Hopp til innhold

Mourinho klar for Tottenham: – Det gir blandede følelser

José Mourinho er Tottenhams nye manager. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider. NRKs fotballekspert er skeptisk.

José Mourinho

KLAR FOR TOTTENHAM: José Mourinho.

Foto: Carl Court / AFP

– Mitt inntrykk nå er at dette gir blanda følelser for dem som er glad i Tottenham. De kan komme til å spille kjedelig, men også komme til å vinne titler. Litt motsatt av det Pochettino har gjort, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Mourinho har signert en kontrakt som varer ut 2022/23-sesongen etter at Mauricio Pochettino fikk sparken av Tottenham tirsdag.

– Jeg gleder meg til å komme til en klubb med en så stor arv og så lidenskapelige supportere. Kvaliteten i både troppen og akademiet er spennende. Å jobbe med disse spillerne er det som har tiltrukket meg, sier Mourinho.

Torp er likevel skeptisk til hvordan spillergruppen vil ta imot den meritterte og omdiskuterte manageren.

– Han overtar en gruppe med spillere som er veldig etablerte i klubben. De kjenner godt til utfordringene som har vært med Mourinho før, så jeg tror nok ikke alle i garderoben der er superglad for å få ham inn, sier Torp.

Skuffende resultater

Portugiseren nevnte Tottenham blant tittelkandidatene til årets sesong da han ble ansatt som ekspert for Sky Sports før sesongen.

– Det er fire. Manchester City, Tottenham, Liverpool og Manchester Citys B-lag, sa Mourinho om hvem han så på som tittelkandidater, dagen etter at Tottenham hadde sesongåpnet med 3–1 seier hjemme mot Aston Villa.

Dette klarte ikke Pochettino å leve opp til, og argentineren fikk sparken etter svært skuffende resultater denne sesongen.

Den avgåtte Tottenham-treneren ledet imidlertid laget til flere av sine beste sesonger i Premier League og førte også laget til mesterligafinalen.

AFP_1KY1B0

ARBEIDSLEDIG: Mauricio Pochettino er ferdig som Tottenham-manager.

Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

Men Tottenham ligger nå helt nede på 14. plass på tabellen med like mange poeng etter 12 spilte kamper. De har ikke vunnet en ligakamp siden september.

Den argentinske manageren kom til klubben i 2014.

– Det virket som om det var på tide å få inn noen nye krefter, men at alt dette skjedde så fort var overraskende, sier Torp.

Møter snart Solskjær

Mourinho har stått uten klubb siden han fikk sparken i Manchester United og måtte overlate sjefsstolen til Ole Gunnar Solskjær.

Om nøyaktig to uker står han faktisk ansikt til ansikt med nordmannen på Old Trafford som manager for Tottenham når de to lagene møtes. Lørdag leder han imidlertid laget mot West Ham.

Styreleder i Tottenham, Daniel Levy, sier dette om portugiseren:

– I José har vi en av de mest suksessfulle managerne i fotballen. Han har et lass av erfaring, kan inspirere lag og er en strålende taktiker.

– Vi tror at han vil bringe energi og håp til garderoben, fortsetter han.

Vinner trofeer

«The Special One» har vunnet trofeer med alle klubbene han har vært trener for siden han vant mesterligaen og hjemlig serie med Porto da han slo gjennom som trener i 2004.

Siden den gang har han vunnet Premier League tre ganger med Chelsea over to perioder, vunnet ligaen med Real Madrid og vunnet «the treble» med Inter.

– Han har garantert fått flere tilbud, og jeg tror at hans ambisjon fortsatt er å lykkes i England, forteller Torp.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Stiftelse støtter Vipers med fem millioner til talentsatsing

  Håndballklubben Vipers Kristiansand, som nylig ble reddet fra konkurs, får fem millioner kroner av stiftelsen Cultiva for å drive talentarbeid.

  Det opplyser stiftelsen i en pressemelding tirsdag. Der vises det til at Vipers gjennom sine resultater de siste årene har bygget erfaring og kompetanse innenfor internasjonal topphåndball.

  Sørlandsklubben har blant annet vunnet Champions League tre ganger på rad.

  «Ingen andre norske lag har gjort noe lignende. Vipers regnes nå som et av de beste lagene i Europa. Vipers Kristiansand er derfor en viktig og spennende klubb for internasjonale og nasjonale talenter», skriver stiftelsen.

  Daglig leder i Vipers, Benedicte Løyland, er glad for støtten.

  – Dette betyr urolig mye for oss som klubb og vårt prosjekt. Det gjør at vi kan fortsette å være en arena for utvikling av morgendagens håndballstjerner samtidig som Kristiansand blir en enda tydeligere aktør i håndballverdenen. Vi ønsker å være med på at forme håndball- og Idretts-Norge nå og i fremtiden, sier hun.

  Søndag vant klubben NM-finalen mot Storhamar.

  (NTB)

  vheapWk4U8g
  Foto: NTB
 • Hergeirsson avslører samtaler med forbundet – ønsker fire nye år som sjef

  Thorir Hergeirsson har ledet håndballjentene i 15 år. Nå har han hatt samtaler med forbundsledelsen om å signere en ny kontrakt til etter sommer-OL i 2028.

  – Jeg har hatt samtaler med både generalsekretær og president. De ønsker meg videre, sier islendingen til NTB og utdyper:

  – Jeg trives veldig godt, men jeg har fullt opp med OL og et EM nå. Sånn sett har jeg ikke mye tid til å tenke på dette, men det vil komme en avgjørelse om en måned eller to eller tre.

  Altså før Paris-OL?

  – Det er fristende å vente til etter OL, men overfor meg selv og andre er det en fordel å få klarhet i dette. Men seinest etter OL, svarer Hergeirsson.

  Hergeirsson tok over jobben som landslagssjef i 2009. Siden den gang har det blitt 15 mesterskapsmedaljer og ni gull. Suksesstrener er et mildt uttrykk.

  Hergeirsson sier følgende om hva som blir avgjørende før han signerer en ny avtale.

  – Det handler veldig mye om å være klar for å stå i dette i fire år til. Jeg har stor respekt for denne jobben. Enten er det «all in» på alle områder hele tiden, eller så er det ikke det.

  Norge møter Østerrike på onsdag. Deretter skal laget ut i kamper mot Sveits og Ungarn i april i Euro Cup.

  (NTB)

  iBpHYK_NpZg
  Foto: NTB
 • Ny jobb for Bråthen

  Hopplandslagets avtroppende sjef Clas Brede Bråthen (55) går ikke arbeidsledig lenge.

  Overfor VG forteller Bråthen at han blir daglig leder i selskapet Veisikring 2. mai.

  – Jeg kjenner ikke på noe vemod, men jeg er spent på det å starte i en ny jobb, med de utfordringene som ligger foran meg. Det er mange mennesker og mye penger involvert, sier han til VG.

  Bråthen har vært sjef for hopplandslaget siden 2004. De siste årene har vært preget av bråk med ledelsen i Norges Skiforbund, men også internt i hopplandslaget.

  vUVVljcppzw
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal