Hopp til innhold

Bruno Fernandes skjøt United til mesterligaen: – Han har reddet Solskjærs jobb

Bruno Fernandes' åttende scoring for sesongen var nok for å sende Manchester United til mesterligaen. Men det så lenge grått ut for Solskjærs menn.

STRAFFEMÅL: Bruno Fernandes setter inn kampens eneste mål.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er ikke verdens mest spennende fotball, men det er ekstremt spennende og intenst.

Kommentaren fra TV 2s ekspert Nils Johan Semb oppsummerte stort sett kampen mellom Leicester og Manchester United. Begge lag jaktet plass i mesterligaen, men ingen turte å slippe seg løs.

Manchester United slet i en drøy time mot et skadeplaget Leicester-lag ute av form. Så fikk de en liten sjanse...

Bruno Fernandes Referee Martin Atkinson

ENGASJERT: Bruno Fernandes ble matchvinner mot Leicester. Her er han veldig uenig med dommer Martin Atkinson underveis i kampen.

Foto: Michael Regan / AP

Utilgivelig feil

Leicesters midtbanespiller Hamza Choudhury somlet bort ballen på midtbanen, og ballen ble spilt frem til Anthony Martial. Han ble meid ned av både Wes Morgan og Jonny Evans, og United fikk straffe.

Den hamret Fernandes i mål, og United vant til slutt 2–0. På overtid scoret Jesse Lingard etter en megatabbe av Kasper Schmeichel.

TABBE: Leicesters keeper dummet seg ut mot slutten.

United endte på tredjeplass, og de slipper kvalifisering for å komme seg til mesterligaen.

– Vi kom fra langt bak og fikk plass i mesterligaen. Vi har bygget en gruppe og et lag vi kan være stolte av, sier Solskjær i et intervju vist på TV 2.

Fernandes har scoret åtte mål i Premier League siden han ble kjøpt fra portugisiske Sporting i januar, og således vært en særs viktig spiller for at Solskjær oppfyller drømmen om mesterligaspill.

– Han er mesterligaplass for United. Hadde de ikke hentet han, hadde de ikke fått den plassen, sier NRKs ekspert Carl-Erik Torp.

Jubel

JUBEL Manchester United-spillerne omkranser Bruno Fernandes etter 1-0-scoringen.

Foto: Oli Scarff / AFP

I tillegg til skåringene har Fernandes levert syv målgivende.

– Selv på det nivået handler det om å finne de rette spillerne og at man treffer. Han har reddet Solskjærs jobb, sier Torp.

«Shaky» start

Leicester sto med kun to seire på de siste åtte kampene, mens Manchester United har vært i superform etter at Premier League restartet. Likevel var det hjemmelaget som fikk de største sjansene i starten.

Da hadde de røde allerede gitt Leicester tre gratismuligheter. Først spilte Nemanja Matic ballen rett til en Leicester-spiller på egen 16-meter. Det endte med at Wilfred Ndidi banket ballen over.

Like etter snublet Harry Maguire i eget felt, og ballen så ut til å gå til en Leicester-spiller, men United fikk klarert.

Like etter glapp David de Gea en retur til Jamie Vardy, men spissen ble vinket av for offside.

– Det var ikke overkjøring, Leicester kunne fort ha straffet dem. Det sier litt om marginene i toppfotballen, sier Torp.

Premier League - Leicester City v Manchester United

SMIL: Ole Gunnar Solskjær lurte frem et glis i møtet med Leicester-manager Brendan Rodgers før kampstart.

Foto: Michael Regan / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Warholm og Ingebrigtsen nominert til prestisjefull pris

  De to nybakte verdensmesterne, Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm, ble i dag nominert til årets mannlige friidrettsutøver i Europa.

  Avgjørelsen vil bestå av en fjerdedel fra stemmeavgivning på sosiale medier, sammen med en fjerdedel fra nasjonale forbund, presse og et ekspert panel.

  Forrige år ble Jakob Ingebrigtsen og Armand Duplantis de første i historien til å dele prisen på herresiden.

  Prisseremonien vil skje 21. oktober, i Vilnius i Litauen.

  Track & Field: Prefontaine Classic Press Conference
  Foto: Kirby Lee / Reuters
 • Nedtur for Baldauf i kvartfinalen i bryte-VM

  Felix Baldauf ble et nummer for liten i kvartfinalen mot iranske Mohammadhadi A. Saravi i 97-kilosklassen i bryte-VM i Beograd fredag.

  Det norske håpet røk 1-4 i møtet med Saravi og må nå håpe på en ny medaljemulighet gjennom systemet med rekvalifisering.

  Dersom Baldauf skal komme inn i bronsekampen igjen, må Saravi vinne sin semifinale og sikre seg finaleplass.

  Baldauf innledet mesterskapet med å slå georgieren Giorgi Melia 3-1 etter en tett og jevn kamp. Deretter fikk nordmannen det atskillig enklere mot svenske Aleksandar Georgije Stjepanetic. Den duellen gikk Baldauf seirende ut av med hele 9-0.

  Kampen var avgjort allerede før pause. Oppgjøret ble stanset som følge av at Baldauf var i egen klasse poengmessig.

  Så kom tapet for Saravi. (NTB)

  baldauf
  Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP
 • Mol og Sørum er spent på uvant faktor i VM

  Fra 6. - 15. oktober skal verdensmesterskapet i sandvolleyball arrangeres i Tlexcala i Mexico. I den anledning stiller Mol og Sørum som tittelforsvarere. En av utfordringene stjerneduoen kommer til å bli konfrontert med er tynn luft på over 2000 meters høyde.

  – Høyden er en faktor som er ny for oss. Vi hadde en liten samling i Mexico tidligere i år og opplevde stor forskjell fra de forholdene vi er vant med. Pulsen steg fortere og ballen beveget seg veldig annerledes. Så vi er glad for å ha noen dager i forkant, sier Mol og Sørum til NRK.

  Så langt i år har duoen vært stødige med topp tre plassering i de syv første turneringene på verdenstouren. I tre av dem ble det seier.

  I august ble det dog en overraskende exit i kvartfinalen i EM for Mol og Sørum. Isteden endte svenske Åhmann og Hellvig som gullmedaljører i mesterskapet. Söta bror kan også bli å frykte når VM går av stabelen.

  –Sverige og USA er de som har skilt seg mest ut i år. De har en litt annen spillestil med mye andreball og et tempo som utfordrer oss ganske mye, sier Mol og Sørum.

  – Det blir veldig spennende. Det er mange gode konkurenter som har lyst til å slå oss, så vi gleder oss til å komme i gang, legger de til.

  EM Sandvolley 2022 i München
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ødegaard med perlescoring i Mesterligaen - Bilder fra TV 2 00:38
Neste