Hopp til innhold

Møtes for å diskutere Kristoffersens landslagsfremtid mandag

Landslagsledelsen har klare krav til Henrik Kristoffersen om han skal fortsette på alpinlandslaget.

Henrik Kristoffersen

MØTES ETTER HELGEN: Henrik Kristoffersen (t.v.) og sjef for alpinlandslaget, Christian Mitter (t.h.), skal møtes mandag for å diskutere Kristoffersens videre landslagsfremtid.

Foto: Helge Tvedten, NRK

Søndag begynner herrenes verdenscupsesong med slalåm i finske Levi. Rennet går uten Norges fremste slalåmkjører, Henrik Kristoffersen (22), etter at han valgte å stå over etter sponsorkonflikten med Norges Skiforbund.

Henrik Kristoffersen

SAVNET STØTTE: Henrik Kristoffersen savnet støtt fra lagkameratene da han gikk til sak mot Norges Skiforbund.

Foto: Hanne Skjellum Mueller, NRK

Mandag skal landslagsledelsen møte Kristoffersen for å diskutere hans videre landslagsfremtid.

– Laget og trenerteamet strekker seg langt for å imøtekomme hans krav til laget og hvordan ting skal fungere. Men han er én av ti landslagsutøvere akkurat nå, og det må man ta hensyn til om det ikke fungerer slik vi ønsker, sier landslagssjef Christian Mitter.

Så dere har også noen krav til ham?

– Ja, absolutt.

Les også: – Kan ha samme effekten som Bosman-dommen hadde for fotball

Lagkameratene vil holdes utenfor

Etter at Kristoffersen saksøkte forbundet over retten til hjelmsponsorer, har han ikke vært med på landslagssamlingene.

Søndag fortalte han i et intervju med NRK at han ikke har fått den støtten fra lagkameratene som han håpet. Han valgte å reise hjem fra landslagssamlingen og stå over søndagens renn for å skåne lagkameratene.

– Jeg har rett og slett ikke hørt et ord fra noen av de jeg er på verdenscuplag med etter dette. Jeg føler meg ikke dolket i ryggen på noen måte, men jeg føler ikke jeg har så stor støtte fra de jeg faktisk prøver å hjelpe, sa han søndag.

Mitter

STILLER KRAV: Alpinlandslagssjef Christian Mitter ønsker å ha Kristoffersen på landslaget, men vil stille krav til utøveren.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Mitter forteller at de andre landslagsutøverne ikke reagerer på Kristoffersens avgjørelse om å gå til sak mot forbundet, men han sier til VG at de reagerer på at han har involvert dem i saken.

– De synes det er urettferdig at Henrik retter oppmerksomheten mot dem nå. De har forståelse for saken og stor respekt for ham som utøver, men den saken vil de ikke være en del av, sier landslagssjefen til NRK.

Les også: – Katastrofalt at Kristoffersen står over konkurransen

Vil holde konflikter internt

At en utøver har en juridisk konflikt med forbundet er heller ikke problematisk for landslagsledelsen. Problemet oppsto da saken gikk fra å være intern til å bli offentlig.

– Det er vi ikke vant til. Det vanlige er at det er en veldig sterk indre justis, og vi fikser ting innad. Til vanlig vinner alle på det, for sammen er vi sterkere enn alene, sier Mitter.

Han understreker at Kristoffersen fremdeles er en del av alpinlandslaget, selv om han ikke er med på treningssamlingen eller sesongåpningen denne uken.

– Vi har gutter her som kan prestere i Levi, og vår førsteprioritet må være fokusere på de utøverne som er med. Henrik har valgt å ikke stille og det er trist, men vi har et møte på mandag og så ser vi hvordan det går videre, sier Mitter.

Lars Kristoffersen, Henriks kristoffersens far, ønsker ikke å kommentere saken.

Siste nytt

  • Windingstad avslutter samarbeid

    Alpinist Rasmus Windingstad avslutter samarbeidet med skimerket Stöckli. Det bekrefter han selv på Instagram.

    30-åringen skriver at han er takknemlig for samarbeidet over de siste fire årene.

    – Det var på tide å gå videre og prøve noe nytt, spent på de kommende sesongene, skriver Windingstad.

    Han bekrefter dermed at han ikke er helt ferdig med alpinkarrieren enda, men røper ikke hvilket skimerke han kjører på kommende sesong.

    Stöckli har blant annet stjernen Marco Odermatt blant sine utøvere.

    Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom
    Foto: SEAN M. HAFFEY / AFP
  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal