Hopp til innhold

Nå frykter Solbakken norsk skrekkscenario: – Det er det tyngste for meg

Alt som kunne gå galt tirsdag kveld, gikk galt. Men én ting gnager mer på Ståle Solbakken enn at opprykket og playoffplassen til EM glapp.

Football, Nations League, Norway - Serbia

TØFF KVELD: Norge trengte bare ett poeng mot Serbia for å vinne nasjonsligagruppa og rykke opp til elitenivået, men Ståle Solbakken måtte tåle sitt første Ullevaal-tap.

Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

Norge hadde et håp om tre ting tirsdag kveld:

Gruppeseier, playoffplass og bedre seedingsnivå til den kommende trekningen av EM-kvalifiseringen.

Fasit ble null av tre.

Norge gikk heller på et fullt fortjent 0-2-tap og måtte innse at det ble nok en dyster kveld for det norske fotballpublikummet.

– Det er det tyngste for meg

Etter kampen var det en fattet, men svært skuffet, norsk landslagssjef som møtte pressen.

– Det er selvfølgelig tungt. Men vi var smertelig klar over at dette kunne bli utfallet, sier Ståle Solbakken på NRKs spørsmål om hvordan det var å se alle punktene nevnt over gå i vasken.

Og legger til:

– Det tyngste for meg er ikke å miste opprykket, men at vi ikke havner i den andre seeding-bollen. For det er sannsynligvis en vesensforskjell når det gjelder å nå et sluttspill. Vi kan potensielt få to kanonlag foran oss, er Solbakkens skrekkscenario.

Vel vitende om at bare to lag fra gruppa går til EM. Får Norge mareritt-trekning ser brått Solbakkens mål om EM 2024 mye vanskeligere ut.

Her kan du lese mer om alle seedingsnivåene og hvilke lag Norge kan få når gruppene skal trekkes i Frankfurt 9. oktober:

– Et hardt slag

Norge har som kjent ikke vært i et stort mesterskap siden år 2000.

Ståle Solbakken er fullt og helt klar over at tirsdagen skrev seg inn i en lang rekke med norske skuffelser i avgjørende kamper.

– Det er jo fordi vi ikke har vært dyktige nok på lang, lang tid. Nå var vi tredjeseedet i denne greia her, og vi har slått Sverige to ganger og Serbia en gang, så vi føler vi har noe på gang og er bedre, sier Norge-sjefen.

– Hva gjør dette med prosjektet du prøver få inn i gruppa?

Det er jo tøft, men det er ikke sånn at, når vi går inn i denne gruppa, ikke skjønner vi kan bli både nummer 1 eller 4. Det hadde vært en liten sensasjon på forhånd om vi skulle vinne denne gruppa, men nå hadde vi en matchball på hjemmebane. Vi mislyktes, og det er selvsagt et hardt slag, innrømmer Solbakken.

Les også: Serbias trener med stikk mot Solbakkens Norge: – En søt hevn

Football, Nations League, Norway - Serbia
Football, Nations League, Norway - Serbia

De norske spillerne tuslet slukøret fra journalist til journalist i pressesonen etter kampen tirsdag kveld.

Avslutningen av Nasjonsligaen ble en tapt mulighet.

Det er ikke noe å legge skjul på: Det er et slag i trynet. Det er tøft å få denne nå etter at vi hadde en meget bra samling i juni. Den er tøff å svelge, sier Andreas Hanche-Olsen til NRK.

– Fullt mulig

Midtstopperen legger til at laget er nødt til å gjøre nettopp det: Komme over skuffelsen og slå tilbake. Han er sterk i troen på at Norge spiller i EM i 2024.

Jeg ser på det som fullt mulig nå. Hvis vi klarer å bruke dette som god erfaring, så har jeg veldig troa på at vi skal klare å komme oss til mesterskap snart, sier Hanche-Olsen.

Han får støtte av Alexander Sørloth.

Vi har et veldig nytt lag med nye spillere. Vi har hatt en liten «rebuild», synes jeg, hvis du ser på snittalderen. Vi har masse, masse å gå på, og vi kommer til å bli bedre i fremtiden, sier trønderen.

Les også: Nedbrutt Ødegaard etter norsk fiasko i skjebnekampen: – Irriterende

gL99Gt9NZkc
gL99Gt9NZkc

Ståle Solbakken har ikke mistet troen på at Norge kommer til EM i 2024. Han holder på å si at han «garanterer» det, men svelger ordet og formulerer seg hakket mer edruelig.

– Jeg har en veldig sterk overbevisning om at vi kommer til Tyskland, sier Norge-sjefen.

Hva mangler dere per i dag?

– I noen av spillets faser er vi ikke dyktige nok. Noen ganger med ballen, når skal vi ta det med ro og når skal det gå fort, og vi må klare å beholde den gode organiseringen gjennom hele kampen. Men for første gang siden 2014 har vi slått lag som er seedet foran oss. Det gjorde vi mot Serbia og to ganger mot Sverige. Så det er ikke sånn at vi ikke kan gjøre dette i en EM-kvalik heller, men seedinggruppa blir tøffere enn den kunne ha vært med uavgjort her, innser Solbakken.

9. oktober får vi gruppefasiten.

Nå gjenstår to treningskamper mot Irland og Finland i november før landslagsåret 2022 er omme.

Sportsnyheter

Qatarsk TV hånte Tysklands VM-smell: – Ser ikkje ut som dei bryr seg

Ein seanse frå eit qatarsk VM-program viser fleire personar som morar seg på kostnad av Tysklands VM-exit. Det får ekspertar til å riste på hovudet.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Ghana v Uruguay

Stormet mot dommeren etter VM-exiten: – Totalt uakseptabelt

Sør-Koreas bragd over Portugal sendte Uruguay ut av VM. Da trillet tårene – og raseriet tok overhånd.

Siste nytt

 • Carlsen-advokater slår knallhardt tilbake mot Niemann

  I slutten av oktober ble det kjent at amerikanske Hans Niemann krever én milliard kroner av Magnus Carlsen etter jukseskandalen. Nå har Carlsens amerikanske advokater svart på Niemanns søksmål.

  I rettsdokumentene, som har blitt omtalt av The Wall Street Journal, går advokatene knallhardt ut mot Niemann og kaller søksmålet et «PR-stunt».

  – Etter flere år med forsøk på å skape et rykte som sjakkens «badboy», ønsker saksøker Hans Niemann å tjene penger ved å gi andre skylden for konsekvensene av hans egen erkjennende uredelighet, skriver advokatene.

  De skriver videre at retten må avvise alle Niemanns krav mot den norske sjakkstjernen.

  Carlsen og Niemann har i flere måneder stått i sentrum av en betent sjakkonflikt etter at etter at førstnevnte anklaget tenåringen for omfattende juks under partier.

  Niemann har i ettertid innrømmet at han jukset som 12- og 16-åring på Chess.com. Han avviser imidlertid at han brukte ulovlige midler mot Carlsen.

  Carlsen Niemann
  Foto: NTB
 • Slik spilles åttedelsfinalene

  Gruppespillet i Qatar-VM er ferdig, og allerede lørdag starter utslagsrundene. Nå er det vinn eller forsvinn.

  Den aller første åttedelsfinalen spilles lørdag klokken 16.00 mellom Nederland og USA. Den kampen sender TV 2.

  Klokken 20.00 samme dag kan du følge Lionel Messi og Argentina når de møter overraskelseslaget Australia. Den kampen sendes på NRK.

  Her er alle åttedelsfinalene:

  Lørdag 3. desember: Nederland - USA

  Lørdag 3. desember: Argentina - Australia

  Søndag 4. desember: Frankrike - Polen

  Søndag 4. desember: England - Senegal

  Mandag 5. desember: Japan - Kroatia

  Mandag 5. desember: Brasil - Sør-Korea

  Tirsdag 6. desember: Marokko - Spania

  Tirsdag 6. desember: Portugal - Sveits

  Utslagsrunder
  Foto: NRK
 • Sveits videre i VM etter amper målfest

  Serbia var avhengig av å vinne for å ha en mulighet til å gå videre fra gruppespillet, og kampen mot Sveits ble en thriller med høy temperatur.

  Sveits tok ledelsen med Xherdan Shaqiri i kampens 20. minutt, men Serbia slo raskt tilbake. Spisstjernene Aleksandar Mitrovic og Dushan Vlahovic scoret to raske mål og sendte Serbia ledelsen. Like før pause utlignet imidlertid Breel Embolo til 2-2.

  I den andre omgangen var det igjen Sveits som startet best, og allerede etter tre minutter avsluttet Remo Freuler et sveitsisk drømmeangrep. 3-2, og dermed måtte igjen Serbia snu kampen for å holde liv i VM-håpet.

  Det klarte de ikke, og dermed er Serbia ute, og på slutten var det flere tilløp til slåsskamp ute på banen. I den andre kampen i gruppa vant Kamerun 1-0 mot Brasil etter en overtidsscoring av Vincent Aboubakar. men det var ikke nok til å gå videre fra gruppespillet. Sveits møter Portugal i åttedelsfinalen, mens Brasil møter Sør-Korea.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste