Hopp til innhold

Nå frykter Solbakken norsk skrekkscenario: – Det er det tyngste for meg

Alt som kunne gå galt tirsdag kveld, gikk galt. Men én ting gnager mer på Ståle Solbakken enn at opprykket og playoffplassen til EM glapp.

Football, Nations League, Norway - Serbia

TØFF KVELD: Norge trengte bare ett poeng mot Serbia for å vinne nasjonsligagruppa og rykke opp til elitenivået, men Ståle Solbakken måtte tåle sitt første Ullevaal-tap.

Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

Norge hadde et håp om tre ting tirsdag kveld:

Gruppeseier, playoffplass og bedre seedingsnivå til den kommende trekningen av EM-kvalifiseringen.

Fasit ble null av tre.

Norge gikk heller på et fullt fortjent 0-2-tap og måtte innse at det ble nok en dyster kveld for det norske fotballpublikummet.

– Det er det tyngste for meg

Etter kampen var det en fattet, men svært skuffet, norsk landslagssjef som møtte pressen.

– Det er selvfølgelig tungt. Men vi var smertelig klar over at dette kunne bli utfallet, sier Ståle Solbakken på NRKs spørsmål om hvordan det var å se alle punktene nevnt over gå i vasken.

Og legger til:

– Det tyngste for meg er ikke å miste opprykket, men at vi ikke havner i den andre seeding-bollen. For det er sannsynligvis en vesensforskjell når det gjelder å nå et sluttspill. Vi kan potensielt få to kanonlag foran oss, er Solbakkens skrekkscenario.

Vel vitende om at bare to lag fra gruppa går til EM. Får Norge mareritt-trekning ser brått Solbakkens mål om EM 2024 mye vanskeligere ut.

Her kan du lese mer om alle seedingsnivåene og hvilke lag Norge kan få når gruppene skal trekkes i Frankfurt 9. oktober:

– Et hardt slag

Norge har som kjent ikke vært i et stort mesterskap siden år 2000.

Ståle Solbakken er fullt og helt klar over at tirsdagen skrev seg inn i en lang rekke med norske skuffelser i avgjørende kamper.

– Det er jo fordi vi ikke har vært dyktige nok på lang, lang tid. Nå var vi tredjeseedet i denne greia her, og vi har slått Sverige to ganger og Serbia en gang, så vi føler vi har noe på gang og er bedre, sier Norge-sjefen.

– Hva gjør dette med prosjektet du prøver få inn i gruppa?

Det er jo tøft, men det er ikke sånn at, når vi går inn i denne gruppa, ikke skjønner vi kan bli både nummer 1 eller 4. Det hadde vært en liten sensasjon på forhånd om vi skulle vinne denne gruppa, men nå hadde vi en matchball på hjemmebane. Vi mislyktes, og det er selvsagt et hardt slag, innrømmer Solbakken.

Les også Serbias trener med stikk mot Solbakkens Norge: – En søt hevn

Football, Nations League, Norway - Serbia

De norske spillerne tuslet slukøret fra journalist til journalist i pressesonen etter kampen tirsdag kveld.

Avslutningen av Nasjonsligaen ble en tapt mulighet.

Det er ikke noe å legge skjul på: Det er et slag i trynet. Det er tøft å få denne nå etter at vi hadde en meget bra samling i juni. Den er tøff å svelge, sier Andreas Hanche-Olsen til NRK.

– Fullt mulig

Midtstopperen legger til at laget er nødt til å gjøre nettopp det: Komme over skuffelsen og slå tilbake. Han er sterk i troen på at Norge spiller i EM i 2024.

Jeg ser på det som fullt mulig nå. Hvis vi klarer å bruke dette som god erfaring, så har jeg veldig troa på at vi skal klare å komme oss til mesterskap snart, sier Hanche-Olsen.

Han får støtte av Alexander Sørloth.

Vi har et veldig nytt lag med nye spillere. Vi har hatt en liten «rebuild», synes jeg, hvis du ser på snittalderen. Vi har masse, masse å gå på, og vi kommer til å bli bedre i fremtiden, sier trønderen.

Les også Nedbrutt Ødegaard etter norsk fiasko i skjebnekampen: – Irriterende

gL99Gt9NZkc

Ståle Solbakken har ikke mistet troen på at Norge kommer til EM i 2024. Han holder på å si at han «garanterer» det, men svelger ordet og formulerer seg hakket mer edruelig.

– Jeg har en veldig sterk overbevisning om at vi kommer til Tyskland, sier Norge-sjefen.

Hva mangler dere per i dag?

– I noen av spillets faser er vi ikke dyktige nok. Noen ganger med ballen, når skal vi ta det med ro og når skal det gå fort, og vi må klare å beholde den gode organiseringen gjennom hele kampen. Men for første gang siden 2014 har vi slått lag som er seedet foran oss. Det gjorde vi mot Serbia og to ganger mot Sverige. Så det er ikke sånn at vi ikke kan gjøre dette i en EM-kvalik heller, men seedinggruppa blir tøffere enn den kunne ha vært med uavgjort her, innser Solbakken.

9. oktober får vi gruppefasiten.

Nå gjenstår to treningskamper mot Irland og Finland i november før landslagsåret 2022 er omme.

Sportsnyheter

tKuA0UMr3Zc

Da Siri (45) fikk jobben, skapte utlysningen debatt: – Trodde vi var kommet lenger i 2024

NFF slår tilbake mot dem som mener deres nye toppfotballsjef Siri Nordby er ukvalifisert. Nå snakker hun ut i langt intervju med NRK.

Henriette Jæger ble rørt av lagvenninnene etter fjerdeplassen på 200 meter i EM.

Nedbrutt Jæger rørt av lagvenninnenes gest: – Hva har jeg gjort for å fortjene dette?

Henriette Jæger var irritert og skuffet etter å ha løpt inn til fjerdeplass på 200 meter i EM. Humøret snudde raskt da hun ble møtt av det norske stafettlaget.

I tårer etter bronsen: – Det har vært mer dritt enn det har vært bra

Marie-Therese Obst (28) visste ikke om hun orket å fortsette karrieren for ett år siden. Nå har hun tatt den første norske spydmedaljen for kvinner på 24 år.

Siste nytt

 • Australsk svømmestjerne satte verdensrekord

  Med halvannen måned igjen til OL i Paris har den australske svømmeren Ariarne Titmus (23) funnet toppformen. Hun smadret verdensrekorden på 200 meter fri.

  I kvalifiseringsstevnet i Brisbane i Australia svømte hun inn til tiden 1.52,32. Det var mer enn et halvt sekund raskere enn den nå tidligere rekorden på 1.52,85.

  Den forrige rekorden sto Mollie O'Callaghan for, også hun fra Australia. Hun ble nummer to. Tiden hennes hadde også holdt til å slå rekorden.

  – Verdensrekorder er en bonus, sa Titmus.

  I Paris skal Titmus forsvare OL-gullene fra Tokyo i 2021 på 200 og 400 meter fri. Hun fikk også med seg en sølvmedalje fra lekene. OL starter 26. juli. (NTB)

 • Superduoen bekreftet til Paris-OL

  Doubleturneringen i tennis i OL får selskap av det som vil bli en fryktet spansk duo: Legenden Rafael Nadal (38) og stjerneskuddet Carlos Alcaraz (21).

  Det bekreftet det spanske tennisforbundet onsdag.

  21 år gamle Alcaraz vant Grand Slam-turneringen Roland-Garros for tre dager siden. OL-turneringen spilles på samme anlegg i Paris.

  Og i Paris har Nadal gode minner. Best av alle, faktisk. Ingen andre har vunnet like mange kamper som ham på rødgrusen i Roland-Garros. Spanjolen står med 14 titler der.

  Nadal vant OL-gull i Beijing i 2008. I Rio de Janeiro i 2016 vant han gull i double (med Marc López). (NTB)

  qHBWsWP6tUg
  Foto: AP
 • Tigermygg skaper denguefeber-frykt før OL og fotball-EM

  En invaderende myggart kalt tigermygg, som eksperter knytter til et økende antall tilfeller av denguefeber i Europa, er oppdaget i 13 EU-land.

  Myggarten er blant annet registrert i Frankrike, hvor det om en drøy måneds tid skal arrangeres OL i Paris.

  Franske myndigheter frykter at tilreisende til mesterskapet skal bli smittet av denguefeber og har den siste tiden iverksatt flere tiltak for å drepe tigermyggen, skriver BBC.

  Arten er også oppdaget i Sør-Tyskland, der fotball-EM for menn sparkes i gang om få dager.

  Ifølge Det europeiske smittevernbyrået (ECDC) er det klimaendringene som er hovedårsak til at tigermyggen sprer seg til stadig flere land. En rapport fra ECDC viser at det ble påvist 130 tilfeller av denguefeber i Europa i 2023, mot 71 tilfeller i 2022.

  Denguefeber er sykdommen som hyppigst smitter fra mygg til mennesker. Imidlertid smitter ikke denguefeber mellom mennesker. (NTB)

  OL i Paris
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal