Bruno Fernandes skjøt United til mesterligaen: – Han har reddet Solskjærs jobb

Bruno Fernandes' åttende scoring for sesongen var nok for å sende Manchester United til mesterligaen. Men det så lenge grått ut for Solskjærs menn.

STRAFFEMÅL: Bruno Fernandes setter inn kampens eneste mål.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er ikke verdens mest spennende fotball, men det er ekstremt spennende og intenst.

Kommentaren fra TV 2s ekspert Nils Johan Semb oppsummerte stort sett kampen mellom Leicester og Manchester United. Begge lag jaktet plass i mesterligaen, men ingen turte å slippe seg løs.

Manchester United slet i en drøy time mot et skadeplaget Leicester-lag ute av form. Så fikk de en liten sjanse...

Bruno Fernandes Referee Martin Atkinson

ENGASJERT: Bruno Fernandes ble matchvinner mot Leicester. Her er han veldig uenig med dommer Martin Atkinson underveis i kampen.

Foto: Michael Regan / AP

Utilgivelig feil

Leicesters midtbanespiller Hamza Choudhury somlet bort ballen på midtbanen, og ballen ble spilt frem til Anthony Martial. Han ble meid ned av både Wes Morgan og Jonny Evans, og United fikk straffe.

Den hamret Fernandes i mål, og United vant til slutt 2–0. På overtid scoret Jesse Lingard etter en megatabbe av Kasper Schmeichel.

TABBE: Leicesters keeper dummet seg ut mot slutten.

United endte på tredjeplass, og de slipper kvalifisering for å komme seg til mesterligaen.

– Vi kom fra langt bak og fikk plass i mesterligaen. Vi har bygget en gruppe og et lag vi kan være stolte av, sier Solskjær i et intervju vist på TV 2.

Fernandes har scoret åtte mål i Premier League siden han ble kjøpt fra portugisiske Sporting i januar, og således vært en særs viktig spiller for at Solskjær oppfyller drømmen om mesterligaspill.

– Han er mesterligaplass for United. Hadde de ikke hentet han, hadde de ikke fått den plassen, sier NRKs ekspert Carl-Erik Torp.

Jubel

JUBEL Manchester United-spillerne omkranser Bruno Fernandes etter 1-0-scoringen.

Foto: Oli Scarff / AFP

I tillegg til skåringene har Fernandes levert syv målgivende.

– Selv på det nivået handler det om å finne de rette spillerne og at man treffer. Han har reddet Solskjærs jobb, sier Torp.

«Shaky» start

Leicester sto med kun to seire på de siste åtte kampene, mens Manchester United har vært i superform etter at Premier League restartet. Likevel var det hjemmelaget som fikk de største sjansene i starten.

Da hadde de røde allerede gitt Leicester tre gratismuligheter. Først spilte Nemanja Matic ballen rett til en Leicester-spiller på egen 16-meter. Det endte med at Wilfred Ndidi banket ballen over.

Like etter snublet Harry Maguire i eget felt, og ballen så ut til å gå til en Leicester-spiller, men United fikk klarert.

Like etter glapp David de Gea en retur til Jamie Vardy, men spissen ble vinket av for offside.

– Det var ikke overkjøring, Leicester kunne fort ha straffet dem. Det sier litt om marginene i toppfotballen, sier Torp.

Premier League - Leicester City v Manchester United

SMIL: Ole Gunnar Solskjær lurte frem et glis i møtet med Leicester-manager Brendan Rodgers før kampstart.

Foto: Michael Regan / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Reitan på par i Wales

  Kristoffer Reitan gikk sin åpningsrunde på Europatouren i Wales på par. Han ligger på rundt 60.-plass før alle har spilt ferdig. Cuten vil trolig ligge på par etter at fredagens runde er over. Reitan er eneste nordmannen i aksjon på Celtic Manor-banen utenfor Newport.

  Reitan
  Foto: Carolyn Kaster / AP
 • Christiansen trosser reiserådene

  Statsminister Erna Solberg er klar på at unødvendige reiser til utlandet bør unngås. Mandag reiser likevel skiskytter Vetle Sjåstad Christiansen til Italia.

  Landslagsløperen har ifølge VG kommet frem til at det er helt nødvendig for ham å få gjennomført det planlagte høydeoppholdet i Lavazé.

  Vetle Sjåstad Christiansen
  Foto: Carina Johansen
 • Son-raid årets Premier League-mål

  Tottenham-spiller Son Heung-mins formidable soloraid mot Burnley er kåret til sesongens beste scoring i Premier League.

  Sørkoreanske Son startet med ballen på hjørnet av eget straffefelt og løp over hele banen før han scoret sikkert på Burnley-keeper Nick Pope. Flere Burnley-spillere forsøkte å stoppe Tottenham-stjernen uten å lykkes.

  Heung-min Son
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal