Hopp til innhold

Nordås med klar beskjed til Ingebrigtsen-brødrene: – Skal smadre tidene

Narve Gilje Nordås knuste onsdag sin egen personlige rekord. Samtidig irriterte han seg grønn over at han akkurat ikke klarte å slå tidene til Filip og Henrik Ingebrigtsen.

Narve Gilje Nordås, Filip Ingebrigtsen og Henrik Ingebrigtsen

TRE AV DE FIRE RASKESTE: Narve Gilje Nordås (fra venstre), Filip Ingebrigtsen og Henrik Ingebrigtsen er blant tidenes raskeste norske mellomdistanseløpere.

Foto: NTB/Bildbyrån

– Det er jo en skamplett å bare være nummer fire, med de to eldste brødrene foran meg.

Det sier Narve Gilje Nordås til NRK etter at han løp inn seier på 3000 meter under Trond Mohn Games i Bergen onsdag.

Tiden 7.35,75 var personlig rekord med en margin på snaue seks sekunder, men han var like bak Filip og Henrik Ingebrigtsen sine beste tider.

Filip Ingebrigtsens sin pers er på 7.34,00 fra Bislett Games i 2021, mens Henrik Ingebrigtsen løp på 7.34,80 i Zagreb i september i fjor.

– Tingen er at jeg tror jeg kan slå begge de tidene ganske så greit, sier Nordås og argumenterer med at feltet bør være litt kvassere enn onsdagens og om han topper formen til det.

– Når jeg først går inn for å slå dem, skal jeg smadre tidene. Da skal jeg under 7.30. Det er så enkelt som det, fortsetter Nordås.

  • Se sisterunden til Narve Gilje Nordås da han løp inn til ny bestenotering:
_5_WyEz8rno

På løpsjakt

Den norske rekorden på 3000 meter tilhører for øvrig Filip og Henriks lillebror Jakob Ingebrigtsen.

23-åringen løp på 7.23,09 under Diamond League-finalen i Eugene i september i fjor. Det er europarekord og den tredje raskeste tiden i verden noensinne.

Det er altså et stykke opp til Jakob Ingebrigtsen for Nordås, men jærbuen er i hvert fall klar på hvilken posisjon i norgeshistorien han minst vil ligge på.

– Det er klart. Jeg ligger som nummer to på 1500 meter, engelsk mil, 2000 meter og 5000 meter, sier Nordås.

IU_7s36Fvac

ETTERTRAKTET: Det var mange som ville snakke med Narve Gilje Nordås etter onsdagens 3000-meter. Han stilte, som vanlig, velvillig opp.

Foto: NTB

Kort tid etter løpet virket Nordås nærmest uanfektet av kraftanstrengelsen. Han var raskt oppe med to tomler til dem fremmøtte på Fana Stadion før han applauderte dem.

– Han har nok enda litt mer å gå på, sier NRK-kommentator Jann Post rett etter målgang.

– Den avslutningen han gjør siste 120 meterne minner om solid og topp internasjonal 1500-meteravslutning. Jeg tror han ville hatt krefter til å gå skikkelig tøft de siste 1000 meterne hvis han ville det. Det ser ut som det er krefter igjen her, sier Vebjørn Rodal, NRKs friidrettsekspert, mens Nordås tok seiersrunden på det røde tartandekket i Bergen.

Narve Gilje Nordås

Turane til matbutikken er Nordås' mareritt: – Eg kjenner eit ubehag

På løpsjakt

Når han neste gang får mulighet til å prøve seg på tidene til Filip og Henrik Ingebrigtsen på 3000 meter – som ikke er mesterskapsdistanse – er han imidlertid usikker på.

– Du får gjøre litt research for meg, sier han til NRKs reporter.

– Hvis du finner en 3000 meter i Diamond League etter OL, så vil jeg gjerne løpe den. Hvis det finnes er det bare å melde meg på, fortsetter Nordås.

Les også Program for friidrett i 2024

Friidrett program

– Hvordan liker du distansen?

– Jeg syntes det er en perfekt distanse. Man løper fort, men ikke så mye fortere enn 5000 meter. Også er det litt lenger enn 1500m, men ikke så mye lenger. Det er perfekt, det blir aldri så tungt, sier Nordås og fortsetter:

– Du blir aldri så pinne stiv som du blir på 1500 meter, men så er det heller ikke så seigt som 5000 meter. Der springer du ti runder, også er det fremdeles 1000 meter igjen. Når du har løpt 1500, er det bare litt over tusen igjen.