Mesterligasjansene svinner for United etter nytt poengtap

Manchester United står i fare for å gå på sin andre sesong uten mesterligaspill etter 1–1 mot Everton. Varsellampene blinker likevel ikke for José Mourinho, mener fotballekspert.

Josè Mourinho

SJANSENE SVINNER: Manchester United-trener José Mourinho måtte igjen se seierssjansene svinne da laget hans sløste med sjansene. Nå ser det mørkt ut for mesterligaplass.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Manchester United står for alvor i fare for igjen å havne utenfor mesterligaen, etter at de tirsdag spilte 1–1 hjemme mot Everton.

Med ni kamper igjen av serien, blant annet borte mot Manchester City, Tottenham og Arsenal og hjemme mot Chelsea, har de nå fire poeng opp til de fire plassene som gir mesterligaspill.

Phil Jagielka

0-1: Everton-forsvarer Phil Jagielka sendte gjestene i ledelsen etter 21 minutter.

Foto: Martin Rickett / AP

Manchester United-fans bør likevel vente med å skru på de røde varsellampene, mener Thore Haugstad.

Det er ikke førstesesongen som er den viktigste for manager José Mourinho. Det er i sesong nummer to portugiseren virkelig leverer varene.

– Han har ikke hatt noen andresesong i en klubb uten å vinne ligaen, men den rekken vil testes nå, sier Haugstad.

Les også: Mourinhos forvandling: Fra kynisk til stilbevisst

Den magiske andresesongen

Både i Porto, Inter og Real Madrid var det i sesong nummer to at de største trofeene ble vunnet.

Slik var det også under Mourinhos to perioder i Chelsea.

På første forsøk vant han serien de to første sesongene, før det i tredje ble 2.-plass. I fjerdesesong fikk han sparken.

Han var tilbake i London sommeren 2013 og ledet først Chelsea til 3.-plass, før han i neste sesong brakte dem serietittelen.

I Manchester United ser det ut til at det kan bli en ny sesong utenfor topp fire, men pilen peker likevel riktig vei. Derfor tviler Haugstad på at Mourinho har noen grunn til å frykte for jobben.

– Mourinho ser ut til å ha bygget opp god nok godvilje til å overleve ganske greit. De fleste ser at de har forbedret spillet ganske mye fra i fjor, uten å få full uttelling, sier han.

I tillegg er klubben stor nok til at mesterligaspill ikke er avgjørende for å fortsatt kunne lokke de største stjernene til Old Trafford.

Les også: – Som å treffe en gammel kjæreste du ikke har kommet over

Zlatan reddet poeng

Zlatan Ibrahimovic

STRAFFESCORING: Zlatan Ibrahimovic reddet ett poeng for José Mourinhos menn, da han satte inn 1–1 på overtid.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Tirsdag så det lenge ut til å gå mot tap, etter at Phil Jagielka hadde gitt gjestene ledelsen etter en akrobatisk avslutning etter 21 minutter.

Deretter kom de rødkledde seg til mer enn nok sjanser til å ta seieren, men scoringen lot vente på seg.

Kun ni minutter etter Jagielkas mål hindret kun en strålende redning fra Joel Robles Danny Blind fra å skru inn 1-1, før Ander Herrera satte returen i tverrliggeren og ut.

Både treverket og Everton-målvakt Robles stoppet Manchester United flere ganger gjennom kampen, men på overtid ga Ashley Williams dem en gratismulighet.

Midtstopperen stoppet et skudd med hånden, og dommeren pekte på straffemerket i tillegg til å vise ut Williams.

Stjernespissen Zlatan Ibrahimovic var iskald, og reddet ett poeng for Mourinhos menn med sin 16. seriescoring for sesongen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Uavgjort for Ødegaards Vitesse

  Nederlandske Vitesse og Martin Ødegaard spilte 1–1 borte mot Utrecht i den første kvalifiseringskampen til europaligaen fredag. Vertene tok ledelsen etter 18 minutter, før Tim Matavz utlignet etter et Ødegaard-hjørnespark før pause.

  AFP_1FG2X3
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Norge U20 tapte VM-åpningen

  Norge tapte 1-3 mot Uruguay i sin første kamp i U20-VM i Polen fredag. Søramerikanernes Darwin Nunez satte et nydelig skudd i nettet etter 22 minutter, før Francisco Ginella økte etter svakt, norsk forsvarsspill åtte minutter senere. Christian Dahle Borchgrevink reduserte like etter pause, men tre minutter før full tid punkterte Brian Rodriguez kampen. Norge møter New Zealand på mandag.

 • Verdensrekord i debuten

  Sprinter Salum Kashafali løp inn til verdensrekord under et parafriidrettsstevne i Sveits fredag. Rekordtiden var 10,58. Dette var 25-åringens debut i parafriidrett, og han stiller i klassen T-12 for svaksynte.

  Salum Kashafali
  Foto: Norges friidrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal