Hopp til innhold

Nå frykter Solbakken norsk skrekkscenario: – Det er det tyngste for meg

Alt som kunne gå galt tirsdag kveld, gikk galt. Men én ting gnager mer på Ståle Solbakken enn at opprykket og playoffplassen til EM glapp.

Football, Nations League, Norway - Serbia

TØFF KVELD: Norge trengte bare ett poeng mot Serbia for å vinne nasjonsligagruppa og rykke opp til elitenivået, men Ståle Solbakken måtte tåle sitt første Ullevaal-tap.

Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

Norge hadde et håp om tre ting tirsdag kveld:

Gruppeseier, playoffplass og bedre seedingsnivå til den kommende trekningen av EM-kvalifiseringen.

Fasit ble null av tre.

Norge gikk heller på et fullt fortjent 0-2-tap og måtte innse at det ble nok en dyster kveld for det norske fotballpublikummet.

– Det er det tyngste for meg

Etter kampen var det en fattet, men svært skuffet, norsk landslagssjef som møtte pressen.

– Det er selvfølgelig tungt. Men vi var smertelig klar over at dette kunne bli utfallet, sier Ståle Solbakken på NRKs spørsmål om hvordan det var å se alle punktene nevnt over gå i vasken.

Og legger til:

– Det tyngste for meg er ikke å miste opprykket, men at vi ikke havner i den andre seeding-bollen. For det er sannsynligvis en vesensforskjell når det gjelder å nå et sluttspill. Vi kan potensielt få to kanonlag foran oss, er Solbakkens skrekkscenario.

Vel vitende om at bare to lag fra gruppa går til EM. Får Norge mareritt-trekning ser brått Solbakkens mål om EM 2024 mye vanskeligere ut.

Her kan du lese mer om alle seedingsnivåene og hvilke lag Norge kan få når gruppene skal trekkes i Frankfurt 9. oktober:

– Et hardt slag

Norge har som kjent ikke vært i et stort mesterskap siden år 2000.

Ståle Solbakken er fullt og helt klar over at tirsdagen skrev seg inn i en lang rekke med norske skuffelser i avgjørende kamper.

– Det er jo fordi vi ikke har vært dyktige nok på lang, lang tid. Nå var vi tredjeseedet i denne greia her, og vi har slått Sverige to ganger og Serbia en gang, så vi føler vi har noe på gang og er bedre, sier Norge-sjefen.

– Hva gjør dette med prosjektet du prøver få inn i gruppa?

Det er jo tøft, men det er ikke sånn at, når vi går inn i denne gruppa, ikke skjønner vi kan bli både nummer 1 eller 4. Det hadde vært en liten sensasjon på forhånd om vi skulle vinne denne gruppa, men nå hadde vi en matchball på hjemmebane. Vi mislyktes, og det er selvsagt et hardt slag, innrømmer Solbakken.

Les også Serbias trener med stikk mot Solbakkens Norge: – En søt hevn

Football, Nations League, Norway - Serbia

De norske spillerne tuslet slukøret fra journalist til journalist i pressesonen etter kampen tirsdag kveld.

Avslutningen av Nasjonsligaen ble en tapt mulighet.

Det er ikke noe å legge skjul på: Det er et slag i trynet. Det er tøft å få denne nå etter at vi hadde en meget bra samling i juni. Den er tøff å svelge, sier Andreas Hanche-Olsen til NRK.

– Fullt mulig

Midtstopperen legger til at laget er nødt til å gjøre nettopp det: Komme over skuffelsen og slå tilbake. Han er sterk i troen på at Norge spiller i EM i 2024.

Jeg ser på det som fullt mulig nå. Hvis vi klarer å bruke dette som god erfaring, så har jeg veldig troa på at vi skal klare å komme oss til mesterskap snart, sier Hanche-Olsen.

Han får støtte av Alexander Sørloth.

Vi har et veldig nytt lag med nye spillere. Vi har hatt en liten «rebuild», synes jeg, hvis du ser på snittalderen. Vi har masse, masse å gå på, og vi kommer til å bli bedre i fremtiden, sier trønderen.

Les også Nedbrutt Ødegaard etter norsk fiasko i skjebnekampen: – Irriterende

gL99Gt9NZkc

Ståle Solbakken har ikke mistet troen på at Norge kommer til EM i 2024. Han holder på å si at han «garanterer» det, men svelger ordet og formulerer seg hakket mer edruelig.

– Jeg har en veldig sterk overbevisning om at vi kommer til Tyskland, sier Norge-sjefen.

Hva mangler dere per i dag?

– I noen av spillets faser er vi ikke dyktige nok. Noen ganger med ballen, når skal vi ta det med ro og når skal det gå fort, og vi må klare å beholde den gode organiseringen gjennom hele kampen. Men for første gang siden 2014 har vi slått lag som er seedet foran oss. Det gjorde vi mot Serbia og to ganger mot Sverige. Så det er ikke sånn at vi ikke kan gjøre dette i en EM-kvalik heller, men seedinggruppa blir tøffere enn den kunne ha vært med uavgjort her, innser Solbakken.

9. oktober får vi gruppefasiten.

Nå gjenstår to treningskamper mot Irland og Finland i november før landslagsåret 2022 er omme.

Siste nytt

  • City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel

    Phil Foden storspilte og stjal showet da Manchester City vant 4-0 borte mot Brighton i Premier League.

    Etter storseieren uten Erling Braut Haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder Arsenal, som har én kamp mer spilt. Søndag gjester Pep Guardiolas menn Nottingham Forest.

    Oscar Bobb ble sittende på benken hele kampen.

    City fikk en fantastisk start på kampen da Kevin De Bruyne stanget et innlegg fra Kyle Walker rett i krysset etter bare 17 minutter.

    Ni minutter senere doblet Phil Foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål.

    Briten var imidlertid ikke ferdig der. Med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at Brighton rotet det til i forsvar. Bernardo Silva snappet opp ballen og spilte den til City-juvelen, som banket inn 3-0-målet.

    Det var Fodens 50. Premier League-scoring, som fikk en legende til å logge seg på:

    – Er Phil Foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i Premier League, Alan Shearer, på X.

    Etter hvilen fortsatt City målfesten da Julian Alvarez banket inn returen på et skudd fra Walker.

    – Dette er ordentlig stygt for Brighton, men for et signal til resten av verden og Premier League, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

    I forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at Pascal Gross gikk i bakken i en duell med Rodri. Dommeren vinket imidlertid spillet videre.

    – Jo, dommer. Og jo, VAR. Det er klar og tydelig straffe til Brighton, skrev Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på X.

    Det ble også det nærmeste Brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen.

    (NTB)

    Bpk8eLb85F0
    Foto: AP
  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

    Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

    – Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

    – Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

    Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

    I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

    Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

    – Jeg spurte linjedommeren hvorfor jeg fikk rødt, og da sa han at jeg slo. Det er helt feil, sier Nguen ifølge TT og forklarer:

    – Det første instinktet var å jage ballen, men så sto han der. Han provoserte meg, og jeg gikk med på det.

    Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)

    Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Malmö FF
    Foto: BILDBYRÅN
  • Arne Slot: – Jeg vil til Liverpool

    Feyenoord-trener Arne Slot legger ikke skjul på ønske om å bli Jürgen Klopps etterfølger som Liverpool-manager.

    – Det er ingen hemmelighet at jeg vil til Liverpool, iser Slot til ESPN like før Feyenoords kamp mot Go Ahead Eagles torsdag kveld.

    – Feyenoord og Liverpool er i forhandlingssamtaler. Jeg venter på hva som kommer ut av det. Jeg er selvskikker, og venter på at klubbene skal komme til enighet, fortsetter Slot.

    Nederlenderen har de siste dagene blitt sterkt koblet til Liverpool-jobben når Klopp forsvinner etter sesongen.

    Den nederlandkse storavisen De Telegraaf har skrevet at Feyenoord kan kreve opptil 15 millioner euro for Slot, som har en kontrakt med klubben som går ut sommeren 2026.

    Liverpool-kaptein Virgil van Dijk har snakket varmt om landsmannen som en potensiel manager.

    – Jeg synes han spiller på en måte og med en sånn filosofi at han kunne vært Liverpool-manager. Vi får se. Neste år kan vi fokusere på det, sa van Dijk til nederlandske Viaplay onsdag.

    Arne Slot
    Foto: Russell Cheyne / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal