Hopp til innhold

Mesterligaen 2023/24

 • 53 pågripelser på Wembley – blant dem banestormere

  Flere personer stormet banen rett etter avspark i mesterligafinalen mellom Borussia Dortmund og Real Madrid. De ble pågrepet av politiet.

  Etter kampen meldte London-politiet at det ble gjort 53 pågripelser i forbindelse med finalen. Fem av dem var for banestorming, de fleste for forsøk på å tvinge seg adgang til arenaen.

  Lørdag sirkulerte det videoer i sosiale medier av grupper som løp inn på stadion. (NTB)

 • Lunin ute med influensa - Couritos vokter målet for Real Madrid

  Thibaut Courtois blir Real Madrids keeper i Mesterliga-finalen. Sykdomstrøbbel gjorde valget lettere for trener Carlo Ancelotti.

  Foran storkampen på Wembley har diskusjonene knyttet til Real Madrids startoppstilling handlet om målvaktsduellen mellom Andrij Lunin og Thibaut Courtois.

  Lunin har voktet den spanske storklubbens mål det meste av sesongen, mens veteranen Courtois nylig ble klarert for spill etter en alvorlig kneskade.

  Dagen før CL-finalen bekreftet Ancelotti keepervalget.

  – Thibaut Courtois startet i morgen. Lunin vil være på benken, sa Reals suksesstrener.

  Belgieren røk et leddbånd i det venstre kneet i august, bare to dager før sesongstart. 32-åringen skadet så menisken i høyre kne i mars, da han var nær ved å gjøre comeback. (NTB)

  z6ri7qoVR9Y
  Foto: AP
 • Tyskerne tok innersvingen på Premier League – får en ekstra mesterliga-plass

  Italia og Tyskland er garantert å kunne stille med fem lag i neste sesongs Champions League. Svake europaresultater stoppet England.

  Tidligere i år lå Premier League godt an til å få utvidet kvoten for antall CL-deltakere, men sjansene stupte brått da ingen engelske lag tok seg til semifinale i verken mesterligaen eller europaligaen.

  Der har Tyskland med tre klubber, og onsdag ble Bundesliga sikret å bli blant de to beste ligaene på Uefas ranking for 2023/24-sesongen. Nylig kunne italiensk Serie A juble for det samme.

  Borussia Dortmunds 1-0-seier over Paris Saint-Germain sørget for å ta tyskerne over «målstreken».

  Med resultatet hjalp Dortmund seg selv. Klubben er nummer fem i Tyskland, men er nå sikret CL-spill uansett hva som skjer i de tre siste rundene.

  Til høsten spilles Champions League i et nytt format. Blant nyvinningene er at det deles ut en ekstra plass til de to ligaene som presterte best sesongen før.

  Premier League må som før nøye seg med fire plasser. I øyeblikket innehar Aston Villa 4.-plassen. (NTB)

  Dortmund
  Foto: AP
 • Arsenal og Ødegaard slått ut av Mesterligaen

  Arsenal skapte knapt sjanser og tapte 0–1 borte mot Bayern München. Dermed ble Martin Ødegaard og co. slått ut i kvartfinalen i Mesterligaen etter 2–3-tap sammenlagt.

  Bayern München skapte heller ikke all verden, men Joshua Kimmich scoret onsdagens eneste mål og sendte den tyske storklubben til semifinale.

  Raphaël Guerreiro svingte ballen inn i Arsenal-feltet. Der kom Kimmich stormende, og headet ballen kontant inn i det lengste hjørnet.

  Ødegaard var stort sett involvert i det lille Arsenal skapte, men verken langskudd, gode pasninger eller forsøk fra skrått hold var i nærheten av å overliste Bayern-keeper Manuel Neuer.

  Arsenal var denne sesongen med i Mesterligaen for første gang siden 2016/17-sesongen, men ble også da slått ut av Bayern München. Den gang endte det 10–2 til Bayern i åttedelsfinalen.

  Champions League - Quarter Final - Second Leg - Bayern Munich v Arsenal
  Foto: Leonhard Simon / Reuters
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Borussia Dortmund v PSV Eindhoven
Y4l44N1tTM

Skadet Andrine Hegerberg vil gjøre alt hun kan for å bli klar til søster­duell i Mester­ligaen

Siste nytt

 • Rosenborg nekter Nypan og Reitan-Sunde å spille i U19-EM

  Rosenborg kommer ikke til frigi talentene Sverre Nypan og Jesper Reitan-Sunde når Norge skal spille fotball-EM for U19-lag i juli, melder Adresseavisen.

  Det begrunner trønderklubben med at de er viktige spillere for laget, som blant annet skal spille en seriekamp mot Lillestrøm mens EM-gruppespillet pågår.

  Nypan ble også holdt igjen av Rosenborg under U19-EM i fjor, der Norge gikk til semifinalen.

  – Vi i Rosenborg ønsker at våre spillere skal være på landslag, men når det ikke er internasjonale datoer blir det ofte vanskelig. Vi som klubb mener at det er viktig for oss å ha dem tilgjengelig i perioden hvor mesterskapet spilles, sier sportslig leder Mikael Dorsin i RBK til Adressa.

  Klubben kan nekte spillerne å delta i EM fordi mesterskapet ikke er lagt til såkalte internasjonale datoer. Norge-troppen samles 8. juli og spiller gruppekamper fra 15. til 21. juli.

  – De var begge aktuelle, men vi har fått beskjed fra klubben om at Sverre og Jesper ikke får lov, sier U19-landslagssjef Luis Pimenta.

  RBK-midtstopper Håkon Røsten er derimot aktuell for troppen. (NTB)

  Sverre Nypan, RBK
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB / NTB
 • Aftenbladet: Henrik Ingebrigtsen står over friidretts-NM med kneplager

  Henrik Ingebrigtsen (33) kan ikke delta i friidretts-NM på hjemmebane i Sandnes. Han plages med et kne, melder Stavanger Aftenblad.

  Brødrene Jakob og Filip Ingebrigtsen er derimot påmeldt mesterskapet neste helg.

  Henrik Ingebrigtsen var nylig i aksjon på 5000 meter under EM i Roma. Dere endte han som nummer 25. I etterkant har han hatt trøbbel.

  – Han har etter EM slitt med et kne, og prioriterer derfor trening og restitusjon. Han syns det er kjedelig å stå over, for NM på hjemmebane var noe han hadde sett fram til, sier presserådgiver Espen Skoland til Aftenbladet.

  Med NM ute av bildet, har Ingebrigtsen dårlig tid på seg i jakten på å klare OL-kravet.

  33-åringen åpnet etter EM opp om at han hadde fått påvist krystallsyken. Det har preget sesongen hittil. (NTB)

  Henrik Ingebrigtsen Stockholm
  Foto: BILDBYRÅN
 • Dansk motstand for Molde i europaligakvalifiseringen

  Molde skal opp mot Silkeborg i europaligakvalifiseringens 2. runde.

  Det ble klart under trekningen i Uefas hovedkvarter i Sveits onsdag. Moldenserne er inne i europaligakvalifiseringen som norsk cupmester.

  Molde åpner med hjemmekamp og spiller returen i Danmark uken etter. Kampene spilles 25. juli og 1. august.

  Molde var seedet i trekningen og unngikk dermed den hvasseste motstanden. Dersom de tar seg videre, gjenstår 3. og 4. kvalifiseringsrunde før man kommer inn i selve ligaspillet. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2024: Molde - Viking
  Foto: Marius Simensen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal