Mourinho klar for Tottenham: – Det gir blandede følelser

José Mourinho er Tottenhams nye manager. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider. NRKs fotballekspert er skeptisk.

José Mourinho

KLAR FOR TOTTENHAM: José Mourinho.

Foto: Carl Court / AFP

– Mitt inntrykk nå er at dette gir blanda følelser for dem som er glad i Tottenham. De kan komme til å spille kjedelig, men også komme til å vinne titler. Litt motsatt av det Pochettino har gjort, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Mourinho har signert en kontrakt som varer ut 2022/23-sesongen etter at Mauricio Pochettino fikk sparken av Tottenham tirsdag.

– Jeg gleder meg til å komme til en klubb med en så stor arv og så lidenskapelige supportere. Kvaliteten i både troppen og akademiet er spennende. Å jobbe med disse spillerne er det som har tiltrukket meg, sier Mourinho.

Torp er likevel skeptisk til hvordan spillergruppen vil ta imot den meritterte og omdiskuterte manageren.

– Han overtar en gruppe med spillere som er veldig etablerte i klubben. De kjenner godt til utfordringene som har vært med Mourinho før, så jeg tror nok ikke alle i garderoben der er superglad for å få ham inn, sier Torp.

Skuffende resultater

Portugiseren nevnte Tottenham blant tittelkandidatene til årets sesong da han ble ansatt som ekspert for Sky Sports før sesongen.

– Det er fire. Manchester City, Tottenham, Liverpool og Manchester Citys B-lag, sa Mourinho om hvem han så på som tittelkandidater, dagen etter at Tottenham hadde sesongåpnet med 3–1 seier hjemme mot Aston Villa.

Dette klarte ikke Pochettino å leve opp til, og argentineren fikk sparken etter svært skuffende resultater denne sesongen.

Den avgåtte Tottenham-treneren ledet imidlertid laget til flere av sine beste sesonger i Premier League og førte også laget til mesterligafinalen.

AFP_1KY1B0

ARBEIDSLEDIG: Mauricio Pochettino er ferdig som Tottenham-manager.

Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

Men Tottenham ligger nå helt nede på 14. plass på tabellen med like mange poeng etter 12 spilte kamper. De har ikke vunnet en ligakamp siden september.

Den argentinske manageren kom til klubben i 2014.

– Det virket som om det var på tide å få inn noen nye krefter, men at alt dette skjedde så fort var overraskende, sier Torp.

Møter snart Solskjær

Mourinho har stått uten klubb siden han fikk sparken i Manchester United og måtte overlate sjefsstolen til Ole Gunnar Solskjær.

Om nøyaktig to uker står han faktisk ansikt til ansikt med nordmannen på Old Trafford som manager for Tottenham når de to lagene møtes. Lørdag leder han imidlertid laget mot West Ham.

Styreleder i Tottenham, Daniel Levy, sier dette om portugiseren:

– I José har vi en av de mest suksessfulle managerne i fotballen. Han har et lass av erfaring, kan inspirere lag og er en strålende taktiker.

– Vi tror at han vil bringe energi og håp til garderoben, fortsetter han.

Vinner trofeer

«The Special One» har vunnet trofeer med alle klubbene han har vært trener for siden han vant mesterligaen og hjemlig serie med Porto da han slo gjennom som trener i 2004.

Siden den gang har han vunnet Premier League tre ganger med Chelsea over to perioder, vunnet ligaen med Real Madrid og vunnet «the treble» med Inter.

– Han har garantert fått flere tilbud, og jeg tror at hans ambisjon fortsatt er å lykkes i England, forteller Torp.

Laster Twitter-innhold

Sportsnyheter

YcTkcXtlRJc

Reagerer på Portugals taktiske tabbe i EM-drama: – Surrealistisk

Gruppe F ble på forhånd dømt til å være «dødens gruppe» i EM. Onsdag kveld fikk vi med all tydelighet demonstrert hvorfor.

Tyskland-helten feiret med hjertetegn foran Ungarn-tilskuerne

Leon Goretzka har ofte uttrykt støtte til LHBT-samfunnet. Da han sendte Tyskland videre og Ungarn hjem, viste han hjertetegnet til det ungarske publikummet.

Siste nytt

 • Slik spilles åttedelsfinalene i EM

  Nå som alle gruppene er ferdigspilt, er åttedelsfinalene klare. Her kommer det noen ordentlige storoppgjør:
  ** Wales – Danmark (26. juni)
  ** Italia – Østerrike (26. juni)
  ** Nederland – Tsjekkia (27. juni)
  ** Belgia – Portugal (27. juni)
  ** Kroatia – Spania (28. juni)
  ** Frankrike – Sveits (28. juni)
  ** England – Tyskland (29. juni)
  ** Sverige – Ukraina (29. juni)

  fQSyNCeeiXo
  Foto: LAURENCE GRIFFITHS / Reuters
 • Gullkampen lever videre

  Gullduellen i tysk håndball lever helt til siste serierunde på søndag. Flensburg-Handewitt inntok tabelltoppen etter seier i kveldens kamp.

  Dermed ligger laget ett poeng foran erkerivalen Kiel, med Sander Sagosen og Harald Reinkind på laget, har en kamp mindre spilt.

  De norske landslagsspillerne Magnus Abelvik Rød, Torbjørn Bergerud. Gøran Johannessen og Magnus Jøndal spiller for Flensburg-Handewitt.

  I siste serierunde søndag spiller Flensburg hjemme mot Balingen-Weilstetten og Kiel borte mot Rhein-Neckar Löwen.

  Håndball menn, EM-kvalifisering: Norge - Italia (37-16)
  Foto: Toms Kalnins / NTB
 • Stormet banen med regnbueflagg

  En tilskuer løp ut på banen med et regnbueflagg i begge hendene da den ungarske nasjonalsangen runget over stadion før oppgjøret mot Tyskland. Banestormeren ble til slutt «taklet» og tatt hånd om av sikkerhetsvakter. Det ble en svært spesiell opptakt til kampen etter at Uefa sa nei til Münchens ønske om å lyse opp stadion med regnbuefarger for å vise støtte til LHBT-samfunnet. Avgjørelsen har vakt sterke reaksjoner.

  Pride
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal