Mesterligaen 2023/24

• Arsenal og Ødegaard slått ut av Mesterligaen

Arsenal skapte knapt sjanser og tapte 0–1 borte mot Bayern München. Dermed ble Martin Ødegaard og co. slått ut i kvartfinalen i Mesterligaen etter 2–3-tap sammenlagt.

Bayern München skapte heller ikke all verden, men Joshua Kimmich scoret onsdagens eneste mål og sendte den tyske storklubben til semifinale.

Raphaël Guerreiro svingte ballen inn i Arsenal-feltet. Der kom Kimmich stormende, og headet ballen kontant inn i det lengste hjørnet.

Ødegaard var stort sett involvert i det lille Arsenal skapte, men verken langskudd, gode pasninger eller forsøk fra skrått hold var i nærheten av å overliste Bayern-keeper Manuel Neuer.

Arsenal var denne sesongen med i Mesterligaen for første gang siden 2016/17-sesongen, men ble også da slått ut av Bayern München. Den gang endte det 10–2 til Bayern i åttedelsfinalen.

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Bayern Munich v Arsenal
  • 1-1 mellom Brann og Barcelona til pause

Brann gikk til pause med 1-1 mot Barcelona i kvartfinalen i mesterligaen på Åsane arena.
    Brann fikk en kalddusj etter åtte minutter etter mål av Caroline Graham Hansen. Men etter 39 minutter kom utligningen fra kaptein Cecilie Redisch Kvamme. Hun kom stormende på bakre stolpe og hamret ballen i mål etter innlegg fra Justine Kielland.

• Fryktelige Inter-straffer - Atlético Madrid til kvartfinale

Inter bommet og bommet på i straffekonken mot Atlético Madrid, og dermed er det den spanske storklubben som skal spille kvartfinale i mesterligaen.

Etter at det sto 2-1 etter full tid måtte kampen avgjøres i ekstraomganger og til slutt straffesparkkonkurranse.

Der ble keeper Jan Oblak helten for Atlético da han reddet forsøkene fra Alexis Sánchez og Davy Klaassen. På den siste straffen gikk Lautaro Martínez frem og blåste ballen himmelhøyt over mål.

Inter-keeper Yann Sommer reddet et forsøk fra Saul, men da resten av Atlético-spillerne scoret, kunne hjemmelaget til slutt juble for avansement. Forrige sesongs finalist i Inter er ute.

Kvartfinalene trekkes fredag. Der kan Atlético Madrid trekke en rekke kanoner: Manchester City, Bayern München, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Arsenal, Barcelona og Borussia Dortmund.

Før onsdagens kamp i den spanske hovedstaden hadde Inter med seg en 1-0-ledelse fra første kamp, og da Federico Dimarco scoret kveldens første så det lyst ut for italienerne.

Antoine Griezmann og Atlético svarte imidlertid et drøyt minutt senere, og fire minutter før slutt sørget Memphis Depay for 2-2 sammenlagt og dermed ekstraomger.

Til slutt endte det med straffesparkkonkurranse for andre dag på rad i mesterligaen. Før Arsenals straffeseier over Porto tirsdag, hadde det ikke vært en straffekonk i mesterligaen siden nettopp Atlético tapte mot byrival Real Madrid i finalen i 2016.

Denne gangen var det Atlético som kunne juble til slutt. (NTB/NRK)

Azpilicueta kaster seg over Atlético Madrid-keeper Jan Oblak
  • Dortmund til kvartfinale i mesterligaen

Borussia Dortmund gjorde jobben hjemme mot PSV og er klare for kvartfinalen i mesterligaen.

Spenningen varte helt til siste slutt, og PSV hadde en eventyrlig mulighet til å tvinge frem ekstraomganger på overtid. Den misbrukte de, og i stedet kontret Marco Reus inn 2-0.

Dermed vant Dortmund 3-1 sammenlagt, og er klare for kvartfinalen i mesterligaen for første gang siden 2020.

Etter den første kampen i Nederland sto det 1-1, og Jadon Sancho ga Dortmund en drømmestart i hjemmekampen med sin scoring etter tre minutter.

Dermed fulgte utlånsspilleren til Manchester United opp helgens scoring mot Werder Bremen.

PSV klarte som nevnt aldri å svare, og dermed er det Dortmund som skal spille kvartfinale sammen med Real Madrid, Manchester City, Barcelona, PSG, Bayern München, Arsenal og Atlético Madrid.

Champions League - Round of 16 - Second Leg - Borussia Dortmund v PSV Eindhoven

Kastet ut av landslaget etter dette intervjuet – får støtte av norsk profil

Like etter at Josef Alami ble svensk mester i taekwondo gikk han hardt ut mot landslagsledelsen i et direktesendt intervju med SVT. Det fikk alvorlige konsekvenser.

• VG: Bård Finne får to kampers karantene

Branns Bård Finne må utebli fra klubbens to neste kamper etter at han ble utvist i 0-0-kampen borte mot KFUM Oslo i helgen.

Det bekrefter Eirik Lindstrøm, leder av NFFs disiplinærutvalg til VG.

– Dette opplevde vi som en grei sak. Verken mer eller mindre enn to kamper, sier Lindstrøm til avisen.

Brann-spissen ble sendt i dusjen etter en høy fot mot KFUM-keeper Emil Ødegaard. En VAR-sjekk gjorde at det gule kortet til Finne ble omgjort til rødt. Dermed måtte han ta den tunge veien over fotgjengerfeltet i Ekebergveien og i garderoben etter en snau halvtime.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann
  • Ryerson hylles før storkamp: – Som en pitbull

Komplimentene til Julian Ryerson satt løst da Borussia Dortmund-sjef Edin Terzic og Emre Can møtte pressen foran årets viktigste kamp mot Paris Saint-Germain.

Onsdag spilles den første mesterligasemifinalen mot det franske storlaget. Den 27 år gamle lyngdølen er eneste gjenværende nordmann på herresiden i Champions League.

– Han gjør jobben for laget og løser også trange situasjoner godt, sa Terzic.

– Alle lag trenger en spiller som ham. Han sier ikke så mye og jobber bare hardt. Han er som en pitbull på banen, sa lagkamerat Emre Can. (NTB)

Germany Soccer Bundesliga
  • Trekker ikke Ingebrigtsen-boka: – Innholdet står seg

Aschehoug gjør ingen endringer knyttet til salget av boka «Gjerts metode» etter at påtalemyndigheten har tatt ut tiltale mot Gjert Ingebrigtsen.

Det bekrefter Jan Swensson, forlagssjef sakprosa på Aschehoug, til NRK.

– Gjerts metode handler om trening, om sønnenes karrierer og om å prestere. Den handler om andre temaer enn det som er oppe i dag. Det foreligger ingen forhold som tilsier at vi skal trekke boka, skriver Swensson.

Han legger til:

– Innholdet i boka står seg uavhengig av det som nå har kommet fram.

Gjert Ingebrigtsen ble mandag tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 282, som gjelder mishandling i nære relasjoner. Han bestrider tiltalen.