seier over Edmonton Oilers natt til søndag norsk tid. I stedet ble de sendt hjem fra Canada med 1-8-tap i bagasjen.

    Florida var én seier unna å ta hjem Stanley Cup-tittelen, men ble i stedet fullstendig overkjørt av Edmonton. Svenske Mattias Janmark satte tonen tre minutter inn i kampen med kveldens første mål, og deretter rant målene inn i alle tre periodene.

    Edmonton vant 8-1, og holder dermed håpet om sluttspillsseier i live. Florida leder nå 3–1 i best av sju-serien. Tre strake nederlag de tre neste kampene er det eneste som kan stoppe Florida Panthers fra å vinne Stanley Cup for første gang.

    Panthers tapte finaleserien i 1996 og 2023. Edmonton Oilers er blitt NHL-mester fem ganger, men den siste tittelen kom i 1990. (NTB)

    Florida Panthers-spillerne sklir av isen etter 1-8-tapet mot Edmonton Oilers
    Foto: BRUCE BENNETT / AFP
  • Gretchen Walsh med ny verdensrekord på 100 meter butterfly

    Amerikanske Gretchen Walsh har svømt inn til ny verdensrekord på 100 meter butterfly.

    Det gjorde hun med tiden 55.18 sekunder i et semifinaleheat i kampen om å bli tatt ut til USAs OL-lag lørdag kveld.

    Walsh lå over et halvt sekund under svenske Sarah Sjöströms verdensrekord da hun var halvveis. Avsluttet sterkt og slo Sjöströms tid på 55.48 fra OL i Rio de Janeiro i 2016.

    Walsh holdt hånden foran munnen av overraskelse da hun så «WR» ved siden av navnet på resultattavlen.

    21-åringen fra Nashville i Tennessee, som konkurrerer for University of Virginia, skal delta i søndagens finaler i håp om å sikre sin første OL-deltakelse. (NTB)

    Gretchen Walsh reagerte med overraskelse da hun så resultattavle
    Foto: Darron Cummings / AP/NTB
  • OL-billetten glapp for Berntsen og Mol

    Norge tapte kvartfinalen mot Portugal i kontinentalcupsluttspillet i sandvolleyball. Dermed blir det ingen OL-billett på Hendrik Mol og Mathias Berntsen.

    Vinneren av sluttspillet i Latvia får en kvoteplass til OL, men etter å ha slått Polen og Sveits i gruppespillet torsdag og fredag, begge med seier i «golden set» etter en seier og et tap i de ordinære kampene, ble det stopp mot Portugal.

    Markus Mol og Jo Sunde ga Norge overtaket med seier 2-0 (21-11, 21-11) over Goncalo og Tomas Sousa, men Mol og Berntsen måtte se seg slått 1-2 (19-21, 21-18, 13-15) i en uhyre jevn kamp mot Portugals førstepar João Pedrosa og Hugo Campos.

    I golden set vant Pedrosa og Campos 15-11 over Mol og Berntsen, og dermed tok Portugal seg til semifinale mot Frankrike.

    (NTB)

    Austria Beachvolleyball Nations Cup
    Foto: Florian Schroetter / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal