Mesterligasjansene svinner for United etter nytt poengtap

Manchester United står i fare for å gå på sin andre sesong uten mesterligaspill etter 1–1 mot Everton. Varsellampene blinker likevel ikke for José Mourinho, mener fotballekspert.

Josè Mourinho

SJANSENE SVINNER: Manchester United-trener José Mourinho måtte igjen se seierssjansene svinne da laget hans sløste med sjansene. Nå ser det mørkt ut for mesterligaplass.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Manchester United står for alvor i fare for igjen å havne utenfor mesterligaen, etter at de tirsdag spilte 1–1 hjemme mot Everton.

Med ni kamper igjen av serien, blant annet borte mot Manchester City, Tottenham og Arsenal og hjemme mot Chelsea, har de nå fire poeng opp til de fire plassene som gir mesterligaspill.

Phil Jagielka

0-1: Everton-forsvarer Phil Jagielka sendte gjestene i ledelsen etter 21 minutter.

Foto: Martin Rickett / AP

Manchester United-fans bør likevel vente med å skru på de røde varsellampene, mener Thore Haugstad.

Det er ikke førstesesongen som er den viktigste for manager José Mourinho. Det er i sesong nummer to portugiseren virkelig leverer varene.

– Han har ikke hatt noen andresesong i en klubb uten å vinne ligaen, men den rekken vil testes nå, sier Haugstad.

Les også: Mourinhos forvandling: Fra kynisk til stilbevisst

Den magiske andresesongen

Både i Porto, Inter og Real Madrid var det i sesong nummer to at de største trofeene ble vunnet.

Slik var det også under Mourinhos to perioder i Chelsea.

På første forsøk vant han serien de to første sesongene, før det i tredje ble 2.-plass. I fjerdesesong fikk han sparken.

Han var tilbake i London sommeren 2013 og ledet først Chelsea til 3.-plass, før han i neste sesong brakte dem serietittelen.

I Manchester United ser det ut til at det kan bli en ny sesong utenfor topp fire, men pilen peker likevel riktig vei. Derfor tviler Haugstad på at Mourinho har noen grunn til å frykte for jobben.

– Mourinho ser ut til å ha bygget opp god nok godvilje til å overleve ganske greit. De fleste ser at de har forbedret spillet ganske mye fra i fjor, uten å få full uttelling, sier han.

I tillegg er klubben stor nok til at mesterligaspill ikke er avgjørende for å fortsatt kunne lokke de største stjernene til Old Trafford.

Les også: – Som å treffe en gammel kjæreste du ikke har kommet over

Zlatan reddet poeng

Zlatan Ibrahimovic

STRAFFESCORING: Zlatan Ibrahimovic reddet ett poeng for José Mourinhos menn, da han satte inn 1–1 på overtid.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Tirsdag så det lenge ut til å gå mot tap, etter at Phil Jagielka hadde gitt gjestene ledelsen etter en akrobatisk avslutning etter 21 minutter.

Deretter kom de rødkledde seg til mer enn nok sjanser til å ta seieren, men scoringen lot vente på seg.

Kun ni minutter etter Jagielkas mål hindret kun en strålende redning fra Joel Robles Danny Blind fra å skru inn 1-1, før Ander Herrera satte returen i tverrliggeren og ut.

Både treverket og Everton-målvakt Robles stoppet Manchester United flere ganger gjennom kampen, men på overtid ga Ashley Williams dem en gratismulighet.

Midtstopperen stoppet et skudd med hånden, og dommeren pekte på straffemerket i tillegg til å vise ut Williams.

Stjernespissen Zlatan Ibrahimovic var iskald, og reddet ett poeng for Mourinhos menn med sin 16. seriescoring for sesongen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Vil ta laggull

  Tyskland har tatt alle de syv siste gullmedaljene i mesterskap i kombinert. Det vil Jan Schmid gjøre noe med. – Hvis jeg får med meg en medalje skal jeg være fornøyd, og så synes jeg vi som lag skal ha et mål om å ta det laggullet, det begynner å bli litt for mange år siden, sier den norske veteranen.

  Jan Schmid og Jørgen Graabak
  Foto: Andrea Solero / AP
 • Stöckl: – Muligheter i alle øvelser

  Landslagstrener Alexander Stöckl er offensiv før VM i hopp. – Jeg tror det er realistisk at vi kjemper om medalje i hver øvelse. Vi har potensiale i laget, og jeg er sikker på at hvis alle får ut sitt beste så har vi absolutt mulighet til å kjempe om medaljer i hver eneste øvelse, sa Stöckl på en pressekonferanse i Seefeld tirsdag ettermiddag.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Hopp menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Indonesia vil ha OL i 2032

  Indonesia har levert en formell søknad om å få arrangere sommer-OL i 2032. I fjor var landet vertskap for Asialekene. India har også uttrykt interesse for lekene i 2032, mens Sør-Korea og Nord-Korea vurderer å søke sammen. Lekene tildeles i 2025.

  FILE PHOTO - General view of the opening ceremony of the 18th Asian Games at Gelora Bung Karno Main Stadium in Jakarta
  Foto: Beawiharta / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal